pengoptimuman enjin carian laman web mengemukakan e-mel pemerah

Dengan reka bentuk yang inovatif, yang beg pakaian Clicquot tiba di Brazil untuk menarik jenama bersemangat. Pembungkusan logam, yang diilhamkan oleh sebuah beg kecil, adalah satu penafsiran semula pengembara yang bergaya. A, cahaya menyeronokkan dan elegan untuk menjalankan Veuve Clicquot anda.

Mengendalikan "kuning Clicquot" kulit, nama Veuve Clicquot simbol komet dan maklumat di dalam jaminan kuning daya tarikan istimewa untuk kit yang baru, yang boleh digunakan semula apabila anda mahu atau diubah menjadi objek reka bentuk tulen untuk menghias rumah anda, pejabat atau di mana kreativiti membawa anda.

Apabila terbuka, kejutan yang lazat: sebotol Veuve Clicquot Yellow Label.

Harga: US $ 355,00 (Kes beg pakaian + botol Veuve Clicquot Brut 750ml)

MPS LVMH: (11) 3062-8388

Adakah anda tahu bahawa banyak budaya percaya kepada khurafat kuno yang berkaitan dengan arak?

Memenuhi sebahagian daripada kepercayaan ini. Lagipun, setiap wain mempunyai sejarahnya:

Di Itali, jika seseorang mencurahkan wain, perlu gosok anggur tertumpah di belakang setiap telinga. Kepercayaan karut ini telah dibiakkan di Rom purba. Ianya dipercayai bahawa menuang wain adalah tanda menyenangkan.

Dalam Varnhalt di Jerman, ia dipercayai bahawa anggur lepas dituai pada setiap stesen perlu dibawa oleh kereta lembu, atau mana-mana musim menuai akan mengeruhkan.

Juga di Jerman, terdapat kepercayaan bahawa apabila seseorang itu meninggal dunia, semua wain di bilik bawah tanah anda perlu digoncang secepat mungkin.

Romania adalah perkara biasa menuang wain sedikit di atas lantai, untuk menjemput rakan-rakan yang telah meninggal dunia untuk minum dengan orang-orang yang masih hidup.

Di Mesir kuno, ahli diraja telah ditanam dengan lima botol wain yang diambil di akhirat. Mereka percaya bahawa anggur itu akan membawa tuah dalam petikan ini dan bahawa arak itu boleh diambil pada mesyuarat itu mungkin dengan ahli-ahli kerabat diraja.

Di Lithuania, terdapat kepercayaan bahawa, betul-betul di tengah malam pada malam Krismas, air itu bertukar menjadi wain dan haiwan mula bercakap apabila manusia tidak berada di sekeliling untuk mendengar.

Dalam majlis perkahwinan Yahudi, ia adalah adat untuk pengantin lelaki melangkah pada segelas wain untuk memastikan perkahwinan yang bahagia dan makmur.

Beberapa nelayan di hari ribut yang kencang, mempunyai adat menuang wain di laut dengan sebab mereka percaya ini akan menenangkan perairan.

Sumber: Kernel Kumpulan

Permohonan Bayaran Cork telah dicipta untuk membantu anda mencari restoran yang menerima, tertakluk kepada bayaran atau tidak, anda mengambil wain anda. , com ele você pode verificar se há lugares perto de você, buscar lugares específicos, contribuir cadastrando a taxa de rolha (ou informando sobre rolha free) do local que você já conhece e também marcar seus locais favoritos. Tersedia untuk iOS dan Android , dengan itu anda boleh menyemak lokasi berhampiran anda, mencari tempat-tempat tertentu, menyumbang mendaftar yuran hal menyumbat (atau memaklumkan penyumbat percuma) dari laman web yang anda sudah tahu dan juga bookmark lokasi kegemaran anda.

