βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης υποβάλουν ιστοσελίδα e-mail απαγωγέας

Αρχείο για την «Βερόνα» Κατηγορία

Η περιοχή του Veneto, βρίσκεται στα βόρεια της Ιταλίας, είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς της κρασιά αυτής της χώρας. Για να πάρετε μια ιδέα, η παραγωγή της - περίπου 850 εκατομμύρια λίτρα - που ισοδυναμεί με το τριπλάσιο της παραγωγής της Βραζιλίας. Μεταξύ των κρασιών που παράγονται εκεί, μερικά είναι παγκοίνως γνωστό: το Prosecco, Soave, Μπαρντολίνο και η Valpolicella. Αλλά η εικόνα ονομάζεται Amarone Della Valpolicella, Amarone ή απλά.

Το Consorzio Tutela Vini πρόσκληση του Valpolicella, ήμουν στην πόλη της Βερόνα μεταξύ 22 και 29 αυτού του μήνα για να συμμετάσχουν στο Προεπισκόπηση Amarone, απόδειξη της συγκομιδής του 2010. Ήμουν επίσης γνωρίζουν κάποια οινοποιεία και τις παραγωγές τους. Η χρονική στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευνοϊκό. Η νέα καλλιέργεια παρουσιάστηκε στους ειδικούς από όλο τον κόσμο στο Palazzo della Gran Guardia διαθέτει ήδη η ονομασία της Ελεγχόμενης Προέλευσης και Εγγυημένο (DOCG), σύμφωνα με το διάταγμα του υπουργείου της τοπικής γεωργίας. Αυτή η περιγραφή αναβάθμιση που έχει ως στόχο όλα τα ιταλικά κρασί, σημαίνει ότι οι ετικέτες τους έχουν πλέον πιστοποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες της παραγωγής, των συνθηκών υγιεινής και της γεωγραφικής της θέσης, η θέση τους στο ίδιο επίπεδο με τις άλλες δύο εικόνες της χώρας, το Brunello και το Barolo.

Γεωγραφικά, η περιοχή παραγωγής Valpolicella είναι το ίδιο με το Amarone: ένα σύνολο λόφους βόρεια της Βερόνα. Τα κόκκινα κρασιά είναι εκεί χωρίζεται σε πέντε επίπεδα: Κλασικό Valpolicella Το Valpolicella Superiore, Valpolicella Superiore Ripasso, Amarone della Valpolicella και Recioto della Valpolicella (επιδόρπιο).


Varietals

Τα σταφύλια που χρησιμοποιούνται είναι επίσης η ίδια. Σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, θα πρέπει να είναι ως επί το πλείστον Κρανιού, Rondinella, Molinara και 14 είδη σε μικρές αναλογίες. Η πρώτη (Corvina) δίνει χρώμα και απαλότητα, τη δεύτερη (Rondinella) δομή και το τρίτο (Molinara) έρχεται με την οξύτητα και τη χαρακτηριστική πικρή αφής. Παρά αυτές τις ομοιότητες, η Valpolicella είναι συνήθως ένα ελαφρύ και απλό κρασί, με μέσο όρο 12% αλκοόλη. Δεδομένου ότι η Amarone είναι ένα δομημένο κρασί, περιεκτικότητα σε αλκοόλη που κυμαίνεται από 14% (από το νόμο min) έως 17%. Η διαφορά αυτή εξηγείται από τη μέθοδο παραγωγής, πολύ διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Η Amarone γίνεται μέσω μιας τεχνικής που ονομάζεται appassimento. Λίγο μετά τη συγκομιδή των σταφυλιών, αντί των φρούτων συνθλίβονται και έχουν υποστεί ζύμωση, όπως και σε κάθε άλλη επιτραπέζιου οίνου, τοποθετούνται σε πλαστικά κιβώτια ή χαλάκια για έως και πέντε μήνες μέχρι να γίνουν «passificadas". Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, τα σταφύλια χάνουν περίπου το 35% του βάρους του, η οποία προκαλεί ζημιά στην ίδια αναλογία το ποσό του κρασιού, το οποίο σημαίνει ότι η τιμή του είναι υψηλή. Στο τέλος της appassimento κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, αρχίζει η περίοδος ζύμωσης, με μια μακρά διαδικασία εκχύλισης κατά την οποία ο χυμός σταφυλιών παραμένει σε επαφή με το δέρμα, τη μετατροπή των σακχάρων σε αλκοόλη, ώστε να παρέχει ξηρές, με μικρή περιεκτικότητα σε υπολειμματικά σάκχαρα.


