optimizarea motorului de căutare prezinte site-ul de e-mail extractor

Arhiva pentru 'Travel' Categorie

Regiunea Veneto, situată la nord de Italia, este unul dintre cei mai mari exportatori de vinuri această țară. Pentru a vă face o idee, producția lui - aproximativ 850 milioane galoane - echivalentul a de trei ori productia pe tot parcursul Brazilia. Printre vinurile făcute acolo, unele sunt bine cunoscute aici: Prosecco, Soave, Bardolino și anii Valpolicella. Dar icoana se numeste Amarone della Valpolicella, Amarone sau doar.

Invitația Consorzio Tutela Vini din Valpolicella, Verona a fost în oraș între data de 22 și 29 a acestei luni să se alăture Amarone ANTEPRIMA, dovada a culturii 2010 a fost, de asemenea, știu unele fabrici de vin și producțiile lor. Momentul nu putea fi mai propice. Noua recoltă prezentat la specialiști din întreaga lume, la Palazzo della Gran Guardia poartă deja denumirea de origine controlată și garantată (DOCG), în conformitate cu Decretul Ministerului agriculturii locale. Această denumire de upgrade, care are ca scop tot vin italian, înseamnă că etichetele lor sunt acum certificate în conformitate cu normele de producție, condițiile sanitare și de localizarea geografică, plasarea lor pe picior de egalitate cu alte doua icoane ale țării, și Brunello Barolo.

Punct de vedere geografic, zona de producție de Valpolicella Amarone este același: un set de dealuri la nord de Verona. Vinurile rosii sunt împărțite în cinci niveluri: Classic Valpolicella, Valpolicella Superiore, Valpolicella Superiore Ripasso, Amarone della Valpolicella și Recioto della Valpolicella (desert).


Soiuri

Strugurii folosite sunt, de asemenea, la fel. Conform legii italiene, ar trebui să fie cea mai mare parte Corvina, Rondinella, Molinara și 14 tipuri în proporții mici. Primul (Corvina) dă culoare și moliciune, cea de a doua (Rondinella) structura și a treia (Molinara) intră cu aciditatea și atingere amar caracteristic. Chiar și cu aceste similitudini, Valpolicella este de obicei un vin ușor și simplu, cu o medie de 12% alcool. Deja Amarone este un vin structurat cu conținut de alcool variind de la 14% (cerință legală minimă) la 17%. Această diferență se explică prin foarte diferit decât suntem obișnuiți să vedem metoda de dezvoltare. Amarone se face printr-o tehnica numita appassimento. La scurt timp după recolta de struguri, mai degrabă decât fructele sunt zdrobite și fermentate, ca orice alt vin de masă, acestea sunt plasate în cutii de plastic sau covorașe pentru până la cinci luni, până când devin "passificadas". In timpul procesului, strugurii pierd aproximativ 35% din greutatea sa, ceea ce determină o pierdere în aceeași proporție cantitatea de vin, ceea ce înseamnă că prețul său este mare. La sfârșitul appassimento în lunile ianuarie și februarie, începe perioada de fermentație, cu un proces de macerare de lungă în care sucul de struguri rămâne în contact cu pielea, transformarea zaharurilor in alcool, pentru a oferi uscat cu conținut de zahăr rezidual usoara.


Butoaie

Apoi, vinul este maturat pentru o gamă de la 25 la 48 luni, așa cum a decis prin vinificatorului. Chiar dacă unii producători deja folosind butoaie mici și noi sau butoaie sunt de obicei folosite în producția de 5 litri de lemn folosite, numit "Botti", care oferă mai mult echilibru. Apoi, vinul se bazează în sticlă timp de 12 luni înainte de a ajunge pe piață. Rezultatul este o băutură structurat, moale, cu aciditate plin de viață și taninuri dulci. Este aproape un vin de Porto, dar fără adaos de alcool. Oricum, e un vin mare, și așa ar trebui să fie savurat pe sărbătoare sau momente meditative.

