Сеарцх Енгине Оптимизатион поднесе сајт емаил ектрацтор

Архива за 'Аргентине' Категорија

Вино у недељи је КСИЛО, 2011, мешавина 60% Бонарда, 25% Сира и 15% Темпранилло, без проласка кроз дрво, из региона Мендоза у Аргентини, у продукцији Швајцарске винар Хуберт Вебер, који је такође одговоран за шармантна вина Бобега и Цавас де Веинерт. КСИЛО бира Десцорцхадос Водич као најбољи у категорији "Бленд Супер исплативости оф тхе Иеар".

Куп је показала јасну визуелну Руби, чист и свеж мирис црвеног воћа, посебно трешње. Светлости и свежег непца, добар баланс између мекоћу, киселости и танина. Слепо говорити да Пинот Ноир. Добра гастрономска вино за свакодневну. £ 35 на хттпс://ввв.буивине.цом.бр/хотсите/винхо-Ксило .

Све еволуирао укус вина. Ова склоност је недавно ојачана аргентински вина дегустација Бодегас Лопез Монтцхенот, имао сам прилику да учествује на позив на "Цонфратернити ди Баццо", један од најпознатијих и поштован државног капитала. Место за овај историјски догађај био је увозник и продавница "ДОЦ простор", који је у средини Схоппинг из дана у дан, Праиа до Цанто, окружена баровима и веома атрактивним и добро посећених ресторана (Линхарес Елесбао улица, магазин 23, телефон : 3024.1222).


Цонфререс на слици: Џон Нетто Гомес, Габријел Лорделло, Браз Зе Нето, Фабиано Лопес, Данило Сторари, Лиемар Претти, Андре Боургуигнон, Плиније Цеолин, Тхиаго Роцха, Ливи Бассани, Перо Парадисе, Далла Бернардина Фелипе и ја, Силвестре Таварес.

У Лопез Монтцхенот Бодегас, такође назива Цхатеау Монтцхенот у прошлости, налази се у Цруз де Пиедра (Алто Валле дел Рио Мендоза), Маипу, Мендоза, имао прве жетве у 1960 регион има повлашћен микроклиму, топла и сува лета, са сунчаних дана и хладних ноћи. Ова изузетна термичка амплитуда фаворизују развој грожђа, постизање високог квалитета.

Велики "Свети грал", који чине вина Ово вино са беспрекорним стилом, је процес сазревања к дрвета. Састоји од смањења од каберне совињон, мерло и Малбец, уз превласт бившег, старење се јавља у француским храстовим бурадима, 5000-20000 литара, где је вино еволуира за 10 година зарађује изузетан комплексност укуса и арома пре иде на тржиште. Монтцхенот именовао 15 и 20 анос 5 година и 10 година у боци. Понуда ових вина у Бразилу је ограничен. Постоји неколико годишта на располагању у ввв.винеландс.цом.бр .

Величина цеви утиче на квалитет вина? Већа посуду, доњи дрвне контакт са вином и зато спорије и мање је њихов утицај на укус напитка, пружајући довољно елеганцију. Велике каце десет хиљада литара много мање утицаја на вино бордалесас мала 225 литара барела (стандардни најчешће користе у данашњем свету).

Шта је вертикална дегустација? Вертикална дегустација је када се неколико годишта истог вина редом показао. Се налазе на тоалетни сточић 50 мл сваког усева у нумерисаним зделе, обично пет у броју и вина обично имају присуство "експерт" или произвођача да води доказ. Испитивачи анализирају технички као климатским условима сваке године, техничке аспекте прављења вина и виноградарства могу утицати на ароме и укуса вина. . Тест може осетити разлике у арома и укус усева на други што су такође под утицајем година притвора Нека вина окусио:


1976 Бодегас Лопез Монтцхенот

 • Невероватно је како аргентински вино, 38, још увек жив и присутан са комплексним нотама. Лепа Оранге хало развија циглу. Као и да комплексност. Арома подсећа на кожа, дуван, мед, сушено воће, дим и светло балзамико додир. Средње-бодиед непце, са добрим киселости и равнотеже. Потврдио белешке носа. Слеп опасности традиционални Риоха еволуирала. Вери фине ствари. За складиштење у меморији.


1988 Бодегас Лопез Монтцхенот (Магнум -1,5мл) | Специал Едитион 115 година вина.

