optimizarea motorului de căutare prezinte site-ul de e-mail extractor

Arhiva pentru "vin de vara 'Categorie

Text publicat inițial în coloana a trăi viața | C2 + Pleasure & Co | Monitorul Oficial

Coloana de astăzi este dedicată Pinot Noir, una dintre cele mai vechi și cel mai important struguri roșu din lume consacrată în regiunea Burgundia din Franța, pentru vinurile sale incredibile. De asemenea, este cunoscut pentru utilizarea sa în prepararea șampanii.

Principala caracteristică a Pinot Noir este eleganta. Când tineri, casta are arome de fructe rosii si taninuri moi si proaspete, cu textura mai usoara decat Cabernet Sauvignon, ceea ce face ca vinurile lor gustoasă și ideală pentru vreme de vară.

În trecut, cei care au decis să cultive Pinot Noir afara de Burgundia au avut probleme. Struguri este dificil să crească, chiar și în locul lor de origine. Cu toate acestea, în ciuda dificultăților, planta a fost întotdeauna o ispită. Spune că producătorii din Lumea Nouă. De-a lungul timpului, și-au cerut cunoștințe tehnice și dăruire din partea vinificatori, castă a arătat capacitatea sa de a se adapta, dezvolta propriile sale caracteristici, cu diferite arome, nivelurile de calitate, capacitatea de performanță și timp maturitate.

Astăzi putem gusta deja Pinots bune din diferite regiuni ale lumii, de exemplu, Oregon și California, SUA, și țări precum Chile, Argentina, Uruguay, Noua Zeelandă, Germania și chiar Brazilia.

Cererea mare de vinuri Pinot Noir din Brazilia și din lume a avut loc după lansarea filmului "Sideways", în 2004, în complot, un om deprimat încearcă să devină un scriitor. Fascinat de vinuri Pinot Noir, el decide să dea licență de cel mai bun prieten al lui o excursie prin vinicole din California.

Gustat pentru acest etichete de coloană în interiorul și în afara de Burgundia, la prețuri între 60 de lire sterline și 170 de lire sterline, la sfârșitul degustare, am avut o mare surpriză: vinurile nu au arătat o diferență mare în calitate și, da, o distincție clară stil. Lumea Nouă a arătat un fructat plin de viață, amintind de multe ori guava copt. Lumea Veche, la rândul său, a prezentat o sarcină mai auster și mai puțin pe caracterul de fructe. Vă sugerez pentru brânzeturi moi armonizare, somon, ton, vițel și pizza.

Vincent Girardin Santenay 2007 | echilibru bun și de concentrare, cu fructe roșii, atingere de violet și erbacee lumină. Proaspete și echilibrat, cu taninuri foarte moale. Pentru cei care au mai mult taxi deplasare. În cazul în care: Hypermarket Ok | £ 176 | Franța

Domaine Pierre Andre Bourgogne Pinot Noir Vieilles Vignes 2011 | Note de fructe proaspete, căpșuni și cireșe, minerale și balsamic. Delicat și elegant. Aciditate mare. Destul de echilibrat. În cazul în care: Buywine.com.br | £ 99 | Franța

Bueno Bellavista stat Pinot Noir 2011 | comentator de vin Galvao Bueno este intensă, și în același timp elegant, cu fructe ca. Soft și mătăsos. Finisaj lung. În cazul în care: Carone | R $ 65 | Brazilia

Matua Valley Pinot Noir 2011 | frumos exemplu de Noua Zeelanda | Aroma sa intensă amintind de fructe roșii, zmeură și mure (tactil de pamant usoara). Delicat, cu note fructate, elegante. În cazul în care: Vin Vix | R $ 65 | Noua Zeelandă

Marichal Pinot Noir 2009 | fructat, intens, asezonate cu condimente. Pe cerul gurii, are tanini moi și ușor dulce. Un vin ușor să bea și să se bucure. În cazul în care: Enotria | 75 dolari | Uruguay

Dr. Slăbiți Villa Wolf Pinot Noir Qualitätswein 2011 | am gustat pentru prima data, un Pinot Germania. Mi-a plăcut. Bine tipicitatea. Aromă gustoase, fructe și flori. Round, "la cald", dar nu alcool. În cazul în care: Wine.com.br | R $ 67 | Germania

Chilcas Single Vineyard Pinot Noir 2011 | Legume și fructe dau o notă foarte specială pentru acest vin. Umple gura și lasă un gust de durată și delicios. Puternic, dar nu alcoolic și cloying. Mare prospețime. În cazul în care: Buywine.com.br | R $ 74 | Chile

Bodega Del Fin Del Mundo Reserva Pinot Noir 2011 | fructe rosii si condimente (scorțișoară). Palatului catifelat, cu o mulțime de fructe coapte și guava. Lasă o impresie în gura delicios. În cazul în care: Wine.com.br | R $ 64 | Argentina

Text publicat inițial în coloana a trăi viața | Notebook Pleasure & Co | Monitorul Oficial

Degustare de vinuri este de obicei asociat cu cea mai rece anotimp al anului. Dar asta nu se oprește băutura se bucură în timpul verii. În loc de a mai corpolent, intră în scenă, lumina și vinurile răcoritoare: vinuri spumante, alb, roze și roșii, fără a trece prin lemn.

