iskalnik optimizacija predloži spletno email Ekstrakcijski

Arhiv za "chile" Kategorija

Glede na prvotno objavljen v stolpcu Living življenja | Notebook C2 + Pleasure & Co. | list list

Morda ste že slišali veliko o besedi "terroir". Vendar ga lahko nastavite? Terroir je razlog enotnosti, podnebje, sorte vinske trte in dela človeka. Kombinacija teh elementov so rojeni v posameznih vinogradih edinstvenih vin, ki predstavlja osebnost vsakega od različnih regijah - z drugimi besedami, svojo identiteto.

Torej, ko je govora o terroir vina, v bistvu se opredeljuje vino, ki izraža regijo ali posebno vinogradniške površine. Veliko vina, ki obstajajo v svetu, skupaj z njihovimi imeni ali z označbami porekla (pravila o pridelavi), se med seboj razlikujejo, saj poleg različnih kombinacij sorte, vsebnost alkohola in pridelka na hektar, tal ali ozračja, v katerem so bili ustvaril dopust, v vsaki od njih, močna osebnost.

To je razlog, zakaj Rioja (Španija) - v osnovi pripravljena z Tempranillo grozdja - ali Chablis (Francija) - izdelani izključno iz grozdja chardonnay - so zelo različna vina, pridelana z isto sorto, drugod po svetu.

V Čilu, čeprav obstaja nekaj pravil pridelave, po desetletjih, država se je pojavil kot glavni proizvajalec vin obeh vhodnih premije. Kaj opozarja, da je večje število kleti, ki proizvajajo nove in zanimive vina na novo odkritih lokacijah. V obalnih regijah hladnim podnebjem, kot so Casablanca, San Antonio, Elqui in Limari več kleti so pripravljeni odlična Sauvignon Blanc, zelo mineralne in elegantno modri pinot. V bolj zmernih območjih Maipo, Aconcagua, Colchagua in Cochapoal, da so specializirane za aromatično in okusno Carmenere. In, na jugu Čila, Bio-Bio, Malleco in kleti Maule Valley so dokazali, da jih lahko proizvajajo značilen modri pinot, chardonnay in tudi izumljanju carignan.

Rafael Prieto, stvarnik Top vinarjev - so tukaj govorili - in eno od imen, ki so podpisale Čile Vino Vodnik, za mnogo let, ocenjena in sledila razvoj teh terrois, upravljanje ugotoviti, kje so prišli iz najboljših grozdja. Tako je ustvaril projekt vizionarska Vina in pozval Juan Alejandro Jofre, glasovalo najboljši mladi vinar v Čilu leta 2014, z namenom razvijanja linijo vin, ki lahko potujejo raznolikost stilov, podnebij in območjih Čila, ki se odraža v steklu, ki vsak terroir lahko ponudi. Da bi dobili idejo, če hočejo dobiti grozdje cabernet sauvignon so kupili neposredno od Maipo Valley in Carmenere Peumo v izjemnem mikro terroir na kaste v Cachapoal v dolino.

Pred kratkim sem bil na Casa Marina v starem mestnem jedru, ekskluzivni uvoznik linije v Braziliji, da dokaže svojo popolno linijo, vključno z vhodnimi vina (enostavnejši) Enotni Edition in Special Edition srednjega in višjega Private Edition in Premium Edition. Lepo in gastronomskih vina z dobro kakovostjo x cena, v kateri emito osebno mnenje v naslednjih vrsticah.

Visionary Enotni Edition Carmenere 2013 - R $ 39,90 - Kje: Vinska Vix

 • 100% Carmenere, ni les za prehod, kaže jasno vidno rubin, maline arome in svetlobno cvetlični. Okus blag, sadno, ki dokazuje, privlačnejši od nosu.

Visionary Enotni Edition Cabernet Sauvignon 2013 - R $ 39,90 - Kje: Vinska Vix

 • 100% Cabernet Sauvignon, brez prehoda skozi les, kaže jasno vidno rubin, prijetno nos rdečega in črnega sadja, z rahlim dotikom spicy. Palate je lahka, sveža, z okusi poudarjajo sadje.

Vizionarske Vina Special Edition Carmenere 2012 - R $ 59,90 - Kje kupiti: Vino Vix

 • 100% Camenére, z 50% vina zorijo v hrastovih za približno 12 mesecev, kar je prispevalo več strukturo in mehkobo v vinu, in dobro prisotnost sadja.

Vizionarske Vina Special Edition Cabernet Sauvignon 2012 - R $ 59,90 - Kje kupiti: Port House

 • 100% Cabernet Sauvignon, 50% vina zorijo v hrastovih za približno 12 mesecev, mehke, okrogle, z dobro koncentracijo sadja in začimb.

Visionary Private Edition Vino Cabernet Sauvignon 2012 - R $ 89,90 - Kje kupiti: Port House

 • 85% cabernet sauvignon in cabernet franc 15% prehaja v novih francoskih sodih. Lepo, elegantno, s črnimi in rdečimi sadnih not in zelišč. Uravnoteženo, z mehkimi tanini in dolgim ​​konča.

Visionary Vina Premium Edition Blend 2012 - R $ 189,00 - Kje kupiti: Port House

 • 80% in 20% Cabernet Sauvignon Carmenére. Visual temno granat, kompleks nos češnje, slive in usnja dotik. Ustih z mehko napad, žametnega, potrjuje opombe nos. Guard vina.

