sökmotoroptimering webbplats lämna e-extractor

Arkiv för "Spanien" Kategori

Igår eftermiddag Jag deltog i en vacker provsmakning av spanska viner som importeras från Del Maipo i Valentina restaurang, redan i nytt läge (där var Argento Parrila) i Via Cruise Mall, trä Freitas, Canto Beach. Huset specialiserar sig på italiensk mat, gjord med kärlek och smak av kock och ägare Laura är också smakfull inredning. Värt att veta.

Vinerna som presenteras var TILENUS linjen ( www.tilenus.com ) undertecknades av vinmakaren Raul Perez och producerad av Bodegas Estefania, relativt ny, med starten 1999 i regionen Bierzo, Spanien. Generellt hade väl visar varför den stora framgången med sina viner i Brasilien. Bierzo är ett DO (ursprungsbeteckning), som ligger i nordvästra Spanien, som specialiserat sig på viner gjorda av Mencia och Godello. Mencia producerar eleganta viner som ofta jämförs med röd Bourgogne. Det är endast 1% procent av alla grödor i Spanien, men är 65% procent av alla planteringar Bierzo. Av de sex prover var i test fem av Mencia druva, och en inkräktare i Prietro Picudo druvsort infödda också i Spanien.


Castillo de Ulver - 100% Mencia - Inte Passera fat - £ 90 - ST (85) - www.delmaipo.com.br

Han erbjöd aromer av mogen frukt, särskilt björnbär och hallon. Taste ljus, färska, jord anteckningar, och en touch av mineralitet. Ett enkelt vin att dricka med en mjuk attack, välintegrerade smaker.

Tilenus Young - 100% Mencia - Inte Passera fat - £ 56 - £ ST (85) - www.buywine.com.br

Längs samma linjer i första, med näsa med inslag av körsbär och frukt, och en lätt blommig. Smaken är torr med god dos av surhet.

Tilenus Roble - 100% Mencia - 10 månader på fat - R $ 101, 15 - ST (92) - www.buywine.com.br - Innehåll

En förförisk, mjuk, silkeslen och balanserat vin med en mycket trubbig nos med poop anteckningar brända, vanilj, plus en trevlig mogen frukt. Klart modernare och även det bästa köpet av panelen, med utmärkt värde för pengarna.

Tilenus Pagos de Posada 2003 - 100% Mencia - 16 månader i fat - R $ 294,00 - ST (91) - www.delmaipo.com.br

Visual mörkt rubin med en granat kant visar dess ålder, näsan med kokt plommon anteckningar, kryddor, jord och blommor. Smak mycket torr, strama, med spännande smak och komplexa. Ett vin för nybörjare.

Tilenus Pieros 2003 - 100% Mencia - 22 månader i fat - R $ 500,00 - ST (90) - www.delmaipo.com.br

Visual mörkt rubin insättning i suspension, jord, plommon och violer på näsan. Smaken bekräftar näsan anteckningar läggs till mineral touch. Strama, garvsyra men även med sin redan höga ålder. Behöver mat och luftning minst 1 timme för att visa sitt bästa.

Tilenus Clan 2008 - 100% Prietro Picudo - 15 månader i fat - R $ 140,00 - ST (90) - www.delmaipo.com.br

Denna 100% Prieto Picudo, var granat färg och torra, kryddig plommon aromer, söt och ljus ek beröring. Balanserad smak, med mjuka men bestämda tanniner och en lång eftersmak.

Vin - ursprungligen publicerat textkolumn Living Life | C2 + Nöje & Cia | tidskriftsgazetten

Vanligtvis när jag tänker på ett spanskt vin, kommer snart till chefen för regionen Rioja. Kanske historien av bra överraskningar i skålen. Namnet kommer från floden Oja, liten biflod till stora floden Ebro, som rinner genom nordöstra Spanien. De Riojaviner är oftast gjorda med Tempranillo druvan, har sitt ursprung i det landet. Den producerar djupa färger viner, rika smaker, och med stor lagringspotential. Extremt komplexa, tid att utveckla en karaktär som liknar läder.

