оптимизация за търсещи машини представят уебсайт Email Extractor

Архив за януари, 2010

Château Petrus Pomerol

Petrus е Bordeaux вино собственост на Pomerol наименованието производство на червено вино, направено почти изцяло от мерло грозде. Имотът принадлежи към семейството на Libourne търговци на вино Moueix. Въпреки че вината Pomerol никога не са били класифицирани, Petrus сега е един от най-престижните и скъпи вина в света, заедно с левия бряг на Жиронда: Chateaux Haut-Brion, Лафит Ротшилд, Latour, Margaux и Mouton Rothschild, както и Ausone и Cheval Blanc. Името на съответното право, Saint-Емилион банка.
Семеен собственост Arnaud за повечето от 200 години, до края на Втората световна война, Petrus се след това се продават на г-жа Loubat, които постепенно придобил имота, тъй като 1925. В смъртта си през 1961 г., като от имота се предава на неговото семейство, които в крайна сметка се продават на половин дял през 1964 г., за да Jean-Pierre Moueix. Самият Moueix е създал Негоциант фирма Etablissements Jean-Pierre Moueix, създадена през Libourne и постепенно започва да придобива шата дясното поле. След смъртта на Jean-Pierre Moueix през 2003 г., най-големият му син Жан-Франсоа е Gerant на Château Петрус, докато Christian Moueix, вторият му син, управлява производството.
Не кралски дворец физически на имота, в който се обяснява, че виното е обикновено по-просто като Petrus, Château Петрус и не.
The 11,4 хектара (28 декара) лозето на Petrus е разположен на плато в източната част на Pomerol, засадени със сортове лози от 95% Мерло и 5% Каберне Фран. Почвата се състои от голям процент от глина, богата на желязо, се съдържа повече от около имота. Имотът е бил един от първите в Бордо за изпълнение зелено-изсичане като начин за намаляване на реколтите и повишаване на качеството на останалите гроздето. Добивът е сред най-ниските в Бордо, отчасти чрез éclaircissage или реколтата на зелено, за да се концентрира енергия и качество на останалата реколта (премахване на до 50% от реколтата в някои години).
Гроздето са заведени изцяло на ръка в продължение на период от два до три дни и ферментирали в контролирана температура танкове конкретни. Виното отлежава във френски дъбови бъчви в продължение на 20 месеца. A предварителен подбор тежка вана монтаж се извършва и някои парцели са отхвърлени от Grand Vin. Производство, в сравнение с други Бордо, е минута и средно годишно, може да произвежда повече от 2500 случая. През последните реколти, като 2003 г., тази средна бе драстично намален.
Тази информация е взета от wikipedia.org

Това бяло Бордо бе вкусил от съсед Dr Flavio Maraninchi и съпругата му Маргарет, който е изпратен от благотворителната чаша с лоша съседка. Хармонизирани, паеля и вашето описание на вино беше тъмно жълта на цвят, с аромат на кедър и сушени плодове, сухота в устата и структуриран, че хармонизиран добре с храната си. Промоционална цена Grand Cru Vitoria 35.00.

Държава: Франция
Продуцент: Име Satellite
Grape: Court
2004 реколта
ST (87)

Преди няколко дни аз афиш за Каберне Совиньон, Мерло и днес говорят на Cabernet за разлика от тази, показана в носа, че родителите е, това чилийско мерло носа оказа португалски Алентехо вино със сладки аромати 2001 г., с меки танини и устата още улов. Вярвам, че това е отдавна охрана вино. Blind се проби и се декантира в продължение на час.
Мерло е червено грозде от сортове плодове от Vitis Vinifera. Той е един от тези, които отговарят за характеристиките на червените вина на Saint Emillion, област Бордо, Франция, и се използва за приготвяне на червено вино, което се консумира младо.
The Merlot Гроздето е плътен, наситено плодов, комплекс, хармонична структура с перфектен баланс. Има червено-лилав цвят, неговите аромати са плътни и плодови, с добра еволюция, като по този начин оставя аромат си с нещо по-сложно. Вкусът е богат, мек, перфектно балансиран, копринена и висок клас. Мисля, че въпросното вино в личното ми мнение избягали някои от тази функция. ST (89)