MOVI - Gibanje neodvisnih vinarjev Čile - www.movi.cl   - Ali je čilski proizvajalci združenje, ki je od leta 2009, ima enako strast in misel: za proizvodnjo vina z odlično kakovostjo, v omejeno proizvodnjo, v prosto, trajnostno in odraža osebnost lokalnega terroir. Njeni vina se lahko imenuje avtor ali garaž vin. To je alternativa velikih proizvajalcev vina iz Čila. Za to, da si prizadevajo, da širijo svoje sporočilo in pokazati vina, v katerih je osebnost proizvajalca in tal v vsaki steklenici.

Pravkar sem se pridružijo še virtualno srečanje v www.winebar.com.br kjer predstavniki MOVI pojasnil projekt. Prav tako sem imel priložnost okusiti vina. To je Polkura (rumena kamen v Mapuche jeziku, ki se nanašajo na velike količine rumenega granita obravnavani v glinenih tleh v regiji) Syrah 2010, rdeča proizvedeni v Marchigüe regiji, na zahodnem koncu Colchagua doline, z nadmorsko višino, hladnejše podnebje in revne prsti na pobočjih, ki ustvarjajo set, ki nudi idealne pogoje za zorenje grozdja. V skledi je pokazala veliko koncentracije sadja, strukturo in vsebnostjo alkohola. Za tiste, ki cenijo stil pancadão. Morali dihati za vsaj 1 uro. Bi se morala razvijati v steklenici. ST (87+).


Zaključna scenarij za potovanja po Čilu, je že bivajo v Londonu, sem šla na obisk Almaviva kleti. Potovanje je enostavno. To je v metropolitansko območje, približno 20 minut vožnje od centra. Naslov: Av v Santa Rosa, 821 - Paradero 45, Puente Alto .. Obiskov in dokaz letine 2008 Stroški U $$ $ 80 na osebo, šele z imenovanjem od ponedeljka do petka v času: 9:30, 11:30, 14:00 in 16:00. Email kontakt: | Site: www.almavivawinery.com | Telefon: (56-2) 2270 4226.

Klet, ki je bila ustanovljena s "skupno podjetje" med Château Mouton Rothschild v Franciji in velikan čilski Concha y Toro, rojen v letu 1997, v skladu s konceptom francoski Chateau. Njene arhitekturne značilnosti mešanica moderno s pokrajino Andov zunaj tradicij staroselcih v regiji, Mapuche Indijanci.


Imel sem privilegij, da osebni razgovor z vinarja Michel Friou, oseba finih manir, ponižni in strokovno prevelike zmogljivosti, ki so me ujeli tudi do hotela. Ob prihodu na turneji vinograd zavzema edinstveno vezanih na ozemlje, in potem samo kleti, v kateri Michel ukazov posadke posvečeno vino Almaviva, vrhovni ikono vrhunskih vin iz Čila, in svojega drugega vina, EPU, različico bolj ekonomične, vendar zelo kakovostne.

Terroir od Maipo Valley v osrednji Čile, Puente Alto, je priznan kot najboljše ponujajo idealne pogoje za gojenje Cabernet Sauvignon grozdje. V kateri je bilo 85 hektarjev, ki so rezervirani izključno za Almaviva.

Slika oznaka je čaščenje prednikov Chileans, z reprodukcijo modela, ki simbolizira vizijo vesolja, ki ga Mapuche civilizacije.

Proizvodnja Almaviva vrti okoli 12.000-15.000 9 litrski polje, ki se prodajajo za vsakogar, razen v ZDA, in sicer s posebnimi distributerjev, znanega "objava Bordeaux" in prek distribucijske verige. Trenutno porazdelitev Almaviva v Latinski Ameriki je 17% svojih letnih prodaje, kjer je Brazilija najpomembnejši trg. Azija je 50%, 18%, Evropa in Severna Amerika 15%. Stroški med 550-900 reais v Braziliji.

Drugo vino iz kleti, EPU (kar pomeni "dva" v Mapuche), je prav tako izdelano iz grozdja Puente Alto in ga sestavljajo isti sodišče Almaviva, razlika je, da se lahko ta odstotek v sestavi razlikujejo leta v leto. Vino se polni v kleti tudi enako kot Almaviva. Zdaj se sprosti letnika 2012, enako kot Almaviva. Stane približno US $ 190 Braziliji.

Mapuche Indians

Stara trta cabernet sauvignon, prevladujočo kasto na sodišču Almaviva.

Mlajši zasajene z vinsko trto na neplodna tla.

Grozdje prispejo na kleti v majhne plastične škatle, ki je dopolnjen z natančno izbiro grozdja. Po izboru je narejen stiskanje in fermentacija.

Rezervoarji za vrenje, kjer pošast ostane za obdobje od okoli 2:58 tednih z riddling na hidravlično črpalko.

Po tem postopku se vino prenese v francoskih hrastovih sodih, kjer zori ločeno, nato pa so pripravili mešanico.

Michel Silvestre Friou in Tavares

Soba za ustekleničenje in označevanje.

