optimització de motors de cerca web presentarà extractor de correu electrònic

Arxiu per a la 'Amarone' Categoria

La regió de Veneto, situada al nord d'Itàlia, és un dels majors exportadors de vins d'aquest país. Per tenir una idea, la seva producció - al voltant de 850 milions de litres - equivalent a tres vegades la producció de Brasil. Entre els vins produïts allà, alguns són ben coneguts aquí: el Prosecco, el Soave, el Bardolino i Valpolicella. Però la icona es diu Amarone della Valpolicella, Amarone o simplement.

La invitació Consorzio Tutela Vini de Valpolicella, jo era a la ciutat de Verona entre el 22 i 29 d'aquest mes per participar en el Anteprima Amarone, l'evidència de la collita de 2010. Jo estava també sabem alguns cellers i les seves produccions. El moment no podia ser més propici. La nova collita presentat a experts de tot el món al Palazzo Della Gran Guàrdia ja compta amb la Denominació d'Origen Controlada i Garantida (DOCG), segons decret del ministeri de l'agricultura local. Aquesta denominació d'actualització, que tots els objectius de vi italià, significa que les etiquetes estan certificats d'acord amb les normes de producció, les condicions sanitàries i la ubicació geogràfica, posar-los a l'una amb altres dues icones país, Brunello i el Barolo.

Geogràficament, l'àrea de producció Valpolicella és el mateix que Amarone: un conjunt de pujols al nord de Verona. Els vins negres no es divideixen en cinc nivells: Classic Valpolicella, Valpolicella Superiore, Valpolicella Superiore Ripasso, Amarone della Valpolicella i Recioto della Valpolicella (postres).


Varietats

Els raïms utilitzades també són els mateixos. Segons la llei italiana, ha de ser majoritàriament Reig, Rondinella, Molinara i 14 tipus en petites proporcions. El primer (Reig) dóna color i suavitat, la segona (Rondinella) estructura i la tercera (Molinara) ve amb l'acidesa i característic toc amarg. Malgrat aquestes similituds, la Valpolicella sol ser un vi lleuger i senzill, amb una mitjana de 12% d'alcohol. Però el Amarone és un vi estructurat amb contingut d'alcohol oscil·la entre el 14% (mínim legal) al 17%. Aquesta diferència s'explica pel mètode de producció, molt diferent al que estem acostumats a veure. El Amarone es realitza a través d'una tècnica anomenada appassimento. Poc després de la collita del raïm, en lloc dels fruits són aixafats i fermentada, com qualsevol altre vi de taula, es col·loquen en caixes o estores de plàstic per a un màxim de cinc mesos, fins que es converteixen en "passificadas". Durant el procés, el raïm perden aproximadament 35% del seu pes, el que provoca una pèrdua en la mateixa proporció la quantitat de vi, el que significa que el seu preu és alt. Al final de appassimento en els mesos de gener i febrer, comença el període de fermentació, amb un procés de maceració llarga en què el suc de raïm es manté en contacte amb la pell, la transformació dels sucres en alcohol, amb la finalitat de proporcionar sec, amb lleuger contingut de sucre residual.


Barrils

Després el vi és madurat durant un interval de 25 a 48 mesos, segons el decidit per l'enòleg. Fins i tot si alguns productors que ja utilitzen petites i bótes noves s'utilitzen comunament en els barrils de producció de 5 litres de fusta utilitzats, anomenats "Botti", el que dóna més equilibri. A continuació, el vi reposa en ampolla durant 12 mesos, abans d'arribar al mercat. El resultat és una beguda estructurat, suau, amb viva acidesa i tanins dolços. És gairebé un port, però sense l'addició d'alcohol. De totes maneres, és un gran vi, i per tant s'ha d'avaluar en moments festius o de meditació.

L'harmonització s'indica amb gran padano formatge grana regional, amb polenta amb carn picant, embotits i pernils. A causa de les diferents posicions geogràfiques, els vins poden variar en estil i qualitat. El truc és mirar l'etiqueta per distingir "Amarone Classic", el que significa estar a la zona de Valpolicella, que solen ser més elegant i complex.


