Alle vet at Geisse Cave er en av de mest respekterte og anerkjente glitrende vinprodusentene i Brasil og verden. Men få vet at nå signerer en Champagne Premier Cru.

På ettermiddagen lørdag hadde jeg det privilegium å smake førstehånds, som er den første bloggen til å poste en personlig mening om den første batch av Cave Geisse Philippe Dumont Champagne Premier Cru flaske nr 00176 av 1500 produsert. Dette Champagne er et resultat av et samarbeid mellom to familier som deler det samme arbeidet filosofi, fransk og brasiliansk Geisse Dumont.

Prosjektet startet i 2007 da Geisse mottatt i sin vingård i Pinto Bandeira, franskmannen Philippe Dumont, eier av litt over 5 dekar Premier Cru Chigny-les-Roses - Reims, med over 300 års tradisjon i regionen . Philippe var fornøyd med kvalitet og stil musserende viner produsert av Mario Geisse, og slektskap grunn av arbeidsfilosofi både familier havnet på en invitasjon til Mario Geisse ville produsere den første champagne med brasilianske label.

Er 1500 flasker, siden volumet av produksjonen i land med Premier Cru betegnelsen er svært begrenset og verdien av områdene med dette kvalitetsnivået kan nå 1,5 millioner euro per hektar. Av de 200 landsbyene i Champagne, bare 43 har rett til å bruke betegnelsen Premier Cru, betegnelsen gis til svært få produsenter i regionen på grunn av den høye kvaliteten og plasseringen av sine vingårder.

Personlig evaluering:
ST (93) - 50% Chardonnay / 50% Pinot Noir - 12,5% - Produksjon per hektar: 8000 kg - Harvest: September - noe som gjør metoden: Champe / Tradisjonell - Fermentering: Ca.. 180 dager - Tidspunkt for kjønnsmodning: 36 måneder - Graduation Sukker: 12 gram per liter - Produksjon: 1500 flasker - R $ 290,00 i Victoria.

  • Visual blek strå gul, perlage med små, mange og gode utholdenhet bobler. Nesen har noter av brioche og bakt dominerende (ingen toast), hvit frukt, og en ganske fremtredende mineral. Ganen har stor surhet, fyldig, med god konsentrasjon av hvite frukter, god utholdenhet og deilig ettersmak, særlig gjær. Bør forbedre med noen flere år med kjeller. En flott champagne, verdig dette partnerskapet mellom to store produsenter.

Følg bloggen Leve livet på Twitter

Nyt siden blogg Leve livet på Facebook