sökmotoroptimering webbplats lämna e-extractor

Arkiv för "Travel" Category

Om du behöver den anpassade transport- och turisttjänster i Chile för att upptäcka vingårdar i alla regioner, kontakta Fem stjärniga Service Cristian Cerda. Best of Santiago. Jag har använt och rekommenderar.

E-post: c.cerda @ 5starservice.cl - tel: (56-9) 301,1582 9. Webbplats:


Efterbehandling manuset för resa genom Chile, som redan bor i Santiago, gick jag för att besöka Almaviva vingård. Att ta sig dit är lätt. Den ligger inom huvudstadsregionen, ca 20 minuters bilresa från centrum. Adressen är: Av Santa Rosa, 821 - Paradero 45, Puente Alto .. Den visitation och bevis på 2008 års skörd kostar U $$ $ 80 per person, endast efter överenskommelse måndag till fredag ​​under de timmar: 09:30, 11:30, 14:00 och 16:00. E-postkontakt: | Webbplats: www.almavivawinery.com | Telefon: (56-2) 2270 4226.

Gården som bildades genom ett "joint venture" mellan Château Mouton Rothschild i Frankrike och den gigantiska chilenska Concha y Toro, född 1997, under begreppet franska Chateau. Dess arkitektoniska detaljer blanda moderna med landskapet i Anderna utanför traditionerna av de forntida invånarna i regionen, Mapuche indianerna.


Jag hade förmånen att tas emot personligen av vinmakare Michel Friou, en vacker vägarna, ödmjuk och professionell för mycket kapacitet, som även plockade upp mig på hotellet. Vid ankomsten turnerade vingården har en unik terroir, och då det enda källaren, där Michel leder ett tekniskt team som är dedikerade till vin Almaviva, högsta ikonen för de bästa vinerna i Chile, och dess andra vin, EPU, en version mer ekonomiskt, men hög kvalitet.

Den terroir i Maipo Valley i centrala Chile, Puente Alto, är erkänt som det bästa erbjudandet idealiska förhållanden för att odla Cabernet Sauvignon druvor. I vilka 85 hektar reserverades exklusivt för Almaviva.

Etiketten bilden är en vördnad för förfäder chilenare, med reproduktionen av en design som symboliserar visionen av universum av Mapuche civilisationen.

Produktionen av Almaviva kretsar kring 12.000-15.000 9 liters box, säljs över hela världen, utom USA, genom särskilda distributörer, kända "Dealers Bordeaux" och genom distributionskedjor. För närvarande fördelningen av Almaviva i Latinamerika motsvarar 17% av sin omsättning, där den viktigaste marknaden är Brasilien. Asien är 50%, 18% i Europa och Nordamerika 15%. Kostnader mellan 550-900 reais i Brasilien.

Den andra vin winery, EPU (som betyder "två" i Mapuche), görs också av druvor Puente Alto och består av samma domstol av Almaviva, är skillnaden att denna andel av kompositionen kan variera från år till år. Vinet är också flaska i vinet på samma sätt som Almaviva. Är nu släpps årgång 2012, samma som Almaviva. Det kostar ca R $ 190 i Brasilien.

Mapucheindianerna

Gamla vinstockar av Cabernet Sauvignon, dominerande kast i en domstol i Almaviva.

Yngre vinrankor planterade på stenig mark.

Druvorna kommer till vingården i små plastlådor, som kompletteras av en noggrann urval av druvorna. Efter det att valet är gjort pressning och jäsning.

De jäsningstankar där visa förblir under en period på ungefär två till tre veckor med roster görs med hydraulpump.

Efter denna process vinet överförs till franska ekfat, där den mognar separat innan förbereds blandning.

Michel Friou och Silvestre Tavares

Rums Förpackning och märkning.

Provsmakning rummet

I slutet av besöket hade jag tillfälle att smaka en vertikal av Almaviva s årgångar: 1997 2005, 2008 och 2011, tillsammans med Michel Friou. I glas vin var otroligt olika, visar klimatvariationer mellan årgångar, sitt artist tid på fat, flaska och Cabernet Sauvignon procentenheter nedskärningar. Till skillnad från andra vingårdar till vinet Almaviva flaskor varje år, även under svåra väderförhållanden.

Almaviva 1997-1972% Cabernet Sauvignon, 23% Carmenere och 5% Cabernet Franc - 16 månader i fat - 13,5% - ST (93)

 • Visual redan visar framsteg med atijolado ton. Intensiv doft av svart och röd frukt, samt tobak, kaffe och trevliga inslag av mentol och kamfer. På gommen, fylligt vin med mjuka tanniner, bra syra och lång eftersmak. Men på det hela taget, elegant och komplex, jag tror inte det kommer att utvecklas mer. En vinhaço att bevisa nu.

Almaviva 2005-74% Cabernet Sauvignon, 21% Carmenere och 5% Cabernet Franc - 18 månader i fat - 14,5% - ST (91)

 • Visual ruby ​​violett, uppriktig och fräsch doft, visar svarta och röda frukt anteckningar och kryddor och mineraltoner. Smak med mjuka tanniner bekräftar näsan anteckningar.

Almaviva 2008-66% Cabernet Sauvignon, 26% Carmenere och Cabernet Franc 8 18 månader i fat - 14,5% - ST (92)

 • Tät ruby ​​violett, doft med inslag av röda bär, kryddor och mineral. Smaka bra kropp, med tunn och söt. En vacker Almaviva, djup, komplex och mycket väl tilltagna.

