Sammanställt av en av de mest respekterade och kända producenter av Chateauneuf du Pape, Vincent Avril av Clos des Papes, är ditt vin post Le Petit Vin d'Avril en blandning 30% Grenache, 20% Syrah, 15% Cabernet Sauvignon, 15 % Merlot, 10% Mourvèdre, 10% Carignan, skördas för hand, som ej passerar genom pipan. Vad smakade är en blandning av årgångar, som 2/3 av 2004 och över en tredjedel av skörden 2005. En annan höjdpunkt är designen på etiketten, en skål från vinstockar och människan.

Etiketten noterar också beskrivningen Vin de Table, vilket innebär, vanliga franskt vin, som inte har någon geografisk beteckning utom Frankrike (Product of France), vilket motsvarar 55% av den franska produktionen. Enligt lag, kan dessa viner inte också ange flaskan en druvsort eller årgång.

Personlig Utvärdering: ST (90) - Frankrike - Chateauneuf du Pape - 13,5% - Premium importör - R $ 85,00

Visual rubin, klar och ljus, utan halo evolution. Näsan visar noter av röda frukter och en lätt blommig. Smaken är torr, bra kropp, bra syra, balanserad alkoholhalt och fina tanniner. Eftersmaken bekräftar näsan med lite frukt och en kvardröjande finish. En läcker vin som inte tröttnar gommen!

Följ Life Blog Living på Twitter

Njut sidans Life Blog Living på Facebook