iskalnik optimizacija spletne strani predložijo email Ekstrakcijski

Arhiv za 'Verona' Kategorija

Regija Veneto, ki se nahaja severno od Italije, je ena izmed največjih izvoznikov vin tej državi. Da bi dobili idejo, njena proizvodnja - približno 850 milijonov litrov - enakovredni do trikrat proizvodnih Brazilije. Med vini tam proizvedenih, nekateri so znani tukaj: Prosecco, Soave, Bardolino in Valpolicella. Vendar je ikona imenuje Amarone Della Valpolicella, Amarone ali samo.

Consorzio Tutela Vini vabilo Valpolicella, sem bil v mestu Verona med 22. in 29. tega meseca, da sodelujejo v ANTEPRIMA Amarone, dokazi pridelka 2010. Bil sem tudi vedeti nekaj kleti in njihove produkcije. Čas ne bi mogla biti bolj ugodno. Nov pridelek predstavili strokovnjaki iz celega sveta v Palazzo della Gran Guardia že ponaša denominacija kontroliranega porekla in zajamčene (docg), v skladu z odlokom ministrstva za lokalno kmetijstvo. Ta nadgradnja poimenovanje, da vseh italijanskih ciljev vina, pomeni, da so njihove oznake sedaj certificiran v skladu s pravili pridelave, sanitarnih razmer in geografske lege, jih postavi na par z dvema drugima ikon držav, Brunello in Barolo.

Geografsko območje proizvodnje Valpolicella, je enaka kot Amarone: niz hribih severno od Verone. Za rdeča vina se je razdeljena na pet stopenj: Classic Valpolicella, Valpolicella Superiore, Valpolicella Superiore Ripasso, Amarone della Valpolicella in Recioto della Valpolicella (sladice).


Sorte

Grozdja so tudi enaki. V skladu z italijansko zakonodajo, bi morala biti predvsem Corvina, Rondinella, Molinara in 14 vrste v manjših deležih. Prva (Corvina) daje barvo in mehkobo, drugo (Rondinella) strukturo in tretji (Molinara) prihaja z kislosti in značilnim grenkim pridihom. Kljub tem podobnostim Valpolicella je ponavadi lahka in preprosta vino, s povprečjem 12% alkohola. Toda Amarone je strukturirano vino z vsebnostjo alkohola, ki sega od 14% (minimalna pravne zahteve) do 17%. To razliko je mogoče pojasniti z metodo pridelave, zelo drugačen od tistega, kar smo vajeni. Amarone poteka skozi tehniko, imenovano appassimento. Kmalu po trgatvi, namesto sadja zdrobiti in fermentirane, kot vsaka druga namizna vina, so dani v plastičnih škatlah ali preproge za do pet mesecev, dokler ne postanejo "passificadas". Med procesom, grozdje izgubijo približno 35% svoje mase, ki povzroča izgubo v enakem razmerju količina vina, kar pomeni, da je njegova cena visoka. Konec appassimento v mesecih januar in februar, začne obdobje fermentacije z dolgim ​​postopkom maceracije, v katerem grozdni sok ostane v stiku s kožo, transformiranje sladkorje v alkohol, da se zagotovi suho, z rahlim vsebnosti ostanka sladkorja.


Barrels

Nato se vino starana v razponu od 25 do 48 mesecev, kot ga vinarja odločila. Tudi če so nekateri proizvajalci že z majhnimi in novih sodov običajno uporabljajo v proizvodnih sodih 5 litrov uporabljenega lesa, imenovanih "Botti", ki daje več ravnotežja. Potem vino počiva v steklenicah za 12 mesecev, preden pride na trg. Rezultat je strukturiran, brezalkoholnih pijač, z živahno kislino in sladkimi tanini. To je skoraj pristanišče, vendar brez dodajanja alkohola. Kakorkoli že, to je odlična vina, in zato je treba presojati v prazničnih ali meditacijskih trenutkih.