Degustacijski prostor

Ob koncu obiska so imeli priložnost okusiti navpičnice Almaviva pridelka: 1997, 2005, 2008 in 2011, skupaj z Michelom Friou. V kozarcu vina je bilo neverjetno drugačen, kar kaže na podnebne razlike med letniki, njegov oder čas v sodih, ustekleničeno Cabernet Sauvignon in odstotek reza. Za razliko od drugih kleti vina Almaviva steklenic vsako leto, tudi v neugodnih vremenskih razmerah.

Almaviva 1997-1972% Cabernet Sauvignon, 23% Carmenere in 5% Cabernet Franc - 16 mesecev v hrastovih sodih - 13,5% - ST (93)

 • Visual že kažejo napredek pri atijolado tonom. Intense nos črnih in rdečih plodov in tobak, kava in lepe dotikov mentola in kafre. V ustih, polnega okusa vina z mehkimi tanini, dobro kislosti in dolgo konča. Čeprav na splošno, eleganten in kompleksen, ne mislim, da se bo razvijala več. Vinhaço se izkazal zdaj.

Almaviva 2005-74% Cabernet Sauvignon, 21% Carmenere in 5% Cabernet Franc - 18 mesecev v hrastovih sodih - 14,5% - ST (91)

 • Visual rubin vijolična, odkrit in sveža aroma, ki prikazuje rdeča in črna sadne note in začimbe ter mineralne pojasnila. Brbončice z mehkimi tanini potrjuje opombe nos.

Almaviva 2008-66% Cabernet Sauvignon, 26% Carmenere in Cabernet Franc 8 18 mesecev v hrastovih sodih - 14,5% - ST (92)

 • Ruby gosto vijolična, aroma z notami rdečega sadja, začimb in mineralov. Okus dobro telo, z denarno kaznijo in sladko. Lepa Almaviva, globok, kompleksen in zelo dobro razmerij.

Almaviva 2011-67% Cabernet Sauvignon, 25% Carmenere, 5% Cabernet Franc, merlot in 2% Petit Verdot 1% - 18 mesecev v hrastovih sodih - ST (91+)

 • Visual nepredirna, intenzivna aroma, z veliko koncentracijo sadje in les integracijo. Okus žametno, z drobnimi tanini. Okus uravnotežen koncentrata blagovna znamka Almaviva blagovne znamke.

List - 2014/10/10 - 66 (2) .pdf ga Tavares Silvestre Gonçalves

Radi potujejo, obisk kleti in pokušine vin? Izpolnjevati šest kleti v Čilu, ki ponujajo odlično strukturo za sprejem turistov.

Glede na prvotno objavljen v stolpcu Living življenja | C2 + Pleasure & Co. | list list


(lugar de ouro no idioma nativo), em Cachapoal – Endereço: Millahue, San Vicente de Tagua Tagua. Po turneji po Čilu, pridemo VIK kleti v dolini Millahue (namesto zlata v maternem jeziku) v Cachapoal - Naslov: Millahue, San Vicente de TAGUA TAGUA. Ogledi: $ 80 na osebo. To vključuje obisk vinogradov, kleti in degustacijo. Kosilo v vinu: 90 $ na osebo, s kozarcem vina. Kontakt: . Odprto vsak dan od 10. do 19 ur.

Vinotoč je trenutno eden izmed najpomembnejših projektov in impresivno kleti v svetu. Z veliko tujih naložb, ki ga je norveška milijarder Alexander Vik in inovativnih tehnik v vinogradu, VIK poskušajte nič manj kot narediti prvo vinsko 100 točk Čila. Na parceli od 4300 hektarjev - kjer se sodobnost in tehnologije, povezane z najbolj starodavnih tradicij vinarstva - elitne ekipe vinarjev Patrik Vallet (Ex Chateau Pavie in El Principal), čilski Cristian Vallejo in tudi vinar Gonzague Lambert se trudimo, da proizvajajo najboljše vino v Čilu.


Skupaj z vinogradi, VIK zgradili majhno štirisobno hotel s prijetnem skupnem prostoru, kamin in prijetno okolje, kjer je večerja ponudila gostom.


Majhen hotel bo imelo za posledico večje od 22 sob, na vrhu hriba sredi nepremičnine, ki ponuja pogled na 360 stopinj, udobje in razkošje. U $$ 600 dnevno. Je pripravljen še letos.

Ob prihodu smo pozdravili v 4 × 4, kjer smo imeli priložnost, da turnejo nepremičnine in madeži osem doline, razdeljenih v 12 subvales, kjer so zasajene Carmenère vinska trta, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, Syrah, Petit Verdot, ki predstavljajo v njegove terroir značilnosti. Klet proizvaja samo eno vino, VIK, z največjo proizvodnjo 24.000 steklenic.

Dokažemo, sortna (Cabernet Sauvignon, Franc, Merlot, Syrah in Carmenere) različnih terrois.

Vpis klet

Taques fermentacija

Sod soba


Osebna ocena pridelkov: Cena R $ 500

Vik 2009 - Carmenère (60%), cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, Syrah, Petit Verdot - 18 mesecev v hrastovih sodih - 14,5% - R $ 450,00 - ST (94)

 • Ruby, jasno in svetlo. Arome razvil veliko nad degustacijo. Zelo intenzivno, prikazovanje kompleksno aromo, rdeče sadje in subtilne cvetlični lastnosti, cigaro in aparat polje. Dobro telo, žametno teksturo, odlično ravnotežje med alkoholom in kislino. Long konča.

