Pisanje uradnika v ponedeljek obravnava upravni vidiki, označevanje, pregled in poimenovanje. Voditelji ocenili, kako pozitivne spremembe

Objava novega odlok o ureditvi zakona vino v ponedeljek (24.), v Uradnem listu (dou) pod n. 8198/2014 morala zagotoviti pravno varnost in pojasniti pomembne točke, o pridelavi vin, sokov, penečih in izvedenih finančnih instrumentov v državi. Posodobljena različica obravnava vprašanja, kot so standardizacija, označevanje, pregled, imenovanje, spričevalo o poreklu, med drugimi postavkami. Pomembna sprememba se nanaša na omejitev popravka - imenovana tudi sladkanjem - mošt in priznavanje novih področjih proizvodnje vina v 10 brazilske države (RS, SC, PR, SP, MG, ES, MT, GO, BA in PE ).

Po mnenju pravnega svetovalca Zavoda brazilskega vino (Ibravin), Kelly Bruch, nova uredba ni jasne opredelitve, kateri izdelki so zajeti v uredbi: vsi izdelki iz grozdja in vina, ki izvirajo iz vina ali grozdnega v odstotkih Več kot petdeset odstotkov. "Razen izražena na brezalkoholnih pijač in nektar, tudi takrat, ko mora imeti, da bi porabili 50% grozdnega soka," še dodaja.

Za svetovalca je bila še ena razlika uskladiti standarde identitete in kakovosti dopolnilnih vin in penečih, kot je vsebnost sladkorja, enačenje teh pravil Mercosurjem. Od zdaj in bo uradno imenuje biser narave, ki opredeljuje indeksih glukoze na liter za to kategorijo in so razvrščene kot ekstra brut, brut in demi-sec. V zvezi s tem so bile urejene tudi na ravni ostanka sladkorja za vina in mehko suho vrsto tako fino mizo.

Kelly pojasnjuje, da je v zvezi z izdajo Vodnika za prost promet, se obveznost omeji na vina in proizvodov iz grozdja in vina, ki se prodajajo v razsutem stanju. Odlok tudi določa, da je Ministrstvo za kmetijstvo, živinorejo in dobavo (MAPA) odgovornost za določanje standardov za prevoz razsutega tovora vina, vina, zajeto v registraciji, in sprožitev upravnih zadev, povezanih s kaznivimi dejanji v skladu z odlokom o vinu. "Bilo je sprememba zakonodaje, ki vključuje nekatere prakse, ki jih na zemljevid že sprejel," pravi. "Prav tako je jasno možnost ministrstva vzpostaviti partnerstvo z javnimi agencijami in subjekti, da prenese izvajanje nekaterih nalog, ki so jim, na primer, v registru vinogradov," pojasnjuje.

Poenostavitev Records

V zvezi z ustanovitvijo in registracijo izdelka, odlok določa splošne smernice, tako da do dodatnega upravnega akta bolj posebna pravila o tem, da je treba zagotoviti dokumente, na primer. Obdobje veljavnosti zapisov se je ohranilo v 10 letih, vendar pa Uredba določa, da ta ne predstavlja pridobljene pravice, mora proizvajalec prilagoditi, kadar nova zakonodaja se izvaja.

Druga novost je, da proizvajalec steklenico ali razvijejo vina, penečega vina in derivati ​​grozdja in vina obratov v tretji s pogodbo o izvajanju storitev. V tem primeru je možnost, da se vključi ime ponudnika storitev na nalepki, produktne odgovornosti in garancije, ki jih je mogoče izslediti, je proizvajalec sam.

Posebna postavka ureja registracijo pridelovalcev vina in izvedenih finančnih instrumentov, ki niso bili individualno formalizacija storili z ustanovitvijo Zadružne zveze v splošnih smernicah za njihovo delovanje. Za izvršnega direktorja zveze zadružnih kleti v državi Rio Grande do Sul (Fecovinho), Hélio MARCHIORO, ta ukrep prinaša pravno varnost za celotno industrijo. "Ker zdaj imamo urnik za delo s predpisi, ki smo si prizadevajo za dolgo časa," pravi.

Označevanje in sladkanjem mošt

Za tehnični direktor Ibravin, Leocir Bottega, odlok prinaša pomemben napredek glede omejitev korekcijo vina - znan tudi kot sladkanjem mošta ter o označevanju. Bottega pojasnjuje, da novo pravilo določa urnike za datumi in vrste proizvodov. Ugotovljeno je, na primer, stopnja 2% alkohola, v štirih letih po objavi odloka in 1% po petem letu, za vina z vsebnostjo alkohola 10 ° do 13 °, iz vrste Vitis vinifera. To pravilo ima drugačno stopnjo, ko se uporablja za namizna vina, ki s hibridom in ameriških grozdja. V zameno, predmeta, ki določa, da v izjemnih okoliščinah, lahko Map povečanje popravka za do 3%, je bila ustvarjena stopnja trenutno v veljavi.

V zvezi z označevanjem, odlok sprejme podrobnejšo opredelitev, ki navaja, da so vsi deli embalaže ali kakršnega koli materiala, ki se uporablja, vključno s tesnilom (zamašek) razume kot znak. Dodali tudi nekaj obveznih predmetov, kot so razvrščanje ustanovitve industrializacije, glede na dejavnost, opozorilna stavka, kot je določena v posebni zakonodaji, datum izteka in identifikacijo ali odhod serije. "Nekateri od teh stvari, čeprav obvezno, ni mogoče najti v redkih zakonov in odloka vina. Pomembna sprememba je, da zahteva enaka pravila tudi uvožene, "pravi Bottega. Tudi, od zdaj naprej, bo tudi mogoče urejati z normativnimi pouk, uporabo kvalitativnih in rezerve in Gran Reserva v nacionalnih oznak.

Obvestilo o objavi uredbe je bila narejena predsednik Dilma Rousseff med udeležbo na uradni otvoritvi državnega Grape festivalu v Caxias do Sul, četrtek zadnji (20). Vendar pa je objava opravi ocena namesto petek (21), kot je bila sproščena. Odlok ureja zakon Vino je starodavna zahtevek sektorja, ki trenutno čaka na svojo objavo že od leta 2008 ne bo naredil podrobno opredelitev n Wine zakona. 7678/1988, ki je bil posodobljen leta 2004 z zakonom št. 10970, z namenom prizadeva za uskladitev brazilske zakonodaje na vinski Uredbe Mercosurjem (GMC n. 45/96).