iskalnik optimizacija predloži spletno stran e-Ekstrakcijski

Arhiv za 'italijanski' Category

Portus uvoznik, ki je znana na vinskem trgu za prodajo portugalske založbe, kot so Quinta da Bacalhôa in Romaneira, je razširila svojo katalog. Novost vin so italijanska vina Argiano, proizvajalec Brunello di Montalcino, ki je eden izmed najstarejših nalepk v regiji in prvi prejeti DOCG (apoen nadzorovane in zagotovljenega porekla) certificiranja.

Ustanovljeno leta 1580, italijanska Argiano, ki se nahaja v regiji Toskana je poveljeval grofica Noemi Marone Cinzano 1992 do nedavnega - marec 2014 - po nakupu s strani brazilske Andre Esteves BTG Pactual. S 100 hektarji vinogradov in oljčnih dreves, je ena najstarejših kleti v Montalcino, ki so sodelovali pri oblikovanju konzorcija Brunelllo.

Za prikaz svoje nalepke, Roberto Rodrigues Jr (lokalni zastopnik - 98168-1718 / 99874-2727) izpolnjeni Carone Vinoteka v Vila Velha, Espírito Santo, ki je usklajeno skupino trendov v zadnjem času, vse jedi Chef Arlette, ki početje uspešno. Vina, navdušen nad veliko kakovosti, zlasti za eleganco, zelo težko najti v zadnjem času.


L'o Rosato 2009 - R $ 115: Ta rosé vino koralno roza odtenek, prinaša nežne arome češnje, jagode in rdeče murve. V ustih, potrjuje vohalne vtise, z odlično kislosti in svežine. Blag in prijeten, primeren za pijačo s predjedmi ali kot dodatek k solatam in drugih predjedi. Harmonizira s popolnoma morskih sadežev, rib in drugih mehkih živil. Proizvaja s 100% Sangiovese grozdja. Čeprav je 5-letno življenjsko izkazala za izredno sveže. ST (88)

Polnjene bučke z meto, arugula in sir!

NC 2008 - R $ 130: NC, kar v latinščini pomeni edinstven in nezamenljiv, je vino zelo osebnosti, dobro telo, z mehkimi tanini in dolgim ​​pookusom. Mešanica Cabernet Sauvignon (40%), merlot (20%), Syrah (20%) in Sangiovese (20%), kaže na trdnost cabernet sauvignon, merlot sladkosti česar močan most med Sangiovese grozdnih Zemljani značaja, in začimbe, rdeči in črni sadeži Syrah. ST (90)

Medaljon medaljon spremlja mousseline Baroa in indijski orehi


Rosso di Montalcino 2010 - 130 £: vino srednje telesa, dobro koncentracijo in intenzivno rubinasto rdeče barve. Ustih je elegantno, uravnoteženo z okusom rdečega sadja, vijolična, mentola in zemljo. Lepo, mehko in žametno vino, pridelano s Sangiovese grozdja. Mogoče uskladiti z rdečim mesom, teletine, Bruschetta, sir in testenine. ST (90)

Brunello di Montalcino 2007 - 290 £: Od intenzivne rubinaste barve, arome rdečega sadja in cvetlični, in neba, da bolj elegantno, nežno recimo. Brunello sam dokazati na kolena. Grozdje: 100% Sangiovese ST (94).

Solengo 2008 - 460 £: vino z izrazitimi, dobro uravnotežen značaj in sodobno z veliko koncentracijo. Njena barva je intenzivno z vonjem po zrelih plodov, kot črnega ribeza in robide, s sledovi popečenim hrasta. Očara za svilnate strukture. Zelo tanka. Vpraša en požirek za drugo. Sorte: 45% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 25% Syrah ST (95+).

Regija Veneto, ki se nahaja na severu Italije, je eden izmed največjih izvoznikov vin tej državi. Da bi dobili predstavo, njegovo proizvodnjo - okoli 850 milijonov litrov - enakovredni trikrat proizvodnje po vsej Braziliji. Med vini, ki je, nekateri so znani here: Prosecco, Soave, Bardolino in Valpolicella je. Vendar je ikona imenuje Amarone Della Valpolicella, Amarone ali samo.

Consorzio Tutela Vini vabilo Valpolicella, je Verona v mestu med 22th in 29. tega meseca, da se pridružijo Amarone Anteprima, dokaze za leto 2010 je bil pridelek poznamo tudi nekaj kleti in njihove produkcije. Čas ne bi mogel biti bolj ugodno. Nov pridelek predstavili strokovnjaki iz celega sveta v Palazzo della Gran Guardia, ki že imajo denominacije nadzorovan in zagotovljenega porekla (docg), v skladu z odlokom ministrstva za lokalno kmetijstvo. Ta nadgradnja poimenovanje, ki si prizadeva vse italijansko vino, pomeni, da so njihove oznake sedaj certificiran v skladu s pravili pridelave, sanitarnih razmer in geografske lege, kar jih postavlja na par z drugih dveh ikon v državi, in Brunello Barolo.