Vik 2010 - Carmenere, Cabernet Sauvignon (54%), Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Petit Verdot - 23 mesecev v hrastovih sodih - 14,5% - R $ 450,00 - ST (91+)

 • Visual rubin, jasno in svetlo. Aroma bolj plašen, s svetlo balzamičnim značaja, rdeče sadje in cvetlični. Njegova prednost je v ustih, kjer se predstavlja močan in eleganten, dobro koncentracijo not sadje in mineralna. Odlična kisline, sprošča veliko svežine. Uravnotežen, vendar še vedno ni razvil in z dolgo pot. Obetavno prihodnost, je klet!

Trenutni pridelek

Vik 2011-55% Cabernet Sauvignon, 29% Carmenere, 7% Cabernet Franc, 5% merlota in 4% Syrah - ST (94+)

 • Visual nepredirna vijolična, črna, z mnogimi solzami. Odpri nos z notami zelo zrelo sadje, temno svetlo zelnate, cvetlični in mineralov. Ustih je močan in eleganten. Veliko koncentracijo sadja, velika kislost, zelo fini tanini in zrel. Uravnotežen in dolgo konča. Vinhaço!

Po ogledu Colchagua doline v Čilu, je bil postanek na vertikalno integriranega podjetja manent, družinski klet Centennial Colchagua Valley prodaja jug vina v središču mesta Santiago v 1930 Nakup vinogradov zgodila leta 1966, ko je Družina kupila trenutno zemljišča v Cunaco, kjer je bilo že stara trta cabernet sauvignon in MALBEC, malo znani v Čilu, je danes zagotovil podlago za najbolj poznanih vin v kleti, ki je trenutno osredotočena na izdelavo proizvaja izredno visoke kakovosti vin.

Soba, ki prikazuje zgodovino in identiteto terroir

Možnosti na obisku začne s kočijo turnejo skozi vinograde in kleti ($ 28). Degustacijo vrhunskih vin stroški (u $$ 60). Še en nasvet je, mora imeti kosilo v kleti restavracije imenovane Rayuela, so mize na prostem služil, solate, morski sadeži, meso s povprečno izdatkov na osebo (U $$ 35). (Carretera del Vino, 37 km, 72 / 858-350, viumanent.cl ). Odprto vsak dan 10:00-18:00.

Soočanje vinogradov v Andih

Vožnja s kočijo skozi vinograde

Čudovito kosilo v restavraciji Rayuela comtemplando videz dih!

Tavares Silvestre, José Mighel Saw (Owner), Sandra Polanco (Export Maneger) in Hong Sup Kim (klet Magazine)

Osebna ocenjevanje vin. Vse uvozijo www.hannover.com.br . Vinar Juan Pablo Lecaros.

Viu manent Secreto Sauvignon Blanc 2014 - R 70 $

 • Ta bela je 85%, Sauvignon Blanc in 15% "skrivnih" grozdja iz Casablanca Valley. Skodelica predstavil vizualni zelenkasto rumene barve, intenziven nos z notami breskve, svetlo pasijonke, ananasa in caja. Pravi sadna solata. V ustih je potrdil sadje z odlično kislost, ki zagotavlja odlično. ST (90)

Enotni Vineyard Syrah Viu manent 2012 - R $ 150

 • 100% Syrah presenetljivo. Visual pogine olje, črni sadne arome, dušeno, usnje, zelo čokolado, praženo in začimbe. Ustih je bogato, bujna z žametnimi tanini, s sadnim kompotom, čokolado in poprom. Zelo dolgo in vztrajno. ST (94+)

Enotni Vineyard Viu manent Malbec 2012 - R $ 150

 • "Čilski Malbec" pridelano iz grozdja Centennial vinogradov. Intenzivna aroma spominja zrelo sadje, začimbe, cvetlične note in tobak. Okus strukturiran, z mehkimi tanini vseeno. Potrjuje opombe nos. Obstojne in prijetno. ST (90)

Viu manent Enotni Vineyard Cabernet Sauvignon 2012 - R $ 150

 • 100% Cabernet Sauvignon, podvržen 16 mesecev v francoskih sodih. Visual vijolična nos z notami rdečega sadja, zelišč in mentola. Okus dober in telo pravilno kislost. Firm tanini. Dobra obstojnost. ST (88)

El Incident 2010 - R $ 260

 • Kroj 93% Carmenère, Petit Verdot in MALBEC 4% 3%, z grozdjem treh vinogradov, ki se nahajajo v Colchagua dolini. Vinograd carmenere La Capilla, vinograd Malbec San Carlos in Petit Verdot Vineyard El Olivar. Baloni na oznaki nanašajo neuspelo balon potovanje, ki se je končalo s pristankom crash sredi kvadrata v čilskem mestu Santa Cruz. Vino zelo strukturiran, vendar živčni tanine, visoke kakovosti sadja, ki bežijo pred cloying chili. ST (92)

Saw 1 2010 - R $ 600

 • Vrhunsko vino z vinom z rezom 98% Malbec in 2% Petit, ki je zorel 16 mesecev v francoskih hrastovih sodih. Visual vijolična, okusne arome črnega ribeza in sliv, kava, mentol in začimb. Okus je eksplozivne, močne tanini, a hkrati elegantno in s svojimi uravnoteženih kislost in mnogi minerali dotakne. Velika vztrajnost v ustih, z zelo elegantno konča. Vinhaço! ST (93)