Βαρέλια

Τότε το κρασί ωριμάζει για ένα εύρος από 25 έως 48 μήνες, όπως αποφασίστηκε από την οινοποιός. Ενώ ορισμένοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν ήδη μικρές και νέες βαρέλια χρησιμοποιούνται συνήθως στα βαρέλια της παραγωγής των 5 λίτρων του ξύλου που χρησιμοποιείται, που ονομάζεται "Botti", η οποία δίνει μεγαλύτερη ισορροπία. Τότε το κρασί στηρίζεται σε φιάλες για 12 μήνες, πριν φτάσει στην αγορά. Το αποτέλεσμα είναι ένα δομημένο, αναψυκτικό, με ζωηρή οξύτητα και γλυκιά τανίνες. Είναι σχεδόν ένα λιμάνι, αλλά χωρίς την προσθήκη αλκοόλης. Τέλος πάντων, αυτό είναι ένα καλό κρασί, και ως εκ τούτου πρέπει να εκτιμάται σε εορταστική ή διαλογισμό στιγμές.

Εναρμόνιση υποδεικνύεται με το μεγάλο τυρί περιφερειακή grana padano, με πολέντα με πικάντικο κρέας, σαλάμι και ζαμπόν. Λόγω των διαφορετικών γεωγραφικών θέσεων, οι οίνοι αυτοί μπορούν να διαφέρουν στο ύφος και την ποιότητα. Το κόλπο είναι να κοιτάξουμε για στην ετικέτα η διάκριση "Amarone Classic", που σημαίνει ότι είναι στην περιοχή του Valpolicella, οι οποίες είναι συνήθως πιο κομψή και περίπλοκη.


Εναλλακτική λύση

Για εκείνους που θέλουν να γευτούν την Amarone αλλά νομίζω ακριβά, προτείνω κοιτάζοντας Valpolicella Ripasso, refermentado για 15 έως 20 ημέρες, με φλούδες των σταφυλιών που παρήγαγε το Amarone. Recioto della Valpolicella ήδη DOCG, επιδόρπιο, γίνεται με τα ίδια σταφύλια της Amarone, αλλά ζύμωση έχει σταματήσει, αφήνοντας το υπολειμματικά σάκχαρα στο κρασί. Συμπυκνωμένο και σύνθετη, γεμάτη από αποξηραμένα φρούτα, πολύ τανίνη και καλή οξύτητα να ισορροπήσει τη γλυκύτητα. Υποστηρίζει 30 χρόνια επιμέλεια ήσυχα. Μεγάλη με σκούρα σοκολάτα καραμέλα.

App με πολύτιμες πληροφορίες

Για πληροφορίες σχετικά με οινοποιεία, κατάθεση και χάρτες της περιοχής, υπάρχουν κρίσιμες εφαρμογές για να έχετε στο smartphone σας. Αυτά είναι: Κρασιά Valpolicella, Strada Del Vino Valpolicella και Διαδρομές στην Valpolicella.