Geografsko območje proizvodnje Valpolicella Amarone je enak: množica hribih severno od Verone. Za rdeča vina je razdeljen na pet stopenj: Classic Valpolicella, Valpolicella Superiore, Valpolicella Superiore Ripasso, Amarone della Valpolicella in Recioto della Valpolicella (sladice).


Sorte

Grozdje so tudi enaki. V skladu z italijansko zakonodajo, bi morala biti večinoma Corvina, Rondinella, Molinara in 14 vrste v manjših deležih. Prva (Corvina) daje barvo in mehkobo, drugo (Rondinella) strukturo in tretji (Molinara) vstopi s kislostjo in značilnim grenkim pridihom. Tudi s temi podobnostmi, Valpolicella je ponavadi lahka in preprosta vino, s povprečjem 12% alkohola. Že Amarone je strukturirano vino z vsebnostjo alkohola, ki sega od 14% (minimalna zakonska zahteva) do 17%. To razliko je mogoče razložiti z zelo drugačen, kot smo vajeni metode razvoja. Amarone se opravi z metodo, imenovano appassimento. Takoj po spravilu pridelka grozdja, namesto sadja zdrobiti in fermentiran, tako kot vsaka druga namizna vina, so dani v plastičnih škatlah ali preproge za do pet mesecev, dokler ne postanejo "passificadas". Med procesom, grozdje izgubijo približno 35% svoje mase, ki povzroča izgubo v enakem razmerju količina vina, kar pomeni, da je njegova cena visoka. Na koncu appassimento v mesecih januar in februar, začne obdobje fermentacije z dolgo maceracije v kateri grozdni sok ostane v stiku s kožo, transformiranje sladkorje v alkohol, da zagotovi suho z blagim vsebnosti ostanka sladkorja.


Sodi

Nato se vino zorjeno za vrsto 25 do 48 mesecev, kot ga vinarja odločili. Tudi če so nekateri proizvajalci že z majhnimi in novih sodov ali sodov običajno uporabljajo v proizvodnji 5 litrov uporabljenega lesa, ki se imenuje "Botti", ki daje več ravnovesja. Nato vino počiva v steklenici za 12 mesecev, preden pride na trg. Rezultat je strukturiran, brezalkoholnih pijač, z živahno kislino in sladkimi tanini. To je skoraj Port vino, vendar brez dodajanja alkohola. Kakorkoli že, to je odlična vina, in zato ga je treba uživati ​​na praznik ali meditativnih trenutkov.

Uskladitev je označena z velikimi regionalnimi grana padano sirom, polenta s pikantno meso, salame in šunke. Zaradi različnih legah, se lahko vina se razlikujejo po slogu in kakovosti. Trik je v tem, da pogled na etiketi za razlikovanje "Classic Amarone", kar pomeni, da je v območju Valpolicella, kjer so ponavadi bolj eleganten in zapleteno.


Alternative

Za tiste, ki želijo okusiti Amarone, ampak mislim, draga, jaz predlagam, gledaš Valpolicella Ripasso, refermentado za 15 do 20 dni z jagodnih kožic, ki so proizvedle Amarone. Recioto della Valpolicella že DOCG, sladica, ki je narejen z enakimi grozdja Amarone, vendar fermentacija je prekinjen, zaradi česar ostanka sladkorja v vinu. Zgoščeno in kompleksen, poln suhega sadja, tanini in zelo dobro kislosti ravnovesja sladkost. Podpira 30-letni stražar tiho. Super s sladko temno čokolado.

App dragocene informacije

Za informacije o kleti, bivanje in zemljevidov v regiji, so nujno potrebne za aplikacije, ki jih imate na vašem pametnem telefonu. To so: Valpolicella Vina, Strada Del Vino Valpolicella in Valpolicella v ITINERARI.

Uradna otvoritev

Hall dokazovanja s proizvajalci

Lepe in okusne tidbits

Nekateri obiski - Azienda Montresor

S francoskega izvora v šestnajstem stoletju, nekatere družine migrira na Montresor grad, Veroni, kjer so ga kupili zemljišče in začel raste svoj vinograd. Ko ustanovitelj Giacomo Montresor v drugi polovici 19. stoletja, je začela prodajati vino je proizvedeno z njegovim imenom, ne bi mogla predstavljati, da kasneje stoletja, njihova vina so dosegli štiri kotičke sveta. Danes so njegovi nasledniki nadaljevali to tradicijo, ki združuje postopke izbire kmetijstva, staranja, polnjenje in porazdelitev. Azienda pripravlja classic Italian iz Benečije, kot Valpolicella, Amarone in Recioto.

Eduardo Montresor, sedanja generacija družine.

"Botti", kot se imenujejo Italijani sodov.

Eden od njene lepe navpične kapitalske Crosara: 2000, 2005 in 2008 je eleganten, zelo kompleksna, je z grozdjem izključno lastnino.

Azienda Agricola Novaya

Vinogradi Azienda Agricola Novaya ležijo med 250 in 300 metri nadmorske višine, na majhnem območju 7 hektarjev. Tradicionalna tehnika, vinogradništvo, je bila skoraj v celoti nadomesti s tako imenovanim espalier tehniko, ki omogoča izboljšanje kakovosti grozdja, zaradi boljše izpostavljenosti soncu in proizvede manj grozdja na hektar. Eden izmed redkih ekoloških pridelovalcev Marano.