În beciurile sugerăm să vă alegeți etichetele de noi recolte. Acestea vor fi mai acid și, prin urmare, o prospețime mai mare. Nu uitați să verificați, de asemenea, conținutul de alcool. Inferior (13% este ideal), reduce senzatia de caldura. În general, vinurile de vara sunt mai ușor de a bea și mai ieftin.

Deci, aveți o percepție mai mare de arome și arome, temperatura este un factor cheie. În cazul în care vinul este gustat foarte frig, și-a anulat aromele sale, are sens mai evident de amărăciune și taninuri, în cazul de roșu. În cazul în care este servit fierbinte, alcoolul devine mai evident. În acel moment, o găleată de gheață, este accesoriu esențial.

(Temperatură de 6-8 C) spumante

În ciuda șampania este de renume mondial și venerat, spumante național dispun de asemenea de o prospețime surprinzătoare.

Alb (serviciu temperatură de 10 ° la 12 ° C)

Indian chilian Sauvignon Blanc, Chardonnay brazilian, Vinho Verde din Portugalia, Argentina Torrontes, Muscadet franceză, lumina si revigorant. Având în vedere aciditatea și calitatea superioară a unui vin alb, mereu opta pentru noi culturi.

Rose (temperatură serviciu între 10 la 12 C)

Sunt elaborate cu struguri și vinificat cu coaja scurt, doar pentru a măsura o culoare de băutură. Rezultatul este vinuri delicate, cum ar fi mai mult o structură alb, aromatică, dar cu pe cerul gurii, care le permite să urmeze preparate mai structurate.

Lumina roșie (temperatura serviciu 14 C)

Rosu de lumină, aciditate bună și încărcare tanin scăzut sunt cele mai potrivite. Ex: Pinot Noir, Gamay, Tempranillo, Bonarda sunt, de asemenea, opțiuni bune.

Pungi Adolfo brute - Brazilia - RON 33 - Doc Space

  • Bule de lumină strălucitoare vizuale galben, mijlocii și mici, cu persistență bun. Aromele care amintesc de pâine Aluat, fructe și florale. Palatului arată creaminess mediu, fructe bun, aciditate proaspătă, intens și echilibrat.

Castellroig Cava Brut Court - Spania - £ 74 - Grand Cru

  • Un vin spumant spaniol frumos, făcut cu o reducere de struguri Macabeo, Parellada, Xarel·lo. Aromă de citrice cu note de măr, păr și unele prăjită și minerale. Cerul gurii uscat și structurat, o mare aciditate și cremoasă.

Duke câmp alb 2012 - Spania - 30 lei - Doc Space

  • Preparat cu Viura (80%) și Sauvignon Blanc (20%), struguri prezintă un pai vizual de culoare galbenă, cu nuanțe de verde. Amora fructe proaspete, cum ar fi mere și piersici. Palatului este de fructe și a echilibrat aciditate și bine integrat.

Cadouri Pinot Noir 2012 - Brazilia - R 42.90 dolari - OK Supermarket

  • Ales de revista engleză Decanter ca unul din sase cele mai bune vinuri din Brazilia, acest Pinot Noir arată mare preț, plus o mulțime de tipicitatea cu note de fructe roșii coapte, cu unele nuanțe florale. Palatului moale, proaspăt și rotund. Un vin ușor de băut și plăcut.

Acoperite de Fidalgo Rosé 2012 - Portugalia - 35 Lei - Carone

  • Această etichetă, extrem de apreciat în cursa a aratat un cireș vizual viu aromă, intens, fructat rememorare, coacaze. Continuarea incanta in gura. A atras atenția de mare aciditate și prospețime.

Palmira Sauvignon Blanc 2012 - Chile - 29 Lei - Zanatta

  • Aromă plăcută, cu fructe citrice. Apel de lipsa de erbacee. Gust ușoară, cu textură moale și aciditate bine. Pentru a fi gustat fără pretenții mari. Vin pentru a doua zi la zi.

Palmira Chardonnay 2012 - Chile - 29 Lei - Zanatta

  • Fresh, vesel, are note de fructe alb, pere, piersici, citrice și lumina mineral. Palatului ușoară cu aciditate echilibrată și prezent. Un alt vin care trebuie luate la plajă sau la piscină.

Susana Balbo Torrontes CRIOS 2012 - Argentina - £ 46 - www.wine.com.br

  • Nu putea lipsi un Torrontes argentiniene. Aromă proaspătă, cu note florale tipice de trandafiri și lychee. Palatului este ușor și proaspăt, cu o textură moale, mare aciditate. Elegant și bine persistență.

