Оптимизация за търсачки представя уебсайт имейл аспиратор

Архив за категорията 'Съвет Gourmet "

Отново Life братство Living събраха, за да се насладите на изискани вина, както и първата храна, която се приготвя от готвач Group официално, д-р Anja Almeida.

От всички региони на Италия, на остров Сицилия е най-промени през последните десетилетия. Преди тридесет години, че е просто земя почти средновековна. По отношение на виното, имаше Марсала, име, което всеки знае, но никой не пиеше, а също и сладки Moscato. Но повечето от виното е безвкусен. Най-добрият е бил изнесен на север, за смесване.

Спасението е програмата за регионално развитие и режисьор, модернизиране, се превърне в в Италия. Лозя огромни нови автоматизирани кооперации за доставка, които произвеждат вина правилни и модерни. 75% от сицилиански вина са бели, 80% от общото производство са произведени от кооперации.

AS е DOCG там са почти без значение, по-малко от 5% се класираме. Въпреки това за няколко години назад, това е ясно на повишаване на качеството на вината, е в състояние да произвежда много добри вина и дори отлични.

Faro Palari 2007 г. до 13,5%. - Преглед Marcos Fonseca

 • Цветът, ясна и прозрачна, тя създаде добра очакване. Нежен аромат на свежи червени плодове, подправки, провансалски билки и дърво почти незабележимо, много добре изработени. На небцето, елегантен вино, с плодове оформен от добра киселинност, фини танини и постоянство средно / дълъг. Разбира се, млад, но вече удари топката твърде кръг. Lindo.


Gulfi Nerobufaleffj 2007-14%. - 100% Nero d'Avola.

 • Режисьор вярващ в биологичното земеделие и приемане на предписанията на природен производството на вино, с малко или без добавяне на SO2: . Етап 18 месеца в бъчви от 500 литра. Повече подробности тук: http:// www.gulfi.it / e_nerobufaleffj.html . Интензивен нос на пресни червени и черни плодове, цветя, ванилия и лек алкохол леко изпъкнали. В небцето, мощно вино, топла, потвърждаващи алкохол флумастера на носа, с нищо друго освен агресивни танини, балансирана киселинност и дълго задържане. Основно се нуждае от време да се интегрират на алкохол и вино се превръща в нещо по-малко показен, по-фини. Все пак, това изглежда да има обещаващо бъдеще.


Donnafugata Contessa Entellina и Mille Una Notte 2007 г. до 13,5%.

 • Nero d'Avola с малък процент от други грозде. Това е един стар познат. Никога не е пил една толкова млада, нито следва да се оказа доста първични, с черни плодове на преден план и светлина балсамов таблото зад черна завеса. Спри там. На небцето, плътен и донякъде монолитна. Определено се превръща в нещо много по-интересно с 10 + години, въпреки че в миналото моя опит винаги съм се, че малко по-киселинност ще бъде от полза за вино.


Следвайте Life Blog Living на Twitter

Радвайте се на живота блог на страницата Living на Facebook

Вечерта на вторник присъства на вечеря, организирана от динамичното дуо хармонизиран Масони и Simey Helio Santos, на ENOTRIA в партньорство с внос Vinci, ресторант Бърка се, тук, в столицата на Espírito Santo. За да представят вината, победата е в представителите на вносителя, Рафаел и Puerto Ederson Possatti, който е дал името си хеттрик.

Дъщерята на великия Никола Катена, основната и най-уважавани името на аржентинското вино, Laura Catena е известен в целия свят като посланик на гроздова Малбек. Учи биология в Харвард и медицина в Станфорд, но изоставени лекарство да се посвети на viniticultura в средата на 90-те години. Тя е майка на дясната ръка Bodegas Catena Zapata като вицепрезидент и все още намира време да управляват собствените си винарски изби, Лука (почит на сина си със същото име) и La Posta.

Красивите вина Laura Катена

Менюто е разработено от ресторанта персонала преместени, заповяда Chef Ana Beatriz Seguchi, с Сомелиер ENOTRIA Helio Масони. Това е качеството шоу, където си партнира с кухня перфектните вина.