Priznani vinar Jean Pascal Lacaze (center foto zgoraj in André Andres desno), bolj znan po capixabas za pripravo vina Quebrada de Macul: Penalolen, Domus Aurea, Stella Aurea, pristala v Victoria predstaviti na kosilu v Cantina Bacco, ki ga je Vinos uvoznice & Vinos (sponzorirati http://www.vinosevinos.com.br ), v kleti novega Crazy Vina iz Čila. Klet dodal Syrah (R $ 280,00) Triangle linijo, šteje vrh vinotoča, vmesni vino, ki se imenuje Crazy Angel, dejanski obseg v višini $ 80 in vino za vstop tržno količino, imenovano T trikotnik, pod R $ 50 reais. Nove oznake morajo biti v Espirito Santo in domačem trgu, v roku 30 dni, po Hidelbrando Lacerda, direktor uvoznice.

T Triangle (50% Cabernet Sauvignon, 50% Syrah) - R 50 $

 • To vino je, kot sem rekel zgoraj, bo pozicioniranje za trg obsega, pod 50 €. V skledo kaže srednje telo, dobro intenzivnost in prijeten in svež okus. ST (88)

Crazy Angels (50% Cabernet Sauvignon, 25% in 25% Carignan Syrah) - R 80 $

 • Crazy Angels je bolj svilnata, dobro kompleksnost v nosu, ustih z več telesa in obstojne in intenzivne sadja. ST (89)

Trikotnik Carignan 2010 - R $ 278

 • Triangle Carignan je poln okusa, z veliko sadja in začimb. Prav izstopa za kislost in ravnotežje. Zelo sladokusce. ST (91)

Triangle Syrah 2012 (New) - R $ 278

 • Vino novost, po mojem mnenju najbolj očarljivo od treh, v živahnosti arom in okusov. Syrah ne morete zgrešiti! ST (93)

Trikotnik Cabernet Sauvignon 2009 - R $ 278

 • 100% Cabernet Sauvignon, tipični z zelnate in posebnimi opombami, plus dima in usnja. Strukturiran palate, široka, da dokaže zdaj ali klet do 15 let. Dolgo! ST (90+)

Stella Aurea 2009 - R $ 169

 • Stari znanec z značilnimi notami evkaliptusa in mentola, ki so bili potrjeni v ustih. Dobro svežina in srednje telo. Okusno. ST (90)

Nadaljevanje Colchagua dolini, natančneje v mestu Palmilla obisk je zdaj v makije (El Bosque Sur 130 nadstropju 14 - Santiago, Čile Telefon: + 56-2-3794500 Fax: + 56-2-3794581 - www.maquis. cl ) čudovita vinska klet obkrožena z reke Tinguiririca in Chimbarongo.

Zgodovina nepremičnine pod poveljstvom družine Hurtado VICUNA začel okrog 1927, ko se je mladi inženir Ignacio Hurtado odločila zgraditi vinsko klet na kmetiji. Vendar pa je bila dejavnost je usmerjena na prodajo svoje grozdje, in šele čez nekaj let, so se lastniki odločili za ponovno zasaditev 135 hektarjev vinogradov z dobrimi klonov rdečih sort za proizvodnjo lastnega vina, ki se osredotoča na kakovost, osebnosti in več naravno, kot je mogoče.

V terroir koristi od reke in izliva, ki so na ravni 4-8 metrov pod vinogradu in zato ne infiltrirati ustvarjajo vlago. Prav tako, bi ta razlika deluje kot naravno drenažo vinograda na spodnjih delih zemljišč, še posebej, ker so nekateri globoka tla predvsem prod in kamenje. Poleg dejstva, da je vodotok tako blizu nasadov, ki bi prav tako pomagajo ohraniti najvišje temperature na mestu malo boljši, kot je običajno v dolini med zrelosti grozdja.

Od leta 2005, Viña Maquis gre skozi ambicioznega procesa modernizacije, z izgradnjo nove vinske kleti z najnovejšo tehnologijo in oblikovanjem ekipe, ki ga generalni direktor Ricardo Rivadeneira Hurtado Emily Faulconer vodil kot vodja vinarstva in francoskih svetovalcev Xavier Chone, ki svetuje tudi Chateau Yquem, Leoville Las primerih Opus One in drugi. Pod vplivom Xavier vinogradov so strateško sadijo in gojijo z minimalno namakanje. Carmenere je zasajena v najbolj vročih točk in cabernet franc, veliki izražanja vina, v hladnejših območjih. Trta s trajnostno kmetijstvo, pot ekološkega certificiranja.

Vinarstvo strokovnjak Jacques Boissenot, ki opravlja svetovalne storitve na štirih od petih Premier Grand Cru Classe Bordeaux - Chateaux Margaux, Lafite, Latour in Mounton Rothschild, je zadolžen za vinogradniško ekipe. Težko iti narobe, kajne? rs

Na splošno lahko rečem, da sem užival vina, sveže, z manjšo vsebnostjo alkohola in z uravnoteženo in naravno kislostjo, brez popravkov.


Hong Sup Kim (revija klet), vinar Ricardo Rivadeneira in Silvestre Tavares.


Začnemo z vinotoča na vknjižbe imenovano računati. V domačemu jeziku, izra pomeni "Oz." Vrstica je zdaj v www.buywine.com.br .