 • Чвршће Панел. Стидљив Дарк воће значи прати благи траг ваниле. На непце, уравнотежена са мало рустичним танина, тачно киселости и добром упорност. Потребно више времена у боци, да добије комплексност и елеганцију. Верујем да га - ;) .


1992 Бодегас Лопез Монтцхенот Гран Ресерва 20 анос

 • Разликовали од других истакнутих Агруми нота у вези са прошлошћу старим дрвета и зачина. Био веома мека у устима, са меким танина, тачно киселости и велику упорност. Овај различите воћа и меких танина твоја друга ме је оставила са бува у уху у односу на свој потенцијал старења. Вино спреман и укусно у то време.


1998 Бодегас Лопез Монтцхенот Гран Ресерва 15 анос

Смеђе изглед са хало еволуирала. Ароме такође односи на вина "традиционалне Риоја", ноте меса, старог дрвета, меда, у вези са сувим воћем и зачинима. Непце показао интегришу, али са добрим киселости, напомиње потврђујући носа, круг, и са добрим упорност. Еволуирала веома добро. Линдао!


Монтцхенот 2002 (Пхото цредит: Габриел Лорделло)

 • Представио концентрисана арому са мокром земљом, дрвета, цимета, ораха, наздравили. Тело непце, баршунаст, зрели танини, елегантан и уравнотежен медиј. Пријатно. Осећај је дуг живот.

Умаре Кућа је прекрасно обновљена бутик Хоте сам у срцу Буенос Аирес, у којој је смештена бистро истог имена наведена као један од 50 најбољих ресторана у Латинској Америци. Ово је била поставка за презентацију и доказ финих вина из Патагоније на мом недавном путовању широм земље на позив вина Аргентине.


Вече је почело са предавањем о Патагонијски региону дао Петер Каролини, директор извоза Бодега Фамилиа Сцхроедер.

Укратко винарија Патагонија, који се налази између 30 и 40 паралела и Јужној региона формираних Неукуен и Рио Негро, пејзаж је пустиња обичан, безводан - зелени се појављује само у областима наводњава из Рио Негро, Неукен река и заједнице Лимари, рођен у Андима. Регион је веома хладно, са великим опсегом температуре, око 20 степени, што погодује споро сазревање грожђа, као и са мало кише, која помаже разум плода. Неки скоро стогодишњак лозе коегзистирају са новим биљкама. Међу сорти, не постоји само водећи Малбец, али Пинот Ноир и каберне франк, сојеви који су добро прилагођени клими. Своја вина импресионирати са великом елеганцијом, богатство арома, укуса, живахног киселости, који даје одличну потенцијал старења.

На крају предавања пратили међу колегама Диду Руссо ( ввв.диду.цом.бр ), Бето (Героса ввв.винхо.иг.цом.бр ) и Деко Росси ( ввв.енодецо.цом.бр ), у собу у Анекс, где смо имали прилику да дегустирају разноврсној етикете четири винарија у региону, Хумберто Цанале, Малма, Фин Дел Мундо, Десиерто и Шредер породица.

 • Хумберто Цанале Пинот Ноир 2011 - СТ (88)
 • Хумберто Цанале Старо Винеиард Малбец 2011 - СТ (87)
 • Хумберто Цанале Старо Винеиард ризлинг 2013 - Представљамо - СТ (90)

 • Малма Пинот Ноир 2012 - СТ (85)
 • Малма Породични Ресерве Малбец 2011 - Представљамо - СТ (89)
 • Малма Универсе Малбец 2009 - СТ (87)

 • Бодефа Фин Дел Мундо Ресерва 2012 - СТ (86)
 • Бодега Фин каберне франк 2009 - Представљамо - СТ (89)
 • Бодега Фин Дел Мундо Специал Бленд 2009 - СТ (87)


 • Десиерто 25 Цхардоннаи 2012 - СТ (86)
 • Десиерто Пампа Малбец 2009 - СТ (87)
 • Десиерто 25 ЦС / МБЦ / СИР 2011 - СТ (87)
 • Десиерто 25 Цабернет Саувигнон 2011 - Представљамо - СТ (91+)

 • Саурус Баррел Ферментисани Пинот Ноир 2011 - СТ (87)
 • Барел Фернентед Саурус Малбец 2012 - СТ (89)
 • Фамилиа Сцхроедер С 2009 - Представљамо - СТ (90)

Затворили смо ноћ на дивну Цаса Умаре гастрономски ресторан, чије Цхеф Дарио Гуалтиери, сматра локални референца. Радио са Францис Малман, између осталих познатих личности хране, како у Буенос Аиресу и Сао Паолу.