Armonizarea este indicat cu mare branza Grana Padano regional, mamaliga cu carne condimentate, salamuri și șuncă. Din cauza diferitelor poziții geografice, vinurile pot varia în stil și calitate. Trucul este să te uiți pe eticheta pentru a distinge "Amarone Classic", ceea ce înseamnă a fi în zona Valpolicella, unde, de obicei, sunt mult mai elegant și complex.


Alternative

Pentru cei care doresc să guste Amarone, dar cred că scump, am sugera uita la Valpolicella Ripasso, refermentado de la 15 la 20 de zile, cu piei de struguri care au produs Amarone. Recioto della Valpolicella deja DOCG, desert, se face cu aceleași struguri de Amarone, dar fermentația este întreruptă, lăsând zahăr rezidual în vin. Concentrat și complex, plin de fructe uscate, taninuri și aciditate foarte bun pentru a echilibra dulceata. Suporta 30 de ani pază în liniște. Mare cu ciocolata neagra dulce.

App cu informații valoroase

Pentru informații cu privire la întreprinderi vinicole, cazare și hărți ale regiunii, acolo sunt indispensabile pentru aplicațiile pe care le au pe smartphone-ul. Acestea sunt: ​​Valpolicella Vinuri, Strada Del Vino Valpolicella și Valpolicella în Itinerari.

Deschiderea oficială

Sala de dovezi cu producătorii

Sfaturi frumoase și gustoase

Unele vizite - Azienda Montresor

Cu origine franceză în secolul al XVI-lea, o parte a familiei a migrat la Castelul Montresor, Verona, unde au cumpărat teren și au început tot mai mare viile. Când fondatorul Giacomo Montresor în a doua jumătate a secolului al 19-lea, a inceput sa vanda vin sa produs cu numele lui, nu a putut imagina că un secol mai târziu, vinurile lor au ajuns la cele patru colțuri ale lumii. Astăzi, succesorii lui au continuat această tradiție, care combină operațiunile agricole selecție, de îmbătrânire, de îmbuteliere și distribuție. Azienda pregătește clasic italian din regiunea Veneto, ca Valpolicella, Amarone și Recioto.

Eduardo Montresor, actuala generație a familiei.

"Botti" așa cum sunt numite de barili italieni.

Unul dintre ei frumos vertical Capital Crosara: 2000, 2005 și 2008 elegant, foarte complex, realizat cu struguri proprietate exclusivă.

Azienda Agricola Novaya

Viile din Azienda Agricola Novaya sunt situate între 250 și 300 de metri deasupra nivelului mării, pe o suprafață mică de 7 hectare. Tradițional viticultura tehnică, a fost aproape complet înlocuită cu așa-numita tehnică spalier, care permite o îmbunătățire a calității strugurilor, din cauza expunerii mai bine la soare și să producă mai puțin struguri la hectar. Unul dintre puținii producători organici Marano.

Soiuri de struguri produși prin Azienda Agricola Novaia sunt: ​​"cobe Veronese" (50%), "Corvinone" (30%), "Rondinella" (20%). Pentru cele trei soiuri menționate a fost adăugat recent "Oseleta" o serie istorică de Valpolicella, care a fost pierdut în ultimii cincizeci de ani.

Vinăria a fost recent restaurat și renovat atât în ​​structură și echipamente, performante, astfel, un "mariaj" perfect între trecut și prezent, între tradiție și tehnologie.

Vinificator Marcello Vaona de Novaya este a 4-a generatie a familiei.

Produse: Amarone della Valpolicella Classico DOC "Selezione Vaona Cut" - Amarone della Valpolicella Classico DOC Riserva "Le Balze" - Recioto della Valpolicella Classico DOC "Le Novaje" - Valpolicella Classico Superiore DOC "I Cantoni" - DOC Valpolicella Classico Superiore "Ripasso" - Valpolicella Classico DOC.

