sökmotoroptimering webbplats lämna e-extractor

Arkiv för "champagne" Category

Det är mina vänner om 2015 kommer att vara bra jag vet inte inte, men i början är underbart, rs. Tidigare i veckan deltog jag med vänner Felipe Colombo, Wellington Andrade, Marcos Fonseca och värd Anja Almeida i balkongen "NALOCA" ett vin kväll hisnande, magiska, med sällsynta viner, magnifika, bra mat och massor av skratt. Mötet hade fyra steg. Det började med champagne Dom Perignon vintage 2004 (Felipe), Krug Grande Cuvée Brut NV (Mark) och Dom Pérignon Rosé Vintage 2003 Jeff Koons Edition (Wellington), följt av två säsonger, 1966 (Silvestre) och 1985 (Anja), desto mer berömda portugisiska rött vin, Barca Velha - vi försöker avsluta med den magnifika Taylors Quinta de Vargellas Fladgate Vintage Port 1968 (Silvestre) och var förvånad över den värd med en Pera Manca 1995 att stänga natten. I detta första inlägg kommer jag att tala om de champas som har rätt harmoniserats med en gudomlig Mariscada, bilden nedan:

Kocken Mariscada Aldir Almeida

Dom Perignon vintage 2004

Skålen visade fina Perlage, blommor och citrus noter, med rostat lite (bakning). Ett vin av medel kropp, mycket elegant, med mycket frisk smak, och mineral, med stor syra och evig uthållighet. Obs (ST): 91/100

Krug Grande Cuvée Brut NV

Helt annorlunda än DP, större koncentration och struktur, men färska, krämig och elegant. Malt anteckningar, valnötter, kastanjer, honung, mogen frukt, som kommer från en blandning av ca 40 viner bas med upp till 10 olika årgångar. Anm: (ST): 92/100

Dom Pérignon Rosé Vintage 2003 "specialutgåva signerad av konstnären Jeff Koons."

Anses av Richard Geoffroy maison juvel, har Rosé Champagne ett perfekt val av vita druvor (chardonnay) som balanserar stark personlighet bläck (Pinot Noir), följt av åldrande åtta till tio år i källaren. Sublime! Visuella skal lök, krämigt skum, fina Perlage och en aromatisk smak och rikedom gör Dom Pérignon Rosé en riktigt speciell champagne. Uppfriskande och silkeslen. Obs (ST): 96/100

Sabragem på franska sabrage, är namnet på den teknik för att öppna en flaska champagne eller mousserande vin med en sabel. Det blev populär efter den franska revolutionen, när Napoleon Bonaparte, på hästryggen kunde inte göra den traditionella serviceöppningen, och använde sitt svärd för att halshugga några flaskor champagne som vann Madame Clicquot (änkan Cliqcuot). Fras förevigat: "I segern är välförtjänt, nödvändig nederlag"

Till dig vill ta sig in i denna nyårsafton här är några värdefulla tips copiladas källaren tidningen:

 • Platsen för händelsen bör vara heltäckande och fri från bryt föremål.
 • De presenterar att närvara vid evenemanget måste stå bakom honom, aldrig framför, eftersom glaset flaskhals kommer att flyga några meter bort.
 • Flaskan kommer att halshugga måste vara väl kyld (6 ° C är idealiskt) och bör inte skaka henne att inte öka det inre trycket. Detta objekt är av grundläggande betydelse, eftersom om vätskan är varm, kan flaskan explodera när sabel blåsa. Det rekommenderas att det är i en hink med is och vatten i minst två timmar före sabragem.
 • Ta bort alla kapseln som omger flaskhalsen.
 • Det är kritiskt att finna sömmen glas, delar de två halvorna av flaskan. Verktyget används för att öppna bör följa exakt ändringen av flaskhalsen.
 • Ett intressant förslag är att en trasa servett är bunden till metalltråden som håller korken. Således, när du håller bindan under sabragem, halsen (bifogas bindan) kommer inte flyga iväg, undvika någon form av skador.
 • Torka flaskan så att du kan hålla den med full fasthet.
 • Håll flaskan insvept i bindan med en hand. Flaskan bör vara i ett lutande läge, så att svärdet kan glida genom glaset att nå den utskjutande mynningen av halsen.
 • Slaget skall vara torr och fast. Det inre trycket i cylindern kommer att bringa resten av tjänsten. Typiskt halsen ut heltal, vilket ger en slät yta på flaskmynningen. Om vinet är väl kyld någon vätska kommer att förloras. Det kan finnas emellertid en viss förlust av gas, därför rekommenderar inte använda dyra flaskor att öva. Då kommer alla att njuta av champagne och partiet kommer att vara komplett.