Επίσημα εγκαίνια

Απόδειξη σαλόνι με τους παραγωγούς

Όμορφη και νόστιμα σνακ

Μερικές επισκέψεις - Azienda Montresor

Με γαλλικής προέλευσης στο δέκατο έκτο αιώνα, κάποια από την οικογένεια μετανάστευσε στο Montresor Κάστρο, Βερόνα, όπου αγόρασε γη και άρχισε να αυξάνεται τους αμπελώνες του. Όταν ο ιδρυτής Giacomo Montresor, κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, άρχισε να πουλά το κρασί που παρήγαγε με το όνομά του, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ένα αιώνα αργότερα, τα κρασιά τους ήρθε στις τέσσερις γωνιές του κόσμου. Σήμερα, οι διάδοχοί του να συνεχίσει αυτή την παράδοση, συνδυάζοντας λειτουργίες επιλογής γεωργία, τη γήρανση, την εμφιάλωση και τη διανομή. Το Azienda ετοιμάζει ιταλικά κλασικά της περιοχής του Βένετο, όπως το Valpolicella, Amarone και Recioto.

Eduardo Montresor, η σημερινή γενιά της οικογένειας.

"Botti" όπως ονομάζονται οι Ιταλοί βαρέλια.

Μια όμορφη κάθετη της Capital Crosara: 2000, 2005 και 2008. Πολύ κομψό, συγκρότημα, που γίνεται με σταφύλια αποκλειστική ιδιοκτησία.

Azienda Agricola Novaya

Οι αμπελώνες της Azienda Agricola Novaya βρίσκεται μεταξύ 250 και 300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε μια μικρή έκταση 7 στρεμμάτων. Η παραδοσιακή τεχνική αμπελουργία, ήταν σχεδόν πλήρως αντικατασταθεί από το λεγόμενο καφασωτό, μια τεχνική που επιτρέπει την βελτίωση της ποιότητας των σταφυλιών, λόγω της καλύτερης έκθεση στον ήλιο και σε χαμηλότερη απόδοση των σταφυλιών ανά εκτάριο. Ένα από τα λίγα βιοκαλλιεργητών Marano.

Ποικιλίες σταφυλιών που παράγονται από Azienda Agricola Novaia είναι: "κρώζων Veronese" (50%), "Corvinone" (30%), «Rondinella" (20%). Για τις τρεις ποικιλίες που αναφέρονται προστέθηκε πρόσφατα "Oseleta", μια ιστορική σειρά του Valpolicella που χάθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων πενήντα ετών.

Το οινοποιείο έχει πρόσφατα ανακαινισθεί και διαμορφωθεί τόσο στην υποδομή και τον εξοπλισμό, καθιστώντας έτσι ένα "πάντρεμα" τέλεια ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, ανάμεσα στην παράδοση και την τεχνολογία.

Οινοποιός Marcello Vaona της Novaya είναι η 4η γενιά της οικογένειας.

Προϊόντα: Amarone della Valpolicella Classico DOC "selezione Δικαστήριο Vaona" - Amarone della Valpolicella Classico DOC Riserva "Le Balze" - Recioto della Valpolicella Classico DOC "Le Novaje" - Valpolicella Classico DOC Superiore "I Cantoni" - Valpolicella Classico DOC Superiore "Ripasso" - Valpolicella Classico DOC.

Cantina Valpolicella Negrar

La Cantina Valpolicella Negrar ιδρύθηκε το 1933 με στόχο την προώθηση και την ενίσχυση του πολιτισμού και της παραγωγής των μικρών παραγωγών από Negrar Valley σταφύλια στην καρδιά του Valpolicella Classico. Σήμερα, η επιχείρηση να κατευθύνει και να συντονίζει τις δραστηριότητες των περισσότερων από 200 οινοπαραγωγούς για συνολικά 500 στρέμματα αμπελώνων, κατευθύνοντας την καλλιέργεια στο μέγιστο σεβασμό για το περιβάλλον, με ιδιαίτερη προσοχή στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των επαγγελμάτων του εδάφους της και αμπέλια.

Τα σταφύλια της apassimento διαδικασία.

Υπέροχο γεύμα με όμορφα πιάτα και όλα τα σταφύλια Amarone στο παρασκήνιο για να ελέγξετε κουτιά.

Έχουμε αποδείξει καντίνα πέντε Amarones το 2005 Vintage Domini Βενέτη, ένα C ADA Valpolicella Classico μια κοιλάδα.

