оптимизация на уеб сайтове уеб сайт представя Email Extractor

Архив за "Summer вино" Категория

Първоначално публикувана на текст в колона Living Life | C2 + Pleasure & Cia | The Journal вестник

Днес колона е посветен на Pinot Noir, един от най-важните и най-старите в света червено грозде, залегнали в региона Бургундия във Франция за своите невероятни вина. Известно е също, за да се използва за подготовка на шампанско.

Основната характеристика на Pinot Noir е елегантността. Като млад мъж, каста има червени аромати на плодове и меки танини и свежи, с по-леки текстура от тези от Каберне Совиньон, което го прави приятен на вкус и неговата идеална вино за лятно време.

В миналото, тези, които са решили да се култивира Pinot Noir извън Бургундия имал проблеми. Grape е трудно да расте, дори и в мястото им на произход. Въпреки това, независимо от трудностите, растителна тя винаги е била едно изкушение. Това кажете на Новия Свят. С течение на времето, и поискаха технически знания и всеотдайност от страна на винопроизводители, сорт грозде показа способността си да се адаптира, развива свои собствени характеристики, с различни вкусове, на нива на качество, възможност за изпълнение и времето на зреене.

Днес ние можем вече добър вкус Pinots от различни региони на света, например, Орегон и Калифорния, САЩ и страни като Чили, Аржентина, Уругвай, Нова Зеландия, Германия и дори Бразилия.

Високото търсене на Пино Ноар вина в Бразилия и по света възникнали след излизането на филма "Отбивки" през 2004 г. През парцела, депресивен човек се опитва да стане писател. Очарован от Пино Ноар вина, той решава да даде ергенско парти подарък за най-добрия си приятел пътуване през Калифорния изби.

Вкуси за тази колона етикети вътре и извън Бургундия, с цена между около $ 60 и R $ 170. В края на дегустацията, имах голяма изненада: вината не показват голяма разлика в качеството и, да, ясно разграничение стил. The New World показа жив плодов, често напомня узрели гуава. Old World, от своя страна, представени по-строг характер и по-малко натоварен с плодове. Аз предлагам да се хармонизират меки сирена, сьомга, риба тон, телешко и пица.

Vincent Girardin Santenay 2007 | добър баланс и концентрация, с червени плодове, виолетово и леко докосване тревисто. Fresh и балансиран, с много кръгли танини. За тези с по-litragem. Къде: Ok Супермаркет | R 176 щатски долара | France

Domaine Пиер Андре Bourgogne Pinot Noir Vieilles Vignes 2011 | Банкноти от пресни плодове, ягоди и череши, минерали и балсамов. Деликатно и елегантно. Great киселинност. Сравнително балансиран. Къде: Buywine.com.br | £ 99 | France

Bueno Bellavista членка Pinot Noir 2011 | коментатор Винената Galvao Bueno е интензивен, а в същото време елегантен, с плодове, тъй като. Мека и копринена. Дълъг финал. Къде: Carone | £ 65 | Бразилия

Matua Valley Pinot Noir 2011 | Чудесен пример за Нова Зеландия | интензивна Неговият аромат напомня на червени плодове, малина и къпина (лек земен докосване). Деликатен, с плодов, елегантни нотки. Къде: Wine VIX | £ 65 | Нова Зеландия

Marichal Pinot Noir 2009 | Fruity, интензивен, подправени с подправки. На небцето, това показва, меки танини и леко сладък. Един лесен вино да пият и да се насладите. Къде: Enotria | R 75 $ | Uruguay

Д-р Разхлабете Villa Wolf Pinot Noir Qualitätswein 2011 | вкусих за първи път, германски Пино. Харесвах. Добър типичност. Aroma вкусно, плодов и цветен. Кръгла, "гореща", но не и алкохол. Къде: Wine.com.br | £ 67 | Германия

Chilcas Pinot Noir Single Vineyard 2011 | Зеленчуци и плодове дават една много специална връзка към това вино. Изпълва устата и оставя траен и вкусни послевкус. Мощен, но не и алкохол и преситена. Great свежест. Къде: Buywine.com.br | R 74 щатски долара | Чили

Bodega Del Fin Del Mundo Reserve Pinot Noir 2011 | Червени плодове и подправки (канела). Вкус кадифен, много зрели плодове и гуава. Листата вкусна впечатление в устата. Къде: Wine.com.br | R $ 64 | Аржентина

Първоначално публикувана на текст в колона Living Life | Notebook Pleasure & Cia | The Journal вестник

Дегустацията обикновено се свързва с по-студения сезон. Но това не пречи на напитката е била оценена през лятото. Вместо това на по-плътен, влезе в картината, лек и освежаващ виното: искрящ, бяло, розе и червени вина, без да преминават през дърво.