Här är några videos:
När du väljer ungdomar är det viktigt - det finns champagne, cava och andra särskilda gnistrande som kan smakade i årtionden. Men i allmänhet denna typ av vin är gjord för att drickas unga. Efter tre år om vinframställning, börjar han att förlora surhet, färska aromer och Perlage, glädje symbol.

Håll ögonen öppna till samma nivå som socker - En viktig punkt att vara nöjd med en gnistrande är deras sockerhalt. Om du föredrar torrare, det brut och extra brut är den mest lämpliga. Det finns också den art eller noll dosering, med mindre socker än den extra-brut. Redan sek eller demi-sekunder är sötare.

Föredrar Charmat eller traditionell? När som en glittrande anteckning om den är gjord av traditionella eller Charmat metoden. Denna information är vanligtvis finns på framsidan av etiketten, under varumärket. Sitt ursprung i den berömda franska regionen Champagne, och används i flera andra delar av världen, är den traditionella metoden (andra jäsning i flaskan) används när du vill göra mousserande fyllig, komplexa och åldrande kapacitet. Redan utarbetats av Charmat-metoden (andra jäsning i stora rostfria ståltankar), vanligen lättare och färska, med aromer av frukt och ska drickas unga.

Temperatur vård - Ice ja. Dumt, nej! I Brasilien är det glittrande mycket förknippas med sommaren; och många tenderar att bevisa enfaldigt kallt. Detta är ett misstag. Om smakade mycket kallt dofter och smaker är blyga. Drick enklare att omkring 6 grader (plus eller minus kylskåpstemperatur), och mer komplexa än 12 grader. Som här är mycket varmt, kan mousserande tas ut ur kylskåpet eller vinkällare något under driftstemperaturen och hålls i ishink.

Lär dig att smaka

Visuell analys - I gnistrande vit, den ljusare färgen indikerar ungdom. Men det gula guldet antyder att det mousserande har vissa ålder.

Bedöm bubblor eller Perlage - Var uppmärksam. Ju högre produktkvalitet, är mindre och fler bubblor.

Känn dofterna - Titta särskilja dofter som visas. Vissa mousserande viner är mer frisk och fruktig doft. Andra pekar valnötter, hasselnötter, mandel och rostat bröd. Om du vet berätta vilken av de två du föredrar, hjälpte säljaren att indikera något enligt dina önskemål.

Länken ovan kommer du att ha mousserande Tips -
HÄR.

En annan Champagne projekt buljong till törstiga. Han dök upp efter Selosse och höll laglig våg. Generositet vän, Dr. Julius Portugal, vände en student lärare. \ O /

"Michel och Francis Egly-Ouriet är visionära producenter. I sin 11 hektar stora egendom i Abonnay, Verzenay och Bouzy, nästan Grand Cru och utmärkt läge, växa utan bekämpningsmedel i vingårdarna i över fyrtio år av Pinot Noir, Pinot Meunier och Chardonnay. Druvorna skördas för hand, alltid på den högsta punkten av sin mognad och vinet är gjort av stjälkarna och ofiltrerat. Resultatet är en liten mängd vin av stor komplexitet, med intensiv och djup smak. Enligt Bettane & Desseauve guide är Egly-Ouriet det vin som de flesta framsteg under de senaste 10 åren, och dess produkter har bestritts av champagneälskare runt om i världen. "

I koppen, även om det visas efter Selosse, Champagne Egly-Ouriet Grand Cru Brut Rose NV Magnum, höll han på vågen och visade att det också är löst djur, rs. Visuell skal lök, mycket fin Perlage i kvantitet färska röda fruktaromer, såväl som persikor, briocher och kryddor. Torr smak, bra struktur, lång. Förtrollar. Obs: ST (96). En 750 ml flaska kostar $ 590, här .

I vinvärlden som i livet vill inte makt. Stegen är höga och vi behöver $ lita på generositeten av vänner att inte vidarebefordra detta utan uppskatta vissa buljonger som gör glad själen.