Izra Sauvignon Blanc 2014 - R 40 $

 • Narejen je iz grozdja, zasajenih na vznožju Cordillera je osvežujoča z zeleno jabolko pojasnili, hruške, ananas in agrumov. ST (87)

Izra Cabernet Sauvignon Grand Reserve 2012 - R 40 $

 • Intenzivna aroma spominja meta, zrele rdeče in črne sadje in začimbe. Srednje telo okusa, tanini in pravilna kislost. Ne šarmanten, vendar ima osebnost. St (88)

Izra Futa Cabernet Sauvignoin 2009 - R $ 100

 • Futa pomeni "lepo" v avtohtoni jeziku. Top vino računati vrstica je dobro integriran aromo zrelega sadja, začimb, vanilije in svetlobo zelenjave. Okus je strukturiran, s sladko in tanini. Dolgo in prijetno. ST (90)


Mi je določeno, da premium linijo v kleti, ki je noben uvoznik v Braziliji. Škoda, so super.

Makija Rosé 2014 - U $$ 6

 • Rosé proizvaja 100% Malbec, s hitrim stiku s kožo, ki prikazuje lepo barvo. Ustih je nežen, z veliko kisline, čisto sadje in rahlo sladek, ampak nič, da ruši nebo. ST (87)

Makija Carmenere Reserva 2011 - U $$ 6

 • Izključno Carmenere, ima močno aromo pikantno klinčki in lepo seznanil z rožmarinom, plus označeno rdeče sadje. Ustih je sveže, s sladkimi tanini in polnega okusa in vztrajno okus. ST (88)

Makija Cabernet Franc Reserve 2011 - U $$ 6

 • Pripravljena izključno z Cabernet Franc, je pokazala, robustne tanine, rdeči in črni sadje, začimbe, koncentrirani, ne da bi cloying, podprto s živahen kislosti. Gastronomske. ST (89)

Makija Lien 2010 - U $$ 10

 • Narejen je z mešanico 42% Cabernet Franc, 32% Syrah, 23% Carménère, Petit Verdot 3%, od vinske trte, ki sprejmejo največ 12 grozdov na obratu, kjer so le najbolj zrelih pridelka. Po predelan vozovnice za 12 mesecev v francoskem hrastu. Rezultat je strukturirano vino, vendar s svežim sadnim področju, dobro kislost, ki daje vso podporo. ST (90)

Makija Viola 2009 - U $$ 22

 • Pridelano iz grozdja najboljših vinogradov v nepremičnine makije. Uravnotežen vino, eleganten, močan in zapleten. Brbončice z gladko teksturo Carmenere, glavni sodišče grape, ki ga dopolnjuje z občutkom in moči Cabernet Franc. Viola je 85% Carmenere, 15% Cabernet Franc. ST (92+)

Makija Franco 2010 - U $$ 40

 • S slovesom najboljšega Cabernet Franc (100%), Čile, Franco je ultrapremium vino iz kleti, ki jih je mogoče uživati ​​zdaj ali za več bolnikov je sposobnost, da se razvije v naslednjih 20 letih. Bogata vina, z veliko koncentracijo sadja, uravnotežen in zelo kompleksen. ST (94+)

Seguindo a viagem pelo Vale do Colchágua, Chile, o destino foi a vinícola Casa Silva (San Fernando, acesso pelo km 176 da Ruta 5, 72/710-204, casasilva.cl ). Sem dúvida uma visita imperdível. Sua arquitetura colonial e seus vinhedos centenários fazem da vinícola um local ideal para experimentar o vinho chileno contemplando uma maravilhosa paisagem. Aberto de segunda a domingo, das 10h00 às 18:00 hrs (U$$ 14 com degustação) Reservas: [email protected] Telefone: (56 72) 2913117. O restaurante abre no almoço e no jantar com opção de parrillas e peixes. Sem dúvida uma visita imperdível.

O hotel na que conta com sete quartos (U$$ 140 casal), está desativado em virtude de um incêndio na casa do presidente Mario Silva Cifuentes. Por estas razões, ele teve que ir para o hotel. Só será aberta para receber, na medida do possível e de acordo com sua capacidade.

História

Viña Casa Slva nasceu em 1997, com Don Emilio Bouchon, a primeira geração chegou ao Chile em 1892, de Bordeaux, St. Emilion, França. Desde esse tempo, ele dedicou à produção de vinho, sendo pioneiro no Vale de Colchagua. Em 1997 que Mario Pablo Silva, filho mais velho da quinta geração, compartilhou com seu pai, Mario Silva, o sonho de produzir vinhos com sua própria marca, se dedicando grande parte de sua vida na recuperação de antigos vinhedos, na adega, e também no ganho de conhecimento sobre terroir do Valle de Colchagua. Pouco depois de seus filhos, Francisco, Gonzalo e Raimundo, seguem contribuindo para o desenvolvimento e gestão integrada da Viña Casa Silva.

Vinhedos

Angostura (sede), Lolol, Paredones (próximo ao mar) e Los Lingues (continental) são os terrois da Casa Silva, que se distinguem, possibilitando mpla adaptação de diversas cepas. Los Lingues, ao norte de Colchagua é mais favorável para a Carmenère. Em Lolol a aposta são na Syrah e Viognier. Já Paredones mais próximo ao mar, produz bem a Sauvignon Blanc.