Plate: Mini Golden бри със салата и намалена мандарина - (Приложение № 1000)

Започнахме нощта с Luca Chardonnay 2009 (гроздова на Бургундия), US $ 149.00, ST (91). Приет в продължение на 12 месеца в дъбови. Нос с нотки на узрели ананас, масло, кайсия и мед. Вкус Creamy, мазнини, с голяма киселинност поддържа теглото, с дълъг послевкус. Според Робърт Паркър, този великолепен бял е най-добрият кандидат за Шардоне от Аржентина влиза година след година, след като спечели 92 поредни точки в реколта 2009.

Dish: скариди със сос от стриди и джинджифил (Spicy)

Luca Pinot Noir 2009 (гроздова овощна градина в района на Франция) (£ 149.00), ST (91). Традиционни черешови аромати, Флора, земни, меки танини, добра киселинност, балансиран. Устоя на ястие доста пикантни. Приети 93 точки от Robert Parker в тази реколта 2009 г., най-високата оценка, присъдена от критично Аржентина Пино Ноар!

Prato: Riso Ал Salto (настърган говежда опашка) - да се яде на колене!

Luca Laborde Double Select Syrah 2009, US $ 142.00, ST (92). Visual загива масло, аромат на зрял плод, кожа и пушено месо, с нотки на препечен дъб и подправки. Вкусът е богат, буйни, добре структурирани танини, с плодов компот и черен пипер. Много дълга и продължителна.

Plate: шницел черен (въглища), churrasqueados със зеленчуци и пюре от маниока. TOP

Четвъртият курс е хармонизиран с първите две вина от винарска изба; BESO DE DANTE 2009 (кръстен на средата дете на Laura Catena), US $ 189,00, ST (94), нарязани на Каберне Совиньон (45%) и Malbec (55%), UCO Долината на грозде с три различни лозя, един от Gualtallary 1500 с надморска височина. Купата показва необичайно елегантност на аржентинските вина, много крем, мощен един от джибри.

Другият е най ЛУКА Малбек 2009 100% Малбек, £ 180.00, ST (91 +), мощен, показва много по структура, мазнини, но с дървена самостоятелна, скриване на плодовете както на носа и устата . Колкото повече чакаме, мисля още няколко в бутилка 2 aninhos това дърво ще интегрира.

Banana парфе с шоколад, за да затворите вечер с доза от glicolse!

Объркано РЕСТОРАНТ - £ 259 Affonso Claudio LJ 4 - Canto - Vitoria, ES | CEP: 29055-570 - Телефон: 3315.80.92

ENOTRIA - Avenida Rio Branco, 1383 - Canton Beach - Vitoria-ES - 55 (27) 3345-8696 -

Следвайте Life Blog Living на Twitter

Радвайте се на живота блог на страницата Living на Facebook

Събитието събира на едно готвачи от цяла Бразилия през трите дни на дейности в капитала на Espírito Santo

Между 30 август до 1 септември се случва на XVII конгрес на ресторантьорска асоциация на добри спомени. Годишната среща на членовете ще бъде в хотел Senac Ilha направя Boi в Витория (ES), и ще включва участието на акредитирани и директорите на предприятието. Целта е да се направи оценка на резултатите от миналата година и се поставят нови цели за следващия период.

Сред дейностите на конгреса са представяне на резултати и отчетност, планиране на действия, проекти, изложби и нови партньори, утвърждаване на нови кандидати, доклад на фестивали и събития, въпросите, свързани с ястие от добри спомени и колекционер клуб създаване на календар на събитията през 2013 година. При планирането на 30-ия в следобедните часове, ще има кръгла маса на пазара на труда отворена за обществеността, и през нощта, отваряне коктейл за конгресмени. За 31 сесии и са осигурени обяд с традиционна кухня capixaba предлагани от Senac.

Също така на 31, четири готвачи ще подготви меню от традиционна вечеря полза на Конгреса ще събере 150 души. Biba Fernandes (Chiwake / PE) подготвя Ceviche за влизане, Wanderson Medeiros (Picuí / AL) е първият курс за един треска brandade, Conception Neroni (Marguba Ciba / RJ) кухня палитра агнешко с кус-кус за втората плоча. Главният готвач Roberto Bento (Bistro d'Acampora / SC) прави царевичен пудинг за десерт. Стойността на поканата е £ 120 на човек, включително безалкохолни напитки и вина. Част от приходите от вечеря ще отидат за Avedalma институция, която се грижи за нуждаещите се възрастни хора. Както във всички конгрес HSLA, възпоменателна плоча ще бъдат произведени за събитието.