På etiketten kan du kontrollera namnet på vissa delregioner: Rioja Baja och Rioja Alavesa Rioja Alta. Var och en har en något annorlunda klimat och topografi. Rioja Alta, i nordost, producerar kraftfulla viner och mer strukturerat, som behöver mer tid för att nå toppen. När de är mogna, är det bästa och mest känsliga i regionen. Rioja Alavesa, också i den nordöstra, är ansvarig för den nedre delen av Rioja, och producerar mer fruktiga och rika viner. Rioja Baja är redan i sydost, där marken inte hjälper, blir de vanligaste viner, baserade främst på Garnacha druva (Grenache).

Redan regionen Ribera del Duero, hem till de stora vingårdar i landet, också har sitt ursprung i förhållande till de underbara viner från Rioja. Ribera del Duero Namnet kommer från floden Duero, vilket gör den berömda Douro i Porto för att ta till Portugal i väster. Klimatet i denna dal är extrem, ointressant, med varma dagar och svala nätter under sommaren, och mycket intensiva vintrar. I detta tillstånd surheten i Tempranillo druvan, med fina röda namn det ökar. Resultatet är viner med stor intensitet, struktur och silkeslen struktur.

Hur man väljer ett spanskt vin

I allmänhet är det spanska vinet definieras efter ålder. Så villkoren på etiketten; Unga eller Roble; Crianza, Reserva och Gran Reserva; hänvisar till den tid som de mogna vinerna på ekfat, och sedan flaskorna innan de säljs.

Vin märkta som "Unga eller Roble" har liten eller ingen ek åldrande. Dessa är viner för älskare av fruktig och fräsch stil. Redan "Crianzas", som tillbringade ett år på fat och en annan i flaska, erbjuder god komplexitet, de flesta fortfarande domineras av fruktig karaktär. De "reservationer" erbjuder inslag av vanilj, kryddor, läder, på grund av ett år som gått eken. Och slutligen, Gran reserver ", som är" bäst ". Producerad endast i stora årgångarna, tillbringar de åtminstone två år i fat och tre i flaskan innan de marknadsförs.

Det var dessa viner, särskilt Rioja (Bodega Bagordi- ) och Ribera (Bodega Lambuena- ), de viktigaste aktörerna som in i ny fas klunkar i Spanien, i en färsk vinprovning främjas av import Radar i restaurangen Aroeira Bistro & Warehouse.

Den grupp av utvärderare: Fernando Rabelo (Importer Radar), Thiago Valentine (GB5), Marcelo Vasconcellos (Aroeira), en spansk sommelier Deborah Sanchez (Soeta Restaurant), Frederico Cassaro (Radar - försäljning), Vincent (Director Radar) och André Costa Leal (GB5).

Nedan redogörs för höjdpunkterna:

Red Palacios County 2009 - Ribera del Duero - £ 85 - importera Radar (27-3213-3131)

 • Inmatning av vin från Bodega Lambuena utan att ange trä; har vackra doft, frisk med inslag av viol, mogna svart och röd frukt. Bra kropp, intensivt och med god uthållighet i munnen.

Lambuena Roble 2011 - Ribera del Duero - £ 112 - importör Radar (27-3213-3131)

 • En sort Tempranillo passerar 70% i amerikansk ek och 30% franska för fyra månader. Aroma välsmakande, blommigt. Runda, "het", men inte alkohol.

Lambuena Crianza 2010 - Ribera del Duero - £ 215 - importör Radar (27-3213-3131)

 • En fantastisk rött i en stor tid av sitt liv. Kraftfull, fyllig och elegant. Intensiv doft med inslag av kokos, kakao och kryddor. På gommen, strukturerad, elegant och lång, med väl integrerad alkohol. Att meditera!

Usoa av Bagordi Young 2012 - Rioja - £ 76 - importera Radar (27-3213-3131)

 • Upprättad i enlighet med biodynamisk koncept, miljövänlig, visade det med stor arom, öppen från början, med svarta och röda frukt anteckningar och kryddor som kryddnejlika. Smak ljus och elegant.

Usoa av Bagordi Crianza 2009 - Rioja - £ 140 - importör Radar (27-3213-3131)

 • Även upprättats enligt biodynamiska konceptet, visade det en attraktiv doft av russin, vanilj och kryddor. Smaka runda, söta tanniner, bra frukt och trevlig avslutning.