Almaviva 2011-67% Cabernet Sauvignon, 25% Carmenere, 5% Cabernet Franc, Merlot och 2% Petit Verdot 1% - 18 månader på fat - ST (91+)

 • Visual ogenomtränglig, intensiv doft, med stor koncentration av frukt och trä integrera. Smaka sammetslen, med fina tanniner. Taste viktad koncentrerad varumärke för Almaviva varumärke.

Gazette - 2014/10/10 - 66 (2) .pdf av Tavares Silvestre Gonçalves

Som reser, besöka vingårdar och provsmakning fina viner? Möt sex vingårdar i Chile som erbjuder bra struktur för att ta emot turister.

Matter ursprungligen publicerades i kolumnen Living Life | C2 + Nöje & Cia | tidskriftsgazetten


(lugar de ouro no idioma nativo), em Cachapoal – Endereço: Millahue, San Vicente de Tagua Tagua. Efter rundtur i Chile, kommer vi fram till VIK vingård i dalen Millahue (plats av guld i modersmål) i Cachapoal - Adress: Millahue, San Vicente de Tagua Tagua. Tours: $ 80 per person. Detta inkluderar besöka vingården, winery och provsmakning. Lunch på vingården: $ 90 per person med ett glas vin. Kontakt: . Öppet alla dagar 10-19 timmar.

Gården är idag ett av de projekt de viktigaste och imponerande vingårdar i världen. Med stora utländska investeringar görs av norska miljardären Alexander Vik och innovativa metoder i vingården, försöker VIK inget mindre än att göra första vin 100 punkter i Chile. På en tomt på 4.300 hektar - där modernitet och teknik är förknippade med de äldsta traditionerna i vinframställning - en elitstyrka av vinproducenter Patrik Vallet (Ex Chateau Pavie och El Principal), den chilenska Cristian Vallejo och även producenten Gonzague Lambert arbetar hårt för att producera den bästa vin i Chile.


Tillsammans med vingårdar, VIK byggt en liten fyra-rums hotell med mysig gemensamt område, öppen spis och härlig miljö där middag för gästerna.


Det lilla hotellet kommer att ge vika för en större 22 rum, på toppen av en kulle i mitten av fastigheten, som erbjuder en 360 graders vy, komfort och lyx. U $$ 600 dagligen. Det är klar senare i år.

Vid ankomsten var vi hälsade på 4 × 4, där vi hade möjlighet att promenera genom grunderna och upptäcka de åtta dalar, indelade i 12 subvales där Carmenere vinstockar är planterade, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Petit Verdot som finns i dess terroir egenskaper. Gården producerar bara en vin, VIK, med maximal produktion av 24.000 flaskor.

Varie smakade (Cabernet Sauvignon, Franc, Merlot, Syrah och Carmenere) av olika terrois.

Gården entré

Taques jäsning

Fat rum


Personlig bedömning av grödor: Pris R $ 500

Vik 2009 - Carmenère (60%), Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Petit Verdot - 18 månader i fat - 14,5% - R $ 450,00 - ST (94)

 • Ruby, klar och tydlig. Aromas utvecklats mycket under provsmakning. Mycket intensiv och visar en komplex arom, röd frukt och subtila blom drag, samt cigarr och kaffe låda. Bra kropp, sammetslen konsistens, perfekt balans mellan alkohol och syra. Lång eftersmak.

Vik 2010 - Carmenère, Cabernet Sauvignon (54%), Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Petit Verdot - 23 månader i fat - 14,5% - R $ 450,00 - ST (91+)

 • Visual rubin, klar och tydlig. Aroma mer blygsamma, med ljus balsamic karaktär, blommor och röda frukter. Dess höjdpunkt är i munnen, som presenterar kraftfull, elegant, bra koncentration av sedlar frukt och mineralvatten. Utmärkt surhet, släppa mycket fräschör. Balanserad, men fortfarande lite utvecklats och med en lång väg att gå. Lovande framtid, källare det!

Aktuella säsongen

Vik 2011-55% Cabernet Sauvignon, 29% Carmenere, 7% Cabernet Franc, 5% Merlot och 4% Syrah - ST (94+)

 • Visual ogenomtränglig lila, svart, med många tårar. Öppna näsa med inslag av mycket mogen mörk frukt, ljus örtartade, blommigt och mineral. Smaken är kraftfull och elegant. Mycket koncentration av frukt, utmärkt syra, mycket fina tanniner och mogen. Balanserad och lång uthållighet. En vinhaço!

Efter rundtur i Colchagua dalen i Chile, stopp var vid Viu Manent, en familj vingård hundraårsminnet av Colchagua Valley sälja kanna vin i centrala Santiago på 1930-talet förvärv av vingårdar bara hände 1966, när nuvarande familj köpte mark i Cunaco, där det fanns redan gamla vinstockar av Cabernet Sauvignon och Malbec, föga kända i Chile, idag utgör grunden för de mest berömda vinerna från vingården, för närvarande inriktad på att ta fram producerar extremt höga kvalitetsviner.