O responsável pelo sucesso da vinícola é nada menos que o enólogo Mario Geisse (foto acima). Velho conhecido dos brasileiros, que comanda em conjunto com seus filhos, Inácio, Rodrigo e Daniel, a Cava Geisse, uma vinícola especializada na produção de espumantes, em Pinto Bandeira, Serra Gaúcha (RS), Brasil.

Barrica Carmenére de Los Lingues – The Best

Mário também é conhecido como o mago da Carmenére, uma das cepas mais apreciadas pelos brasileiros, sucesso da vinícola, mas que exige um manejo preciso. Originária na França, foi no Chile que a Carmenère (por muito tempo confundida com a Merlot) encontrou seu lugar, se desenvolvendo e mostrando sua qualidade. Atualmente uva símbolo do país. Colhida antes de seu completo ciclo de maturação, mostra um intenso caráter vegetal, o famoso pimentão verde, que muitos relacionam a tipicidade e a qualidade. Mas não é qualidade, e sim defeito. Normalmente é a ultima uva a ser colhida, em maio aproximadamente. A vinícola sob o comando de Mario realiza ha bastante tempo um estudo que vai decifrar os melhores terrois para cada um dos clones da uva existentes no Chile. Que são muitos, diz Mário.

Export Manager Brasil – Thomas Wilkins, gente da melhor qualidade.

Vinhedo antigo de Sauvignon Gris (branco), redescoberto em 1998, sendo hoje a Casa Silva uma das poucas vinícolas no mundo que elaboram um vinho feito 100% a partir desta casta cujo as vinhas datam de 1912.

A Viña Casa Silva vem transformando seu vinhedo em orgânico.

A foto da foto, rs. Flagrando o momento do click do meu colega de viagem, Hong Sup Kim, colaborador da revista adega.

Os vinhos são importados pela “Vinhos do Mundo” – http://www.vinhosdomundo.com.br

Casa Silva Cool Coast Sauvignon Blanc 2013 – R$ 90

 • Pridelano iz grozdja hladnega dela Colchagua doline, ima nov nos z intenzivnimi notami sadja kot marakuje in tudi Caja in beluši. Ustih, poleg potrditve sadja, je pokazala veliko mineralnostjo, ki ga je granitna tla v regiji prinesel. ST (89)

Casa Silva sauvignon pinot 2013 (Andi) - R 60 $

 • Radoveden bela pripravili 100% z grozdja Sauvignon pinot starih in redkih vinogradom, ponovno odkril leta 1998, ki je datum, ko je vinogradi nazaj do 1912. vina z manjšo kislost in več strukture in kremnost. ST (88)

Casa Silva Quinta Geración 2012 - R $ 110

Nenavadna rezano bele grozdje - Sauvignon, Chardonnay, Sauvignon pinot in Viognier. Touch zelišč, cvetov in sveže sadje. Strukturiran, kremasto, s sladkim priokusom, da ni dovolj, da se moti. ST (89)

Casa Silva Carmenere Reserva 2012 - R 60 $

 • Zelo saden, z značilnimi pojasnili, srednje telesne okusa, enostaven za piti, mehka. ST (88)

Casa Silva Carmenere Gran Terroir 2012 - R $ 105

 • 100% Los Ling grozdja, najbolje terroir za sorto, je pokazala več strukturo in veličastnost vinu. ST (89)

Casa Silva Cabernet Sauvignon 2012 - R $ 105

 • Zelo aromatično vino z notami rdeče in črne sadja, zelenjave, vlažni zemlji in začimb. Brbončice s tanini, malo težko. Dobro kislost in vztrajnost. ST (88)

Casa Silva Quinta Geración Red 2010 (cut) - R $ 120

 • Rez v višini 58% cabernet sauvignon, 22%, 16% Carmenere Syrah, Petit Verdot 4%, kar predvsem kaže ravnovesje in eleganco. Aroma prikazuje črno in rdeče sadje, tobak, kava in začimbe. Zgoščeno palate, darila in fini tanini. Potrjuje opombe nos. Long konča. ST (90)

Casa Silva Carmenere Microterroir 2007 - R $ 430

 • Potem ko so bili izbrani leta študija majhne parcele v vinogradih Los Ling, najboljših serij rastlin, ki proizvajajo najboljše Carmenère. Je bil imenovan za to serijo "Micro terroir Carmenère". To vino prikazuje strukturo, mehke tanine, sadja in začimb, z dolgo konča. ST (91+)

Casa Silva Altura 2008 - R $ 620

 • Vino icon vino, omejena proizvodnja, 14 mesecev v francoskih barrique + 36 mesecev v podzemnih kleteh čakajo na začetek trga. Grozdje 40% Carmenere, 30% cabernet sauvignon, 15% Syrah in 15% Petit Verdot. V skledo kaže veliko moči in elegance. Complex nos z mešanico sadja, začimb, toast, kavo in čokolado. Paladar concentrado, longo e super prazeroso. Um vinho de guarda. ST (94+)

O ruim das viagens e que elas acabam rápido, e o retorno à vida real é sempre duro. Mas sempre ficam as lembranças boas, as novas amizades, a gastronomia, e claro, o ganho de conhecimento com as visitas as vinícolas, como a Los Vascos (Camino Pumanque KM 5 Peralillo VI Região Chile, Telefone: +56 72 350900, Fax: +56 72 350967, ), no vale do colchagua, que deu início a um roteiro curto, mas incrível pelo Chile.