Usklajevanje je označena z velikimi regionalnimi sira grana padano, s polento s pikantnimi mesnimi, salame in šunke. Zaradi različnih legah, lahko vina se razlikujejo po slogu in kakovosti. Trik je, da pogled na etiketi za razlikovanje "Amarone Classic", kar pomeni, da na področju Valpolicella, ki so ponavadi bolj eleganten in zapletena.


Alternativna

Za tiste, ki želijo okusiti Amarone, ampak mislim, draga, jaz predlagam, išče Valpolicella Ripasso, refermentado za 15 do 20 dni z jagodnih kožic, ki so proizvedle Amarone. Recioto della Valpolicella že DOCG, sladica, ki je narejen z istimi grozdja Amarone, vendar vrenje je ustavljeno, pri čemer ostanka sladkorja v vinu. Zgoščeno in kompleksen, poln suhega sadja, veliko tanina in dobro kislostjo za uravnoteženje sladkost. Podpira 30 let priporu tiho. Velika s temno čokolado sladkarije.

App dragocene informacije

Za informacije o kleti, nastanitve in zemljevide območja, obstajajo kritične aplikacije za vas, da imate na vašem pametnem telefonu. To so: Valpolicella Vina, Strada Del Vino Valpolicella in ITINERARI v Valpolicella.

Uradna otvoritev

Dokaz soba s proizvajalci

Lepe in okusne prigrizke

Nekateri obiski - Azienda Montresor

S francoskega izvora, v šestnajstem stoletju, nekatere družine preselili Montresor gradu, Veroni, kjer so kupili zemljišče in začel raste svoje vinograde. Ko ustanovitelj Giacomo Montresor, v drugi polovici 19. stoletja, se je začela prodaja vina, ki je proizvedeno z njegovim imenom, nisem mogla predstavljati, da stoletje pozneje, njegove vina prišel do štirih koncih sveta. Danes, njegovi nasledniki nadaljujejo to tradicijo, ki združuje izbor kmetijstvo operacije, staranje, polnjenje in porazdelitev. Azienda proizvaja italijanske klasike Benečije, kot Valpolicella, Amarone in Recioto.

Eduardo Montresor, sedanja generacija družine.

"Botti", kot se imenujejo Italijani sodov.

Lepa vertikalna njena prestolnica Crosara: 2000, 2005 in 2008. Zelo elegantna, kompleksna, narejen z edinstvenimi grozdja premoženja.

Azienda Agricola Novaia

Med vinogradi Azienda Agricola Novaia se nahaja med 250 in 300 metri nadmorske višine, v majhnem prostoru 7 hektarjev. Tradicionalna tehnika vinogradništvo je bila skoraj v celoti nadomesti s tako imenovanimi brajde, tehniko, ki omogoča izboljšanje kakovosti grozdja, zaradi boljše izpostavljenosti soncu in manjšega pridelka grozdja na hektar. Eden izmed redkih ekoloških kmetov v Marano.

Sorte grozdja, pridelanega Azienda Agricola Novaia so: "grba Veronese" (50%), "Corvinone" (30%), "Rondinella" (20%). Za tri sorte omenjenih je bila pred kratkim dodana "Oseleta", zgodovinsko paleto Valpolicella, ki se je izgubil v zadnjih petdesetih letih.

Klet je bila nedavno obnovljena in obnovljena, tako v strukturi in opreme, s čimer opravljajo "poroko" popolna med preteklostjo in sedanjostjo, med tradicijo in tehnologijo.

Vinar Marcello Vaona od Novaya je 4. generacija družine.

Izdelki: Amarone della Valpolicella Classico DOC "SELEZIONE Sodišče Vaona" - Amarone della Valpolicella DOC Classico Riserva "Le Balze" - Recioto della Valpolicella Classico DOC "Le Novaje" - Valpolicella Classico DOC Superiore "I Cantoni" - Valpolicella Classico DOC Superiore "Ripasso" - Valpolicella Classico DOC.