В избите Предлагам ви да изберете етикети за нови насаждения. Те ще бъдат по-киселинност, а оттам и по-голяма свежест. Не забравяйте да проверите също и съдържанието на алкохол. Долната (13% е идеален), по-ниска смисъла на топлина. Като цяло, летни вина са по-лесни за пиене и по-евтини.

Така че имате голямо възприемане на аромати и вкусове, температурата е ключов фактор. Ако виното е вкуси много студено и е отменила своите аромати, го прави по-очевидно чувството на горчивина и танини за червено. Тя се сервира гореща, алкохолът е по-забележим. По това време, кофичка с лед е основен аксесоар.

Sparkling (работна температура 6-8 ° С)

Въпреки шампанското е световно известен и почитан, национално пенливо разполагат и с изненадваща свежест.

White (Работна температура 10º до 12ºC)

Индийски чилийската Совиньон Блан, Шардоне Brasileiro, Vinho Verde от Португалия, Аржентина в Торонтес, френски Muscadet, лек и освежаващ. Като се има предвид киселинността като най-високо качество на бяло вино, винаги се откажете за нови насаждения.

Роза (работна температура между 10º до 12º C)

Те са изработени с грозде и винифицира с пилинга и за малко време, само за да се измери един цвят към напитката. Резултатът е деликатни вина като бяло, ароматно, но с по-структура на небцето, които да им позволяват да се следи по-структурирани ястия.

Червена светлина (работна температура 14º C)

Леки червени, добра киселинност и ниско танин натоварване са най-подходящи. Напр Pinot Noir, гаме ноар, Темпранийо, Bonarda също са добри варианти.

Адолфо Canvas Brut - Бразилия - R $ 33 - Space Doc

  • Ярката светлина жълти визуални, средни и малки мехурчета с добро постоянство. Ароматите напомнят за хляб квас, плодови и флорални. Вкусът показва среден мекота, добри плодове, пресни, интензивен и балансиран киселинност.

Castellroig Cava Brut Court - Испания - £ 74 - Grand Cru

  • A пенливо красива испански, приготвени с режещ грозде Macabeo, Parellada, Xarel·lo. Citrus аромат с нотки на ябълка, круша и някои препечен и минерална. Суха и структуриран небцето, голяма киселинност и мекота.

White Невярно Duke 2012 - Испания - £ 30 - Space Doc

  • Готови с Viura грозде (80%) и Совиньон Блан (20%), представя визуално сламено жълт със зелени акценти. Blackberry пресни плодове като ябълка и праскова. Вкусът е плодов и има балансиран и добре интегрирана киселинност.

Dadivas Pinot Noir 2012 - Бразилия - R 42.90 $ - OK Супермаркет

  • Избран от английския списание Decanter като един от шестте най-добрите бразилски вина, на Пино Ноар, както и голяма цена показва много типичност със зрели червени плодове бележки, с някои флорални нюанси. Мекото небце, свеж и кръг. Един лесен вино да пият и да се моля.

Tapada направя Fidalgo Розе 2012 - Португалия - £ 35 - Carone

  • Този етикет, висока оценка в надпреварата, показа визуално живо череша, наситен аромат, вкус на плодове, напомняйки цариградско грозде. Той продължи възхити в устата. Тя обърна внимание, като голяма киселинност и свежест.

Палмира Sauvignon Blanc 2012 - Чили - £ 29 - Zanatta

  • Приятен аромат, с цитрусови плодове. Подобно отсъствие на тревисто. Вкус светлина, с мека текстура и добра киселинност. За да бъдат опитани без големи претенции. Wine за ден за ден.

Палмира Chardonnay 2012 - Чили - £ 29 - Zanatta

  • Fresh, радостен, разполага нотки на бели плодове, круша, праскова, цитрус и минерална светлина. Вкус лека, с настоящето и балансирана киселинност. Друго вино трябва да бъдат взети до плажа или басейна.

Crios Susana Balbo Торонтес 2012 - Аржентина - £ 46 - www.wine.com.br

  • Не можех да пропусна аржентински Торонтес. Свеж аромат с флорални нотки, типични за рози и личи. Вкусът е лек и свеж, с мека текстура, голяма киселинност. Стилен и добро постоянство.