Rummet visar historia och identitet terroir

Alternativen på besök börja med vagn turné genom vingårdar och winery ($ 28). De provsmakning toppviner kostnader (u $$ 60). Ett annat tips är ett måste äta lunch på vingård restaurang som heter Rayuela, är tabellerna utomhus serveras, sallader, fisk och skaldjur, biffar med en genomsnittlig kostnad per person (U $$ 35). (Carretera del Vino, 37 km, 72 / 858-350, viumanent.cl ). Öppet varje dag från 10:00 till 18:00.

Facing vingårdar till Anderna

Vagn genom vingårdar

Underbar lunch på Rayuela Restaurang comtemplando utseendet på hisnande!

Tavares Silvestre, såg José Mighel (ägare) Sandra Polanco (Export maneger) och Hong Sup Kim (Cellar Magazine)

Personlig utvärdering av viner. Alla importeras av www.hannover.com.br . Vinmakare Juan Pablo Lecaros.

Viu Manent Secreto Sauvignon Blanc 2014 - R $ 70

 • Denna vita är 85% Sauvignon Blanc och 15% av "hemliga" druvor från Casablanca Valley. Koppen presenterade visuella gröngul, intensiv doft med inslag av persika, ljus passionsfrukt, ananas och caja. En riktig fruktsallad. På gommen visar bekräftar frukten med stor syra, vilket ger utmärkt. ST (90)

Viu Manent Single Vineyard Syrah 2012 - R $ 150

 • En 100% Syrah förvånande. Visual förgås olja, svart fruktaromer, stuvad, läder, mycket choklad, rostat och kryddor. Smaken är rik, frodig med sammetslena tanniner, med frukt jordgubbskompott, choklad och peppar. Mycket lång och ihållande. ST (94+)

Viu Manent Malbec Single Vineyard 2012 - R $ 150

 • En "chilenska Malbec" ställas av druvor från Centennial Vineyards. Intensiv doft som påminner mogen frukt, kryddor, blommiga noter och tobak. Strukturerad smak, med mjuka tanniner dock. Bekräftar näsan anteckningar. Ihållande och trevlig. ST (90)

Viu Manent Single Vineyard Cabernet Sauvignon 2012 - R $ 150

 • 100% Cabernet Sauvignon, genomgår 16 månader på franska fat. Visual violett näsa med inslag av röda frukter, örter och mentol. Smaka bra kropp och rätt syra. Firm tanniner. Bra uthållighet. ST (88)

El Incident 2010 - R $ 260

 • En nedskärning på 93% Carmenère, Petit Verdot och Malbec 4% 3%, med druvor från tre vingårdar ligger i Colchagua Valley. The Vineyard Carmenere La Capilla, vingården Malbec San Carlos och Petit Verdot Vineyard El Olivar. Ballongerna på etiketten avser den misslyckade ballongfärd som slutade med en kraschlandning i mitten av ett torg i den chilenska staden Santa Cruz. Vin är mycket strukturerad, men ändå nervösa tanniner, hög kvalitet frukt flyr kladdiga peppar. ST (92)

Vi såg 1 2010 - R $ 600

 • Premium Vin beredd med en minskning på 98% Malbec och 2% Petit, lagrad i 16 månader på franska ekfat. Visual violett, läckra dofter av svarta vinbär och plommon, kaffe, mentol och kryddor. På gommen är explosiv, kraftiga tanniner men elegant och med balanserad syra och många mineraler handen. Stor uthållighet på gommen, med en mycket elegant finish. En vinhaço! ST (93)

Fortsatt Colchagua Valley, närmare bestämt i staden Palmilla besöket är nu i Maquis (El Bosque Sur 130 våningar 14 - Santiago, Chile Tel: + 56-2-3794500 Fax: + 56-2-3794581 - www.maquis. cl ) en vacker vingård omgiven av floden Tinguiririca och Chimbarongo.

Historien om fastigheten under befäl av Hurtado Vicuna familjen började omkring 1927 när den unge ingenjören Ignacio Hurtado bestämde sig för att bygga en vinkällare på gården. Emellertid verksamhet inriktad på att sälja sina druvor, och bara år senare, har ägarna beslutat att plantera 135 hektar vingårdar med goda kloner av röda sorter att producera sina egna viner, med fokus på kvalitet, personlighet och mer naturliga som möjligt.

Terroiren förmåner från floden och flodmynningen, som befinner sig på en nivå mellan fyra och åtta meter under vingården och därför inte genererar sipper fukt. Dessutom skulle denna skillnad fungera som en naturlig dränering av vingården till de nedre delarna av landet, i synnerhet eftersom några djupa jordar är främst av grus och sten. Förutom det faktum att vattendraget är så nära till plantager, vilket också skulle bidra till att hålla den högsta temperaturen på plats lite bättre än normalt i dalen under löptiden för druvorna.

Sedan 2005 Viña Maquis går igenom en ambitiös moderniseringsprocess, med byggandet av en ny vingård med den senaste tekniken och skapandet av en grupp ledd av General Manager Ricardo Rivadeneira Hurtado, Emily Faulconer som chef för enology och franska rådgivare som Xavier Chone, som också råder Chateau Yquem, Leoville Las Cases, Opus One och andra. Under påverkan av Xavier vingårdar är strategiskt planterade och odlas med minimal bevattning. Den Carmenere odlas i varmare platser och Cabernet Franc, stora uttryck för vin i de kallare områdena. Vines med hållbart jordbruk på väg till ekologisk certifiering.