Roh Kudus Restoran Minggu datang edisi ke-10 yang mencadangkan tema makanan sihat untuk menu daripada 40 institusi yang mengambil bahagian. Pesta makanan itu akan diadakan antara 16 dan 29 Mac, dengan sesuatu yang baru dalam minggu ini pada akhirnya. Untuk kali pertama di sini di negeri ini, menu promosi terus oleh 30 Mac - 5 APRIL, secara eksklusif untuk pelanggan Banescard. Satu lagi sesuatu yang baru daripada isu itu ialah peruntukan levi sosial, buat kali pertama akan dihantar kepada Santa Casa de Misericordia de Vitoria, yang akan memperuntukkan nilai kepada bidang penjagaan kanser. Setiap menu dijual, Minggu Restoran menimbulkan £ 1,00 derma.

Menu akan mempunyai dua pilihan input, hidangan utama dan pencuci mulut dalam jumlah R $ 37,90 pada waktu makan tengahari dan R $ 49,90 pada majlis makan malam. Sesetengah restoran adalah di luar, seperti Ristorante Valentina, yang mencipta tiga pilihan input, hidangan utama dan pencuci mulut, untuk makan tengah hari dan makan malam. Dalam semua, 10 menu Roh Kudus Restoran Minggu yang mempunyai 474 gabungan pilihan. Gabungan adalah 198-276 untuk makan tengah hari dan makan malam.

Comm semua ini, sekali lagi acara yang membolehkan Espirito Santo perjalanan untuk mendapatkan makanan, kerana di kalangan 40 peserta terdapat rumah-rumah dengan kepakaran masakan Jepun, Argentina, Brazil, Perancis, Portugis, Arab, Swiss, dan Itali, yang sekali lagi adalah merakam majlis itu, sebanyak 12 pertubuhan dengan khusus ini.

Selain menang 26 dan 11 restoran-restoran di Vila Velha, kini Serra, Colac dan Venetia juga mempunyai wakil-wakil mereka di festival itu. Sierra, restoran Master House di Manguinhos mengambil bahagian buat kali pertama acara tersebut. Di Colac, penyertaan adalah restoran Minum dan Venetia adalah Don Benin. Di sini, sekali lagi menonjolkan kejiranan Garden yang Cambridgeshire, yang menetapkan dirinya sebagai pusat gastronomi baru. Litar daripada Restoran Minggu Roh Kudus masih pilihan untuk mengisi rasa Minggu Suci bagi mereka yang berpuasa daging, sejak 35 daripada 40 peserta menawarkan menu tanpa daging merah atau vegetarian.

Tema ini mengambil chef menggunakan banyak kreativiti, menyimpan rasa dan kualiti di samping cahaya dan menu sihat. Contoh ini adalah hidangan "tiga laut" kampung restoran di pulau itu, yang mengambil sotong rungut, ikan kod dan salmon file, lobak merah, brokoli dan beras tujuh bijirin; Menu Mediterran Le mempunyai cincin calamari diperap dalam minyak zaitun dengan lada merah dihidangkan bersama nasi berperisa sos tomato dengan kunyit dan kacang segar, pintu masuk restoran juga mempunyai salé petit gâteau, versi ringan cookie Perancis tradisional yang disumbat dengan ragoût tomato sedikit pedas dan tuna pelati minyak zaitun dara tambahan; dalam Aroeira Bistro dan Gudang, salmon panggang yang tertinggi dengan aromatik halia risotto diperap dalam limau oren sap-of-China dipaparkan. The d'Well membangunkan pencuci mulut gluten sifar sifar dan laktosa penuh dengan rasa, pukulan kacang couscous dan nanas caramelized.

Semua restoran dan hidangan -

Acara ini bertujuan untuk meningkatkan wain semula jadi dan sifat-sifatnya, menyediakan hubungan secara langsung dengan profesional dalam pasaran Brazil dan pengguna dengan peserta pameran antarabangsa dan menggalakkan pertukaran antara pengeluar Perancis dan Brazil.

Bandar-bandar tuan rumah, Rio de Janeiro dan Sao Paulo, akan menerima, lebih hari pasaran yang penuh, tujuh pengeluar Perancis dan enam Brazil, semua anggur semula jadi, yang secara peribadi membentangkan wain mereka. Pada malam sebelum makan malam akan diadakan dengan ini wain sama.