Visitas

 • Das 9h às 17h
 • segunda-feira a sábado, durante o período de colheita
 • segunda-feira a sexta-feira o resto do ano
 • somente com hora marcada
 • taxas visita e prova solicitada US $ 15 por pessoa.

Capacidade

 • Máximo de 15 pessoas
 • Idioma (s)
 • Inglês – Espanhol
 • Degustação
 • $ 10,000 pesos chilenos (US $ 15) – Tour e degustação de três vinhos incluídos

Pagamento

 • Pagamento por cartão de crédito, de preferência


A família Rothschild, braço chileno da família Rothschild, os mesmos proprietários do legendário Château Lafite Rothschild, foi uma das primeiras empresas a investir no Chile ao comprar a Viña Los Vascos em 1988, que já tinha uma história desde 1750, quando a família Echeñique (proveniente do País Basco, Espanha) que plantou as primeiras videiras no Vale de Colchagua.


A vista dos vinhedos

A decisão pela compra da vinícola pelos Rothschild foi baseado em longos estudos de clima e solo, visita a diversas vinhas e regiões, e degustação de muitos vinhos. O resultado foi a certeza que a região de Los Vascos tinha ótimas condições: insolação e recursos hídricos ideais, solos semi-áridos, intensa amplitude térmica e pequeno risco de geadas. Em fim, microclimas e solos que garantem uma produção de uvas com níveis de maturação perfeitos.


Hoje, além de receber grande aporte de investimentos, como estações de monitoramento climático e adega ampliada e modernizada, seus vinhedos foram restaurados com um cronograma de replantio, resultando em um rendimento por hectare reduzido – a Los Vascos pratica os padrões Rothschild de excelência em todas as fases da produção. Resultado: vinhos de alta qualidade em todas as suas faixas de preço. São importados pela www.inovini.com.br .


As parreiras de Syrah plantadas na parte alta do vale, onde obtém o melhor resultado.


A prova dos vinhos

Los Vascos Sauvignon Blanc 2014 – R$ 45

 • Com uvas provenientes do Vales de Casablanca e Leyda, situados mais ao norte de Colchagua, beneficiadas pela influência do frio Pacífico sul. Amadurece alguns meses em cubas de aço inoxidável e é engarrafado jovem para preservar todo seu frescor e caráter varietal. Típico aspargo verde, maracujá, cajá, ervas, muita acidez, crocante, frescor, mais com estrutura. ST (90)

Los Vascos Chardonnay 2014 – R$ 45

 • As uvas Chardonnay vem dos vinhedos em Colchagua, complementadas por uma seleção de uvas provenientes do Vales de Casablanca e Leyda. Passa somente em cubas de aço inoxidável. Fresco, leve dulçor, aromas e sabores de frutas tropicais. ST (87)

Los Vascos Cabernet Sauvignon Rosé 2014 – R$ 45

 • Para a produção deste rosé as uvas foram colhidas antes da sua maturidade para que o vinho conserve uma acidez viva, caráter de fruta fresca e grau alcoólico moderado. Após delicada prensagem e curto período de maceração entre as cascas e o suco, o mosto seguiu (sem as cascas) para os tanques de aço inoxidável, onde ocorreu a fermentação alcoólica. Muito fresco, sem correção de acidez, fruta na medida. Não enjoa. ST (89)

Los Vascos Cabernet Sauvignon 2012 – R$ 45

 • As uvas são fermentadas em cubas de aço inoxidável, em seguida, ocorre um longo período de maceração (cascas e vinho em contato) de 15 a 20 dias. Todo o vinho é amadurecido em cubas de aço inoxidável por 14 a 16 meses até o momento do engarrafamento. Fruta bastante destacada, taninos presentes, porem macios. ST (88)

Carmenére Reserva 2012 – Não exportado para o Brasil

 • Uva extinta na França, por muito tempo confundida no chile como Merlot, é a ultima a ser colhida, em maio, em virtude da necessidade de amadurecimento, domando herbáceo que faz parte do perfil organoléptico dos vinhos. Fácil de beber, taninos doces e macios. ST (87)

Los Vascos Grande Réserve 2012 – R$ 85

 • Nesse vinho são utilizadas uvas de parcelas antigas do vinhedo, cerca de 70 anos. É produzido de forma tradicional, com fermentação alcoólica em cubas de aço inoxidável e longa maceração (25 dias) com remontagens periódicas. Amadureceu durante 10 meses em barricas de carvalho francês, das quais 30% Novas. vinho com maior complexidade, estruturado sem agredir o paladar. ST (90)

Los Vascos Le Dix 2011 – R$ 269

 • Criado para comemorar os dez anos da chegada dos Barões de Rothschild ao Chile, o Le Dix é produzido somente em safras excepcionais. É elaborado com uma seleção das melhores parcelas de Cabernet Sauvignon produzidas por vinhas com cerca de 70 anos de idade, complementadas por Carmenère e Syrah. Amadurecido por 18 meses em barricas novas de carvalho francês. Linda coloração violácea, aromas intensos e de grande complexidade, com toques de frutas vermelhas. Paladar com elevada estrutura e corpo, notas de chocolate e baunilha. Merece guarda. ST (93+)