Vinframställning expert Jacques Boissenot, som konsulterar för fyra av de fem Premier Grand Cru Classé Bordeaux - Chateaux Margaux, Lafite, Latour och Mounton Rothschild, är ansvarig för vinframställning laget. Svårt att gå fel, eller hur? rs

I allmänhet kan jag säga att jag haft vin, färska, mindre alkoholhalt och med en balanserad och naturlig surhet utan korrigeringar.


Hong Sup Kim (Cellar magazine), vinmakaren Ricardo Rivadeneira och Tavares Silvestre.


Vi börjar med winery inträde linje kallad Calcu. I den inhemska språk betyder Calcu "Oz". Linjen är nu i www.buywine.com.br .

Calcu Sauvignon Blanc 2014 - R $ 40

 • Tillverkad av druvor planterade vid foten av Cordillera, var uppfriskande med inslag av gröna äpplen, päron, ananas och citrusfrukter. ST (87)

Calcu Cabernet Sauvignon Grand Reserve 2012 - R $ 40

 • Intensiv doft påminner mynta, mogna röda och svarta frukter och kryddor. Medium kropp smak, tanniner och korrekt syra. Ingen charm, men det har personlighet. St (88)

Calcu Futa Cabernet Sauvignoin 2009 - R $ 100

 • Futa betyder "storslagen" i den inhemska språket. Top vin Calcu linje visade välintegrerad doft av mogen frukt, kryddor, vanilj och en grönsak ljus. Smaken är strukturerad, med söt och tanniner. Lång och trevlig. ST (90)


Vi bestämde oss för premiumlinje vin, vilket är ingen importör i Brasilien. Synd, är stora.

Maquis Rosé 2014 - U $$ 6

 • En rosé producerade 100% malbec, med snabb kontakt med huden, visar en vacker färg. Smaken är mjuk med bra syra, ren frukt, något söt, men ingenting som misshagar gommen. ST (87)

Maquis Carmenere Reserva 2011 - U $$ 6

 • Endast Carmenere, har en intensiv doft av kryddiga kryddnejlika och en trevlig del av rosmarin, plus röd frukt markerat. Smaken är fräsch, med söta tanniner och en fyllig och ihållande smak. ST (88)

Maquis Cabernet Franc Reserve 2011 - U $$ 6

 • Framställd uteslutande med Cabernet Franc visade robusta tanniner, rött och svart frukt, kryddor, koncentrerade utan att vara kladdiga, hjälpta av livlig syra. Gastronomiska. ST (89)

Maquis Lien 2010 - U $$ 10

 • Tillverkad med en blandning av 42% Cabernet Franc, 32% Syrah, 23% Carmenere, 3% Petit Verdot, från vinstockar som tar högst 12 klasar av druvor per planta, där endast den mest mogna skördas. Efter vinframställning pass för 12 månader på franska ek. Resultatet är en strukturerad vin, men med den färska frukt domän, bra syra, vilket ger fullt stöd. ST (90)

Maquis Viola 2009 - U $$ 22

 • Tillverkad av druvor av de bästa vingårdarna i fastigheten Maquis. En balanserad vin, elegant, kraftfull och komplex. Smak med mjuk konsistens av Carmenere, huvud domstol i druvan, kompletteras med finess och styrka Cabernet Franc. Viola är 85% Carménère, Cabernet Franc 15%. ST (92+)

Maquis Franco 2010 - U $$ 40

 • Med ett rykte för bästa Cabernet Franc (100%) av Chile, är Franco ultrapremium vin i vingården, som kan avnjutas nu, eller för fler patienter har möjlighet att utvecklas under de närmaste 20 åren. En rik vin, med stor koncentration av frukt, balanserad och stor komplexitet. ST (94+)

Efter rundtur i Colchagua Valley, Chile, målet var vingården Casa Silva (San Fernando, tillgång vid km 176 av Ruta 5, 72 / 710-204, casasilva.cl ). Utan tvekan ett måste se besök. Dess koloniala arkitektur och Centennial Vineyards göra vin till en idealisk plats för att uppleva den chilenska vinet överväger ett underbart landskap. Öppet måndag till söndag från 10:00 till 18:00 timmar (U $$ 14 med provsmakning) Bokningar: [email protected] Telefon: (56 72) 2913117. Restaurangen är öppen för lunch och middag med grillar och fisk alternativ . Utan tvekan ett måste se besök.

Hotellet där har sju sovrum (U $$ 140 dubbel) är inaktiverad på grund av en brand i hemmet av ordförande Mario Silva Cifuentes. Av dessa skäl, han var tvungen att gå till hotellet. Det kommer bara att vara öppen för att ta emot, så långt som möjligt och enligt deras förmåga.

Historia

Viña Casa SLVA föddes 1997 med Don Emilio Bouchon, den första generationen kom i Chile 1892, i Bordeaux, St Emilion, Frankrike. Sedan dess har han ägnat till vinproduktion, banbrytande Colchagua Valley. År 1997 Mario Pablo Silva, äldste son till den femte generationen, delade med sin far, Mario Silva, drömmen om att producera vin under eget varumärke, att ägna en stor del av sitt liv i återvinning av gamla vingårdar, i källaren, och även att få kunskap om terroir i Valle de Colchagua. Strax efter hans söner, Francisco, och Gonzalo Raimundo följer bidra till utveckling och integrerad förvaltning av Viña Casa Silva.