Dalam edisi pertama ini, acara itu akan menghormati Pierre Overnoy, pengeluar lambang rantau Jura, dan watak sejarah, terkenal untuk kepentingannya dalam senario wain semulajadi di Perancis dan di seluruh dunia, yang secara peribadi akan memberikan sumbangan untuk pasaran wain Brazil semula jadi.

Pengeluar antarabangsa

 • Emmanuel Houillon dan Pierre Overnoy - Domaine Houillon Overnoy
 • Jean dan Agnes Foillard - Domaine Jean Foillard
 • Eric dan Pfiferling - Domaine l'Anglore
 • Catherine dan Pierre Breton - Domaine Breton
 • Sébastien Bobinet dan Emeline Calvez - Domaine Sébastien Bobinet
 • Patrick dan Mireille Meyer - Domaine Julian Meyer
 • Marcel Richaud - Domaine Richaud

Negara pengeluar

 • Marco Danielle - Ribut
 • Mauricio Ribeiro - Vineyard Serena
 • Lizete Vicari - Vicari Domain
 • Eduardo Zenker - Seni Vine
 • Marina Santos - Vineyard Unna
 • Luiz Henrique Zanini - Umur Angin

Bila dan di mana: Hubungi (21) 98123-6834 - Alain Ingles

Rio de Janeiro

Makan Malam diharmonikan di hari Rio de Janeiro 2015/3/30 dengan kehadiran pengeluar pada 20 jam di restoran Casa Vieira Souto yang: Avenida Vieira Souto, # 234 di Ipanema R $ 300 setiap orang.

Pameran di Rio de Janeiro hari 31/03/2015 di restoran Pleasant: Pleasant Street, 62 - Santa Teresa - dari 13 hingga 16 jam untuk profesional industri dan 16 hingga 20 untuk orang awam £ 100 setiap orang.

Beli aqui

Sao Paulo

Diharmonikan makan malam di São Paulo dengan kehadiran pengeluar hari 2015/01/04 di restoran Bravin - Mato Grosso Street, # 154 di saguhati kepada £ 300 setiap orang.

Pameran di Sao Paulo hari 2015/02/04 Angkasa Koleksi Peribadi: Arthur Street Azevedo, 51 di Pinheiros - dari 13 hingga 16 jam untuk profesional industri dan 16 hingga 20 untuk orang awam £ 100 setiap orang.

Beli - http://www.blueticket.com.br/?secao=Eventos&evento=13771&obj=listagem-tipo

Profesional peringkat kemasukan mungkin perlu berunding pakar dalam projek 'Dr. Wine '

Disatukan sebagai yang terbesar dalam acara wain Amerika Latin, Brazil ExpoVinis sampai 19 ediçãoe janji pada tahun 2015, membawa bersama-sama pemain utama dalam sektor anggur, di samping menyampaikan berita segmen itu dan menjadi pengantara kepada tawaran hebat. Bagi memudahkan akses pelawat dan kerja-kerja semasa pameran tersebut, ABTS Informa, penganjur ExpoVinis, mengumumkan pembukaan akreditasi profesional setore menekan kor yang merangkumi acara itu, yang berlaku di antara 22 dan 24 April di Expo Center Norte.

Syarikat-syarikat akreditasi, persatuan profesional, profesional liberal / bebas dan institusi pendidikan perlu dilakukan di tapak www.expovinis.com.br dalam 'Akreditasi'. Untuk profissionaispré-ditauliahkan sehingga 16 Mac tauliah yang akan dihantar melalui pos ke alamat pendaftaran.

Tekan kor hendaklah menghubungi CH2 A Komunikasi melalui telefon (11) 3253,7052 atau e-mel [email protected] untuk mendapatkan akreditasi.

Hari pertama acara itu adalah semata-mata khusus untuk profesional industri dan akhir imprensa.Consumidores pasukan mempunyai akses kepada ExpoVinis pada 23 dan 24 April daripada 17 jam dan tidak lama lagi akan dibuka untuk pembelian tiket memajukan.

Disatukan sebagai titik pertemuan untuk profesional kebangsaan dan antarabangsa, pada tahun 2015 yang ExpoVinis Brazil akan membentangkan lagi, trend dan pelancaran pasaran, di samping membincangkan sektor ini dalam kuliah dijangka dan sesi merasa yang merupakan sebahagian daripada program rasmi yang akan diterbitkan ini bulan.