André Saburo, настоящ президент на ресторантьорска асоциация на добри спомени се надява да постигне положителни резултати от членове, тъй като това ще бъде годишния конгрес по-добре подготвен съвместно с органите на изпълнителната и регионалните директори. Чрез дейностите по отношение на кръглата маса и да се възползват вечеря, събитието иска да привлече студенти и любители на кулинарното capixabas отколкото готвачите на Асоциацията може да предложи на вкус и познания за света на кулинарията. "Надявам се този конгрес може да обедини приятелските връзки между членовете, защото HSLA винаги е бил едно голямо семейство и винаги ще бъде на разположение за подпомагане на държавите в каквото е необходимо" краища.

XVII КОНГРЕС НА АСОЦИАЦИЯТА НА РЕСТОРАНТИ ЗА ДОБРО НАПОМНЯНЕ

Дата: 30/08 to 9.1

Местоположение: Хотел Senac Ilha DO Boi

Витория (ES)

Следвайте Life Blog Living на Twitter

Радвайте се на живота блог на страницата Living на Facebook

Onion е силно пътували. Native някъде в Централна Азия днес има значително присъствие в кухнята на всеки ъгъл. Но сред всички, е във Франция, че тя има по-забележимо присъствие. Robert Courtine Julien (1910-1998), автор на няколко книги за храна и кулинарни колумнист на вестник Le Monde, казва, че е лук на трюфели на бедните.

Сред деликатесите, че тубероза, лучена супа ястие е най-емблематичните, присъства във всяко бистро, механа, бистро или ресторант във френската столица. Всяка със собствен вариант. Но най-известният и считан за идеален е бирария Au Пие де Cochon в Les Halles, очарователен разкошен стил Арт Деко интериор, отворена 24 часа и сигурно убежище за малките часове на студените pariesienses нощи.

Patricia Wells, чест посетител на Черногърбо Cochon де и автор на Кухня Bistro (São Paulo: Ediouro), ни предлага една рецепта диктува как уникална тази бирария. Но честно казано, следвайки стъпка по стъпка на тази рецепта, резултатът не може да великолепно и сложни Пие де Cochon. Много по-богат е препарат, който ще опишем по-долу, дадени от Елзи Martins Ferreira, бивш жител на Париж и Бабет завидна.

Рецепта лучена супа: Продукти: (за 6 души)

 • 2 супени лъжици (супени лъжици) на маслиново масло
 • 4 супени лъжици (супени лъжици) безсолно масло
 • 6 чаши нарязан лук
 • 2 скилидки чесън, ситно нарязан
 • 1 лъжица (чай) захар
 • 1/3 чаша ракия
 • 1 лъжица (супа) дижонска горчица
 • 1 малка връзка прясна мащерка
 • 2 ниво лъжици брашно
 • 2 литра бульон
 • 1 1/2 чаши сухо бяло вино
 • Сол и черен пипер, прясно смлян на вкус
 • 6 резена френски франзела хляб тип нарязани на парчета твърде тънък
 • Смес от настъргани сирена: 100 грама Gruyère и 100 г пармезан

Начин на приготвяне:

1. Загрява масло и масло в голяма тенджера със супа. Добавете лука и задушете на среден / висок огън за 15 минути. Добавете чесъна и захар и да продължи варене сега винаги като периодично се разбърква, докато лукът стане златисто кафяво за около 40 минути.

2. Flambe с ракия предварително загрята. Когато пламъците излизат добавете горчицата и мащерка. След това се добавя брашното, разбърква се добре завинаги в огъня, и постепенно се добавя бульон и бяло вино. Подправя се със сол и черен пипер и оставете да къкри леко продължение на 1 час на слаб огън.

3.Enquanto го, подготви крутони: разтривайте малко масло и зехтин подправена с малко чесън на филийки хляб и след това да ги кула в добре загрята тиган.

4.For служат постави супата в ramekins, място на една супа крутон, обхващат всяка със смесица от сирена, и вземи фурна в продължение на 4 или 5 минути или докато сиренето се стопи.