Bagordi Crianza 2008 - Rioja - £ 117 - importör Radar (27-3213-3131)

 • Mjuk, rund och med god uthållighet. Gjorde det traditionella sättet med 12 månader i fat + 12 i flaskan. Kraftfull men balanserad.

Bagordi Reserva 2005 - Rioja - £ 190 - importör Radar (27-3213-3131)

 • Trots att 2005, nio år i livet, var mycket nytt. Aroma med något mjölk och vanilj. Fyllig, kraftfull och mjuk. Välsmakande dryck, men det kommer att utvecklas mycket under det kommande decenniet. För vinälskare som inte bråttom!

Bagordi Gran Reserva 2001 - Rioja - £ 440 - importör Radar (27-3213-3131)

 • Mycket fin och komplex med inslag av frukt, rostat, kaffe, cigarr, med blommiga minnen som omväxlande som utvecklats i skålen. I munnen, läckra, elegant och balanserad, bekräftar näsa anteckningar. Du behöver 1 timme karaff till show som kom.

I den mytomspunna staden Haro, huvudstad i Rioja Alta, kanske om det är en extraordinär tillfällighet in godhet det milda klimatet och svårighetsgraden av mark, där Bodegas Lopez de Heredia, den äldsta i Haro och en av de tre första La Rioja.

Den strategiska placeringen av sina vingårdar, den exceptionella kvaliteten på grödor och sorter som används, har deras komplement i en exceptionell vinkällare, vars skapandeprocessen har genomförts långsamt och med stor omsorg.

När det kommer in i labyrinten av källare, byggt med kraftiga block som får på berget, slående styrka och storhet, så det var namnet "vin katedralen".

Från kunskap i sin relation med de franska handlarna som bor i Haro och stödja deras verksamhet och redovisningsstudier under sin vistelse i Bayonne, började D. Rafael Lopez de Heredia y Landeta processen för vinframställning.

D. Rafael bestämde sig för att designa och bygga en underjordisk område där att lagra fat och utlöser skapandet av sina viner. Urval och kärlek. Är två ord som blev bibeln av sina viner.

Processen för vinframställning har blivit en familjetradition som överförs från generation till generation, är en mystisk närvarande i det dagliga arbetet, rotad i traditionen med en djup övertygelse i de värderingar och metoder som fram till i dag.

Källa av information ovan: National Wine Cellar

Personligt omdömet VINA Bosconia Gran Reserva TINTO 1994 - ST (94) - Tempranillo (80%), Garnacho (15%), Mazuelo y Graciano - 10 år i tunnor och buteljerades utan filtrering

 • Visual brun utan sediment, vackert utvecklats halo (orange). Typiska bra intensitet aromer, kött anteckningar, gammalt trä, i samband med kokta och kryddig frukt. På gommen visade mjuka, med fruktig karaktär, bekräftar näsan, runda, bra syra och lång eftersmak. Det utvecklades mycket väl. Jag rekommenderar dekantering. Värdig delas. Tack Dr Julio Portugal.

Följ bloggen Living Life on Twitter

Njut av bloggsidan Living Life on Facebook

Sammanställt av Bodega Ntra.Sra. del Rosario i Castilla-La Mancha, en region med en tradition i vinproduktion i Spanien, Canforrales Classico 2010 är ett rött vin gjort med 100% Tempranillo druvor, bra och billiga. Går inte igenom trä, är det fermenteras i rostfritt stål som går igenom processen att mikro syresättning. Denna teknik involverar injektion och kontrollerade mycket små mängder syre under eller efter jäsningen, härmar att rött vin åldrande på fat när de mognar får virket och därmed bidrar till att utveckla mjukare tanniner och en mer stabil färglös all användning av ek.

La Mancha är ett idealiskt område för att odla druvor, vilket resulterar i en liten avkastning per hektar. Dessutom är extra hälsan hos sina vinstockar på grund av de långa soltimmar de får på deras omfattande mognad cykel.

Mångsidigheten hans land kan du visa ett brett utbud av druvor från hela världen utan problem, kompletterar inhemska druvor Airen och Tempranillo, vars kvalitet har tillåtna försäljningen växer stadigt under de senaste åren.