Dengan memberi tumpuan kepada profesional peringkat kemasukan atau tidak mempunyai nasihat pakar untuk menubuhkan senarai wain, pada tahun 2015 persembahan membawa sesuatu yang baru: Dr. Wain, yang akan membolehkan profesional menguruskan hari dan masa untuk memaparkan menu untuk perunding acara yang memberi tips dan cadangan untuk membuat surat restoran, kedai-kedai pizza dan bar. Penjadualan mesyuarat dan butiran pertemuan dengan Dr. Wain akan disediakan tidak lama lagi di laman web acara tersebut.

"Para profesional melawat pameran itu akan mempunyai senarai wain yang luas untuk mencuba dan peluang untuk rangkaian dengan pengeluar dan peniaga yang melawat Brazil mencari perniagaan baru. Selain itu, kami ingin memperkaya pengalaman profesional yang mula bekerja dalam sektor ini, memenuhi peranan penting dalam majlis itu, yang adalah untuk menyumbang kepada pertumbuhan dan professionalization segmen itu, "menyimpulkan Ana Ishida, pengurus mengangkat ExpoVinis Brazil.

The winemaker daripada Bueno Wines kilang wain, Roberto Cipresso, salah satu pembuat wain yang paling dihormati di Itali, dengan Galvão Bueno adalah dalam Candiota, di rantau ini kempen negeri ini, yang Bellavista Ladang anggur, yang diasaskan oleh penyampai. Pasangan itu pergi untuk memeriksa kualiti anggur dan winemaking permulaan musim menuai pada tahun 2015 wain dari Bueno Wines, yang sepatutnya berada di pasaran bermula pada 2016. Wain diedarkan oleh Bueno Wines di Brazil.

Terletak di Bento Gonçalves (RS), dari Ladang Anggur Lembah, keluarga Valduga menarik perhatian dalam pengeluaran wain sejak datang ke selatan, yang datang dari Itali pada abad kesembilan belas. Tetapi ia adalah dengan berkilauan, yang semua disediakan oleh kaedah champenoise, yang mendapat nama. Permulaan yang tidak mudah, dalam tahun 1990-an pertengahan lebih daripada 90% daripada botol muncul, kerana pagar yang lemah dan tidak tahan tekanan yang dicipta di dalam botol.

Tiga orang yang datang kemudian, di bawah pimpinan saudara Erielso, Juarez dan John Valduga, kilang wain yang telah melabur dalam teknologi dan tenaga kerja, semakin banyak kualiti dan anugerah di seluruh dunia. Hari ini mempunyai gua berkilauan terbesar di Amerika Latin, di mana 5 juta botol boleh ditampung, walaupun ia sedang berehat ada 1.8 juta.

Minggu lalu, empat daripada label beliau membuka dengan satu berkembang megah merasa Riojas lama, mengejutkan semua peserta. Lihat mengambil saya pada mereka:

Casa Valduga 130

Dibuat dari anggur chardonnay dan Pinot noir tanaman khas melalui kaedah champenoise, baki 36 bulan dalam hubungan dengan yis. Visual jerami kuning dengan buih kecil dalam kuantiti yang baik dan ketekunan. Keamatan Besar aroma, terutama putih dan buah bunga. Lelangit menunjukkan kesegaran, kira-kira, dan nota yang mengesahkan hidung. ST (91) - harga sederhana: R $ 90

Casa Valduga 60 bulan Nature (tiada gula tambahan)

Disediakan oleh kaedah Champenoise, di mana 60 bulan dalam hubungan dengan yis. Visual jerami kuning dengan buih kecil dalam kuantiti yang baik dan ketekunan. Aroma sengit, dengan roti bakar cahaya, putih dan buah bunga. Lelangit kaya dan kompleks, dengan lapisan rasa dan nota buah-buahan dan mineral. ST (90) - harga sederhana: R $ 100