В случай, че искате да направите по-елегантно влизане, можете да покрие ramekins с бутер тесто и се пече. Все пак не трябва да забравяме, че истинската лучена супа в Les Halles първоначално е бил супа вкусна евтино да постави в ранните сутрешни часове се грижиш корема на персонала на стария пазар.

Краят resutado е деликатес, с лек аромат на пространството, определено от мащерка и лук, парфюмирани с коняк добър щам и дискретно плътен от крутон.

Препоръчителната за хармонизация трябва да бъде добър CRU Beaujolais Classée, особено Morgon, богат, интензивен, с нотки на червени плодове и съвместими с цвят и светлина тялото на супа.

(Текст от José Carlos Vieira, партньор и блог журналист)

Следвайте Life Blog Living на Twitter

Радвайте се на живота блог на страницата Living на Facebook

Спонсорирани от туристическа асоциация на Pedra Azul, регионът се готви да бъде домакин, в дните на 21, 22 и 23 и член 28, 29 и 30 септември тази година (2012 г.), във второто издание на Pedra Gourmet Azul, събитие, което ще събере на едно 50 фирми, представлявани от областта на храните, агро туризъм, екология, гостоприемство и услуги, със седалище в община Domingos Martins.

Blue Stone Gourmet се откроява със своята уникалност: това е единственият случай в страната да се включат в селски туризъм, но също така ще бъде първият празник на гастрономически планински район на Светия Дух. Тя ще се проведе през последните два уикенда на месец, обещавайки да привлече ценители и чревоугодници държавни и Бразилия, с меню на забележителности, вариращи от обеди и вечери, хармонизирани с дегустации и обиколки на забележителности в района.

Събитие функции фестивал на храната, Синята Gourmet Stone надхвърля демонстрация на талант и опит на готвачи, които създават и подписват менюта в ресторантите, разпръснати из планински район на Светия Дух. Той иска да се осветят като събитие, която цени на професионалистите в региона, независимо дали са главни готвачи, готвачи, бизнесмени в хотела и селски туризъм в региона, като се стреми да подчертае и публикува също така, значението на местното културно производство.

Темата му ще се занимае с устойчивостта, подчертавайки влиянието на агротуризма като партньор в гастрономията от ресторантите и тяхното адаптиране към вкуса на Еспирито Санто.

Сред основните цели на Pedra Gourmet Azul акцент стимулиране и подобряване на професионалните и местния бизнес; укрепване идентичността на гастрономически планински район на Светия Дух за укрепване и разпространяване на идеята за органична храна; укрепване и популяризиране селски туризъм в региона, и да насърчи насърчаване на развитието на професионалистите, работещи в града и да привлича туристи от държавата и Бразилия, както и нови клиенти за предприятия, базирани в региона.

Създателите му се надявам на събитието също така ще увеличи обема на продажбите на продукти от региона по време на периода на реализация, на месец септември.

За повече информация:

Следвайте Life Blog Living на Twitter

Радвайте се на живота блог на страницата Living на Facebook

Това е за художник и американски режисьор Анди Уорхол : "Един ден, всеки ще има право на 15 минути слава." Ами приятели ... хаха

Шегата настрана, най-новото издание на Notebook Pleasure & Cia, Вестникът ДВ, имах честта да си сътрудничат с въпроси на журналиста Calmon Evelize. Темата беше "хармонизиране Wine & храните", в която беше зададен те шест известни готвачи за създаване рецепти, за да се играе с вас у дома. Моят принос е да се посочи вината и да обоснове своите хармонии. Търси обяснения просто и ясно, като се избягва "техно-бръщолевене". В края на краищата, ние трябва да върнем хората на този свят, което води до по-голяма популярност вино.

РЕЦЕПТА VILLA Vecchia - Chef Cleuza Costa

Спагети със скариди, тиквички, патладжан, домати и нотка на бекон

БЕЛИ ВИНА

Kawin Sauvignon Blanc 2011 - Чили - 29.00 - The Brotherhood

Аромат на тропически плодове и леко тревни. Вкусът е лек, плодов, балансирана киселинност и освежаващо. A вино може да се пие и да разберат вашето предложение. Много купи.

Casas дел Боске Sauvignon Blanc Reserva 2010 - Чили - R $ 49.00 - ENOTRIA

Много ароматен с нотки на розмарин зеленчуци и плодов м (маракуя и гуава, се развива с минерални щрихи. Вкус представя пищен киселинност, средно тяло, балансиран, много свеж, с младежки и много приятен край.