Све детаље о контакту и Хотел & Бистро, овде: хттп://цасаумаре.цом/хоме/

Писање званичник у понедељак обраћа регулаторне аспекте, етикетирање, инспекцију и назив. Лидери проценити колико позитивне промене

Објављивање новог уредбом којом је регулисан Законом Вине у понедељак (24), у Службеном гласнику (доу) под н. 8198/2014 би требало да донесе правне сигурности и разјасне важне тачке о производњи вина, сокова, блиставим и деривата у земљи. Ажурирана верзија се бави питањима као што су стандардизација, обележавање, инспекције, ознака, сертификацију у вези са пореклом, између осталих ствари. Важна промена односи се граница Исправка - такође зове сугаринг - Тхе мустс и признавање нових области производње вина у 10 бразилских држава (РС, СЦ, ПР, СП, МГ, ЕС, МТ, идите, Ба и ПЕ ).

Према правни саветник бразилске вина института (Ибравин), Кели Брух, нова уредба није јасна дефиниција које производи обухваћени прописом: Сви деривати грожђа и вина да се од вина или грожђа у процентима више од педесет одсто. "Осим изразио безалкохолних пића и нектара, чак и када он мора да има да потрошите 50% сок од грожђа", додаје он.

За саветника је још један диференцијал ускладити стандарде идентитета и квалитета комплементарних вина и пенушава, као садржај шећера, изједначавање ова правила Мерцосур. Од сада и званично ће се звати Спарклинг Природа, наводећи индекси глукозе по литру за ову категорију и класификована као ектра-Брут, Брут и Деми-сец. У том смислу су и регулисани ниво резидуалног шећера за вина и меком сувом типа тако фина табели.

Кели објашњава да, у вези са издавањем Водича за слободан промет, обавеза је ограничен на вина и производа од грожђа и вина који се продају у расутом стању. Уредба такође наводи да је Министарство пољопривреде, сточарства и напајање (мапа) одговорности за постављање стандарда за превоз расутог вина, вина од стране регистрације, као и да покрене административне предмете који се односе на кривична дела под Декретом вина. "Било је промена у закону који обухватају неке праксе већ је усвојио карта", каже он. "Ми такође јасно могућност Министарства успостави партнерства са јавним агенцијама и ентитетима да делегира имплементацију неких функција које су им додељене, на пример, виноград регистар", објашњава он.

Поједностављење у Рецордс

У погледу оснивања и регистровања производа, Уредба успоставља опште смернице, остављајући до додатног управног акта прецизнијим правила којима се наводи да треба обезбиједити документи, на пример. Период важења записа је одржавана у 10 година, али Уредба одређује да то не представља стечено право, произвођач мора да се прилагоди сваки пут ново законодавство се спроводи.

Још једна иновација је да се дозволи да се произвођач боца или развију вино, пенушаво вино и деривате грожђа и вина установама у трећем уговором услуга. У овом случају, опција да обухвати име провајдера сервиса на етикети, одговорности за производе и гаранцију да то може да се пратити је сам произвођач.

Специфична ставка регулише регистрацију произвођача вина и деривата који немају индивидуални формализација реализовати оснивањем Задружног савеза у опште смернице за њихов рад. За извршног директора Савеза задруга Винние заводи државе Рио Гранде до Сул (Фецовинхо), Хелио Марцхиоро, ова мера доноси правну сигурност за целу индустрију. "До сада имамо распоред за рад са прописима који смо траже дуже време", каже он.

Етикетирање и сугаринг мустс

За технички директор Ибравин, Леоцир Боттега, уредба доноси важне помаке у вези са границама корекције вина - такође познат као сугаринг мустс и на етикетирање. Боттега објашњава да ново правило утврђује распореде за датуме и врсте производа. Утврђено је, на пример, стопа од 2% алкохола током четири године након објављивања Уредбе и 1%, после пете године за вина са садржајем алкохола од 10 ° до 13 °, направљен са Витис винифера. Ово правило има другачију диплому када се примењује на стоно вино направљен са хибридним и америчким грожђа. Заузврат, ставка која предвиђа да, у изузетним околностима, Карта може повећати корекцију до 3%, стопа сада на снази је направљен.