Så du vet inte, La Mancha är världens största vinregion, med cirka 450.000 hektar vingårdar inom produktionsområdet, varav cirka 165 000 är i stånd att producera viner med "ursprungsbeteckning".

Personlig Betyg: ST (88) - Spanien - 100% Tempranillo - Ville du Vin - R $ 49,00

Red unga utan trä, välsmakande, som kännetecknas av intensiv frukt (hallon, svarta vinbär). Smaka färska, med en sammetslen konsistens. En rund vin som är berusad lätt.

Följ bloggen Living Life on Twitter

Njut av bloggsidan Living Life on Facebook

Tja vänner, som utlovat idag är dagen för att skicka min åsikt samtidigt med andra bloggar om vin Toro Loco Tempranillo 2011. Dagen dubbade TOROLOCODAY där vi använder #torolocoday hashtagtwitter för att underlätta sökandet efter läsarna. Om du har din åsikt och inte blogga, tala på twitter genom att använda hashtag.

Innan uttrycka min åsikt om vinet i koppen vilja göra några överväganden.

Den första punkten, som jag anser vara viktigt, och jag har inte sett någon kommentar varnas av en läsare som åkte till platsen av International Wine & Spirits Competition tävling som har sitt ursprung detta medium och fann att Toro Loco fick silvermedalj bland andra 969, det stämmer mina vänner, var 969 viner som har fått denna utmärkelse tillsammans, inte var för sig. Kan ge här .

Media

"Fashion" som nyheten bröt, vilket ger stor vikt, säger att det är en av världens bästa vin för 3,59 €, genererade en enorm förväntan, vilket även erfarna oenophiles pirassem det stora huvudet, glömmer att en 25 vin verklig, kan inte och kommer aldrig att ha hög kvalitet (komplexitet) i skålen. Marknadsföringen var borgmästare, frågan är om nyheter planterades eller var bristande kunskap om vem som avslöjas. Å andra sidan tror jag att vin, ett företag som säljer detta vin var ärlig att sälja till det priset, och sälja lätt samma belopp för dubbla värdet.

Vad är ett gott vin?

Ett gott vin är, framför allt, ett vin som du tycker nog att dricka, eftersom huvudsyftet med vin är att ge njutning till den person som dricker det. Därefter är det ett vins kvalitet beroende på hur det titta på en uppsättning prestandastandarder som överenskommits och upprättats av utbildade experter. Dessa standarder innebär begrepp som: balans, uthållighet, djup, komplexitet och trohet mot sin typicality. Det är dock ingen av dessa begrepp på ett objektivt mätbart.

Vad är en dåligt vin?

Det är mycket märkligt, plus rätt att förklara att ett vin är "bra" att du gillar det, inte bära med sig rätt att säga att ett vin är "dåligt" bara för att man "inte gillar" det. Denna fråga blir sitt eget styre, de flesta inte vill tvinga andra människor att leva efter dem.

Sanningen är att det för närvarande finns väldigt få dåliga viner i världen att jämföra med vad som var 20 år sedan. Och många av de viner vi kan kalla dåligt är faktiskt bara dåliga flaskor, som var dåligt hanteras och gjort vin som släpps ut i dem hade bara bortskämda.

Smaken är personligt

Om du hittar ett dåligt vin eller en flaska, eller ens ett vin som anses bra, men som du inte gillar det, gå vidare till en annan du vill. Drick en förment bra vin, som du inte gillar är en handling så dum att titta på ett TV-program som låter uttråkad. Byt kanal, utforska.

Mitt betyg formulär

Låt oss nu glömma media och enkelt analysera vinet, eller inte värt sitt pris. För att göra min blinda bedömning, ställde jag Toro Loco med andra viner från Tempranillo druvor, med högre värden till det, fram till 60.00.