TH - Тероар ​​Hunter Sauvignon Blanc 2011 - Чили - £ 99.00 - Ville винарство

Интензивен нос, позовавайки се нотки на зрели тропически плодове (пасирани плодове, пъпеш) и цитрусови плодове (лимон и мандарина). Вкус показа много свежест, светлинно тяло, плодов, с хубави довършителни работи и средни постоянство.

Забележка: From The Brotherhood е вносител Espírito Santo, който нараства драстично и с много качествени вина х цена, продажбите сайт е www.vinhosdaconfraria.com.br

Бъркани яйца Рецепта Restaurant - Chef Bia Seguchi

Бяла риба върху канапе от пюре от тиква и очи зеленчуци.

Viapiana 192 дни Brut - Бразилия - 46.00 - Enotria

Perlage глоба и упорити в добро количество. На нос преобладават бели плодове, докосване на киселинност fermento.Paladar правилното добър баланс, средно тяло, средно упоритост и ретро-обоняние цитрусови плодове с флорални нотки. Най-добрият му характеристика е неговата личност и забележителен финес.

Les Amis Brut Блан де Блан - Франция - £ 49, 80 - Разширяване

Perlage среден, в добро количество. Носът показва цитрусови плодове (лимон и грейпфрут) и леко докосване на праскова. Вкус с добра свежест, светлина и добра устойчивост.

Irroy Champagne Brut - Франция - £ 90.00 - Wine

Много фин Perlage, характерни аромати на мед, мая. Сметанов вкус, плътен, с доста дълги края.

РЕЦЕПТА Soeta - Chef Barbara Verzola

TAGLIOLINE SAFFRON на пръст, и свинско месо НАДЕНИЦА Funghi Porcini

WINE

Farnese Montepulciano D Абруцо - Италия - R $ 45.00 - Ville Du Vin

Аромат на червени плодове, пресни, добро тяло и приятно киселинност.

Beronia Crianza 2008 г. - Испания - R $ 64.80 - Carone

Аромат на ванилия, малина, с нотки на череши и подправки. Вкусът е плодов и свеж, балансиран, структуриран, с фини танини с хубав край.

Rubio San Polo 2009 - 100% Санджовезе (Италия) - US $ 72.00 - Grand Cru

Аромат на череша, слива, касис, подправки и леко ванилия. Въпреки че новите в устата показа добър баланс, структуриран и сочни.

РЕЦЕПТА Daju BISTRO - Chef Julia Faria

Филе Стилен баба

WINE

Leyda Reserva Карменер 2010 (Чили) - САЩ $ 46,00 - Grand Cru

Плодови аромати особено плодове и традиционната тревисто докосване. На небцето потвърждава плод, с добра киселинност, мека, средно тяло и окончателен средно постоянство.

La Madrid Malbec 2010 г. - Аржентина - R $ 52.00 - Puerto Madero

Носът има аромати на зрели плодове и подправки светлина. Вкус със сладки танини и кадифен, балансиран, добро тяло, може да се пие.

Crasto Superior DOC 2009 - Португалия - R $ 82,90 - Carone

Compotadas фините аромати на плодове, увити в бележки фини дъбови и смолисти бележки, все още първичен. Вкусът е балансиран, киселинност и алкохол, е точно това, твърде много концентрация, фини танини, дълъг послевкус и ретро-плодов аромат наистина вкусен. A вино, което съчетава мощ и елегантност в стъкло!

РЕЦЕПТА ARGENTO - Chefs Ivan Di Cesare и Emilio Recchia

Osso Buco на дисков плуг, придружено от пюре кубчета тиква с козе сирене и конфи чесън.

WINE

Heredad Malbec 2010 г. - Аржентина - R $ 34.90 - Enotria

На нос аромати на червени череши, цветя и подправки. Вкусът показва средно тяло, плодов, добър баланс между киселинност и съдържание на алкохол.

Araucano Reserve Cabernet Sauvignon Reserve 2009 г. - R $ 49.00 - The Brotherhood

Аромат на черен пипер прясно смлян черен плодове и червено. Вкус показва твърди танини, добро тяло, плодов киселинност и правилно. Чудесна възможност за барбекю.