Alternativa

Per a aquells que vulguin provar el Amarone, però crec que és car, suggereixo buscant la Valpolicella Ripasso, refermentado durant 15 a 20 dies amb pells del raïm que van produir el Amarone. Recioto della Valpolicella ja DOCG, postres, es fa amb les mateixes raïms de Amarone, però la seva fermentació es va aturar, deixant el sucre residual en el vi. Concentrat i complex, ple de fruits secs, molt taní i bona acidesa per balancejar la dolçor. Suporta 30 anys de la custòdia en silenci. Gran amb el caramel de xocolata fosc.

Aplicació amb informació valuosa

Per obtenir informació sobre cellers, allotjaments i mapes de la zona, hi ha aplicacions crítiques perquè vostè tingui en el seu telèfon intel · ligent. Ells són: Valpolicella Vins, Strada Del Vino Valpolicella i Itinerari a Valpolicella.

Inauguració oficial

Sala de prova amb els productors

Aperitius belles i saboroses

Algunes visites - Azienda Montresor

Amb origen francès, al segle XVI, alguns de la família van emigrar a Castell Montresor, Verona, on van adquirir terres i van començar a créixer les seves vinyes. Quan el fundador Giacomo Montresor, en la segona meitat del segle 19, va començar a vendre el vi que ell produeix amb el seu nom, no podia imaginar que un segle més tard, els seus vins va arribar als quatre racons del món. Avui en dia, els seus successors continuen aquesta tradició, que combina operacions de selecció l'agricultura, criança, embotellat i distribució. La azienda produeix clàssics italians de la regió del Vèneto, com Valpolicella, Amarone i Recioto.

Eduardo Montresor, l'actual generació de la família.

"Botti" com se'ls anomena barrils Italians.

Una bella vertical del seu capital Crosara: 2000, 2005 i 2008. Molt elegant, complex, elaborat amb raïms úniques de propietat.

Azienda Agricola Novaia

Les vinyes de Azienda Agricola Novaia se situen entre 250 i 300 metres sobre el nivell del mar, en una petita àrea de 7 hectàrees. La viticultura tècnica tradicional, va ser gairebé completament reemplaçat pels anomenats enreixat, una tècnica que permet una millora en la qualitat del raïm, a causa d'una millor exposició al sol i un menor rendiment de raïm per hectàrea. Un dels pocs agricultors orgànics en Marano.

Les varietats de raïm produïts per Azienda Agricola Novaia són: "corvina Veronese" (50%), "Corvinone" (30%), "Rondinella" (20%). Per a les tres varietats esmentades va ser afegit recentment "Oseleta", una sèrie històrica de Valpolicella que es va perdre durant els últims cinquanta anys.

El celler ha estat recentment restaurat i renovat tant en estructura com a equip, realitzant així un "matrimoni" perfecte entre el passat i el present, entre la tradició i la tecnologia.

Enòleg Marcello Vaona de Novaya és la quarta generació de la família.

Productes: Amarone della Valpolicella Classico DOC "Selezione Tall Vaona" - Amarone della Valpolicella Classico Riserva DOC "Li Balze" - Recioto della Valpolicella Classico DOC "Li Novaje" - Valpolicella Classico DOC Superiore "Jo Cantoni" - Valpolicella Classico DOC Superiore "Ripasso" - Valpolicella Classico DOC.

Cantina Valpolicella Negrar

La Cantina Valpolicella Negrar va ser fundada el 1933 amb l'objectiu de promoure i millorar la cultura i la producció dels petits productors de raïm Negrar Valley, el cor de la Valpolicella Classico. Avui en dia, l'empresa dirigeix ​​i coordina les activitats de més de 200 productors de vi per a un total de 500 hectàrees de vinyes, la direcció de la collita al màxim respecte pel medi ambient, amb especial atenció a la preservació de la biodiversitat i les vocacions del seu territori i vinyes.

Els raïms en el apassimento procés.

Dinar meravellós amb bells plats i tots els raïms Amarone en el fons demostra caixes.

Hem demostrat en els Cantina 05:00 Amarones l'anyada Domini Veneti 2005, un C ada una vall Valpolicella Classico.

Azienda Agricola San Felice

Azienda Agricola San Felice va néixer el 1974, compost per membres de Falezza família, els propietaris de prop de 12 hectàrees totalment plantades amb vinyes Valpolicella Doc. En els últims anys, l'empresa va adquirir noves terres plantades de vinya en Marcellise i Mezzane àrea en la província de Verona . Foto dalt:

Vinyes Annex alberguen la azienda.

