Сеарцх Енгине Оптимизатион сајт субмит емаил ектрацтор

Арцхиве фор тхе 'Амароне' Цатегори

Регион Венето, који се налази северно од Италије, један је од највећих извозника вина тој земљи. Да бисте добили идеју, своју производњу - око 850 милиона литара - еквивалент до три пута производних Бразила. Међу вина тамо произведена, неки су познати овде: Просеццо, Соаве, Бардолино и Валполицелла. Али, икона се зове Амарони делла Валполицелла, Амароне или само.

Цонсорзио Ураниа Вини позив Валполицелла, био сам у граду Верони између 22. и 29. овог месеца да учествују у приказ Амароне, докази усева 2010. сам исто тако знам неке винарије и њихове продукције. Тајминг није могао бити повољан. Нови усева представљен стручњака из целог света на Палаззо делла Гран Гуардиа већ има називу контролисаног порекла и гарантовано (ДОЦГ), у складу са одлуком Министарства локалне пољопривреде. Ова деноминација надоградња, да су сви италијанских циљева вина, значи да су њихови етикете сада сертификован у складу са правилима производње, санитарних услова и географског положаја, стављајући их у исту раван са друга два иконе земље, Брунелло и бароло.

Географски, производно подручје Валполицелла је исто као Амароне: сет брда северно од Вероне. Црвена вина ту су подељени у пет нивоа: Цлассиц Валполицелла, Валполицелла Супериоре, Валполицелла Супериоре Рипассо, Амароне делла Валполицелла и Рециото делла Валполицелла (десерт).


Сорте

Грожђе се користе су такође исти. Према италијанском закону, треба да буду углавном Цорвина, Рондинелла, Молинара и 14 врсте у малим размерама. Први (Цорвина) даје боју и мекоћу, други (Рондинелла) структуру и трећи (Молинара) долази са киселости и карактеристичног горког додир. Упркос овим сличностима, Валполицелла је обично светло и једноставан вино, са просеком од 12% алкохола. Али Амароне је структуриран вина са садржајем алкохола у распону од 14% (минимум законска обавеза) до 17%. Ова разлика се објашњава производном методу, веома другачији од онога што смо навикли да видимо. Амароне се врши путем технике која се зове аппассименто. Убрзо након бербе грожђа, а не плодова су сломљена и ферментира, као и сваки други стоног вина, они су смештени у пластичне кутије или простирке до пет месеци, док не постану "пассифицадас". Током процеса, грожђе изгубити око 35% своје тежине, што изазива губитак у истој пропорцији износ вина, што значи да је његова цена је висока. На крају аппассименто у мјесецима јануару и фебруару, почиње период ферментације, са дугом процесу мацерацију у којима сок од грожђа остаје у контакту са кожом, претварање шећера у алкохол, у циљу пружања суво, са благим шечера.


Бурад

Тада вино сазрела у распону од 25 до 48 месеци, по одлуци винара. Чак и ако неки произвођачи већ користе мале и нове барела се обично користе у производњи буради од 5 литара Дрво које се користи, под називом "Ботти", која даје више равнотежу. Тада вино почива у боцама за 12 месеци, пре него што стигне на тржиште. Резултат је структуриран, безалкохолно пиће, живахног киселости и слатких танина. Скоро је лука, али без додавања алкохола. У сваком случају, то је велика вина, и зато мора процењивати у свечаним тренуцима медитације или.

Усклађивање је означен са великим регионалним сир Грана Падано, са палентом са зачинским меса, саламе и шунке. Због различитих географских положаја, вина могу да се разликују у стилу и квалитету. Трик је у томе да погледате на етикети да разликујемо "Амароне Цлассиц", који значи бити у области Валполицелла, који су обично више елегантан и комплексна.