Vingårdar

Angostura (huvudkontor), lolol, Paredones (nära havet) och Los Ling (kontinentala) är terrois House Silva, framstående, så MPLA anpassning av olika stammar. Los Ling, ligger norr om Colchagua förmånligare för Carmenère. I lolol satsningen är Syrah och Viognier. Redan Paredones närmast havet och producerar Sauvignon Blanc.


Den ansvariga för framgången av vinet är inget mindre än vinmakaren Mario Geisse (bilden ovan). Gammal bekant brasilianska, som leder tillsammans med sina barn, Ignatius, Rodrigo och Daniel, Cava Geisse, specialist på produktion av mousserande vin i Pinto Bandeira, Serra Gaucha (RS), Brasilien.

Barrica Carmenére Los Ling - The Best

Mario är också känd som trollkarl av Carmenere, en av de mest uppskattade av brasilianska stammar, framgång winery, men det kräver en noggrann hantering. Med ursprung i Frankrike, var i Chile att Carmenère (lång förväxlas med Merlot) funnit sin plats, att utveckla och visar dess kvalitet. För närvarande druva symbol för landet. Skördas innan deras fullständiga mognad cykel, visar en intensiv vegetabiliskt karaktär, den berömda grön paprika, som många avser typicality och kvalitet. Men det är inte kvalitet, men defekt. Det är oftast de sista druvorna kan skördas maj om. Vingården under ledning av Mario utför ha lång tid en studie som kommer att dechiffrera det bästa terrois för vart och ett av de befintliga druv kloner i Chile. Vilka är många, säger Mario.

Export Manager Brasilien - Thomas Wilkins, människor av högsta kvalitet.

Gammal Sauvignon Gris vingård (vit), återupptäcktes 1998 och idag är Casa Silva en av de få vingårdar i världen som producerar ett vin gjort 100% av denna kast vars vingårdar går tillbaka till 1912.

Den Viña Casa Silva har förändrat sin vingård i ekologisk.

Fotot foto, rs. Nedsänkning av ögonblick genom att klicka på min medresenär, Hong Sup Kim, källare tidningen bidragsgivaren.

Vinerna importeras "Viner of the World" - http://www.vinhosdomundo.com.br

Casa Silva Cool Coast Sauvignon Blanc 2013 - R $ 90

 • Tillverkad av druvor av den kalla delen av Colchagua Valley, har en frisk doft med intensiva toner av frukt såsom passionsfrukt och även Caja och sparris. Smaken, samt bekräftelse frukt, visade en hel del mineralitet, som väckts av den granit mark i regionen. ST (89)

Casa Silva Sauvignon Gris 2013 (Anderna) - R $ 60

 • En nyfiken vit framställd med 100% Sauvignon Gris druvor av gamla och sällsynta vingård, återupptäcktes 1998, vars vingårdar går tillbaka till 1912. Ett vin med mindre syra och mer struktur och krämighet. ST (88)

Casa Silva Quinta Geración 2012 - R $ 110

En ovanlig cut vita druvor - Sauvignon Blanc, Chardonnay, Sauvignon Gris och Viognier. Touch of örter, blommor och färsk frukt. Strukturerad, krämig, med en söt nyans som inte riktigt bry. ST (89)

Casa Silva Carmenere Reserva 2012 - R $ 60

 • Mycket fruktig, med typiska anteckningar, medelfyllig smak, lätt att dricka, mjuk. ST (88)

Casa Silva Carmenere Gran Terroir 2012 - R $ 105

 • 100% av Los Lingues druvor, den bästa terroiren för sorten visade mer struktur och imponerande vin. ST (89)

Casa Silva Cabernet Sauvignon 2012 - R $ 105

 • En mycket aromatisk vin med inslag av rött och svart frukt, grönsaker, våt jord och kryddor. Palate med tanniner, lite stel. Bra syra och uthållighet. ST (88)

Casa Silva Quinta Geración Tinto 2010 (cut) - R $ 120

 • En nedskärning av 58% Cabernet Sauvignon, 22% Carmenere, 16% Syrah, Petit Verdot 4%, vilket främst visar balans och elegans. Aroma visar svart och röd frukt, tobak, kaffe och kryddor. Koncentrerad smak, presenter och fina tanniner. Bekräftar näsan anteckningar. Lång eftersmak. ST (90)

Casa Silva Carmenere Microterroir 2007 - R $ 430

 • Efter år av studier valdes små tomter inom vingårdarna i Los Ling, de bästa massor av växter som producerar den bästa Carmenère. Det namngavs denna omgången av "Micro Terroir Carmenère." Detta vin visar struktur, mjuka tanniner, frukt och kryddor, med en lång eftersmak. ST (91+)

Casa Silva Altura 2008 - R $ 620

 • Vin ikon vin, begränsad produktion, 14 månader på franska fat + 36 månader i underjordiska grottor väntar på att marknadslansering. Druvor 40% Carmenere, 30% Cabernet Sauvignon, 15% Syrah och Petit Verdot 15%. Skålen visar en hel del styrka och elegans. Komplexa näsan med en blandning av frukt, kryddor, toast, kaffe och choklad. Koncentrerad smak, lång och super trevlig. En vakt vin. ST (94+)

Den dåliga resor och de går snabbt, och en återgång till det verkliga livet är alltid svårt. Men alltid är de goda minnen, nya vänskapsband, gastronomi, och naturligtvis, få kunskap med besök på vingårdar, som Los Vascos (Camino Pumanque KM 5 Peralillo VI Region Chile, Telefon: +56 72 350.900, Fax: +56 72 350967, ) i Colchagua Valley, som började en kort manus, men otroligt för Chile.