Embocadero Темпранийо 2009 г. (Испания) - US $ 54.00 - Grand Cru

Много ароматно, загрят, подправки, кафе и черни плодове. В устата е мазнини с плодов и елегантен, завършва доста хубаво и дълго.

РЕЦЕПТА VERO - Chef Виниций Dobal

Сицилия Cassata с желе Caja

Десертно вино

La Cellia късна реколта 2008 г. - Аржентина - R $ 49.00 - Ville Du Vin

Плодове компот, (ананас, праскова), презрели плодове, цветя, с нотки на мед. Вкусът е сладък, добро тяло. Добър киселинност, с лек превес на съдържанието на захар. Long постоянство.

Morande късна реколта Совиньон Блан 2008 г. - R $ 54.80 - Разширяване

Приятен аромат на мед и маракуя. В устата, отбелязва потвърждава носа, балансирано и дълго.

Hukapapa 2007 Riesling десертно вино - Нова Зеландия - £ 79 00 - Enotria

Аромат на портокалова кора, кайсиевите и манго. В устата е интензивен с аромати на мед, цитрусови плодове и мармалад ...

Следвайте Life Blog Living на Twitter

Радвайте се на живота блог на страницата Living на Facebook

Италиански дегустация на вино е да се пътува през историята. Има, виното е повече от един продукт, това е вярно културна идентичност. Вечерта на понеделник ние проведе второто заседание на Life братство Living, с възможност да се насладят на различни стилове, създавайки много знания и удоволствие в чашата!

Вечерта започна напротив (интензитет), бяхме посрещнати с бутилка страхотно вино от Veneto, на Tommasi Amarone 2004, предложена от Flavio Maraninchi confrere.

Изготвен в Veneto Amarone Della Valpolicella DOC се произвежда с грозде Corvina Veronese, Rondinella и Molinara (задължително). Гроздето им преминават през процес на сушене с удар като стафиди, захар и много малко вода. Нейната стареене е най-малко 24 месеца. Резултатът е мощен вино, богат, дълъг живот, със съдържание на алкохол в диапазона от 14% до 16%. Перфектно вино за студените нощи, придружена от силни сирена, добра компания и медитация.

Ястия:

След разговор с Amarone изкъпани, отиде да се започне наистина дегустация на таблицата, която имаше за Chef Aldir Алмейда, който направи истински празник за членовете, който започна с красив American салата следвана за Brasato "без Бароло" и завършваща с Panna Cotta с Cover карамбол звездовиден анасон сироп в ром.

Brasato "без Бароло"

Panna Cotta с Cover карамбол в звездовиден анасон сироп с ром

Вината: Описанието на вината, е отговарял за колега Mark Фонсека.

Dolceto Зърното е сладка, обаче е ясно сухо и добре ароматизирани плодове и танин със забележителна. Това обикновено се сравнява с Beaujolais (Франция), но е по-сух и придружава хранене по-добре.

Първа Elvio Cogno Долчето d'Alba Vigna дел Mandorlo 2009-13%. Фаза 8 месеца в неръждаема стомана (60дни "Sur лъжа") + 6 месеца в бутилка.

 • Зрели плодове, особено череши, и леко сладък ръб. В устата хубаво вино с добри плодове (по-скоро, докато не е малко по-малко се екстрахира), меки танини и средни киселинност. По средата между тези неща, които са толкова преувеличени и тези, прости и непретенциозни, които, в случай на Долчето, обикновено моля да ми повече. I чувстваше претенциозност, че тук, но красиво изработени.

Гроздето Barbera е втората най-засадени от червено грозде, на Италия (Sangiovese е първото). Тя е в Пиемонт, по-специално в областта на грозде Asti и Alba, Барбера, който се откроява. Той е богат вино с висока киселинност и щедър тире на малина.

Второ Bruno Giacosa Barbera d'Alba 2003-14%. Отлежало в продължение на 12 месеца в големи дъбови бъчви (вероятно дъб Botti на Славония) + 6 месеца в бутилка.

 • А красотата на Barbera, с плодове вече показва признаци на напредък, бульон, леко пикантен, цветен дискретна и напълно интегрирана дърво. В устата виното добре балансирани с приятни танини, добра киселинност и след вкус вкусна. Покажи.