Casa Valduga 60 bulan Extra-Brut

Disediakan oleh kaedah Champenoise, di mana 60 bulan dalam hubungan dengan yis. Satu persembahan yang berkilauan pada pendapat saya. Sangat dekat dengan Champagne a. Menyampaikan warna emas, perlage halus, nipis, kuat dan berterusan. Aroma yang kompleks, badam, aprikot, madu, roti bakar ... lelangit .The mempunyai struktur yang sangat baik, creaminess, yang seimbang dan menyegarkan. ST (93) - harga sederhana: R $ 100

Maria Valduga Brut

Ini wain adalah satu penghormatan kepada ibu pemimpin keluarga, Maria Valduga. Beliau bercita-cita untuk menghuraikan berkilauan di Valduga House oleh kaedah champenoise, menurut tradisi rantau Champagne di Perancis. Dibuat dengan anggur Chardonnay dipilih (80%) dan Pinot Noir (20%), menghabiskan sekurang-kurangnya 48 bulan dalam hubungan dengan yis. Visual jerami kuning, dengan buih yang sangat halus, kuantiti yang baik dan ketekunan. Hidung dengan aroma elegan dan sengit dengan nota buah-buahan dalam sirap, roti bakar dan lelangit sedap berkrim, kompleks dan panjang. ST (92) - harga sederhana: R $ 198

Penerbitan kritikal Patricio Tapia dan Inner Penerbit adalah sumber penting maklumat mengenai Argentina, Chile, Uruguay dan wain, mulai tahun ini, yang berkilauan Brazil

Penerbitan rujukan dalam dunia wain di Amerika Selatan, Panduan Descorchados, kritikal Patricio Tapia, akan dikeluarkan oleh Inner Penerbit & Aktiviti pada 23 Mac, di São Paulo. Acara ini berlaku di St Lawrence Restoran Square di Vila Olimpia, mengumpul akhbar dan pengeluar dalam yang lazat dengan kehadiran yang disahkan lebih daripada 60 kilang wain Chile, Argentina, Uruguay dan Brazil. Profesional (pembeli, pengimport, pengedar, sommeliers) dan pencinta wain juga boleh menghadiri acara tersebut, yang mempunyai ruang yang terhad dan memerlukan pendaftaran terlebih dahulu [lihat arahan di bawah]. "Ia adalah panduan yang paling komprehensif wain Amerika Selatan yang pernah dihasilkan," kata penerbit Inner Kristian Burgos.

Dalam edisi ke-17, panduan ini juga nota merasa, harmoni, persembahan dan kawasan wain menghasilkan Chile, Argentina, Uruguay dan Brazil. Dalam tahun 2015, penerbitan ini juga mengandungi sesuatu yang baru: kehadiran berkilauan Brazil. Pada bulan Disember 2014, pengkritik wain utama di Amerika Latin, Chile Patricio Tapia, dinilai berkilauan Brazil melawat Lembah Vineyards. "Ia mungkin bahawa berkilauan Brazil masih tidak diketahui oleh dunia. Dan yang memalukan. Landskap Serra Gaucha, subur dan dramatik, menyembunyikan beberapa yang terbaik berkilauan Amerika Selatan. Bubbles bahawa dalam masa yang sangat sedikit, mempunyai pendahuluan mengagumkan, "kata Tapia, yang membuktikan label 150 negara.

Dengan perlindungan negara dan setiap tahun, penerbitan Penerbit Inner kini alat penting untuk mendapatkan maklumat mengenai arak kepada pengguna, peruncit dan pengimport. Dengan peredaran sebanyak lima ribu salinan, panduan ini juga ringkasan kawasan wain yang paling penting dari Chile, Argentina, Brazil dan Uruguay. Ia juga termasuk skor dan ranking wain yang dipilih, dan tab yang sepadan.

Untuk komposisinya telah merasai wain dari lebih daripada 190 ladang anggur Chile, 150 Argentina, Uruguay dan 25 15 Brazil, mengakibatkan kira-kira 3000 wain dinilai oleh Patricio Tapia. Dalam edisi sebelum ini telah terbukti 2500 wain. Bagi pencinta wain dunia, Panduan Descorchados boleh didapati di Kedai Maya Cellar Majalah ( www.lojaadega.com.br ) dan di kedai-kedai buku utama di negara ini seawal akhir Mac. Penerbitan ini juga boleh didapati untuk pembelian pada majlis itu.