Azienda Agricola San Felice

Azienda Agricola San Felice γεννήθηκε το 1974, αποτελείται από τα μέλη του Falezza Οικογένειας, οι ιδιοκτήτες των περίπου 12 εκτάρια φυτεύονται πλήρως με αμπέλια Valpolicella έγγρ. Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία απέκτησε νέα αμπελώνων σε Marcellise και Mezzane περιοχή στην επαρχία της Βερόνα . Φωτογραφία πάνω:

Παράρτημα αμπελώνες εγκατεστημένοι Azienda.

Μια γεύση από τις τρεις χρονιές του Amarone σας 2008/2009/2010. Το αποκορύφωμα στο κύπελλο ήταν το 2010, ήδη με το καθεστώς DOCG. Πολύ μέλλον μπροστά.

Azienda Agricola Rocca Σβέβα

Το Cantina di Soave είναι ένας συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 1898 από 30 παραγωγούς. Σήμερα υπάρχουν 2.200 αγρότες, τους συνεργάτες, έχει 6.000 στρέμματα και παράγουν περίπου 30 εκατομμύρια φιάλες. Rocca Σβέβα είναι ένα από τα κυλικεία της, αφιέρωσε μεγάλο μέρος των σημάτων, τα οποία λαμβάνει από σταφύλια μόνο τα κορυφαία 100 μέλη και αμπελώνες.

Το υπόγειο των συνόλων μια έκταση 2500 m2 χρησιμοποιήθηκαν ως αποθήκες κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Δύο Ripasso Valpolicella 2007 και το 2009 και τέσσερις εποχές του Amarone- 2006/2004/2001/2000 - στο μπολ. Πολύ καλά έκανε, ισορροπημένο και νόστιμο.

Azienda Agricola Corte Αδάμη


Ένα μικρό Azienda Νέοι από το 2004 vinificam σταφύλια από την Castelcerino του τρόμου στους λόφους Soave. Διατηρεί τα 36 εκτάρια αμπελώνων, μόνο ένα μέρος, για τη διασφάλιση της μέγιστη προσοχή και την επεξεργασία του οίνου.

Οι αμπελώνες περίπου 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από την έδρα.

Valpolicella Superiore Ripasso 2011 όμορφο, έτοιμο για κατανάλωση.

Azienda Agricola Bertani

Bertani είναι ο κορυφαίος παραγωγός του Amarone, και η πρώτη συγκομιδή του Amarone Bertani έγινε το 1958. Η έδρα της βρίσκεται στο Grezzana, ένα όμορφο χωριό στην κοιλάδα Valpantena, ανατολική πλευρά της Βερόνα. Ιδρύθηκε από δύο αδέλφια Bertani, Γιοβάν Battista και Gaetano, το 1857. (σύντομα μια μοναδική θέση).

Ομάδα δημοσιογράφων από διάφορες χώρες.

Βαρέλι δωμάτιο

Έχουμε αποδείξει τρεις συγκομιδές των Amarone του 2005, 2006 και 1967 (φανταστικό).

Μετά από πρόσκληση του Consorzio di Valpolicella, ακολουθήστε σήμερα στη Βερόνα στην Ιταλία για να παρακολουθήσουν την 11η έκδοση του Προεπισκόπηση Amarone (2010), το καλό κρασί του Βένετο, ήδη υπό το καθεστώς DOCG (Controlled και Εγγυημένη Ονομασία Προέλευσης). Παραμείνει μέχρι την επόμενη εβδομάδα γνωρίζοντας την παραγωγή τους μέσω τεχνικών επισκέψεις σε οινοποιεία, προκειμένου να παρακολουθήσουν διαλέξεις με σκοπό να εμβαθύνουν τις γνώσεις μου από την οινοβιομηχανία της χώρας και των προϊόντων της.

Ακολουθήστε μέσω instagramsilvestretg
το ταξίδι. Στις 31 Ιανουαρίου δημοσιεύσει στη στήλη ζουν τη ζωή Γ2 + Pleasure & Cia την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ένα θέμα αποκλειστικά.