Sorte grozdja, pridelanega Azienda Agricola Novaia so: "grba Veronese" (50%), "Corvinone" (30%), "Rondinella" (20%). Za tri sorte omenjenih je bila pred kratkim dodana "Oseleta" zgodovinsko območje Valpolicella, ki se je izgubil v zadnjih petdesetih letih.

Klet je bila pred kratkim obnovljena in obnovljena, tako v strukturi in opreme, s čimer opravljajo odlično "poroko" med preteklostjo in sedanjostjo, med tradicijo in tehnologijo.

Vinar Marcello Vaona Nove je 4. generacija družine.

Izdelki: Amarone della Valpolicella Classico DOC "SELEZIONE Vaona Cut" - Amarone della Valpolicella DOC Classico Riserva "Le Balze" - Recioto della Valpolicella Classico DOC "Le Novaje" - Valpolicella Classico Superiore DOC "I Cantoni" - DOC Valpolicella Classico Superiore "Ripasso" - Valpolicella Classico DOC.

Cantina Valpolicella Negrar

La Cantina Valpolicella Negrar je bilo ustanovljeno leta 1933 z namenom, da bi spodbudili in okrepili kulturo in proizvodnjo malih pridelovalcev grozdja Negrar dolini, v osrčju Valpolicella Classico. Danes podjetje vodi in usklajuje delo več kot 200 pridelovalcev grozdja in vina za skupno 500 hektarji vinogradov, usmerjanje pridelave v največjem spoštovanju okolja, s posebnim poudarkom na ohranjanju biotske raznovrstnosti in poklicev na svojem ozemlju in vinogradi.

Grozdje v procesu apassimento.

Wonderful kosilo z lepimi jedi in vse ozadje Amarone grozdja v škatlah s preskusom.

Dokazali smo, v 2005 Cantina pet Amarones Domini Veneti pridelka, ena ACH dolina Valpolicella Classico.

Azienda Agricola San Felice

Azienda Agricola San Felice je bil rojen leta 1974, je nastala z člani Falezza družino, lastniki približno 12 hektarjev v celoti zasajena z vinogradi Valpolicella DOC. V zadnjih letih je družba pridobila novih zemljišč, zasajenih z vinsko trto v Marcellise in mezzane območju v pokrajini Verona . Foto zgoraj:

Priloženi vinogradi sedež Azienda.

Degustacija treh letnikov njihove Amarone 2008/2009/2010. Vrhunec je bil pokal v letu 2010, že s statusom DOCG. Veliko prihodnost pred nami.

Azienda Agricola Rocca Sveva

Cantina di Soave je zadruga, ustanovljena leta 1898, 30 proizvajalcev. Danes je 2200 kmetov, partnerji, ima 6000 hektarjev in proizvede okoli 30 milijonov steklenic. Rocca Sveva je ena od njihovih menz, namenjenih vrhunskih blagovnih znamk, ki jih prejme grozdje samo od top 100 članov in vinogradi.

Klet vsote površino 2500 m2 so bili uporabljeni kot bunkerjev med drugo svetovno vojno.

Valpolicella Ripasso 2007 in dva v letu 2009 in štirih sezonah Amarone- 2006/2004/2001/2000 - v skledo. Zelo dobro narejena, uravnotežena in okusna.

Azienda Agricola Corte Adami


Majhna mlada Azienda, ki se od leta 2004 vinificam grozdje od groze hribov Castelcerino di Soave. Ohranja 36 hektarov vinogradov, le del, za zagotavljanje čim bolj nego in vino predelani.

Vinogradi okoli 20 minut vožnje od sedeža.

Valpolicella Superiore Ripasso 2011 lepa, pripravljena za uživanje.

Azienda Agricola Bertani

Bertani je eden izmed vodilnih proizvajalcev Amarone, in njegov prvi pridelek Bertani Amarone je bila narejena leta 1958, družba ima sedež v Grezzana, lepi vasi v Valpantena dolini, vzhodno od Verone. Ustanovljena je bila z dvema bratoma Bertani Gaetano in Giovan Battista leta 1857 (kmalu ekskluzivno post).

Skupina novinarjev iz več držav.

Sodi soba

Okusili treh letnikov njihove Amarone 2005, 2006 in 1967 (fantastično).

Na povabilo Consorzio di Valpolicella, Verona danes slediti v Italiji, da se udeležite že 11. tekmovanje za Amarone Anteprima (2010), veliki vinu Veneto, ki je že pod DOCG (denominacije Controlled in zajamčene Origin) statusa. Ostane do naslednjega tedna vedo svojo proizvodnjo s tehničnimi obiski vinskih kleti, se udeležujejo predavanj, da bi poglobili svoje znanje o vinski industriji države in njenih izdelkov.

Sledite preko instagramsilvestretg
potovanje. 31. januarja objavila v stolpcu Living Life C2 + Pleasure & Co revije listu zadeva izključno.