Алтернатива

За оне који желе да пробају Амароне, али мислим скупо, предлажем потрази за Валполицелла Рипассо, реферментадо за 15 до 20 дана са грожђа коже која је израдила Амароне. Рециото делла Валполицелла већ ДОЦГ, десерт, је направљен са истим грожђа Амароне, али његова ферментација се зауставља, остављајући преостали шећер у вино. Концентрован и сложен, пун сушеног воћа, много танина и добре киселости да избалансира сласт. Подржава 30 година притвору тихо. Велики са тамном чоколадом бомбона.

Апп драгоцене информације

За информације о винарија, смештаја и мапе области, постоје критичне апликације за да имате на свом паметном телефону. То су: Валполицелла Вина, Страда дел Вино Валполицелла и Итинерари у Валполицелла.

Свечано отварање

Доказ соба са произвођачима

Лепе и укусне залогаје

Неки посете - Азиенда Монтресор

Са француског порекла, у КСВИ веку, неке породице су мигрирали у Монтресор Цастле, Верона, где су купљене земљу и почео да расте своје винограде. Када је оснивач Гиацомо Монтресор, у другој половини 19. века, почела да продаје вино које је произведено са његовим именом, нисам могао да замислим да касније века, своја вина је дошао на четири стране света. Данас, његови наследници настављају ту традицију, комбинујући пољопривреде избор операције, старење, пуњење и дистрибуција. Азиенда производи италијанска класика из региона Венето, као што су Валполицелла, Амароне и Рециото.

Едуардо Монтресор, садашња генерација породице.

"Ботти" како их зову Италијана барела.

Лепа вертикална њен капитал Цросара: 2000, 2005 и 2008. Врло елегантно, комплекс, направљен са јединственим грожђа имовине.

Азиенда Агрицола Новаиа

Виногради Азиенда Агрицола Новаиа су се између 250 и 300 метара надморске висине, на малом простору од 7 хектара. Традиционална техника виноградарство, је готово потпуно замењен тзв решетка, технику која омогућава побољшање у квалитету грожђа, због бољег излагања сунцу и нижи принос грожђа по хектару. Један од ретких органских фармера у Марано.

Сорти грожђа производи Азиенда Агрицола Новаиа су: "Цроакер Веронезе" (50%), "Цорвиноне" (30%), "Рондинелла" (20%). За три сорте наведене недавно је додата "Оселета", историјски опсег од Валполицелла који је изгубио током последњих педесет година.

Винарија је недавно обновљена и реновирана иу структури и опреме, извођење чиме је "брак" савршени између прошлости и садашњости, између традиције и технологије.

Винар Марцелло Ваона од Новаиа је 4. генерација породице.

Производи: Амароне делла Валполицелла Цлассицо ДОЦ "Селезионе суд Ваона" - Амарони делла Валполицелла ДОЦ Цлассицо Рисерва "Ле Балзе" - Рециото делла Валполицелла Цлассицо ДОЦ "Ле Новаје" - Валполицелла Цлассицо ДОЦ-Супериоре "Ја Цантони" - Валполицелла Цлассицо ДОЦ-Супериоре "Рипассо" - Валполицелла Цлассицо ДОЦ.

Цантина Валполицелла Неграр

Ла Цантина Валполицелла Неграр је основан 1933. са циљем да промовише и унапреди културу и производњу малих произвођача грожђа Неграр Валлеи, срце Валполицелла Цлассицо. Данас, компанија усмерава и координира активности више од 200 произвођача вина за укупно 500 хектара винограда, усмерава усева на максимално поштовање животне средине, са посебним освртом на очување биодиверзитета и занимања њеној територији и винова лоза.

Грожђе у процесу апассименто.

Дивно ручак са лепим јела и све Амароне грожђа у позадини доказује да кутије.

Доказали смо у кантини пет Амаронес 2005 берба Домини Венети, Ц ада долина Валполицелла Цлассицо.

Азиенда Агрицола Сан Фелице

Азиенда Агрицола Сан Фелице је рођен 1974. године, састављен од чланова Фалезза породице, власници око 12 хектара у потпуности засађена винова лоза Валполицелла Доц. У последњих неколико година, компанија стекла нову земљу засађено винове лозе у Марцеллисе и Меззане области у провинцији Верона . Фото изнад:

Анекс виногради домаћин азиенда.

