Всеки знае, че Geisse Пещерата е една от най-уважаваните и признати производители на пенливи вина от Бразилия и света. Но малцина знаят, че сега подписва Champagne Premier Cru.

В следобедните часове на събота имах привилегията да опитат от първа ръка, първия блог, за да оставите лично мнение на първата партида от Cave Geisse Philippe Dumont Champagne Premier Cru бутилка номер 00176 от 1500 произведени. Това Champagne е резултат на партньорство между две семейства, които споделят една и съща философия на работа, Dumont Geisse френски и бразилски.

Проектът започна през 2007 г., когато Geisse постъпил в неговата винарска изба в Pinto Bandeira, французина Филип Dumont, собственик на малко над 5 дка Premier Cru Chigny-ле-Roses - Реймс, с над 300-годишна традиция в региона . Филип бе доволен от качеството и стила на пенливи вина, произведени от Mario Geisse и сходства, дължащи се на работната философия на двете семейства се оказа на покана за изготвяне Mario Geisse е първият шампанско с бразилския етикета.

Има 1500 бутилки, тъй като обемът на производство в поземлен имот с Premier Cru наименование е много ограничен и стойността на райони с това ниво на качество може да достигне 1,5 милиона евро на хектар. От 200 села на Champagne, само 43 имат право да използват наименованието Premier Cru наименование предоставена много малко производители в региона се дължи на високото качество и местоположението на неговите лозя.

Лична оценка:
ST (93) - 50% Шардоне / 50% Pinot Noir - 12,5% - Производство на хектар: 8 000кг - Harvest: Септември - Начин на приготвяне: Champenoise / Traditional - Ферментация време: прибл. 180 ден - време на зреене: 36 месеца - Graduate захар: 12 грама на литър - производство: 1500 бутилки - R $ 290.00 в Victoria.

  • Visual бледо жълто слама, Perlage с малки мехурчета, многобройни и добра устойчивост. Носът има нотки на бриош и хляб доминираше (няма тост), бели плодове и минерална доста видни. Вкусът има голяма киселинност, плътен, с добра концентрация на бели плодове, голямо постоянство и вкусни вкус, особено дрожди. Трябва да се подобри с още няколко години на мазето. Голяма шампанско, достоен за това партньорство между двете големи производители.

Следвайте Life Blog Living на Twitter

Радвайте се на живота блог на страницата Living на Facebook