Brunello di Montalcino Coldi Sole 2006 (375ml), 14%, Visual granat z oranžno, jasno in svetlo razmislek. Nos kaže zapletene zapiske opomnijo zelišča, slive, češnje in subtilen vanilijo zelo lepo. Ustih je mehka in elegantna, z veliko harmonije med vsebnostjo kisline in alkohola, ki potrjuje priokus nos. Long. Delicia! R 172 $ tukaj .

Ponovno Bratovščina Living Življenje zbrali, da uživajo veliko vina in tudi prvi hrano, ki je pripravljena z Chef uradnika skupine dr Anja Almeida.

Od vseh regijah v Italiji, je bil otok Sicilija najbolj spremenilo v zadnjih desetletjih. Pred tridesetimi leti je bilo samo skoraj srednjeveški zemljišč. V zvezi z vinom, je imela Marsala, ime, ki ga vsi poznajo, vendar nihče ne pil, pa tudi sladko Moscato. Vendar je večina vina je bila neužitna. Najboljši je bil izvožen na sever, za mešanje.

Salvation je dobro usmerjen program regionalnega razvoja, modernizacije, ki je postala referenca v Italiji. Nove in velike vinograde Dobavljamo avtomatiziran zadruge, ki proizvajajo pravilne in sodobne vina. 75% sicilijanskih vin so bele, 80% celotne proizvodnje so izdelani z zadrugami.

AS docg je skoraj nepomembno, da je manj kot 5% upravičena. Vendar že nekaj let, je jasno, povečuje kakovost vin, ki je sposobna proizvajati zelo dobre in celo odličnih vin.

Faro Palari 2007-13,5%. - Pregled Marcos Fonseca

  • Barva, jasno in prosojen, je ustvarila lepo pričakovanje. Delicate nos svežega rdečega sadja, začimb, provansalskih zelišč in skoraj neopazna lesa, lepo oblikovana. V ustih, elegantno vino, s sadjem, ki ga zamejuje dobro kislost, finih taninov in srednje / dolgo obstojnost. Vsekakor mladi, a že bije zelo okroglo žogo. Lepa.


Gulfi Nerobufaleffj 2007-14%. - Nero d'Avola 100%.

  • Believer proizvajalcev v ekološkem kmetovanju in sprejemanje zapovedi naravnega vinarstvu, z malo ali brez dodatkom SO2: . Stage 18 mesecev v sodih po 500 litrov. Več podrobnosti tukaj: http: // www.gulfi.it/e_nerobufaleffj.html . Intense nos svežih rdečih in črnih plodov, cvetlični, vanilije in diskretna alkohola rahlo izbočena. V ustih je močan, toplo vino, potrjuje alkohol počutil konico na nosu, z nič, ampak agresivnimi tanini, uravnoteženo kislostjo in dolgim ​​pookusom. Primarni potrebuje čas, da se vključijo alkohola in vino postane nekaj manj Hvalisav, bolj subtilno. Še vedno se zdi, da so obetavne.


Donnafugata Contessa Entellina Mille Una Notte in leta 2007 na 13,5%.

  • Nero d'Avola z majhnim odstotkom drugih grozdja. To je stari znanec. Še nikoli pili tako mlada, zato ne bi bilo izkazala čisto primarni, s črnimi plodovi v ospredju in svetlo balzamičnim pomišljaj zadaj črno zaveso. Ustavi tam. V ustih, poln okusa in nekoliko monolitno. Definitivno se spremeni v nekaj veliko bolj zanimivo z 10 + let, čeprav je v mojem pretekle izkušnje sem vedno ugotovila, da bi bilo malo bolj kislost koristno za vino.


Sledite Blog življenje živi na Twitterju

Uživajte Stran, blog življenje živi na Facebooku

Abruzzo

Montepulciano d'Abruzzo 2009 Torre dei Beati Cocciapazza
Montepulciano d'Abruzzo Colline Teramane Adrano 2009 Villa Medoro
Montepulciano d'Abruzzo Colline Teramane Illuminati Zanna Riserva 2008
Montepulciano d'Abruzzo 2009 I Vasari Beard
Montepulciano d'Abruzzo Riserva 2009 Cagiòlo Cantina Tollo
Montepulciano d'Abruzzo 2008 Podere Castorani Castorani
Montepulciano d'Abruzzo Pira 2008 La Valentina
Pecorino 2010 Cataldi Madonna
Pecorino 2011 Tiberio
Trebbiano d'Abruzzo Marina Cvetič 2010 Masciarelli
Trebbiano d'Abruzzo Vigna di Valle Reale Capestrano 2010
Valentini Trebbiano d'Abruzzo 2007