Дегустација три бербе Амароне ваш 2008/2009/2010. Врхунац у купу био је у 2010. години, већ са статусом ДОЦГ. Много будућност напред.

Азиенда Агрицола Роцца Свева

Цантина ди Соаве је задруга основана 1898. од стране 30 произвођача. Данас постоје 2.200 пољопривредника, партнери, има 6.000 хектара и производе око 30 милиона боца. Роцца Свева је један од њених кантине, посвећених топ марака, које добија грожђе од само првих 100 чланова и винограда.

Подрум износи површина од 2500 м2 су коришћени као бункера током Другог светског рата.

Два Рипассо Валполицелла 2007. и 2009. године и четири сезоне Амароне- 2006/2004/2001/2000 - цуп. Врло добро је, избалансирана и укусна.

Азиенда Агрицола Цорте Адами


Мали Азиенда младић који је од 2004. винифицам грожђа из Цастелцерино терора у брдима Ди Соаве. Одржава се 36 хектара винограда, само један део, за обезбеђивање потрудити и обраду вина.

Виногради око 20 минута вожње од штаба.

Валполицелла Супериоре Рипассо 2011 лепа, спремна за употребу.

Азиенда Агрицола Бертани

Бертани је водећи произвођач Амароне, а његов први род Амароне Бертани је направљен 1958. године са седиштем се налази у Греззана, прелепом селу у долини Валпантена, источној страни Верона. Основали су га два брата Бертани, Гиован Баттиста и Гаетано, 1857. године (У ексклузивном пост ускоро).

Група новинара из неколико земаља.

Бурад соба

Доказали смо три жетве свог Амароне 2005, 2006. и 1967. године (Фантастиц).

На позив Цонсорзио ди Валполицелла, Верона је данас да следе у Италији да присуствују 11. издање приказ Амароне (2010), великог вино Венето, већ под ДОЦГ статуса (Цонтроллед и гарантовано имена порекла). И даље сам до следеће недеље знајући своју производњу кроз техничке посете винарија, похађање предавања у циљу продубљивања своје знање о индустрији вина земље и њених производа.

Пратите преко инстаграмсилвестретг
путовање. Дана 31. јануара објављујем у колони Ливинг Тхе Лифе + Ц2 Плеасуре & Цо новине је лист ствар искључиво.

Пробајте италијанска вина је да путује кроз историју. Тамо, вино је више од производа, то је прави културни идентитет. Касно у понедјељак одржан је 2. састанак Братства Ливинг тхе Лифе, уз могућност да уживају разне стилове, стварајући много знања и уживања у чаши!

Вече је почело разлику (интензитет), били смо дочекали са боцом велике вина у Венето, Томмаси Амароне 2004 нуди колега Флавио Маранинцхи.

Припремљен је Амароне делла Валполицелла Венето ДОК је направљена од грожђа Цорвина Веронесе, Рондинелла и Молинара (обавезно). Њихови грожђе пролазе кроз процес сушења, узимајући као суво грожђе, мало воде и шећера. Његова старење је најмање 24 месеци. Резултат је моћан, богат, дуго живео вино, са садржајем алкохола у распону од 14% до 16%. Савршен вино за хладне ноћи, у пратњи јаких сирева, добро друштво и медитације.

Јела:

Након разговора испраних Амарони, отишли ​​смо да заиста почну укуса сто, који је имао Цхеф Ања Алмеида који је припремио истинску празник за чланове, која је почела са предивним америчком салату, затим за Брасато "без Бароло" и завршава са Панна Цотта са покривености Царамбола у звездице аниса сирупа рума.

Брасато "без Бароло"

Панна Цотта са Царамбола покриће у аниса сосу са румом

Вина: опис вина је направљен од стране колега Маркос Фонсеца.