Cornas 2001

Традиционен Central Рона Domaine, основана през шестнадесети век от едно и също семейство, че все още държи. Acolheita е на потребителя и неговите грозде се винифицира по същия начин в продължение на няколко поколения, производство на вина, че стриктно спазват типичност на неговия произход.
Оказа тъмно с визуални, печаха аромати, стабилна и мазнини устата с дълъг финал.
Рона вино регион в Южна Франция се намира в долината на река Рона и произвежда множество вина под различни наименование за произход и контролирано (САО) наименования. Важно Име на региона в обема на производството е Кот дю Рон AOC.
Рона обикновено се разделя на две под-региони с различни лозарски традиции, на Северна Рона (по-нататък Френски Рона septentrienal) и южната Рона (на френски Рона Mridional). Подрайон The произвежда червени вина от Syrah грозде, понякога смесени с бяло грозде за вино, бяло вино и Вионие грозде. The South подрайон произвежда висококачествени червени, бели и розови вина, много смеси от грозде от различни фактори като Châteauneuf-Du-Pape.

Държава: Франция
Грозде: Сира
Продуцент: Domaine Courbis
ST (91+)

Yacochuya 2002

Семейството Etchart, по майчина линия, е в бизнеса на вино от 1850: неговите предци в Cafayate са семейството на Flavio Lema Niño, чието вино съхранение глинени съдове все още оцеляват днес.
Арналдо Etchart Бенито е купил имота и винарната "La Florida" през първата половина на 20-ти век и неговия син, Арнолд, който създаде "Etchart" марка с голям успех в Аржентина и в чужбина. Това винарна е била продадена на групата Pernod Ricard през 1996 г., а година по-рано, Арналдо вече имаше в произведенията на новото дружество вина: Сан Педро де Yacochuya
Аз съм страстен за вината от тази изба, включително въпросното вино, която изпрати девет бутилки от източника редуват култури. Още уточнява тази бутилка, предприети от приятел в петък вечеря беше различно в аромат и вкус. Много силен аромат на царевично нишесте, пилешко и половината използва kkkkkkk, изглежда играе, но това е, което аз почувствах. небцето е по-приятно, но и не отразява неговия характер. Е, да се реши този просто отваряте друга бутилка от същото поколение имам у дома, за да вземе доказателството за 9, аз го отворих и аз да предаде информацията.


Държава: Аржентина
Продуцент: Сан Педро де Yacochuya
Грозде: 90% Малбек, 10% Каберне Совиньон
ALC: 16,2º
Стареене: 15 месеца и дъбови бъчви
ST (82) се посочва, тази бутилка!

Luca Chardonnay 2007

Great Шардоне от Аржентина дванадесет месеца в дъбови бъчви, масло аромати, ядки и много сложна устата, сила и елегантност, един от най-добрите, които някога съм вкусвал бяло, ако не най-добрите. Изработен от винопроизводителя Laura Catena, които трябва да се учат от!

Laura учи биология в Харвард и медицина в Станфорд, но от средата на 1990-те години, е посветен изключително на viniticultura. Днес, в допълнение към вицепрезидент и "дясната ръка" на бащата в Bodegas Catena Zapata, тя притежава престижните винарни и Luca La Posta.

Известен в цял свят като "посланик на Malbec гроздова"

Продуцент: Luca (Laura Catena)
Държава: Аржентина
Район: Mendoza
Harvest: 2007
Тип: сухо бяло
Грозде: Шардоне
Лозя: Gualtallary лозя и Villa Bastías в Mendoza
Винарството: традиционен процес на ферментация с контролирана температура (26 ° С) в продължение на 24 дни. Fltrado.
Отлежаване: Отлежало във френски дъбови бъчви в продължение на 12 месеца с 50% нови бъчви.
Алкохол: 15%
ST (94)