Што се тиче етикетирања, уредба доноси детаљнији дефиницију, наводећи да су сви делови амбалаже или било материјала који се користи, укључујући и заптивање (чепови) схвата као етикету. Такође додао неке обавезне ставке, као што су класификације оснивања индустријализације, у односу на активности, као упозорење реченица основана посебним прописима, датум истека и идентификација партије или одлазак. "Неке од ових ставки, иако обавезна, није пронађен у оскудним закона и Уредбе вина. Важна промена је да се захтева иста правила и увезене ", каже Боттега. Такође, од сада, ће такође бити могуће уредити, преко нормативног упутством, коришћење квалитативних и резерве и Гран Ресерва у националним ознакама.

Најава објављивања Уредбе је направио председник Дилма Русеф током учешћа на званичном отварању Националне Грапе фестивалу у Цакиас До Сул, прошлог четвртка (20.). Међутим, публикација је извршена јуче уместо у петак (21), као што је пуштен. Уредба регулише Закон Вино је древни тврдња сектора, који се чека објављивање од 2008 Он ће урадити детаљан вина Закон н. 7678/1988, који је ажуриран у 2004. Закон н. 10.970, са циљем тражења хармонизације законодавства бразилске вину Уредби Меркосур (ГМЦ Н. 45/96).

Касно у уторак присуствовали вечера под покровитељством усаглашеног Динамиц Дуо Хелио Массони и Симеи Сантос ЕНОТРИА, у партнерству са увозом Винци, ресторан кодиране овде у државним капиталом. Да се представи вина био представници победа увозом, Рафаел Порто и Поссатти Едерсон, који су дали трик.

Ћерка великог Ницолас Цатена, главни и најпоштованијих имена аргентинског вина, Лаура Цатена је познат широм света као амбасадор Малбец грожђа. Студирао биологију на Харварду и медицине на Станфорду, али напуштена лек да се посвети винитицултура у средином 90-десна рука Бодегас Цатена Запата оца как потпредседник и даље налази времена да воде сопствене винарије, Луца (назван његовом сину истог имена) и Ла Поста.

Лепа вина Лаура Цатена

Мени је развијен од стране особља ресторана преселио, командовао кувар Ана Беатрис Сегуцхи, уз Соммелиер ЕНОТРИА Хелио Массони. То је био квалитетан шоу, где кухиња је формирала партнерство са савршеним вина.

Јело: Златни Брие са салатом и смањеним мандарине Мини - (Напомена 1000)

Почели смо вече са Луца шардоне 2009 (грожђе од Бургундије), Р $ 149.00, СТ (91). Је прошао кроз 12 месеци у храстовим. Нос нотама зрелог ананаса, путер, кајсије и меда. Кремасти непце, масти, уз велики киселост подржава тежину, са дугом завршити. Према Роберт Паркер, ово Суперб бело је кандидат најбољи Шардоне из Аргентине улази и из године у годину, пошто је зарадио 92 узастопних поена у сезони 2009.

Јело: Шврћа са острига сосом и ђумбира (љуто)

Луца Пинот Ноир 2009 (грожђа воћњак у региону Француска), (£ 149.00), СТ (91). Традиционални ароме вишње, цветни, земљани, меких танина, добре киселости, уравнотежен. Издржао довољно добро зачињено јело. Добила 93 поена од Роберта Паркера у овој сезони 2009, највиши рејтинг додељује критичар на Пинот Ноир Аргентине!

Прато: Рисо Ал Салто (исецкан Говеђи реп) - јести колена!

Луца Лаборде Двоструки Избор Сира 2009, Р $ 142,00, СТ (92). Визуелни нестаје уље, ароме зрелог воћа, коже и димљеног меса, са наговештајима поџаренниј храста и зачина. Непце је богат, бујне, добро структуирана танини, са воћем компот и бибером. Веома дуг и упоран.

Прато: шницла Блацк (угаљ), са цхурраскуеадос поврћем и пире тропска биљка. ТОП

Четврти Курс је усклађен са два врхунских вина из винарије, Бесо Де ДАНТЕ 2009 (трибуте то сину кроз Лаура Цатена), Р $ 189.00, СТ (94), рез Цабернет Саувигнон (45%) и Малбец (55%), са грожђа из Учо Долина 3 различите винограда, један од Гуалталлари са 1500 надморске висине. У посуду показује необичну елеганције, веома кремаст, потентан, један винхацо аргентинских вина.