Pelancaran Descorchados Panduan

Hari: 23/03

Di mana: Restaurant St Lawrence persegi: Jalan Dewan Pelakon, 608 - Vila Olimpia, Sao Paulo SP.

- Makan Tengahari untuk akhbar dan menjemput pembuat wain dari 12:00

- Tasting 16j terbuka kepada 22j, membawa bersama pengeluar berikut: Norton, Tres 14 dan yang tidak sempurna, Concha y Toro, Doña Paula, Chakana, Maximo Boschi, Kumpulan Kesepuluh, Mauricio Lorca, Casarena, Geisse Winery, Casa Valduga, Miolo, De Martino , Zuccardi, Pizzato, Terranoble, Lebih banyak (Tupungato), Caliboro / Erasmus, trapeze, Santa Rita, Zorzal Wines, Gen Del Alma, Maquis / Calcu, San Pedro, Leyda, Tarapaca, Maitia, Ketua Maravilla, Andes Plateau, Cousino Macul, JA Jofre, Bodegas RE, Snowdrift, Santa Carolina, La Celia, Catena Zapata, Rep. De Chachingo, Aleanna, Andeluna, Tabalí, Los Toneles, Undurraga, Lebih Tupungato, Cassone keluarga Dominio del Plata dan Bouza.

Berikut adalah pautan untuk menyertai pelancaran Descorchados Panduan

- Wain Profesional: pendaftaran percuma melalui link

- Pengguna Akhir: untuk memajukan membeli panduan dalam maya majalah kedai Cellar):

- Soalan-soalan dan lain-lain maklumat di (11) 3876.8200 (sambungan 34).

Wine.com.br mengembang portfolio dalam pasaran baru dengan pengambilalihan Paten Monodor dan syarikat Mocoffee, dilancarkan oleh jurutera Swiss Eric Favre, pencipta paten dan pencipta kapsul dalam sistem kafe

The Wine.com.br , paling wain e-dagang dan bir di Amerika Latin dan ketiga di dunia, hari ini mengumumkan pemerolehan antarabangsa utama dalam pembuatan dan pemasaran segmen kopi di berteknologi tinggi jenis kapsul "espresso".

Syarikat Brazil, yang utama rakan e.Bricks Digital, memperoleh kawalan jenama Swiss Monodor SA Paten, perusahaan paten, penyelidikan dan pembangunan dalam kapsul kopi dan MocoffeeTM, syarikat kopi dos tunggal kepada pengguna akhir.

Dengan pengambilalihan ini, syarikat itu mengambil satu lagi langkah penting dalam mengembangkan dalam pasaran pengguna minuman, selepas memasuki industri bir pada bulan Oktober 2013.

The Mocoffee akan menjadi tanda dari dunia wain yang beroperasi dalam segmen kapsul kopi. Operasi, yang hadir di 17 negara melalui beberapa siri perjanjian dan telah menjadi satu daripada pemimpin pasaran di Switzerland, Perancis dan Australia, akan dilancarkan dan dipasarkan tahun ini di Brazil dan Belanda dengan ramalan input di Amerika Syarikat pada 2016.

Objektif perniagaan baru ini semakin berkembang dalam segmen ini menawarkan pengalaman baru dalam penggunaan kopi di kapsul, mewujudkan sinergi operasi dan mengambil kesempatan daripada semua pengetahuan platform digital maju dalam wain dan bir operasi berjaya.

Wain ini dikenali dalam e-dagang kerana telah membina salah satu daripada operasi menegak terbesar Wain Brazil dalam masa kurang daripada lima tahun. Model ini telah disusun dari pemilihan tripod (curated), pameran dan perkhidmatan, dengan penghantaran cekap WineBox (kotak yang sesuai untuk mengangkut botol wain) kepada pengguna di seluruh negara.