Alto Adige

Valle Isarco rizling Kaiton 2011 - Kuenhof, Peter in Brigitte Pliger, Bressanone
Valle Isarco rizling 2011 - Strasserhof, Hannes Baumgartner, Varna
Val Venosta rizling 2011 - Castel Juval, Martin Aurich, Castelbello
Val Venosta rizling 2011 - Falkenstein, Franz Pratzner, Naturno
Berg rizling 2011 - Ignaz Niedrist, Cornaiano
Pinot Bianco Sirmian 2011 - Cantina Nals Margreid, Nalles
Pinot Bianco Anna 2011 - Tiefenbrunner, Cortaccia
Pinot Bianco 2010 Tecumseh - Castelfeder, Egna
Terlano Pinot Bianco Riserva Vorberg 2009 - Cantina Terlan, Terlano
Sivi Pinot Anger 2011 - Cantina San Michele Appiano-
Sivi Pinot Windegg 2011 - Josef Brigl, Appiano
Valle Isarco Sivi Pinot 2011 - Köfererhof, Günther Kerschbaumer, Varna
Gewurztraminer Nussbaumer 2011 - Cantina Tramin, Termeno
Kastelaz Gewurztraminer 2011 - Elena Walch, Termeno
Flora Gewurztraminer 2011 - Cantina Girlan, Cornaiano
Valle Isarco silvanec praepositus 2011 - Abbazia di Novacella, Varna
Valle Isarco Veltliner 2011 - Röckhof, Konrad Augschöll, Villandro
Bianco 2011 - baron Widmann, Cortaccia
S. Maddalena antheus 2011 - Tenuta Waldgries, Christian Plattner, Bolzano
Meranese Schickenburg 2011 - Cantina Merano
Lagrein Riserva Taber 2010 - Cantina Bolzano
Lagrein Riserva Abtei 2009 - Cantina Convento Muri-Gries, Bolzano
Lagrein Riserva 2009 - Griesbauerhof, Georg Mumelter, Bolzano
Cabernet Sauvignon Color Römigberg 2008 - TENUTE Alois Lageder, Magré
Cabernet Sauvignon Lafoa 2009 - Cantina Colterenzio, Cornaiano
Moscato Giallo Passito Serenade 2009 - Cantina Caldaro

Brunello di Montalcino

Brunello di Montalcino Bramante 2007 - San Lorenzo
Brunello di Montalcino 2007 - Baricci
Brunello di Montalcino 2007 - Canalicchio di Sopra
Brunello di Montalcino 2007 - Le Chiuse
Brunello di Montalcino 2007 - Poggio di Sotto
Poggio Brunello di Montalcino Vigna Ronconi 2007 - Citille di Sopra
Brunello di Montalcino vecchie Vigne 2007 - Le Ragnaie
Brunello di Montalcino Altero 2007 - Poggio Antico
Brunello di Montalcino 2007 - Fanti
Brunello di Montalcino 2007 - Val di Suga Tenimenti Angelini
Brunello di Montalcino Riserva 2006 - Biondi Santi
Brunello di Montalcino Riserva 2006 - Capanna
Brunello di Montalcino Ugolaia 2006 - Lisini
Brunello di Montalcino Riserva 2006 - Caprili
Brunello di Montalcino Art Collezione 2006 - Donna Olga
Brunello di Montalcino Cerretalto 2006 - Casanova di Neri
Brunello di Montalcino Riserva Poggio al Vento 2004 - Tenuta Col d'Orcia

Campania

Ambruco Pallagrello Nero 2010 - Terre del Principe
Cilento Pietraincatenata Fiano 2010 - Maffini
Costa d'Amalfi Furore Bianco Fiorduva 2010 - Marisa Cuomo
Cupo 2010 - Pietracupa
Fiano di Avellino Vigne della Congregazione 2010 - Villa Diamante
Fiano di Avellino 2010 - Ciro Picariello
Greco di Tufo 2011 - Di Prisco
Greco Musc "v letu 2010 - CONTRADE di Taurasi
Montevetrano 2010 - Montevetrano
Sabbie di Sopra il Bosco 2010 - Nanni Cope-
Taurasi Riserva Piano di Montevergine 2007 - Feudi di San Gregorio
Taurasi Poliphemo 2008 - Luigi Tecce
Taurasi Radici 2008 - Mastroberardino
Taurasi Renonno 2008 - Salvatore Molettieri
Taurasi Riserva 2006 - Di Meo
Taurasi Vigna Macchia dei Goti 2008 - Antonio Caggiano
Terra di Lavoro 2010 - Galardi

Chianti Classico

San Giusto, da Rentennano - Chianti Classico 2010
Tenuta di Lilliano - Chianti Classico 2010
Badia Coltibuono - Chianti Classico 2009 Cultus Boni
Val delle Corti - Chianti Classico 2009
Rocca delle Macie - Chianti Classico Riserva 2009
Brancaia - Chianti Classico Riserva 2009
Geo Agricoltori del Chianti - Chianti Classico Riserva 2009
Castello di Monsanto - Chianti Classico 2008 Cinquantenario
Castello di Albola - Chianti Classico Riserva 2008
Castello di Volpaia - Chianti Classico Riserva 2008
Fattoria Poggerino - Chianti Classico Riserva 2008 Bugialla
Castell'in Villa - Chianti Classico 2008
Lamole Lamole di Chianti - Classico Vigna Di Campolungo 2008

