I konsideruar rrushi i dytë më i mbjellë në Itali është në Piemonte, në mënyrë specifike në fushat e rrushit Asti dhe Alba Barbera që qëndron jashtë.

Ka dy stilet e Babera dispozicion. E para, tradicionale, është e moshës në fuçi (fuçi lisi të mëdha, e cila ndërhyn me pak, duke i dhënë pothuajse asnjë shije druri me verë). Dhe e dyta është më e ndikuar nga lisi moshës në fuçi (fuçi lisi frëngjisht e 225 litra), janë zakonisht më të shtrenjta.

Edhe pse të dy stilet janë të mira, me përjashtim të natyrisht, preferojnë stilin tradicional. Unë jam duke u lodhur e verërave të shitura sot, edhe pse duke pranuar se disa Barbera moshës në fuçi, si në fjalë, duke kaluar 24 muaj në fuçi lisi, kupa është e bukur. Në anën tjetër Barbera, një shumëllojshmëri të rrushit me një funksion të pazakontë, për të vështirë përmbajnë tanin, është e favorizuar dhe plotësuar me tannins dhëna me fazë në fuçi të vogla.

Harmonizimi treguar janë enët makarona, pica dhe ushqime të tjera me salcë domatesh si një përbërës.

- Italy - Piemonte - Barbera D'Asti - 24 muaj në fuçi lisi frëngjisht - 14.5% - ST (86) Dei Mastri Vigne Barbera d'Asti DOC Galileo 2007: Rishikimi i Personelit Winelands Wine Club

  • Ngjyra rubin, intensiteti i mirë dhe halo ujore. Aroma intensive e frutave të kuqe (mjedrës), minerale, prek me lule dhe vanilje. Trupi Medium, aciditetit të mesme dhe tanicidade theksuar. Këmbëngulja relativisht të mirë aromatike, me një dru të mbetura, nuk hedhur poshtë të vendosur përfundimtar.

Ndiqni Blog Living Jeta në Twitter

Enjoy faqen Blog Living Jeta në Facebook