Besök

 • Från 9h till 17h
 • Måndag till lördag under skördeperioden
 • Måndag till fredag ​​resten av året
 • endast efter överenskommelse
 • priser besöka och bevismaterial som begärts $ 15 per person.

Kapacitet

 • Max 15 personer
 • Språk (er)
 • Engelska - Spanska
 • Provsmakning
 • $ 10,000 chilenska pesos (US $ 15) - Tour och provsmakning av tre viner ingår

Betalning

 • Betalning med kreditkort, företrädesvis


Den familjen Rothschild, chilenska arm familjen Rothschild, samma ägare av den legendariska Château Lafite Rothschild, var en av de första företagen att investera i Chile Viña Los Vascos köpa 1988, som redan hade en historia sedan 1750, då Echenique familjen ( från Baskien, Spanien) som planterade de första vinrankorna i Colchagua Valley.


Den utsikt över vingårdarna

Beslutet att köpa vingård Rothschild byggde på omfattande studier av klimat och jordmån, besöka flera vingårdar och regioner, och provsmakning många viner. Resultatet var säker på att regionen Los Vascos hade stora förutsättningar: solsken och perfekt vattenresurser, halvtorra, intensiv temperaturområde och liten risk för frost. I slutändan, mikroklimat och jordar som garanterar produktion av druvor med perfekta mognadsnivåer.


Idag, förutom att få stort inflöde av investeringar, såsom klimat mätstationer och ut och moderniseras winery, var dess vingårdar återställas med en återplantering schema, vilket resulterar i en minskad avkastning per hektar - Los Vascos Rothschild praktiserar de normer of excellence i allt stadier av produktionen. Resultat: högkvalitativa viner i alla sina prisklasser. De importeras www.inovini.com.br .


Vinrankorna av Syrah planterade i den övre delen av dalen, där du får det bästa resultatet.


Bevis på viner

Los Vascos Sauvignon Blanc 2014 - R $ 45

 • Med druvor från Casablanca och Leyda dalarna, som ligger längre norrut i Colchagua, gynnades av påverkan av det kalla södra Stilla havet. Mognar några månader i behållare av rostfritt stål och är flaska ung för att bevara all sin friskhet och druvkaraktären. Grön sparris typisk, passionsfrukt, hog plommon, örter, massor av syra, skarpa friskhet, med mer struktur. ST (90)

Los Vascos Chardonnay 2014 - R $ 45

 • Chardonnay druvorna kommer från vingårdar i Colchagua, kompletteras med ett urval av druvor från Casablanca och Leyda dalarna. Passera bara i behållare av rostfritt stål. Färska, lätt sötma, aromer och tropiska fruktsmaker. ST (87)

Los Vascos Cabernet Sauvignon Rosé 2014 - R $ 45

 • För att producera denna rosé druvorna skördats före förfallodagen så att vinet behåller en livlig syra, färsk frukt karaktär och måttlig alkoholhalt. Efter försiktig pressning och kort maceration av skinn och saft, följt juicen (utan skal) för rostfria ståltankar, som alkoholjäsning har inträffat. Mycket frisk, utan syrlighet korrektion, frukt sedan. Do not get uttråkad. ST (89)

Los Vascos Cabernet Sauvignon 2012 - R $ 45

 • Druvorna jäst i rostfria tankar, då finns det en lång period av maceration (i kontakt skal och vin) från 15 till 20 dagar. Allt vinet mognat i rostfria ståltankar för 14 till 16 månader fram till det ögonblick av buteljering. Frukt helt enastående, tanniner, men mjuk. ST (88)

Carmenere Reserva 2012 - inte exporteras till Brasilien

 • Utdöd druva i Frankrike, länge förvirrad i Chile som Merlot, är den sista som skördas i maj på grund av behovet mognad, tämja örtartade del av organoleptiska profilen av viner. Lätt att dricka, söta och mjuka tanniner. ST (87)

Los Vascos Grande Réserve 2012 - R $ 85

 • Denna vindruvor används från gamla vingård tomter, ca 70 år. É produzido de forma tradicional, com fermentação alcoólica em cubas de aço inoxidável e longa maceração (25 dias) com remontagens periódicas. Amadureceu durante 10 meses em barricas de carvalho francês, das quais 30% Novas. vinho com maior complexidade, estruturado sem agredir o paladar. ST (90)

Los Vascos Le Dix 2011 – R$ 269

 • Criado para comemorar os dez anos da chegada dos Barões de Rothschild ao Chile, o Le Dix é produzido somente em safras excepcionais. É elaborado com uma seleção das melhores parcelas de Cabernet Sauvignon produzidas por vinhas com cerca de 70 anos de idade, complementadas por Carmenère e Syrah. Amadurecido por 18 meses em barricas novas de carvalho francês. Linda coloração violácea, aromas intensos e de grande complexidade, com toques de frutas vermelhas. Paladar com elevada estrutura e corpo, notas de chocolate e baunilha. Merece guarda. ST (93+)

A região do Vêneto, localizada ao norte da Itália, é uma das maiores exportadoras de vinhos daquele país. Para se ter uma ideia, sua produção – cerca de 850 milhões de litros – equivale a três vezes a produção de todo o Brasil. Entre os vinhos elaborados por lá, alguns são bastante conhecidos por aqui: o Prosecco, o Soave, o Bardolino e o Valpolicella. Mas o ícone chama-se Amarone Della Valpolicella, ou apenas Amarone.

