pengoptimuman enjin carian laman web mengemukakan e-mel pemerah

Arkib untuk Kategori 'Winelands' yang

publicada recentemente no blog, que mostra as vantagens de se associar nessa nova modalidade de compras, gerando a oportunidade de conhecer na taça, vinhos de várias uvas e países, denominações, alguns exclusivos, ampliando horizontes, melhorando assim a nossa litragem. Sebuah kejutan yang menyenangkan saya menerima melalui Wine Club Winelands, mengukuhkan kajian baru-baru ini yang disiarkan dalam blog, yang menunjukkan kelebihan menyertai jenis baru ini membeli-belah, mewujudkan peluang untuk bertemu dalam semangkuk anggur dan wain pelbagai negara, mazhab , beberapa eksklusif, ufuk berkembang, meningkatkan teksi sesaran kami.

Kali ini ia adalah wain putih Burgundy tanpa melalui kayu, denominasi Hidupkan Clessé (tidak tahu), satu (AOC) untuk wain putih, yang mempunyai chadonnay itu sebagai satu-satunya anggur yang dibenarkan, yang terletak di bahagian utara yang Maconnais sub-rantau . bukan ini AOC Premier Cru. Telah dicipta pada tahun 1999 apabila kawasan ini telah dikemaskini untuk menjadi "yang berasingan - mentah Maconnais" nama sama dengan seperti yang Pouilly-Fuissé.

Wain adalah merasai LG Turn-Clessé 2010, dari anggur telah berusia antara 25 dan 90 tahun, di mana pengeluar, Laurent Harta Gondard, berminat untuk menekankan bahawa tuaian itu dilakukan pada masa yang terakhir supaya anggur adalah "super matang "dan boleh berpindah ke kekayaan wain yang lebih besar dan kerumitan rasa.

- Perancis - Burgundy - Turn - Clessé - Chadonnay 100% - 13% - ST (90): Personel Penilaian Winelands Wine Club

Visual jerami kuning dengan intensiti sederhana dan cerah. Aroma dengan penguasaan mineral, bergaul dengan nota buah-buahan putih, buah-buahan tropika dan herba. Badan sederhana, keasidan yang baik, menjana kesegaran mencukupi. Aftertaste mengesahkan hidung, dengan kemasan yang bagus dan ketekunan sederhana.

Ikut Blog Hidup Kehidupan di Twitter

Nikmati Laman Blog Hidup Kehidupan di Facebook

Dianggap anggur kedua paling banyak ditanam di Itali di Piedmont, khususnya dalam bidang anggur Asti dan Alba Barbera yang menonjol.

Terdapat dua jenis Babera ada. Pertama, tradisional, kini berusia dalam tong (tong kayu oak yang besar, yang mengganggu sedikit, memberikan hampir tidak ada kayu rasa untuk wain). Dan yang kedua adalah lebih dipengaruhi oleh oak berumur dalam tong (tong kayu oak Perancis 225 liter), biasanya lebih mahal.

Walaupun kedua-dua gaya yang baik, dengan pengecualian tentu saja, lebih suka gaya tradisional. Saya mendapat bosan dengan wain yang dijual hari ini, walaupun menyedari bahawa beberapa Barbera berumur dalam tong, seperti yang berkenaan, lulus 24 bulan dalam tong oak, menyenangkan dalam cawan. Sebaliknya Barbera, pelbagai anggur dengan ciri-ciri yang luar biasa, untuk tidak mengandungi tanin, disukai dan dilengkapkan dengan tanin yang diberikan oleh peringkat dalam tong kecil.

Pengharmonian yang ditunjukkan adalah hidangan pasta, pizza dan makanan lain dengan sos tomato sebagai ramuan.

- Itali - Piedmont - Barbera D'Asti - 24 bulan dalam tong oak Perancis - 14.5% - ST (86) Dei Vigne Barbera D'Asti Mastri Galileo DOC 2007: Penilaian Peribadi Winelands Wine Club

  • Warna Ruby dengan kekuatan yang baik dan halo berair. Aroma sengit buah merah (raspberi), mineral, vanila dan sentuhan bunga. Badan sederhana, keasidan sederhana dan tanicidade diserlahkan. Kegigihan aromatik yang agak baik, dengan beberapa kayu sisa, tidak membuktikan sebaliknya fakta set terakhir.

Ikut Blog Hidup Kehidupan di Twitter

Nikmati Laman Blog Hidup Kehidupan di Facebook