Други је ТОП ЛУКА Малбец 2009, 100% Малбец, £ 180.00, СТ (91+), моћна, показује много структура, масти, али са одвојеном дрвета који крије плодове и на нос и на уста . Дуже чекамо, мислим да више од 2 анинхос боцу која ће интегрисати дрво.

Банана парфаит са чоколадом, за затварање ноћ са дозом глицолсе!

Закључан РЕСТОРАН - £ 259 Аффонсо Клаудио Љ 4 - Плажа Цорнер - Виториа, ЕС | ЦЕП: 29055-570 - Тел: 3315.80.92

ЕНОТРИА - Ав Рио Бранцо, 1383 -. Праиа до Цанто - Виториа-ЕС - 55 (27) 3345-8696 -

Пратите блог живи живот на Твиттер-у

Уживајте у странице Блог живи живот на Фацебоок

Током последњих месеци, енглески критичар и магистар вина Тим Аткин показала и изабрани међу 500 вина са тим белешкама већа од 90 поена, сви погледајте овде:


Аргентина Аткин ИНГ1

Јосе Алберто Зуццарди, један од пет најутицајнијих људи у свету аргентинске вина, сада је у Виторији (Еспирито Санто), да промовишу своја вина. Током ручка, имао сам прилику да дегустирају неке од њих, у којем Маламадо Виогнер, први утврђени бело вино из Аргентине, истицао за своје новине. У видеу изнад, Алберто говори о својој новој вину.

Производи се у региону Санта Роса, Мендоза, са белим сорте грожђа (Виогниер), бере рукама, који прође хладно мацераци- праћен притиском и ферментација. Ферментација се прекида када достигне 100г по литру резидуалне шећера и вино спаљивање дода се вода. Спреман вино сазрева у француским храстовим бурадима 12 месеци.

Особље прегледао Маламадо Виогиер 2009 - Аргентина - Санта Роса / Мендоза - 19,7% - Увозник Равин - СТ (87)
- Р $ 79.00

 • Као што можете видети на слици горе, има жуто злато изгледа, укуса који подсећа кајсија, мед и орахе. Непце је светло, свеже, ниска умазаност, умерени киселост, потврђује ноте кајсије и меда, завршивши средњу упорност. Хармонизација указао би пита Пецан.

Пратите блог живи живот на Твиттер-у

Уживајте у странице Блог живи живот на Фацебоок

20. августа, од 20.30 до Равин увозника у партнерству са Аргентинац вина Зуццарди, одржаће вина вечеру са винар присуству Јосе Алберто Зуццарди у Вилле Бистро ду Вин у Виторији / Ес.

Мени припремио Цхеф Силвиа ће Линс као улаз, мини лососа мусс на цилантро песто, усклађен са белим вином Зуццарди Серија Шардоне / Виогниер 2011, у складу са првог курса, који ће бити на кромпир Равиоли гљива капучино, усклађен са Зуццарди серие А Малбец 2010. Други јело је Плакета Филет с конфи поврћем и шаргарепа пире, усклађени са једним од најбољих аргентинских вина, Зуццарди Зета 2007. Коначно коцка чоколаде ће бити послужена на супу јагода.

Ливинг Лифе блогу је већ резервисано своје место, видимо се тамо!

Сервис: Равин & Вине Вечера Бистро Зуццарди Вилле ду Вин

Датум: Август 20, у понедељак

Тиме: 20:30

Локација: Вилле ду Вин

Вредност: Р $ 115,00

Резервације: 27 3314 4070

Пратите блог живи живот на Твиттер-у

Уживајте у странице Блог живи живот на Фацебоок

31. јула, Гоурмет супермаркет простор Ектраплус у Гарден тржишту у ували Схуа (Викторија), Тхе Винес Мендоза пројекта је представио један од њених стваралаца, аргентински винара Пабло Гименез Риили.

Пројекат се налази у Мендоза, Аргентина, у подножју Анда, је и идеализована америчка Мицхаел Еванс и Пабло Гименез од Аргентине Риили. То је прва подела винограда у Аргентини, која сада постаје "Вине Ресорт".

Можете да укључите свој сан у стварност, уз могућност да поседују виноград и производе своје вино, са својим потписом.

Ту ћемо имати дегустацију вина произведених на лицу места и може се поредити са другим великим ознакама у региону. Ускоро више вести.

Пратите блог живи живот на Твиттер-у

Уживајте у странице Блог живи живот на Фацебоок