Emilia Romagna

Vigna del Cristo 2011 Cavicchioli
Lambrusco Sorbara del fondatore 2011 Chiarli
Medici Lambrusco Reggiano Concert 2011
Zdaj superiore Sangiovese 2011 San Patrignano
Sangiovese superiore Limbecca 2010 Paolo Francesconi
Marzieno 2008 Fattoria Zerbina
Sangiovese Riserva 2009 Redinoce Balia di Zola
2009 Sangiovese Riserva Il moro Villa Trentola
Nicolucci - Sangiovese Riserva Vigna del generale dei Mandorli 2009 Casetto
Sangiovese Riserva di i Probi Papiano 2009 Villa Papiano
Mantignano vecchie Vigne 2008 Sangiovese Il Pratello
Albana di Romagna Passito di Riserva Regina cuori 2009 Gallegati

IGT Prodotti nel ozemlje:
Carpineta Fontalpino - Do ut des 2010
Montevertine - Le Torte Pergole 2009
Tenuta di Nozzole - Il Pareto 2009
Isole e Olena - Cepparello 2009
Fontodi - Flaccianello 2009
Antinori - Tignanello 2009
Tolaini - Picconero 2009
Marchesi Mazzei - Mix 36 2008
Poggio Bonelli - Poggiassai 2008
Castellare di Castellina - I Sodi di S. Niccolò v letu 2008
San Felice - Vigorello 2008

Lombardia

Franciacorta Brut Collezione Esclusiva 2004 Cavalleri
Franciacorta Brut Nature 2008 Barone Pizzini
Franciacorta Berlucchi Cellarius Brut 2008
Zero Francesco Iacono dosaggio Franciacorta Riserva 2004 Villa Crespia - Fratelli Muratori
Franciacorta dosaggio Zero Gualberto Ricci Curbastro 2006
Franciacorta Extra Brut 2006 Ferghettina
Franciacorta Gran Cuvee Pas deluje Bellavista 2006
Cavalleri Franciacorta Pas Doza NM
Franciacorta Extra Brut Rosé Cuvée Annamaria Clementi 2004 Riserva Ca 'del Bosco
Franciacorta Saten Soul 2006 Contadi Castaldi
Lugana Brolettino 2010 Ca 'dei Frati
Obrnite Fabio Provenza Lugana 2010
Oltrepò Pavese Pinot Nero Brut 1870 Gran Cuvée Storica Giorgi 2008
Oltrepò Pavese Pinot Nero Brut Classese 2006 Monsupello
Oltrepò Pavese Pinot Nero Brut Metodo Classico 2008 Castello di Več Cigognola
Oltrepò Pavese Pinot Nero pinot 2009 Tenuta Mazzolino
Sforzato di Valtellina Sfursat 5 Stelle 2009 Nino Negri
Sfurzat di Valtellina 2008 RAINOLDI
Valtellina Superiore Riserva 2009 Dirupi
Valtellina Superiore Riserva 2009 Mamete Prevostini

Puglia

Primitivo di Manduria Es Doc 2010 - Gianfranco Fino
Salice Salentino Rosso Selva Rossa Doc 2009 - Zaradi Palme
Polvanera 17 Primitivo Gioia del Colle Doc 2009 - Polvanera
Ride Vigna Castel del Monte Rosso Doc 2009 - Torrevento
Salice Salentino DOC Riserva 2009 - Cantele
Sierma 2009 - Carvinea
Stare trte 2009 - Morella
Primitivo del Salento Torcicoda 2010 - Tormaresca

75 vendemmie 2011 - Palama Vinicola
Gioia del Colle Sant'Angelo Primitive Wall Contrada Barbatto 2009 - Nicola Chiaromonte
Salice Salentino Riserva 2009 - Leone Castris
Conti Zecca Nero 2009 do
Visellio 2010 - TENUTE Rubino

Sardegna

Alghero Marchese di Rosso Villamarina 2007 - Sella & Mosca
Buio Buio 2010 - Mesa
Cannonau di Sardegna Riserva 2009 Dule - Gabbas
Cannonau di Sardegna Riserva 2009 Josto Miglior - Antichi Poderi di Jerzu
Capichera 2011 - Capichera
Carignano del Sulcis Is Arenas Riserva 2008 - Sardus Pater
Carignano del Sulcis Superiore Terre Brune 2009 - Cantina Santadi
Carignano del Sulcis Tupei 2010 - Cantina Calasetta
Carignano del Sulcis 2009 - 6Mura
Drevesnice v letu 2008 Cantina - Dorgali
Surrau 2009 - Vigne Surrau
Turriga 2008 - Argiolas
Vernaccia di Oristano Riserva 1988 - Contini