Nyligen hade jag tillfälle att träffa glas arbete Anselme Selosse ( ), en av de mest beundrade garage i regionen Champagne, Frankrike (55 000 flaskor år), som överstiger deras etiketter (1000) här i Brasilien. Hans arbete filosofi börjar med biodynamisk odling i 6 hektar i Avize, Cramant, Oger, Le Mesnil, Ay, Ay och Mareuil-sur Ambonnay, som vinifieras separat i små fat som köpts från Domaine Leflaive, stora namn Bourgogne. Några av deras etiketter, såsom substans görs till vin genom Solera systemet (Spanien). De används bara naturliga jäst i jäsning, och expeditionslikör dosen är liten.

Min erfarenhet var i koppen med NV Brut Rosé Champagne Jacques Selosse, 12,5%, skära Chardonnay och Pinot Noir, som visade en hel del tecken, till skillnad från något som smakade champagne. Perlage perfekt, komplexitet och krämighet, som med evolutionen. Toasty doft av kola, citrus, vanilj och kryddor. Smaka strukturerad, brett och krämig, utmärkt syra. Ett levande champagne, unika och praktiskt oefterhärmlig. Obs: ST (99)

Alla vet att grottan Geisse är en av de mest respekterade och erkända mousserande vinproducenter i Brasilien och världen. Men få vet att nu tecknar Champagne Premier Cru.

På eftermiddagen lördagen hade jag förmånen att smaka med egna ögon, den första bloggen bokföra en personlig åsikt om den första omgången av Champagne Cave Geisse Philippe Dumont Premier Cru flaska nr 00176 1500 producerade. Detta Champagne är resultatet av ett samarbete mellan två familjer som delar samma arbetsfilosofi, den franska Dumont och brasilianska Geisse.

Projektet inleddes 2007 när Geisse emot i hans vingård i Pinto Bandeira, fransmannen Philippe Dumont, ägare drygt 5 hektar Premier Cru i Chigny-les-Roses - Reims, med över 300 år av tradition i regionen . Philippe var mycket nöjd med kvalitet och stil av mousse utarbetats av Mario Geisse och tillhörighet på grund av arbetsfilosofi både familjer hamnade i en inbjudan till Mario Geisse skulle producera den första champagne med brasilianska etikett.

Är 1.500 flaskor, eftersom produktionsvolymen i länderna med Premier Cru appellation är mycket begränsat och värdet av de områden med denna kvalitetsstandard kan nå 1,5 miljoner euro per hektar. Av de 200 byarna i Champagne, endast 43 har rätt att använda namnet Premier Cru, beteckning beviljas ett fåtal producenter i regionen för kvalitet funktion och plats för sina vingårdar hög.

Personlig Betyg:
ST (93) - 50% Chardonnay / Pinot Noir 50% - 12,5% - Produktion per hektar: 8000 kg - skörd: September - gör metod: Champenoise / traditionell - Jäsning tid: Ca. 180 dagar - förfallande tid: 36 månader - Sockerhalt: 12 gram per liter - Produktion: 1.500 flaskor - R $ 290,00 i Victoria.

 • Visual blek halmgul, Perlage med små bubblor, många och bra uthållighet. Näsan har noter av brioche och bröd dominerande (ingen toast), vit frukt, och en ganska framträdande mineral. Smaken har bra syra, fyllig, med bra koncentration av vit frukt, utmärkt uthållighet och läckra eftersmak, särskilt jäst. Bör förbättra med några års källare. En stor champagne, värdig detta partnerskap mellan två stora tillverkare.

Följ bloggen Living Life on Twitter

Njut av bloggsidan Living Life on Facebook

Winston Leonard Spencer Churchill, mer känd som Sir. Winston Churchill, var den mest berömda brittiska statsman, främst som Storbritanniens premiärminister under andra världskriget och, enligt vissa, hyllade den demokratiska världen, som den store föraren av militära kampanj som besegrade Hitler.

Förutom statsman, Winston Churchill var en författare. Han fick Nobelpriset i litteratur 1953, på grund av de sex volymer av hans berömda verk "Andra världskriget". Myntade många fraser som har blivit känd:

Nackdelen med kapitalismen är den ojämna fördelningen av rikedom; fördelen av socialismen är en jämn fördelning av elände.

Reportern frågar gamla Churchill, 80 eller 90-något ...

- Churchill, vad är hemligheten bakom denna livslängd?

- Sport, min kära, sporten ... aldrig praktiseras.

Ingen låtsas att demokrati är perfekt eller felfri. Det har sagts att demokrati är den värsta formen av regeringen förutom alla de andra former som har prövats från tid till annan.