A convite da Consorzio Tutela Vini Valpolicella , estive na cidade de Verona entre os dias 22 e 29 deste mês para participar da Anteprima do Amarone, a prova da safra 2010. Também fui conhecer algumas vinícolas e suas produções. O momento não poderia ser mais propício. A nova safra apresentada para especialistas de todo o mundo no Palazzo Della Gran Guardia já ostenta a Denominação de Origem Controlada e Garantida (DOCG), conforme decreto do ministério da agricultura local. Esse upgrade de denominação, que todo vinho italiano almeja, significa que seus rótulos agora são certificados de acordo com as regras de produção, as condições sanitárias e a localização geográfica, colocando-os em igualdade com outros dois ícones do país, o Brunello e o Barolo.

Geograficamente, a área de produção do Valpolicella é a mesma do Amarone: um conjunto de colinas ao norte de Verona. Os vinhos tintos por lá se dividem em cinco níveis: Valpolicella Clássico, Valpolicella Superiore, Valpolicella Superiore Ripasso, Amarone della Valpolicella e Recioto della Valpolicella (de sobremesa).


Castas

As uvas utilizadas também são as mesmas. Conforme a legislação italiana, devem ser em sua maioria Corvina, Rondinella, Molinara e mais 14 tipos em pequenas proporções. A primeira (Corvina) confere cor e maciez, a segunda (Rondinella) estrutura e a terceira (Molinara) entra com a acidez e o toque amargo característico. Mesmo com essas semelhanças, o Valpolicella é normalmente um vinho leve e simples, com média de 12% de teor alcoólico. Já o Amarone é um vinho estruturado, com teor de álcool que vai de 14% (mínimo por lei) a 17%. Essa diferença é explicada pelo método de elaboração, muito diferente do que estamos acostumados a ver. O Amarone é feito através de uma técnica chamada appassimento. Logo após a colheita das uvas, em vez de as frutas serem esmagadas e fermentadas, como em qualquer outro vinho de mesa, as mesmas são colocadas em caixas plásticas ou em esteiras por até cinco meses, até que se tornem “passificadas”. Durante o processo, as uvas perdem cerca de 35% de seu peso, o que acarreta uma perda na mesma proporção na quantidade de vinho, o que faz com que seu preço seja alto. Ao final do appassimento, nos meses de janeiro e fevereiro, começa o período de fermentação, com um longo processo de maceração em que o suco da uva permanece em contato com a casca, transformando os açúcares em álcool, a fim de se apresentar seco, com leve teor de açúcar residual.


Barricas

Em seguida, o vinho é amadurecido durante um intervalo de 25 a 48 meses, conforme decisão do enólogo. Mesmo que alguns produtores já utilizem barricas pequenas e novas, habitualmente são empregados na produção barris de 5 mil litros de madeira usada, chamados de “botti”, o que confere mais equilíbrio. Em seguida, o vinho descansa em garrafas por 12 meses, antes de chegar ao mercado. O resultado é uma bebida estruturada, macia, com acidez viva e taninos doces. É quase um vinho do Porto, porém sem a adição de álcool. De qualquer modo, é um grande vinho, e por isso deve ser apreciado em momentos festivos ou de meditação.

A harmonização indicada é com o grande queijo regional grana padano, com polenta, com carne condimentada, com salames e com presuntos. Em virtude dos posicionamentos geográficos diversos, os vinhos podem variar em estilo e qualidade. A dica é procurar no rótulo a distinção “Amarone Clássico”, o que significa estar na área de Valpolicella, onde normalmente são mais elegantes e complexos.


Alternativa

Para quem quer provar o Amarone mas acha caro, sugiro procurar pelo Valpolicella Ripasso, refermentado por 15 a 20 dias com a casca da uva que produziu o Amarone. Já o Recioto della Valpolicella DOCG, de sobremesa, é feito com as mesmas uvas do Amarone, porém sua fermentação é interrompida, deixando assim o açúcar residual no vinho. Concentrado e complexo, cheio de frutas secas, muito tanino e boa acidez para equilibrar o dulçor. Suporta 30 anos de guarda tranquilamente. Ótimo com doces de chocolate preto.

App com valiosas informações

Para informações sobre vinícolas, hospedagem e mapas da região, há aplicativos indispensáveis para você ter no seu smartphone. São eles: Valpolicella Wines, Strada Del Vino Valpolicella e Itinerari in Valpolicella.

Abertura oficial

Salão de prova com os produtores

Belos e saborosos petiscos

Algumas visitas – Azienda Montresor

Com origem francesa, no século XVI, alguns da família migraram para Castelo Montresor, Verona, onde adquiriram terras e começaram a crescer suas vinhas. Quando o fundador Giacomo Montresor, na segunda metade do século 19, começou a vender o vinho que ele produziu com o seu nome, não poderia imaginar que um século mais tarde, os seus vinhos chegaram aos quatro pontos do mundo. Hoje, seus sucessores continuidade a esta tradição, que combina operações de seleção de agricultura, envelhecimento, engarrafamento e distribuição. A azienda elabora clássicos italianos da região do Vêneto, como Valpolicella, Amarone e Recioto.