Sicilia

Etna Bianco doc 2011 - Cottanera
Doc Etna Bianco A'Puddara 2010 - Tenuta di Fessina
Doc Etna Bianco Kvota 600 2010 - Graci
Doc Etna Rosso Santo Spirito 2010 - Tenuta delle Terre Nere
Etna rosso Archineri 2010 - Pietradolce
Etna Doc Feud 2010 - Girolamo Russo
Doc Etna Rosso Cirneco 2009 - Terrazze Etna
Contrada Crap 2010 - Passopisciaro
Exit 2010 - Feud Maccari
Duca di Castelmonte Tripudium Rosso 2009 - Pellegrino
NOA 2010 - Cusumano
Cygnus 2010 - Tasca d'Almerita
Ben Rye 2010 - Donnafugata
Ribeca 2010 - Firriato
Cerasuolo di Vittoria DOCG Giambattista Valli '09 - Feudi del Pisciotto
NeroMaccarj 2008 - Gulfi
Chardonnay 2010 - Planet
Chardonnay Grand Cru 2010 - Tenuta Rapitala

Trentino

Riserva 2006 Balter, Graal Alte Masi Riserva 2005 Cavit
Aquila Reale Riserva 2005 Cesarini Sforza
Methius Riserva 2006 Dorigati
Metius, Perlé Nero 2006 Ferrari
Trento Mach Riserva Fondatore 2007 Istituto Agrario di San Michele
Riserva 2007 Letrari
San Leonardo 2007 Tenuta San Leonardo
Fratagranda 2009 Pravis
Ternet Schwarzhof 2010 Zeni.

*BONUS: I 3 Bicchieri 2013 delle Marche per la guida del Gambero Rosso

Verdicchio dei Castelli di Jesi Brut Ubaldo Rosi Riserva 2006 Colonnara
Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Crisio Riserva 2010 Casal Farneto
Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Il Cantico della Figura Riserva 2009 Felici Andrea
Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico San Sisto Riserva 2009 Fazi Battaglia
Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Stefano Antonucci Riserva 2010 Santa Barbara
Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore Capovolto 2010 La Marca di San Michele
Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore Pallio di San Floriano 2011 Monteschiavo
Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore Podium 2010 Garofoli
Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore San Michele 2010 Vallerosa Bonci
Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore Vecchie Vigne 2010 Umani Ronchi
Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Vigna Novali Riserva 2009 Terre Cortesi Moncaro
Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Villa Bucci Riserva 2009 Bucci
Verdicchio di Matelica Mirum Riserva 2010 La Monacesca
Barricadiero 2010 Aurora
Kurni 2010 Oasi degli Angeli
Rosso Piceno Superiore Roggio del Filare 2009 Velenosi
Il Pollenza 2009 Il Pollenza

Sledite Blog življenje živi na Twitterju

Curta a pagina do Blog Vivendo a Vida no Facebook

Spumante je italijanska beseda za "peneče"

Okoli 1960, veliki ljubitelji industrijske Lombardija odločila pripraviti svojo penino Champagne. V tistem času je bila regija znana po več industrijskih dejavnosti kot za svoja vina. Vlaganje v vinogradu je bilo v regiji Franciacorta, kjer je zgrajeno moderno menz, vinarjev in se financira tudi usposabljanje za nove tehnike. Tako se je rodila Franciacorte.

Njegovo drugo vrenje poteka v steklenici nujno na tradicionalen način in ne na Kubi, kot najpreprostejši peneče. Vsebnost alkohola je najmanj 11,5%. Blanc de Blancs ali Salen (Crémant) različica se dobi samo belega grozdja in rose z najmanj 15% modrega pinota. Franciacorta safrado ima 85% zadevnega vinskega leta.

Danes 1700 je vinogradi prinesla 10 milijonov steklenic na leto. Bolj zahtevna kot je šampanjec, oznaka omejuje donos do 9000 kg / ha in zahteva zorenje na drožeh najmanj 18 mesecev. Ne smemo zamenjevati s Terre di Franciacorta DOC, ki proizvaja še vina.

Osebni Ocena: ST (91) Tenuta Villa Franciacorta DOCG Crespia Dosagio Zero (Nature - do 3grs sladkorja na liter), - ni bilo mogoče najti uvoznika v Braziliji ali njegove cene. Ampak, če se vam zdi nakup, bo presenečen.

Visual slamnato rumene barve z rahlim verdeal, svetle, zelo majhne in številne mehurčki; intenzivno in vztrajno perlage. Nos kaže močno aromo kvasa, zrel belo sadje, vanilije, mehke dotike. Brbončice z dobro telo, dobra kislost, dobro uravnotežen z vsebnostjo alkohola. Pookus kvasa in praženja. Dolg in prijeten zaključek.

Sledite Blog življenje živi na Twitterju

Uživajte Stran, blog življenje živi na Facebooku

Considerada a segunda uva mais plantada da Itália, é no Piemonte , mais precisamente nas áreas viníferas de Asti e Alba que a Barbera se destaca.

Existem dois estilos de Babera disponíveis no mercado. O primeiro, tradicional, é envelhecido em pipas (grandes toneis de carvalho, que interfere com pouco, conferindo quase nenhum sabor de madeira ao vinho). E o segundo, é mais influenciado pelo carvalho, envelhecido em barricas (barris de carvalhos franceses de 225 litros), normalmente são mais caros.

Embora os dois estilos sejam bons, com exceções é claro, prefiro os de estilo tradicional . Estou ficando cansado dos vinhos vendidos atualmente, embora reconhecer que alguns Barbera envelhecidos em barrica, como o em questão, que passa 24 meses em barricas de carvalho, esteja agradável na taça. Por outro lado a Barbera , uma variedade de uva tinta com uma característica incomum, por praticamente não conter tanino , é favorecida e complementada com os taninos conferidos pelo estagio em pequenas barricas .