Долцето грожђа је слатко, али је изразито сува и са довољно воћа укусом и изузетном танина. Обично се у односу на Беаујолаис (Француска), али је за косу и прати најбоље оброк.

1 Елвио Цогно Долцетто д'Алба Вигна дел Мандорло 2009-13%. 8 месеци агинг од нерђајућег челика (60 дана "сир лаж") + 6 месеци у боци.

  • Матуре шумско воће, а посебно трешње, а светло слатко врх. У устима лепо вино са добрим воћа (а све док је то био мало мање издвојене), меких танина и средње киселости. На пола пута између оних више претераних ствари тамо и они најједноставнији и непретенциозна, да, када је у питању Долцетто, обично ме задовољи више. Осетио сам примеса изговором да је овде, али лепо израђен.

Барбера грожђе је други по посадио црвено грожђа у Италији (Санџовезе је први). То је у Пиемонте, посебно у областима грожђа Асти и Алба, Барбера који се издваја. То је богата вино са високим киселости и великодушан цртицом малине.

2. Бруно Џакоза Барбера д'Алба 2003-14%. 12 месеци старења у великим храстовим бурадима (вероватно храст Ботти Славонија) + 6 месеци у боци.

  • Лепота Барбера, са воћним већ показује знаке еволуције, мало зачињено чорбу, дискретан цветни и савршено интегрисани дрвета. У устима веома избалансиран вино са лепим танина, добре киселости и укусном краја уста. Покажи.

Виногради око села БАРБАРЕСЦО чине 45% регионалног производње, са многим виноградима се налазе у граду. Виногради овом подручју имају тенденцију да буду релативно светлије боје и имају боље структурирани и ароматичног тело.

3. Албино Роцца Барбареско Вигнето Брицх Ронцхи 1998-14%

  • Он је и даље заљубљен је Гиацоса Барбера кад сам отворио ову. Да ... све ознака активирао, феинхо пакао. Изрека каже да ко год долази лице не види срце. Горгеоус горгеоус, са воћем (фине) еволуирао, пуна терцијарни алцатраозинхо луксуза, Фунги, зачина и интеградиссима дрвета. Нос гласно, етерична, пуно нијанси. По први пут нисам пропустио да Флорал да су ми се свиђа у Неббиоло. Можда зато што увек асоцира са више деликатном вина, више елегантан. Ово је, међутим, био све то чак и без цветни благословени. Деликатан, елегантан, комплекс, избалансиран, добро осмишљена. Решен танина, савршен киселост и укус после плакања. Један од најбољих Барбари сам икада имао задовољство пијења. Украо моје срце.

Упркос користећи исти разноликост и бити произведена на 15 км један од другог, су вина Бароло и Барбаресцо ДОГЦ је имају различите разлике. Баролос имају тенденцију да буду више затворена и лепљив, али танина који решава велику разлику. Барбари имају тенденцију да имају више деликатне танине и може да се пије и раније, док је Баролос може захтевати дупло дуже да се проба.

4. Гианни Гаглиардо Бароло Преве 1996 на 13,5%

  • Ово је превише превише кул. Требало је само ту несрећу да су отворени у Барбареско Брицх Ронцхи редоследу. Елегантан, еволуирао са воћем, као земљани табли, мате чаја, дискретног катрана и старе дрвене куће. Мање од вишеструки Брицх, такође више суздржани, са примесама озбиљности. Тип сизудо деда библиотека (моја је ... само није имао библиотеку).


Ја ћу направити ексклузивни пост о овом утврђеног Италији.

Десерт: Цантине Пеллегрино Маршала Супериоре Рисерва Амбра семисеццо 1985-18%.

  • Да резимирамо, манго, орахе и мед. Ништа цлоиинг. Добра киселост и добро интегрисана алкохол. Он је затворен ноћ са похвалама.

Пратите блог Ливинг Тхе Лифе он Твиттер

Уживајте у страну блог живе живот на Фацебоок-у