Първоначално публикувана на текст в колона Living Life | Notebook Pleasure & Cia | The Journal вестник

Задайте качеството на вино, не е лесно. Като оставим настрана политическата коректност, където преобладава фразата "добро вино е тази, която ви харесва," отнема опит да напитката може да бъде по-добре разбрано и оценено. През повечето време, това придобиват знания отива заедно с промяна във вкуса. Когато най-малко осъзнаваш, по-леки вина и балансирано моля прекарват повече в купата.

Аз се възползвам от тази концепция да се говори за опита, аз трябваше да се докаже, пресата и нови култури на De Martino чилийската винарна. Новината от Marcelo Retamal Winemaker на проекта бяха представени наскоро в Victoria за износ мениджър Cristian Castro Ubal и представител на вносителя в Държавен Декантер, Julius Antunes.

De Martino започва да търси нов стил през 2011 г., оставяйки след себе си образа свързани с тежки и дървесни вина - това е угодно международни критици като Robert Parker - да приема стила споменах по-горе, по-лек и балансиран.

На практика това промяна в избора на подходящия изходен тероара и лозето, с използването само на диви дрожди, намерени в грозде кожи (по същия отговорен за ферментация), и с по-ранната реколта взети. По този начин се получава естествена киселинност и предотвратява добавянето на винена киселина. Следователно те са отменени грозде с по-високо съдържание на захар, които ги правят по-алкохолни вина. Всичко толкова естествено, колкото е възможно.

Да не се използват нови бъчви (225 литра) и постепенното заместване от австрийски Foudres (с 5000 литра капацитет) е друг фактор, който води до баланс. Както вече беше казано, колкото по-голям контейнер, долната контакт на дърва с виното, и по-ниско и по-бавно ще бъде неговото влияние върху вкуса на напитката.

Винарната спасени гроздето Cinsault и използването на амфори (Tinajas), на гръцки кораби произход, направени от глина, използвани в миналото за съхранение на някои видове потребление. В производството на вино, тези инструменти запазват първоначалния си характер на плода, без маски, както ги наричат ​​чорбата да премине през дърво.

Gallardia дел Itata Cinsault Розе 2012 | Гласували най-доброто розе 2013 г. относно Descorchados Guide. 100% Cinsault грозде. Деликатен нос, с червени плодове и цветя докосване. Great киселинност. Fantastic паеля с морски дарове. | Къде: DOC Area | R шестдесет и пет милиона щатски долара

Шардоне Single Vineyard Quebrada Seca 2011 | много ароматни (минерална) има кремообразна текстура (маслен) и голямо постоянство. Върви добре с мазна риба. Той прекарва 12 месеца в стари френски дъбови бъчви. Къде: Ville Du Vin | R $ сто и тридесет милиона

Cinsault Viejas Tanijas 2012 | 100% Cinsault, отлежава в продължение на седем месеца в амфори стогодишнината глина. Fruit чист, свеж. МАЧОВЕ теле печено с билки и подправки, скара риба тон, печено говеждо месо и сирене средно изцеление. | Къде: DOC Area | R 100 $

Карменер Gran Reserva Legacy 2011 | черешови аромати, касис, мента и подправки. Небцето добро тяло, свежи и удобни и твърди танини. Върви добре с агнешко месо (в различни препарати) и твърди сирена. | Къде: Wine VIX | R 83.70 $


Каберне Совиньон Single Vineyard Las Aguilas 2010 | кадифен вкус, с нотки на черен и червен плод, тютюн и балсамов. Танините кръг и жив киселинност. В комбинация с сирена и меса. | Къде: DOC Area | R $ 130

Syrah Gran Reserva Legacy 2011 | Syrah от Чили Типично, отлежава в продължение на 14 месеца във френски дъбови бъчви стари. Подправки и тъмни плодове. Long. Върви добре с месо и тежки сосове. | Къде: Мариана Winery и Карол | R 83 щатски долара

Armida 2008 | За тези, които имат вкус изискан и пари, за да се подвизава, това е най-горната част на избата. 100% Карменер потенциално проведе на 20 години. Концентрация и елегантност вървят ръка за ръка. Хармонизира с дивечово месо. | Къде: Wine VIX | R $ 350

Late Harvest Семийон Legacy 2004 г. (375мл) | десертно вино 100% Семийон. Мазни небцето, голяма сладост, невероятно свежо. Бележки от сушени плодове, мед и портокалови кори. Divine, върви добре с орехов пай. | Къде: Wine VIX | R 80 щатски долара