Късно в петък отидохме в друг ресторант в Victoria в три двойки компания. Мястото беше ресторанта Суа, на Chef Bianca Калхун, сега традиционна в Витория повече не присъстваха на всеки от нас. Когато пристигнахме, беше посрещната от метъра, John Baptist де Оливейра, тези видове спокойни хора винаги са на наше разположение. Взехме нашата бутилка вино и се не се комбинира бъде поискан запушалка. Призива на сервитьора беше Drielle бележка 10 много внимателни към всички искания, обслужвани, както беше много вкусна и щедър. Направихме дегустация с три вина ще публикуваме отделно, с акцент върху френски Rhone, много добър. Единствената вина на ресторанта е мястото, е по-облекчено от безплатната услуга на автомобилите на гостите. 9,5 Струва си да поглеждате!
Адрес: Av Nossa Senhora дос Navegantes 755
Ed Palacio Beach
Enseada направя Суа
Приема всички карти
Паркинг и охрана
Тел: 32256551/33243430 Fax

Marlborough Sauvignon Blanc, Нова Зеландия е смесица от седем базови вина, произведени в шест различни места, най-вече на северния бряг на река Wairau. Различни почвени профили, лозе практики и нива плодове съзряване при прибиране на реколтата осигури сложност на крайния виното; Oak не се използва по време на производството. Филтрира и бутилира по screwcap да запази свежестта, аромата и почтеност.
Открих, че е много приятно да се пие със свеж и много добра киселинност, и си заслужава да опитате.
Framingham Wine Company получава името си от село Framingham, разположен в Южна Norfolk, Великобритания. Това малко селце е бивш дом на основателя на компанията, Rex Брук-Тейлър.
Първият виното, произведено под етикета на Framingham, една Riesling, е издаден през 1994 г. Лозята, които произвеждат вино Framingham, обаче, датират от началото на 1980 г., когато Rex Брук-Тейлър започна засаждането на сравнително млад, каменист, безплатно отводняване на коритото на почвите на река Estate границата Ренуик. Оригиналните лозите се смята, че са първите, които се засаждат в Марлборо подложки, устойчиви на филоксерата.
Днес имота произвежда набор от сортове, включително: Ризлинг, Совиньон Блан, Шардоне, Пино Гри, Гевюрцтраминер, Пино Ноар и Вионие.
ST (91)
Е приятели, това се е случило. Вкусих моите първите 100 точки. Искам да кажа на доброто вино досега. Бащата на детето е колегата Gustavo Varella, които споделиха с нас този бисер на Пенфолдс Grange 1988 имаше всички атрибути на една голяма вина, че въпреки възрастта си, 22, не показват, че това е голямата разлика от голяма вино. без недостатък. A тен вид с опияняващ аромат на кедър, конфитюр плодове, сливи и съвършенство устата, перфектен брак между киселинност, танини, тялото и алкохол. Божествено ескортиран агне ризото, фантастично. Проследява историята на моя вина ST (100)
Пенфолдс Grange е австралийски вина, направени предимно от Шираз (Syrah) грозде и обикновено малък процент от Каберне Совиньон. Австралия, е смятан за "първия растежа" и повечето колекционерски своите вина. Терминът "Ермитаж", името на наименование за френско вино, е бил широко използван в Австралия, като синоним за Shiraz или Сира. През 1953 г. две версии на Grange са направени, 87% Шираз и 13% Каберне Совиньон, другата 100% Каберне Совиньон.
Първият добив на Пенфолдс Grange е направена на експериментална основа през 1951 г. от винопроизводителя Max Шуберт, докато той е бил нает от Пенфолдс вина. След като обиколи Европа през 1950 г., Шуберт прилага винарски техники, наблюдавани в Bordeaux При завръщането си, за да се създаде червено вино, за да съперничи на най-добрите вина от Бордо, както по отношение на качество и потенциал за отлежаване.
Индивидуални бутилки от реколта 1951 все още са в притежание на колекционери, един бе продадена на търг през 2004 г. за малко над $ 50,000. Първата реколта да бъдат пуснати в продажба е от 1952 г. Пенфолдс Grange е кръстен като мощно вино в момент, когато подсилени вина са на мода. Негативни отзиви от винените критици и бедни търговските перспективи за вино довели управление Пенфолдс през 1957 г. да се забрани Schubert Пенфолдс Grange продукция, Шуберт, но запазили в тайна до 1959 г. Тъй като реколти с ранна възраст, обаче, неговата истина стойност дойде да бъде оценено, и през 1960 г. управлението инструктирани Schubert да поднови производството, без да обръща внимание на факта, че Шуберт не е загубил ретро.