A harmonização indicada são pratos de massas, pizzas e qualquer outro alimento tendo como ingrediente molho de tomate.

Avaliação Pessoal: ST (86) Vigne Dei Mastri Galileo Barbera D'Asti DOC 2007 – Itália – Piemonte – Barbera D'Asti – 24 meses em barricas de carvalho francês - 14,5% – Clube de Vinhos Winelands

  • Cor rubi, de boa intensidade e halo aquoso. Aroma intenso de frutas vermelhas (framboesa), toques minerais, florais e de baunilha. Corpo médio, acidez destacada e tanicidade média. Persistência aromática relativamente boa, com certa sobra de madeira , não desabonando o conjunto final.

Sledite Blog življenje živi na Twitterju

Curta a pagina do Blog Vivendo a Vida no Facebook

A grande vantagem de participar de jantares harmonizados promovidos por lojas, importadoras, vinícolas é a oportunidade que temos de conhecer em um só momento vários vinhos e estilos. Nessas aventuras podemos escolher o que mais nos agrada e o que cabe no nosso bolso .

Na noite de ontem tive mais uma dessas experiências com a prova de 5 vinhos da vinícola italiana Lionello Marchesi , em evento promovido pela importadora Da Confraria na loja de vinhos Ville du Vin aqui na capital capixaba. Por lá um vinho, o Rosso di Montalcino Coldi Sole 2008 surpreendeu chamando a atenção de todos pela grande complexidade e finesse , passando por cima de todos, inclusive do Brunello .

Rosso di Montalcino (“Tinto de Montalcino”) é um tipo de vinho italiano tinto produzido na cidade de Montalcino, uma fortaleza murada ao sul da área de Chianti. O solo da região é moderadamente arenoso, rico em calcário, envolto por solos vulcânicos. O clima é tipicamente mediterrâneo, com média anual de 700 mm de chuva.

Feito a partir da mesma uva ( sangiovese ), cultivada na mesma área de produção, o Rosso di Montalcino , a versão “ baby ” do Brunello di Montalcino , é um vinho mais barato e pronto para beber , com apenas um ano de amadurecimento em barricas. Diferente do seu primogênito, o Brunello, um vinho mais concentrado e tânico, que exige envelhecimento quando feito de modo tradicional e que beneficia-se com várias horas de aeração antes de ser servido. Ai mostra o porque do destaque do Rosso no evento.

Avaliação Pessoal: ST (93+) – Rosso di Montalcino Coldi Sole 2008 – Itália – Toscana – 100% Sangiovese Grosso – 14% – R$ 125,00 – Onde encontrar , aqui .

  • Apesar de novo, apresenta um visual acastanhado com transparência, brilhante e lágrimas espessas e lentas. O nariz encanta pela intensidade aromática, figo, algum cítrico, especiarias doces, muita torrefação, um toque mineral terroso e de madeira (baunilha). O paladar apresenta corpo médio com boa acidez e taninos redondos, reunidos em ótimo equilíbrio. O retrogosto é de frutas e especiarias com boa persistência, levando a um final bastante agradável.
  • Harmonização: massas com molhos à base de carne, salames e demais defumados, além de queijos meia cura e curados.

Sledite Blog življenje živi na Twitterju

Uživajte Stran, blog življenje živi na Facebooku

Cultivada principalmente na região de Marche (Itália), a uva autóctone branca Verdicchio , tem o seu nome vindo da palavra verde , referência a coloração amarelo esverdeado que seus vinhos podem apresentar no seu visual . É considerada uma das mais importantes variedades da Região de Marche.

Geralmente, tem como característica uma acidez elevada chegando ao paladar com notas cítricas. Boas safras, que são difíceis de acontecer devido à instabilidade de resultados da uva, podem apresentar sabores de limão e notas amendoadas. É utilizada também como base na produção de espumantes.

Documentos históricos mostram sua presença desde o século XIV.

O vinho Garofoli Anfora “Verdicchio” dei Castelli di Jesi DOC Classico 2011 , foi mais uma agradável surpresa do Grand Cru Tasting, apresentando uma ótima relação custo X beneficio na taça. A referencia “ clássico ” na garrafa é reservada aos vinhos da zona mais antiga de produção , em Castelli di Jesi.

Avaliação Pessoal: Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC Classico 2011 – 100% Verdicchio – Inox – 12% – Itália –Marche – R$ 38,00 – ST (90) – Grand Cru

Aromas de frutas brancas, leve floral, muito mineral e um leve toque de grama cortada no final, que não chega a incomodar. Na boca tem bom corpo, confirma as notas do nariz, acidez viva, gerando bastante frescor. Vale muito a pena conhecer!

Harmonização : Acompanha peixes, comida japonesa, saladas verdes com molho cítrico.

Siga o Blog Vivendo a Vida no Twitter

Uživajte Stran, blog življenje živi na Facebooku