Cantina Valpolicella Negrar

La Cantina Valpolicella Negrar je bil ustanovljen leta 1933 s ciljem spodbujati in krepiti kulturo in proizvodnjo malih pridelovalcev grozdja Negrar Valley, srce Valpolicella Classico. Danes podjetje usmerja in usklajuje delo več kot 200 vinarjev, za skupno 500 hektarjev vinogradov, usmerjanje pridelek največje spoštovanje okolja, s posebnim poudarkom na ohranjanju biotske raznovrstnosti in poklicev njenega ozemlja in vinsko trto.

Grozdje v procesu apassimento.

Čudovito kosilo z lepimi jedi in vse Amarone grozdja v ozadju se izkaže, da škatle.

Dokazali smo v Cantina petih Amarones 2005 vintage Domini Veneti, C Ada dolina Valpolicella Classico.

Azienda Agricola San Felice

Azienda Agricola San Felice je bil rojen leta 1974, sestavljena iz članov Falezza družino, lastniki približno 12 hektarjev v celoti, zasajene z vinsko trto Valpolicella Dok. V zadnjih letih je družba pridobila novo zemljišče, zasajeno z vinsko trto v Marcellise in Mezzane območju v pokrajini Verona . Foto zgoraj:

Priloga vinogradi gostil Azienda.

Degustacija treh letnikov Amarone vaš 2008/2009/2010. Vrhunec v pokalu je bila v letu 2010 že s statusom DOCG. Veliko prihodnost pred nami.

Azienda Agricola Rocca Sveva

Cantina di Soave je zadruga je bila ustanovljena leta 1898 z 30 proizvajalcev. Danes je 2200 kmetov, partnerji, ima 6000 hektarjev in proizvajajo okoli 30 milijonov steklenic. Rocca Sveva je ena od njenih menzah, namenjenih vrhunskih znamk, ki prejme grozdje samo od top 100 članov in vinogradi.

Klet vsote površina 2500 m2 so bili uporabljeni kot bunkerjev med drugo svetovno vojno.

Dva Ripasso Valpolicella 2007 in 2009 in štirje letni časi v Amarone- 2006/2004/2001/2000 - cup. Zelo dobro narejena, uravnotežena in okusna.

Azienda Agricola Corte Adami


Majhna Azienda mladenič, ki od leta 2004 vinificam grozdja iz Castelcerino terorja v hribih di Soave. Ohranja 36 hektarjev vinogradov, le del, za zagotavljanje čim bolj skrbi in predelavo vina.

Vinogradi približno 20 minut vožnje od sedeža.

Valpolicella Superiore Ripasso 2011 lepa, pripravljena za uživanje.

Azienda Agricola BERTANI

BERTANI je vodilni proizvajalec Amarone, in njegov prvi pridelek Amarone Bertani je bila narejena leta 1958. Njen sedež se nahaja v GREZZANA, lepi vasi v dolini Valpantena, vzhodno od Verone. Ustanovljena je bila z dvema bratoma BERTANI, Giovan Battista Gaetano, v 1857. (V ekskluzivnem pošti kmalu).

Skupina novinarjev iz več držav.

Sodi soba

Dokazali smo tri letine svojega Amarone 2005, 2006 in 1967 (fantastično).

Danes povabila Consorzio di Valpolicella, Verona slediti v Italiji, da se udeležite 11. izdaja ANTEPRIMA Amarone (2010), veliki vina Veneto, ki je že po statusu DOCG (Controlled in zajamčene označbo porekla). Sem ostal do naslednjega tedna vedoč svojo proizvodnjo s tehničnimi obiski vinskih kleti, se udeležujejo predavanj, da bi poglobili svoje znanje vinsko industrijo v državi in ​​njenih izdelkov.

Sledite preko instagramsilvestretg
potovanje. 31. januarja sem se objavi v koloni Living Life + C2 Pleasure & Co. je časopis Ur zadeva izključno.