Реколтата през 1955 г. е бил подложен на големи състезания започват през 1962 г. и през годините е спечелил повече от 50 златни медала. В ретро ₩ 1971 първа награда в Шираз, в Olympic вино в Париж. Реколта 1990 е обявен за "Red Wine на годината" от списание Wine Spectator през 1995 г. след прибиране на реколтата през 1998 г. се класира 99 от 100 възможни точки.
Пенфолдс Grange също носи "Bin име", позовавайки се на своето място за съхранение в Пенфолдс изби стареене. Беше Bin 1 1951 Bin 4 1952 г., а по-късно реколтата прави различни наименования. През 1964 г. името е стандартизиран като "Bin 95"
До края на 1980-те години на виното започва да се счита за колекционери. Името "Hermitage" отпадна от етикета с реколта 1990 г., след обвиненията на властите в ЕС за използването на френски място-име, като всяко вино трета страна да влезе може да доведе до географско указание, признато от служителите на ЕС Европейската вино.

Живей живота! Официален сайт Пенфолдс www.penfolds.com/home.asp

В приятна вечер, заобиколен от истински приятели, започнали в Витория повече братство, посветена на Бакхус първоначално аромати, с цел повишаване на познанията ни в този прекрасен свят на виното. Братството е сформирана вчера в магазина Ville Du Vin със следните събратя: Силвестър Tavares, Anja Мануел Marcos Фонсека, Luiz Cola, Wellington Andrade, Flávio Maraninchi, Ubiricilas Полето, Alvanir Denadai и Густаво Varella. Бих искал да благодаря на добротата и голяма организация, получена от приятеля Alvanir отвори магазина си и ни дава най-доброто. Идеята е винаги да се обединят в последната сряда на всеки месец, а всяка среща се дава на confrere на incubencia да изберете страната или темата да бъде опитан и обсъдени през нощта. Първата тема беше избрана от приятел и е Alvanir Shiraz цял свят. Красива избор, следва личната ми описание на вината в реда на тяхното класиране:

1) Rust ен Vrede Shiraz 2004 / Стеленбош / Южна Африка / от: R $ 99,00 / ST 15% (92)

Имаше единодушно най беше победител, с моя глас. Мислех, че най-сложните и кръг таблицата показва промяна от аромати, за пържене, печене със забележителна елегантност. Реколта 2003 г. имам у дома също е много добър. Това е вторият по дегустация на Шираз той победи с конкурентите цена 4 пъти по-високи.

2) Special Reserve Tabali 2006 / Valle дел Limarí / Чили / с: R $ 80,00 / ST 14,5% (90)

Red оцветяване светло затворени, с интензивни аромати на червени плодове, без по-голям напредък с добра киселинност и финал.

3) стимулира Estate 2005 / Португалия / Douro / от: 102,00 / ST 14,5% (89)

Този португалски колега имаше на масата като изберете най-добрата част от нощта, беше с интензивно цариградско грозде, добро тяло, добре приготвено вино.

4) Torbreck дървари 2006 / Бароса Вали / Австралия / от: 133.00 / ST 14,5% (89)

Вино любопитни, които дават аромат на Hipoglós мехлем и джинджифил, и тези вина, които се разболяват от миризмата.

5) Laurent 2007 / Ермитаж / Rhone / Франция / от: 176.00 / ST 12.5% ​​(79)

Цвят на светлината, с аромат на банан и устата, без да очарова с небалансиран киселинност. Забележка: по-скъп на масата!

Голяма част от най-доброто е да дойде тази вечер вкуси най-доброто вино от живота ми, аз нося колегата Gustavo Varella, Пенфолдс Grange просто 1988 ще логично я тури отделно.