Paten Monodor diasaskan oleh Eric Favre, yang dikenali di seluruh dunia kerana telah mencipta, dipatenkan dan membangunkan sistem kapsul kopi - telefon bimbit dan kafe dalam dos tunggal - untuk tanda NespressoTM (lihat lebih dalam Wikipedia: http: //en.wikipedia .org / wiki / Nespresso ). Pada masa ini, separuh daripada semua pengeluaran kopi kapsul dijual di seluruh dunia adalah berdasarkan kepada ciptaan asal Eric Favre. Dalam Monodor, Eric dapat mempatenkan dan membangunkan model maju kapsul untuk menarik lebih rasa kopi.

Dengan selesainya perjanjian itu, yang dibuat rasmi hari ini, pengasas Eric Favre, 69, yang akan meninggalkan kedua-dua syarikat yang akan dibentang dari sekarang oleh Pascal M. Schlittler, pengasas bersama Mocoffee dan Ricardo Flores, pengarah pemasaran dan perniagaan baru wain.

Untuk Rogério Salume, Ketua Pegawai Eksekutif, "catatan dalam segmen kopi yang masuk akal dan terus pilih reka bentuk kami, paparan dan menyampaikan produk-produk berkualiti tinggi untuk pelanggan kami di seluruh Brazil, dan kini di negara-negara lain. Brazil merupakan pengeluar terbesar dunia dan pengeksport biji kopi, tetapi gagal untuk membangunkan hingga ke hari ini tiada jenama global. Saya rasa kita boleh menyumbang dalam beberapa cara produk yang menjadi intipati negara kita dan terus jalan inovasi dan keusahawanan, pemutus berita dan menjangkakan trend pasaran, ciri-ciri yang menarik wain dalam model pemasaran mereka untuk e-dagang terkemuka. Lebih penting lagi, kami berharap kini ke hadapan semua Mocoffee adalah satu jenama dengan gabungan dan intipati bakat Brazil dengan ketepatan dan teknologi dari Switzerland. "

"Seluruh gerakan lebih cadangan nilai wain dan adalah selaras dengan kepercayaan kita bahawa digital akan mengubah industri pengguna, membawa nilai dan kecekapan untuk sektor ini," kata Fabio Bruggioni, Ketua Pegawai Eksekutif e.Bricks Digital.

Eric Favre, pengasas Paten Monodor dan sistem kapsul kopi pencipta menambah: "Saya sangat gembira bahawa teknologi pengkapsulan kami, yang mengekalkan semua kualiti dan integriti produk sehingga penggunaannya, telah diperolehi oleh kumpulan perniagaan Brazil, sebuah negara yang menghasilkan lebih daripada satu pertiga daripada kopi di seluruh dunia. Penanaman dan pasaran kopi di Brazil melibatkan lebih daripada lapan juta orang dan kira-kira 300 ribu pengeluar.

Eric Favre meninggalkan NespressoTM dengan kebenaran untuk membangunkan sistem kapsul kopi baru dan mengasaskan Monodor SA pada tahun 1991. Menurut beliau, "sejak itu telah bekerja keras dengan matlamat untuk membangunkan baru dan sistem yang boleh rasa terbaik bertambah baik dengan kesan alam sekitar yang paling rendah. "

Pada masa ini, separuh daripada dimakan dunia kapsul kopi adalah berdasarkan secara langsung pada ciptaan asal Eric Favre atau diperolehi. Inovasi mereka telah diiktiraf oleh Kopi Kajian Global (hadiah paling antarabangsa pasaran kopi) dan diberikan kepadanya pertama "Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat" di atas sumbangan besar beliau kepada segmen kopi semasa Kopi Simposium Antarabangsa.

Favre kata "lebih banyak masa yang tinggal saya akhirnya boleh mendedikasikan diri untuk tugas kaunseling usahawan muda dan baru bermula." Sebahagian daripada ajarannya boleh diakses dalam buku terbarunya, "Bagaimana untuk menjadikan lebah madu dan lebah wang (tanpa Telah disengat)" ("Bagaimana untuk menjadikan lebah madu secara tunai - Tanpa dicincang" dalam terjemahan bebas) yang mempunyai hanya untuk disiarkan dalam bahasa Inggeris.