Cantina Valpolicella Negrar

La Cantina Valpolicella Negrar a fost înființată în 1933 cu scopul de a promova și de a spori cultura și producția de producători de struguri mici Negrar vale, în inima Valpolicella Classico. Astăzi, compania direcționează și coordonează activitățile de mai mult de 200 de producători de vin pentru un total de 500 de hectare de viță de vie, conducerea cultivare a respectului maxim pentru mediu, cu o atenție deosebită pentru conservarea biodiversității și vocații de pe teritoriul său și podgorii.

Strugurii din apassimento proces.

Prânz minunat cu feluri de mâncare frumoase și toți strugurii Amarone fundal in cutii pentru a testa.

Am demonstrat în cultura Cantina cinci Amarones Domini Veneti 2005, unul dintre ach o vale de Valpolicella Classico.

Azienda Agricola San Felice

Azienda Agricola San Felice sa născut în 1974, format din membri ai Falezza de familie, proprietarii de aproximativ 12 de hectare pe deplin plantate cu viță de vie Valpolicella Doc. În ultimii ani, compania a achiziționat noul teren plantat cu viță de vie din Marcellise și zona mezzane în provincia Verona . Foto mai sus:

Atașat Azienda sediul viță de vie.

O degustare de trei recolte de Amarone lor 2008/2009/2010. Punctul culminant a fost cupa în 2010, deja cu statutul DOCG. Viitor mult mai departe.

Azienda Agricola Rocca Sveva

Cantina di Soave este o cooperativă fondată în 1898 de către 30 de producători. Astăzi, există 2.200 de fermieri, parteneri, are 6.000 de hectare și produce aproximativ 30 de milioane de sticle. Rocca Sveva este unul dintre cantinelor lor, branduri de top dedicate, care primește struguri de doar primele 100 de membri și vii.

Subsolul totalurilor o suprafață de 2500 m2 au fost folosite ca buncăre în timpul al doilea război mondial.

Valpolicella Ripasso 2007 și două în 2009 și patru anotimpuri ale Amarone- 2006/2004/2001/2000 - în castron. Foarte bine făcut, echilibrat și gustos.

Azienda Agricola Corte Adami


Un tânăr Azienda mic, care din 2004 struguri vinificam de teroarea dealurilor Castelcerino di Soave. Păstrează cele 36 de hectare de viță de vie, doar o parte, pentru a asigura îngrijire și vin de prelucrare cea mai mare.

Viile aproximativ 20 de minute de la sediul central.

Valpolicella Superiore Ripasso 2011 frumos, gata pentru consum.

Azienda Agricola Bertani

Bertani este unul dintre cei mai importanti producatori de Amarone, și primul său culturilor de Bertani Amarone a fost făcută în 1958, compania are sediul central in Grezzana, un sat frumos în Valpantena vale, partea de est a Verona. Ea a fost fondată de către doi frați Bertani, Gaetano și Giovan Battista în 1857 (la scurt timp un mesaj exclusiv).

Grupul de ziariști din mai multe țări.

Butoaie cameră

Gustat trei recolte de Amarone din 2005, 2006 și 1967 (fantastic).

La invitația Consorzio di Valpolicella, Verona astăzi să urmeze în Italia pentru a participa la a 11-a ediție a Amarone ANTEPRIMA (2010), marele vinul Veneto, deja sub DOCG (denumire de origine controlată și garantată) de stare. Rămâne până săptămâna viitoare să știe producția lor prin vizite tehnice la fabricile de vin, participarea la cursuri în scopul de a aprofunda cunoștințele mele a industriei de vin a țării și a produselor sale.

Urmați prin instagramsilvestretg
excursie. La 31 ianuarie publica în coloana trăiesc viața în C2 + Pleasure & Co din Monitorul Oficial o chestiune exclusiv.