Loppet var på onsdagen med vänner Rodrigo Mazzei (blogg vin och Travel) och oenophile Gustavo Bumachar. Vi lägger två viner till duell, där individ betjänas av glas på andra blint notera sekvensen. Parat viner var Codice Tempranillo 2008 i intervallet 60 reais och den andra var den verkliga smaken Ung Tempranillo 2008, den med "90 poäng från Robert Parker" i storleksordningen 46,00 på marknaden Resultat:. Gjorde Toro Loco inte ful, Det andra plats, bättre än Real Taste vin med 90 poäng RP, och bakom Codice. Skulle att förlänga detta test bevisar med andra viner, men jag trodde att det inte behövde.

Min notering och beskrivning:
ST (84)

Koppen vin visade en visuell purpura, lågintensiva aromer, med hänvisning till färsk frukt (körsbär och jordgubbar). Smaken hade ljuskroppen, låg syrahalt, mjuk, rund, fruktig och korta änden. Kort sagt, är det en enkel vin, lätt att dricka ... "Passar till din prisklass." För det priset kommer att köpa igen.

Följ bloggen Living Life on Twitter

Njut av bloggsidan Living Life on Facebook

I går kväll hade vi den 3: e mötet i broderskap Living Life. Temat var tidigare Spanien, som avsmakades blind. Som alltid jag talar här blint allt blir tydligare.

En favorit roa vinprovare är blindprovning. Innan du tror i mörka rum, ögonbindel provsmakare, eller andra former av masochism kommer snart att förklara att de provsmakare är inte blinda (lol), ess flaskor som är. Eller i alla fall flaskorna har deras ansikten täckta, (bilden ovan).

I en blindprovning, som deltar inte vet vad du provsmakning. Teorin bakom den här övningen är att känna till identiteten av vin kan orsaka provsmakare föredrar eller till skillnad från en viss vin av rykte (namn, pris, notera ...) och inte för vad du verkligen känner glaset. Ibland extremt skickliga provsmakare gör vinprovningar vin blinda och försöka identifiera dem, och därigenom förbättra deras sensoriska kunskap.

Om du inte vet tillräckligt om vin att ifrågasättas av etiketterna, det finns inte mycket anledning att öva detta test. Men det finns något i blindprovning som verkligen hjälper fokusera din koncentration på vad som visat; och det är alltid en god praxis. Praxis är att ha stora överraskningar!

Spanien är ett bergigt, varmt och torrt land med mer mark vingårdar än någon annan nation i världen. Det ligger på tredje plats i produktionen i världsproduktionen av vin, bakom Frankrike och Italien.

Den spanska vin vaknat ur en lång period av dvala med under genomsnittet. För närvarande är Spanien en mer levande land när det gäller viner, med en stor relation kvalitet x pris. Under årtionden, bara de mest kända regionen i Spanien för sitt rödvin, Rioja, och den klassiska regionen av starkvin, Jerez, hade internationella framträdande bland fina viner.

För närvarande är många andra druvor regioner producerar viner verkligen kvalitet, vissa till och med överraskande.

Lagarna om Spaniens viner har en kvalitetsviner fso kategori två nivåer: ursprungsbeteckning (DO), en högre ranking (DOC), inrättades 1991. Hittills Rioja och Priorat är de enda regioner med DOC nivå (även känd som DOCa). Viner som inte kvalificerar sig som DO del av kategorin bordsviner, som kallas Tierra de Vino (motsvarande Pays de Vins de France).

Fläskfilé

På kvällen hade vi två inkräktare, Las Brujas Sauvignon Blanc från Uruguay och brunnen Rye, Passito di Pantelleria en, som jag kommer att kommentera ett inlägg i framtiden.

Inom förslag mötet, gjorde vi en liten rundtur i Spanien: Ribera del Duero, Rioja och Priorat blinda.

1 - Protos Gran Reserva 2004 - Spanien - Ribera del Duero - 100% Tempranillo - 14% - halvön - 400,00 - ST (87)

 • Känd för sina röda viner av hög kvalitet, regionen Ribera del Duero hjälpte väcka intresse i världen av spanska viner.
 • Visual lila, en del moln, med partiklar. Näsa visade mogen svart frukt, inslag av hårt trä, med god aromatisk uthållighet. Smak med bra syra, hög alkoholhalt, fina tanniner, en lätt bitterhet sista smak i munnen, stör det. Kraftigt förbättrad med maten. Ett vin som inte motiverar sitt pris. Till skillnad från grödor under 2001, som jag beskriver här .