Eduardo Montresor, a atual geração da família.

“Botti” como são chamados os barris italianos.

Uma bela vertical de Capitel dela Crosara: 2000, 2005 e 2008. Muito elegantes, complexos, feitos com uvas exclusivas da propriedade.

Azienda Agricola Novaia

Os vinhedos da Azienda Agricola Novaia estão situados entre 250 e 300 metros acima do nível do mar, em uma pequena área de 7 hectares. A viticultura técnica tradicional, foi quase completamente substituído pelo chamado espaldeira, técnica que permite uma melhoria na qualidade das uvas, em virtude de uma melhor exposição ao sol e uma menor produção de uvas por hectare. Um dos poucos produtores orgânicos em Marano.

Variedades de uvas produzidas por Azienda Agricola Novaia são os seguintes: “Corvina Veronese” (50%), “Corvinone” (30%), “Rondinella” (20%). Para as três variedades mencionadas foi recentemente adicionado “Oseleta”, uma variedade histórica de Valpolicella que se perdeu durante os últimos cinquenta anos.

A adega foi recentemente restaurada e renovada tanto na estrutura e equipamentos, realizando, dessa forma, um “casamento” perfeito entre o passado e o presente, entre a tradição e a tecnologia.

Enólogo Marcello Vaona de NOVAIA é a 4ª geração da família.

Produtos: Amarone della Valpolicella Classico DOC “Selezione Corte Vaona” – Amarone della Valpolicella Classico DOC Riserva “Le Balze” – Recioto della Valpolicella Classico DOC “Le Novaje” – Valpolicella Classico DOC Superiore “Eu Cantoni” – Valpolicella Classico DOC Superiore “Ripasso” – Valpolicella Classico DOC.

Cantina Valpolicella Negrar

La Cantina Valpolicella Negrar foi fundada em 1933 com o objetivo de promover e valorizar a cultura e produção de pequenos produtores de uvas do vale de Negrar, no coração da Valpolicella Classico. Hoje, a empresa dirige e coordena as atividades de mais de 200 produtores de vinho para um total de 500 hectares de vinhedos, direcionando o cultivo até o máximo respeito pelo meio ambiente, com especial atenção para a preservação da biodiversidade e vocações de seu território e vinhas.

As uvas no processo a apassimento.

Maravilhoso almoço com belos pratos e todas as uvas do amarone ao fundo em caixas para prova.

Provamos na Cantina cinco Amarones da safra 2005 Domini Veneti, um de c ada um vale de Valpolicella Classico.

Azienda Agricola San Felice

Azienda Agricola San Felice nasceu em 1974, formado por membros da Família Falezza, os proprietários de cerca de 12 hectares totalmente plantados com vinhas Valpolicella Doc. Nos últimos anos, a empresa adquiriu novos terrenos plantados com vinhas na área Marcellise e Mezzane na província de Verona. Foto acima:

Vinhedos anexo a sede da azienda.

Uma degustação de três safras do seu Amarone 2008/2009/2010. O destaque na taça foi 2010, já com o status DOCG. Muito futuro pela frente.

Azienda Agricola Rocca Sveva

A Cantina di Soave é uma cooperativa fundada em 1898 por 30 produtores. Hoje são 2.200 agricultores, sócios, tem 6.000 hectares e produzem cerca de 30 milhões de garrafas. Rocca Sveva é uma de suas cantinas, dedicado as marcas top, onde recebe uvas de somente 100 melhores membros e vinhedos.

A cave de totaliza uma área de 2500 m2 foram usadas como bunkers na Segunda Guerra Mundial.

Dois valpolicella Ripasso 2007 e 2009 e quatro safras de Amarone- 2006/2004/2001/2000 – na taça. Muito bem feitos, equilibrados e saborosos.

Azienda Agricola Corte Adami


Uma pequena azienda jovem, que desde 2004 vinificam uvas provenientes do terror de Castelcerino nas colinas di Soave. Mantem nos 36 hectares de vinhedos, apenas uma parte, para garantindo o máximo cuidado e processamento de vinho.

Os vinhedos cerca de 20 minutos de carro da sede.

Belíssimo Valpolicella Ripasso Superiore 2011, pronto para o consumo.

Azienda Agricola Bertani

Bertani é um dos principais produtores de Amarone, e sua primeira safra de Amarone Bertani foi feito em 1958. Sua sede está localizada em Grezzana, uma bonita aldeia no vale Valpantena, lado oriental de Verona. Foi fundada por dois irmãos Bertani, Giovan Battista e Gaetano, em 1857. (Em breve um post exclusivo).

Grupo de jornalistas de vários países.

Sala de barricas

Provamos três safras de seu Amarone 2005, 2006 e 1967 (fantástico).

A convite do Consorzio di Valpolicella , sigo hoje para Verona na Itália a fim de participar da 11ª edição da Anteprima Amarone (2010), o grande vinho do Vêneto, já sob o status DOCG (Denominação de Origem Controlada e Garantida). Permaneço até a próxima semana conhecendo a sua produção por meio de visitas técnicas a vinícolas, participando de palestras com o intuito de aprofundar o meu conhecimento sobre o setor vitivinícola do país e seus produtos.

Acompanhem via instagram @silvestretg
a viagem. No dia 31 de janeiro publicarei na Coluna Vivendo a Vida no C2 + Prazer & Cia do Jornal A Gazeta uma matéria com exclusividade.