Text publicat inițial în coloana a trăi viața | Notebook Pleasure & Co | Monitorul Oficial

Definiți calitatea unui vin nu este ușor. Lăsând la o parte corectitudinea politică, în care predomină expresia "vin bun este unul care vă place," ai nevoie de experiență pentru a băuturii poate fi mai bine înțeleasă și apreciată. Cel mai adesea, acest câștig de cunoștințe merge împreună cu o schimbare în gust. Când îți dai seama mai puțin, mai ușoare și vinuri echilibrate petrece mai plăcut în castron.

Iau acest concept pentru a vorbi despre experiența pe care am avut de a gusta noile recolte și eliberează crama chilian De Martino. Vestea a vinificatorului proiectului Marcelo Retamal au fost prezentate recent în Victoria de export manager Cristian Castro Ubal și reprezentantul statului de import în Decanter, Julio Antunes.

De Martino a început să caute un stil nou in 2011, lasand in urma atașat la vinuri grele și lemnoase imagine - care răspunde la critici internaționale, cum ar fi Robert Parker - să adopte stilul am menționat mai sus, mai ușoare și mai echilibrat.

În practică, această schimbare începe cu alegerea de terroir și via adecvat, folosind numai drojdie salbatica, găsite în piei de struguri (responsabile de fermentarea la fel), iar recolta făcut mai devreme. Astfel se obține aciditate naturală și previne adăugarea de acid tartric. Prin urmare strugurilor cu conținut ridicat de zahăr, ceea ce le face vinuri mai alcoolice sunt eliminate. Totul cat mai natural posibil.

Nu utilizați butoaie noi (225 de litri) și înlocuirea treptată de Foudres austrieci (capacitate 5000 de litri) este un alt factor care duce la echilibru. După cum sa spus deja, cu atât mai mare container, contactul lemnului inferior cu vin, și o mai mică și mai lent va fi efectul său asupra gustul băuturii.

Vinăria salvat de struguri Cinsault și utilizarea de amfore (Tinajas), de la vaze grecești din lut, folosite în trecut pentru a stoca unele tipuri de consum. În vinificatie, aceste ustensile păstra caracterul original al fructelor, fără măști, cum sunt numite ciorbe pentru a trece prin lemn.

Gallardia del Itata Cinsault Rosé 2012 | Votat cel mai bun rosé 2013 de Descorchados Guide. 100 de struguri% Cinsault. Nas delicat, cu fructe roșii și atingeți floral. Aciditate mare. Paella Fantastic cu fructe de mare. | În cazul în care: Space DOC | R 65 dolari

Quebrada Seca Chardonnay Single Vineyard 2011 | foarte aromat (mineral), are textura cremoasa (unt) și persistența excelent. Merge bine cu pestele gras. Petrece 12 luni in butoaie de stejar vechi franceze. În cazul în care: Ville du Vin | R 130 dolari

Cinsault Viejas Tanijas 2012 | 100% Cinsault, se coace timp de șapte luni în secolele amfore de lut. Fructe curat, proaspăt. Combina cu vițel prăjită cu ierburi și condimente, ton la gratar, friptura de vită și brânză de vindecare mediu. | În cazul în care: Space DOC | R 100 dolari

Legacy Carmenere Gran Reserva 2011 | arome de cireșe, Cassis, menta și condimente. Cerul gurii cu corp bun, în stare proaspătă și taninuri fine, ferme. Merge bine cu carne de miel (în diverse preparate) și brânzeturi tari. | În cazul în care: Vin Vix | R 83.70 dolari


Cabernet Sauvignon Single Vineyard Las Águilas 2010 | cerul gurii catifelat, cu note de fructe negre, rosii, tutun și balsamic. Tanini și aciditate plin de viață. Combina cu mezeluri și brânzeturi. | În cazul în care: Space DOC | R 130 dolari

Legado Syrah Gran Reserva 2011 | tipic Syrah din Chile, se maturizează, timp de 14 luni in butoaie de stejar vechi franceze. Spice și fructe de culoare închisă. Lung. Merge bine cu carne și sosuri grele. | În cazul în care: Cellar Mariana și Carol | R 83 dolari

Armida 2008 | Pentru cei care s-au hotărât să se aventureze bani și gust, aceasta este partea de sus a vinificatie. 100% Carmenere cu potențial de 20 de ani de imbatranire. Concentrarea și eleganță merg mână în mână. Armonizarea cu carne de vânat. | În cazul în care: Vin Vix | R 350 dolari

Late Harvest Semillon 2004 Legacy (375ml) | Desert de vin de 100% Semillon. Palatului onctuos, foarte dulci, incredibil de proaspăt. Note de fructe uscate, miere și coaja de portocala. Divine, merge bine cu plăcintă cu nuci pecan. | În cazul în care: Vin Vix | R 80 dolari