2 - Vallobera Reserve 1997 - Spanien - Rioja - 100% Tempranilo - Ingen importör i Brasilien - 30 $ - ST (91+)

 • Rioja ligger i norra och centrala Spanien, den största produktionsregionen i landet (bakom Ribera del Duero och Priorat). Den presenterar viner med olika ansikten, beroende på hur länge är i åldern innan de lämnar vingården. Jag är från den traditionella fläkt, som samplas nedan, vilar i stora ekfat under långa perioder.
 • Visual granat, klar och tydlig. På näsan presenterade traditionella toner av torkad frukt, mate te beröring, tjära. Palate visade balans mellan tanniner, alkohol och syra, fina tanniner och trevligt med stor uthållighet smak. Redo att vara smakade, och goda utsikter för framtida åldrande. Det var den bästa av panelen vin i min mening.

3 - Psaltaren 2007 - Spanien - Priorat - Grenache, Syrah, Cariñena och Cabernet Sauvignon - 14,5% - Devinum - 175,00 - ST (90)

 • Priory är en av de nya regionerna i Spanien, anses optimalt för röda viner, ligger norr om staden Tarragona, nordöstra Spanien.
 • Visual purpura, hög alkoholhalt (tät och långa tårar). Näsan hade sylt aromer av röda bär, kaffe, vanilj och lätt toast. Palate visade bra kropp, fina tanniner, mjuk i munnen, runt. Lång smak uthållighet. Alkohol dominerade över surhetsgrad, vilket ger känslan av att vara söt.

Följ bloggen Living Life on Twitter

Njut av bloggsidan Living Life on Facebook

På inbjudan av min vän Roberto Jr, sent på onsdagen, 25, deltog i en provsmakning av spanska viner Importadora B-Cube i Enotria, där han är här i den helige Ande. Det var en mycket intressant rundtur i Spanien där jag lärde känna viner från 7 olika regioner: Penedès, Navarra, Ribera del Duero, Toro, Somontano och Rioja, en riktig lektion om personlighet varje region. I videon ovan kommersiell chef för import Valéria Carrete berättar lite om importören och viner smakade.

Spanien är ett bergigt, varm och torr land, med mer mark vingårdar än någon annan nation i världen. Det ligger på tredje plats i produktionen i världsproduktionen av vin, bakom Frankrike och Italien.

Den spanska vin vaknat ur en lång period av dvala med under genomsnittet. För närvarande är Spanien en mer levande land när det gäller viner, med en stor relation kvalitet x pris. Under årtionden, bara de mest kända regionen i Spanien för sitt rödvin, Rioja, och den klassiska regionen av starkvin, Jerez, hade internationella framträdande bland fina viner.

För närvarande är många andra druvor regioner, såsom de ovannämnda på vinprovning faktiskt producerar viner av kvalitet, vissa till och med överraskande.

Al lagar om spanska viner, har en kvalitetsviner fso kategori två nivåer: ursprungsbeteckning (DO), en högre ranking (DOC), inrättades 1991. Hittills Rioja och Priorat är de enda regioner med DOC nivå (även känd som DOCa). Viner som inte kvalificerar sig som DO del av kategorin bordsviner, som kallas Tierra de Vino (motsvarande Pays de Vins de France).

Enligt min åsikt var kvällens höjdpunkt Cava Masters 1312 (datumet för början av sin verksamhet) - Penedés - 12% - Xarel det; Parellada - R $ 129,00 - ST (91)

Cava är den officiella termen för den traditionella metoden mousserande vin, som produceras främst i Penedès, även om det finns några tillverkare i resten av Spanien.

Visual halmgul medelhög intensitet, tunn Perlage, ihållande och stor, tydlig och ljus. Intensiva aromer, anteckningar som liknar en champagne, rostat bröd, brioche, smör, torkad frukt (hasselnötter och mandlar), och en touch av färsk frukt och en något mineral bakgrund. Smak utförs torrt, bra kropp, bra syra och bra friskhet. Krämig mousse, ihållande, med en mjuk konsistens och rostat bröd aromer av vita frukter och mycket lång eftersmak.