Una degustació de tres anyades de Amarone seva 2008/2009/2010. El més destacat en la Copa va ser el 2010, ja amb l'estat de DOCG. Molt futur per davant.

Azienda Agricola Rocca Sveva

La Cantina di Soave és una cooperativa fundada el 1898 per 30 productors. Avui en dia hi ha 2.200 agricultors, socis, té 6.000 hectàrees i produeixen uns 30 milions d'ampolles. Rocca Sveva és un dels seus menjadors, excel·lent dedicats, que rep raïms de només els millors 100 membres i vinyes.

El soterrani dels totals d'una àrea de 2.500 m2 es van utilitzar com refugis durant la Segona Guerra Mundial.

Dos Ripasso Valpolicella 2007 i 2009 i quatre estacions de l'Amarone- 2006/2004/2001/2000 - la tassa. Molt ben fet, equilibrat i saborós.

Azienda Agricola Cort Adami


Un petit noi azienda que des de 2004 els raïms vinificam del Castelcerino de terror als turons di Soave. Manté les 36 hectàrees de vinyes, només una part, per garantir la màxima cura i tractament dels vins.

Les vinyes uns 20 minuts en cotxe de la seu.

Valpolicella Superiore Ripasso 2011 bonic, a punt per al consum.

Azienda Agricola Bertani

Bertani és un productor líder de Amarone, i la seva primera collita de Amarone Bertani es va fer el 1958. La seva seu es troba a Grezzana, un bell poble a la vall Valpantena, costat est de Verona. Va ser fundada per dos germans Bertani, Giovan Battista i Gaetano, en 1857. (En un lloc exclusiu aviat).

Grup de periodistes de diversos països.

Sala de Barriques

Provem a tres collites de la seva Amarone 2005, 2006 i 1967 (fantàstic).

Convidat pel Consorzio di Valpolicella, Verona avui a seguir a Itàlia per assistir a la 11a edició del Anteprima Amarone (2010), el gran vi de Veneto, ja en l'estat de DOCG (Controlada i Garantida Denominació d'Origen). Em quedo fins a la setmana que coneixent la seva producció a través de visites tècniques a cellers, assistir a conferències amb la finalitat d'aprofundir els meus coneixements de la indústria vitivinícola del país i els seus productes.

Seguiu a través de instagramsilvestretg
el viatge. El 31 de gener publico en la Columna Viure la Vida + C2 El plaer i el periòdic de Co La Gaceta una qüestió exclusivament.

Degustar vins italians és viatjar a través de la història. Allà, el vi és més que un producte, és una veritable identitat cultural. Late dilluns es va celebrar la segona reunió de la Germandat Viure la Vida, amb l'oportunitat de gaudir de diversos estils, generant una gran quantitat de coneixement i plaer a la Copa!

La vetllada va començar a diferència de (la intensitat), ens van rebre amb una ampolla de bon vi del Vèneto, l'Amarone Tommasi 2004 ofert pel col·lega Flavio Maraninchi.

Preparat de Amarone della Valpolicella Veneto el Departament de Comerç es fa dels raïms Corvina Veronese, Rondinella i Molinara (obligatòriament). Els seus raïms passen per un procés d'assecat, obtenint com les panses, poca aigua i el sucre. El seu envelliment és d'almenys 24 mesos. El resultat és un poderós ric vi ,, viscut de llarg, amb una graduació alcohòlica que oscil·la entre 14% a 16%. Un vi perfecte per a les nits de fred, acompanyat de formatges forts, bona companyia i la meditació.

Els plats:

Després d'una xerrada regat el Amarone, ens vam anar per realment començar taula de degustació, que tenia el xef Anja Almeida qui va preparar una veritable festa per als membres, que van començar amb una bella amanida d'Amèrica, seguit per un Brasato "sense barolo" i acabant amb un Panna Cotta amb una cobertura de carambola en l'anís estrellat xarop de rom.

Brasato "sense Barolo"

Panna Cotta amb cobertura carambola amb salsa d'anís estrellat amb Ron

Els vins: La descripció del vi va ser feta per la col·lega Marc Fonseca.

