enjin carian pengoptimuman laman web mengemukakan pemerah e-mel

Arkib bagi Kategori 'Reading'

Selain menerangkan maksud lebih daripada 700 istilah oenological di Portugis dan membentangkan versi mereka untuk selain lima bahasa, kerja membawa fakta tentang minuman

Sebagai kepentingan dalam wain berkembang pesat di kalangan Brazil, tahu terma oenological adalah penting. Semakin ramai orang menikmati wain setiap hari, membuat perbincangan tentang terroir, jenis, proses penapaian, masak dan perkhidmatan anggur menjadi lebih biasa. Berdasarkan penemuan ini dan memikirkan cara untuk memperkaya perbendaharaan kata profesional dalam Makanan dan enologi, pelajar dan pencinta wain, Roberta Malta Saldanha menulis Kamus Mini daripada winemaking dalam enam bahasa, yang hits pasaran oleh Editora Senac Rio de Janeiro.

Buku ini bukan sahaja glosari penyertaan teknikal. Selain menerangkan maksud istilah, entri ini disenaraikan mengikut abjad dengan definisi mereka di Portugis, diikuti dengan versi mereka untuk bahasa Inggeris, Sepanyol, Perancis, Itali dan Jerman. Variasi antara Bahasa Inggeris Amerika, British Bahasa Inggeris dan Bahasa Inggeris Kanada juga dipertimbangkan. Penyertaan yang meliputi isu-isu yang berkaitan dengan teknik dan proses winemaking malah vitikultur merasa, dalam bahasa dicapai oleh semua
tahap pengetahuan. Akhirnya, seperti gaya pengarang, Roberta mendedahkan, dengan dos yang baik lucu, tips dan curiosities tentang wain, minuman yang bermula sejak kira-kira 6000 SM asal

Mengarahkan kedua-dua tukang masak, restoran, sommeliers, pelajar, profesional dan pencinta wain seperti orang-orang kepunyaan cara wain profesional dan oenophiles, buku ini membantu untuk memperkayakan perbendaharaan kata pembaca oenological, menjadikan mereka memahami lebih sedikit dari apa dunia memabukkan wain, sama ada untuk keseronokan, untuk kepentingan profesional atau rasa ingin tahu. Sesuai untuk pelajar, profesional bidang gastronomi dan Enologi dan wain pencinta amnya.

ABOUT THE AUTHOR

Sarjana Muda Komunikasi Sosial, Roberta Malta Saldanha memulakan kerjaya di Editora Abril, di mana beliau bekerja di majalah Exame VIP di São Paulo dan Rio Lihat dan Lihat. Yang berkaitan dengan Penerbitan segmen, Roberta membayangkan majalah Pemerhati Berat di Brazil, Fikirkan Light, di pasaran hari ini. Pada tahun 1995, beliau telah menganjurkan acara enogastronomic pertama dari Brazil, Makanan yang Baik. Hidup dengan chef dan profesional dari Brazil dan dunia itu dalam masa 12 edisi, sekali dimeteraikan cintanya untuk keseronokan seni makan dan minum juga.

Mereka juga sendiri masakan penterjemah kamus beliau berada di dalam enam bahasa - dilancarkan pada tahun 2007, yang disemak semula dan edisi dikemaskini akan diterbitkan tidak lama lagi juga oleh Editora Senac Rio de Janeiro - dan cerita, legenda dan curiosities gastronomi (2011).

PERKHIDMATAN

Tajuk: Kamus Mini winemaking dalam enam bahasa

Author: Roberta Malta Saldanha

Penerbit: Penerbit Senac Rio de Janeiro

ISBN: 978-85-7756-197-1

Format: 11cm x 15,5cm

Mukasurat: 184

Harga: R $ 35,00

Ikut Blog Hidup Kehidupan di Twitter

Nikmati halaman blog Hidup Kehidupan di Facebook

Selepas empat tahun penyelidikan, Jancis Robinson dan Julia Harding, bersama-sama dengan anggur genetik Dr. José Vouillamoz (botani dan genetik anggur Swiss yang telah bekerja secara meluas dalam bidang profil DNA anggur), mengumumkan untuk 25 Oktober pelancaran Anggur Wain buku, bible benar wain. 1200 muka surat dan berat 3 kg, adalah buku yang paling lengkap pada anggur, dengan semua 1,368 jenis kini dalam pengeluaran komersil, termasuk asal-usulnya, bagaimana mereka membesar di mana mereka ditanam, bagaimana untuk merasai wain mereka dan maklumat baru tentang bagaimana mereka berkaitan . Harganya tidak akan menjadi murah, kira-kira 120 €.

Ikut Blog Hidup Kehidupan di Twitter

Nikmati halaman blog Hidup Kehidupan di Facebook