Följde med ytterligare 10 viner som i allmänhet glada mycket förutom i min mening den första vita (SB) som var med doft av "katt kissa" stark, Inurrieta ORCHIDEA "Sauvignon Blanc Navarra" (13%) ST (84) € 76,00 (Guia Penin 2011: 91 och Guldmedalj - World Konkurrensen Bryssel 2008). Enligt Vita: LAUS CHARDONNAY BLOMMA "Somontano" 13,5% ST (90) £ 89,00. Först steg: Inurrieta MEDIODIA Garnacha; Merlot "Navarra" (14%) ST (88) R $ 76,00 - Andra steg :. LAUS MERLOT BLOMMA (Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah) "Somontano" (13,8%) R $ 89,00 Första röd : LAUS ROBLE Merlot; Cabernet Sauvignon; Tempranillo Somontano 13,8% ST (86) £ 89,00. Enligt röd: IUVENE "Tempranillo" Rioja (13%) ST (86) R $ 59,00.

Red tredje Dardanellerna Tempranillo 04 månader i nya franska ekfat (13,8) ST (89) R $ 89,00 - Flaskan är mycket vacker, modern design. Röda rummet: Inurrieta SUR "Garnacha; Syrah; Graciano "(06 månader i amerikanska ekfat) (14,5%) ST (89) R $ 76,00. Femte röd: LORIÑON Crianza Tempranillo Rioja 14 månader i amerikanska ekfat (13%) ST (88) R $ 76,00. Den sjätte och sista vin: CARODORUM Issos "Tinta de Toro" (10 månader på franska ekfat) (15%) ST (92+) R $ 129,00, krämig fyllig, för dem som gillar stilen, är en vinhaço!

Vinerna kommer att finnas tillgängliga i framtiden Enotria Avenida Rio Branco, 1383, Vitória - ES, 29.055-643

Telefon: 27 3345-8696 / 27 3345-8696

www.enotria-es.com.br

Följ bloggen Living Life on Twitter

Njut av bloggsidan Living Life on Facebook

Den Enotria vinbutik, som ligger på hörnet av stranden i Vitoria-ES, som hölls i går kväll i "stil" lanseringen av online spanska vita Guerrilla. Den innovativa raden av vita viner som produceras av Castle Maetierra, tillhör den spanska koncernen Vintae. Är 8 etiketter, Albariño, Verdejo, Riesling, Gewürztraminer, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier och Chardonnay Barrica Barica. Allt från de mest ikoniska vinregionen Spanien som ger en onekligen unik och revolutionerande samling på många sätt, som sammanför i en mest skilda typer av redan etablerade vita druvor.

Dessutom sina flaskor är en skål för konst. Online Spanska Vit Guerrilla har en modern och originell design, med etiketter med olika flaskor och inspirerad av ursprung och egenskaper hos den odlade druva. Etiketterna skapades av företaget Moruba Studio Designer Gáfico, en av de mest prestigefyllda i Spanien, med den spanska studion Brasmind illustration. A produtora Vintae também teve o cuidado de incluir na caixa um caderno com informações detalhadas sobre o processo de criação desses “ guerrilheiros brancos “, bem como os dados a partir do cultivo de diferentes variedades e notas de degustação.

Para harmonizar, nada melhor que prato tradicional espanhol, originário de Valência, a Paella . O renomado Chef Enrique Vega (foto acima) preparou uma de frutos do Mar , perfeita no tempero. Foi uma verdadeira integração , dando um traço de união cultural entre os vinhos brancos espanhóis e a sua culinária típica .

Os garotos-propaganda da linha: Simey Santos, Manu Brandão, Helio Massoni e Gilson Pimentel Muniz

Fiquei com esse quarteto até às duas da manhã, conversando sobre o tema vinho, em sua grande complexidade. Desse bate papo surgiram vária ideias de tópicos para o blog, que acredito que vão gerar grande interesse dos leitores.

Os vinhos na taça:

Spanish White Guerrilla Albariño – Valles de Sadacia – Espannha – 12.8% –R$ 79,00 – ST (86)

Albariño é o primeiro produzido nos limites geográficos da Comunidade Autónoma de La Rioja. Na taça mostrou notas frutadas suaves e uma acidez média, retrogosto frutado e uma persistência média.