El raïm Dolceto és dolça, però, és clarament sec i amb suficient gust de la fruita i un taní notable. En general, es compara amb Beaujolais (França), però és més sec i segueix millor un dinar.

1 Elvio Cogno Dolcetto d'Alba Vigna del Mandorlo 2009-13%. 8 mesos d'envelliment en acer inoxidable (60 dies "sud lie") + 6 mesos en ampolla.

  • Fruits silvestres madurs, especialment cirera, i una punta de dolç llum. A la boca un bon vi amb bona fruita (en lloc fins que va ser una mica menys extreta), tanins suaus i acidesa mitjana. A mig camí entre les coses més exagerades per aquí i els més senzill i sense pretensions, que, quan es tracta de Dolcetto, habitualment complaure més. Vaig sentir un tint de pretensió que aquí, però molt ben dissenyat.

El raïm Barbera és la segona raïm negre més plantada a Itàlia (Sangiovese és la primera). És a Piemonte, específicament en les àrees de raïms Asti i Alba, Barbera que es destaca. És un vi ric amb alta acidesa i un generós toc de gerds.

2. Bruno Giacosa Barbera d'Alba 2003-14%. 12 mesos de criança en bótes de roure de grans dimensions (probablement Botti roure Eslavònia) + 6 mesos en ampolla.

  • Una bellesa Barbera, amb la fruita ja està mostrant signes d'evolució, brou lleugerament picant, florals discret i fusta perfectament integrat. A la boca un vi molt equilibrat, amb tanins agradables, bona acidesa i deliciós extrem de la boca. Mostra.

Les vinyes que envolten el llogaret Barbaresco representen el 45% de la producció regional, amb moltes vinyes ubicats dins de la ciutat. Les vinyes d'aquesta zona tendeixen a ser relativament més lleuger en color i tenir un cos ben estructurat i aromàtic.

Tercer Albino Rocca Barbaresco Vigneto Brich Ronchi 1998-1914%

  • Ell encara estava enamorat per la Giacosa Barberà quan vaig obrir aquesta. Sí ... tot etiqueta detonat, feinho infern. Diu el refrany que qui es troba cara no veuen cor. Magnífic magnífic, amb fruites (bé) van evolucionar, ple de luxe alcatrãozinho terciari, funghi, espècies i fusta integradíssima. Nas veu alta, etèria, plena de matisos. Per primera vegada, no em vaig perdre aquesta floral que tant m'agrada en Nebbiolo. Potser perquè sempre ho associen amb un vi més delicat, més elegant. Això, però, era tot això, fins i tot sense la beneïda floral. Delicat, elegant, complex, equilibrat, ben adaptat. Tanins resolts, acidesa perfecta i regust a plorar. Un dels millors Barbary que he tingut el plaer de beure. Va robar el meu cor.

Tot i utilitzar la mateixa varietat i ser produït a 15 km l'un de l'altre, els vins de Barolo i Barbaresco DOGC de tenen clares diferències. El Barolos tendeixen a ser més tancats i fornit, però els tanins que s'assenta la gran diferència. El Barbary tendeixen a tenir més tanins delicats i pot ser begut abans, mentre Barolos pot requerir el doble de temps per ser degustats.

Quart Gianni Gagliardo Barolo Preve 1.996-13,5%

  • Això aquí era massa guai. Només va prendre la mala sort d'haver estat inaugurat en la seqüència d'Barbaresco Brich Ronchi. Elegant, evolucionat amb fruita, un guió terrosa, mat, quitrà discret i vella casa de fusta. Menys multifacètic que Brich, també més moderat, amb un toc de serietat. Biblioteca avi Tipus sizudo (el meu era ... simplement no tenia biblioteca).


Vaig a fer un lloc exclusiu sobre aquesta Itàlia fortificada.

Postres: Cantine Pellegrino Marsala Superiore Riserva Ambra semisecco 1985-1918%.

  • Per resumir, mànec, fruita seca i mel. Res embafadora. Bona acidesa i alcohol ben integrat. Va tancar la nit amb lloança.

Seguiu el Blog Viure la Vida a Twitter

Gaudiu de la pàgina del bloc Viure la Vida a Facebook