Churchill var kär i champagne, bland annat genom huset Pol Roger och tog varje dag. Han hade en god relation med Odette Pol Roger, chef för den berömda Champagne huset. År 1944 var de presenterades vid en lunch på den brittiska ambassaden i Paris och, enligt företaget, Odette var en budbärare för den franska motståndsrörelsen under åren av ockupation, vilket är anledningen till Churchill stärkt sin relation med parlamentet Pol Roger.

Pol Roger tillverkade speciellt för honom 500ml flaskor eftersom det, enligt statsministern, "en hel flaska (750 ml) är för mycket för mig att dricka ensam och halv flaska (375 ml) är osannolikt att vara värd att lyssna på den utskällning min fru kommer ge mig eftersom jag dricker. 500ml är den perfekta mängden. "

När Churchill dog 1965, huset Pol Roger betalade honom en hyllning. För 25 år, lämnade de en svart sorg rand på alla champagneflaskor till Storbritannien.

I Brasilien är Champagne Pol Roger Cuvée Sir Winston Churchill Brut importeras av Mistral och kostnader R $ 790,00.

Personlig Betyg:
ST (99) samplad vid stämman Mistral 2012

 • Den assemblage är mestadels Pinot Noir, kompletterat med Chardonnay. Väljer bara de bästa frukterna kommer från vingårdar i Vallée de la Marne och Côte des Blancs. Denna champagne kvar förfall källare i kontakt med drägg jäst för mer än sju år innan du sätter.
 • Gul visuell medelhög intensitet, med små bubblor och många; intensiv och ihållande Perlage. Näsa med traditionella inslag av brioche, jäst, vit frukt, citrus, med blommiga inslag.
  Smaken har en stor kropp, bra syra, bra och riklig mousse. Balanserad och mjuk, utan bitterhet. Aromatisk uthållighet är mycket lång, med eftersmak av brioche, citrusfrukter och torkad frukt. En sann nektar av gudarna!

Följ bloggen Living Life on Twitter

Njut av bloggsidan Living Life on Facebook

Under 2011 tidningens redaktion utvärderas över 1000 champagner som finns tillgängliga. På provsmakning, de viktigaste kriterierna var kvalitet och tillgänglighet. När resultaten visas i tabellen bland de 10, många bekanta namn, men den första var enhälligt, är Taittinger Comtes de Champagne 2000. Fine Champagne Magazine den enda internationella publikationen ägnas åt Champagne.

Här följer en lista: "100 bästa 2012 champagner".

 • Taittinger Comtes de Champagne 2000
 • Taittinger tappning 2004
 • Louis Roederer Cristal Rosé 2002
 • Dom Pérignon Rosé 2000
 • Dom Pérignon 2002
 • Bollinger Grande Année Rosé 2002 La
 • Laurent-Perrier Alexandra Rosé 1998
 • Piper-Heidsieck Rare 2002
 • Charles Heidsieck Brut Réserve NV
 • Charles Heidsieck Blanc des Millénaires 1995

Summan av 100 bästa "ranking" champagner kan läsas här:

Följ bloggen Living Life on Twitter

Njut av bloggsidan Living Life on Facebook

Etablerade sedan 1912 i hjärtat av Champagne-området i Damery nära Epernay, har J. Telmont 146 hektar (36 av sin egen vingård), har De Telmont en extra källa kvalitets druvor från de bästa terroir, som Côte des Blancs och Vallée de la Marne. Druvorna är den viktigaste delen av Champagne. Så DeTelmont bryr sig om använde ideala odlingsmetoder för att skapa en harmoni och balans mellan land och vingårdar.

Winery: J. De Telmont - Land: Frankrike - Namn: Grand Reserve Brut - Druvor: 34% Chardonnay, 33% Pinot Noir och Pinot Meunier 33% - Färg: halmgul - Typ: Mousserande - Överklagande: Champagne - Genomsnittsåldern för vinstockar: 30 år - Geografiskt läge: Champagne - vinframställning: Traditionella med kontrollerad temperatua - Home: Från den 15 till 24 månader i flaskan - ALC: 12%

Importör: www.daconfraria.com.br

Webbplats: http://www.champagne-de-telmont.com

Pris: 190,00

Personlig Betyg: ST (90)

Visuella ljusgula, små bubblor i god kvalitet med liten krage. Näsan presenterar funktioner noter av rostat bröd, jäst, persika och mandel. Smaken visade mycket torr, fantastisk surhetsgrad, bra kropp, smörig smak och lång eftersmak. Champagne med en gladlynt karaktär.

Följ bloggen Living Life on Twitter