Spanish White Guerrilla Verdejo – Valles de Sadacia – Espannha - 12% – R$ 79,00 – ST (86)

Considera-se que esta variedade é nativa da Denominação de Origem Rueda. Bastante rústica, resistente à seca, com uma pele grossa e forte, menos sensíveis que outras variedades brancas para várias doenças. O resultado em solo vinho Rioja é fresco, saboroso e mais doce.

Spanish White Guerrilla Sauvignon Blanc – Valles de Sadacia – Espannha – 11,8 – R$ 89,00 – ST (85)

É uma complexa variedade no ponto de vista do vinho e da vinificação. A literatura fala que sua adaptação às condições encontradas em La Rioja tem sido muito bem sucedida e resultou em um vinho fino, aromático e fresco. Porem na taça não agradou a maioria que esperava uma tipicidade dos chilenos. Em minha opinião mostrou uma personalidade única, pecando no frescor e na persistência curta.

Spanish White Guerrilla Riesling – Valles de Sadacia – Espannha – 12,1% – R$ 99,00 – ST (87)

Essa variedade teve uma adaptação bem sucedida na região. Mostrou aromas finos e elegantes, com ausência do tradicional petrolato. Acidez média e boa estrutura.

Spanish White Guerrilla Gewürztraminer – Valles de Sadacia – Espannha – 12,2% – R$ 99,00 – ST (88)

Esta variedade é nativa e tradicionalmente usada para vinhos brancos da Alsácia (França) e em algumas áreas da Alemanha. O resultado na taça com a tipicidade de La Rioja foi um vinho de boa acidez, doce, que incluem notas de mel, toques cítricos, bastante interessantes.

Spanish White Guerrilla Chardonnay – Valles de Sadacia – Espannha – 12,1 – R$ 89,00 – ST (87)

A variedade Chardonnay nunca antes tinha sido trabalhada nos limites geográficos da Comunidade Autónoma de La Rioja. É uma das variedades com maior capacidade de adaptação. Solos com baixa fertilidade e alta salinidade, juntamente com clima frio e úmido. Na taça mostrou um vinho redondo, com destaque na fruta e notas de mel.

Spanish White Guerrilla Chardonnay barrica – Valles de Sadacia – Espannha – 6 meses em barrica – 13% – R$ 99,00 – ST (87)

Leve tostado com fruta madura típica da variedade Chardonnay, bom corpo, perfeito para desfrutar com a massa ou o molho de peixe.

Spanish White Guerrilla Viogner barrica – Valles de Sadacia – Espannha – 6 meses em barrica – Viogner -13% – R$ 129,00 – ST (91)

Elaborado a partir de uvas colhidas com um elevado nível de maturidade para suportar o envelhecimento barril, este vinho se apresentou gordo, com boca elegante, um perfeito equilíbrio entre aromas florais e especiarias tostadas do barril. O melhor absoluto da noite!

Siga o Blog Vivendo a Vida no Twitter

Njut av bloggsidan Living Life on Facebook

A loja virtual de vinhos wine.com.br, acaba de divulgar o preço no Brasil do Toro Loco Tempranillo 2011 , vinho espanhol que causou espanto no mundo do vinho, por ser eleito um dos melhores vinhos do mundo e custar 3,59 libras (cerca de R$ 11,50). Através de sua página do Facebook, divulgou que o vinho será vendido no Brasil pelo preço de R$ 25,00 . Para reservar .

Siga o Blog Vivendo a Vida no Twitter

Curta a pagina do Blog Vivendo a Vida no Facebook

Depois de causar muita discussão no mundo do vinho, por ser eleito um dos melhores vinhos do mundo e custar 3,59 libras (cerca de R$ 11,50 ), o Toro Loco Tempranillo 2011 , já tem um importador. A wine.com.br anunciou oficialmente através de seu diretor, Anselmo Endlich , em sua página do Facebook, que a empresa acabou de iniciar o processo de importação do vinho para o Brasil . Será vendido no Brasil pelo preço de R$ 25,00 . Para reserva r [email protected]

Siga o Blog Vivendo a Vida no Twitter

Njut av bloggsidan Living Life on Facebook