Лозята около селото на Barbaresco са отговорни за 45% от регионалното производство, с много лозя, разположени в рамките на града. Лозята в тази област са сравнително по-светъл цвят и имат тяло по-добре структуриран и ароматни.

Трето Albino Rocca Barbaresco Brich Ronchi Vigneto 1998-14%

 • Все още беше влюбен от Giacosa Barbera когато отворих тази. Да ... етикетират взриви feinho ада. Се казва, че който види човек не вижда сърцето. Lovely прекрасно с плодове (много добре) се е развила, пълен с висше лукс alcatrãozinho, Funghi, подправки и дърво integradíssima. Nose силен, ефирен, пълен с нюанси. За първи път аз не пропусна, че флорални неща, които харесвам в Небиоло. Може би защото винаги го свързват с вино по-деликатни, по-елегантен. Това, обаче, е, че дори и без всички благословени цветя. Деликатен, елегантен, комплекс, балансиран, добре зашити. Решен танини, добра киселинност и плач послевкус. Берберски Един от най-добрите, които някога съм имал удоволствието да пие. Открадна сърцето ми.

Въпреки използвайки същата каста и да се произвеждат до 15 мили разстояние, вината на Barolo и Barbaresco DOGC имат много забележими различия. The Barolos са склонни да бъдат по-затворена и набит, но на танини, които създава голяма разлика. The берберски са склонни да имат по-фини танини и може да се пие по-рано, докато Barolos може да изисква два пъти по-дълго, за да се наслади.

Четвърто Gianni Gagliardo Barolo Preve 1996 г. до 13,5%

 • Това тук тава твърде много готино. Само взе хазарта е открита в последователност Barbaresco Brich Ronchi. Елегантна, с разви плодове, тире земен, чай мате, катран дискретен и дърво стара къща. По-малко от многоликия Brich, по-сдържан прекалено, с нотка на сериозност. Тип библиотека дядо sizudo (моя беше ... просто не е имал библиотека).


Ще направя пост за тази уникална укрепен Италия.

Десерт: Cantine Pellegrino Marsala Superiore Riserva Ambra semisecco 1985-18%.

 • За да обобщим, манго, мед и орехи. Нищо задушаващия. Добър киселинност и добре интегрирани алкохол. Затворен вечерта с похвала.

Следвайте Life Blog Living на Twitter

Радвайте се на живота блог на страницата Living на Facebook


Изглежда, че намек гурме Интересно е, че аз просто видях на Facebook страницата Pinto Ubiraja, сайтът thekitchn публикувани Замразяване билки в зехтин или безсолно масло (разтопено), кубчета, които могат да се използват по различни начини в кухнята.: печени, варени картофи и др.

Вижте стъпка по стъпка:

1. Изберете пресни подправки, за предпочитане справедливи или твоята собствена градина.

2. Ако искате можете да ги нарежете добре, или да ги остави на клони и големите листа. На снимката, билките се нарязан на ситно.

3. Място в тави ледени кубчета (около 2/3 пълна с билки).

4. Можете да смесвате билки (градински чай, мащерка, розмарин).

5. Поставянето на студено пресован зехтин през билки.

6. Покрийте с найлон и се замразява.

7. Махни замразени кубчета и съхраняват в малки контейнери или торби за замразяване.

8. Не забравяйте да се етикетира всяка опаковка посочва какъв вид трева кубчета!

Следвайте Life Blog Living на Twitter

Радвайте се на живота блог на страницата Living на Facebook

Колкото повече научаваме за вино, толкова повече желаем да опитват нови етикети и намерете нови региони. Проблемът е, че всички тези желания за извършване на разходите започва да се скъпи, стълбата е висока. Nesta hora, a melhor coisa a fazer é reunir um grupo de amigos e montar uma confraria. A iniciativa é divertida, diminui o custo, além de proporcionar momentos de alegria e confraternização.

O primeiro encontro da confraria Vivendo a Vida foi realizado nesta quarta feira, com a presença dos seguintes confrades: Silvestre Tavares, Julio Antunes, Marcos Fonseca, Aldir Manoel e Flavio Maraninchi . A idéia é ter mais um, completando seis confrades .

Harmonização foi Salada de entrada eo principal, Filé ao molho de vinho tinto e risoto de açafrão e aspargo verde (by Maraninchi)

A noite foi dedicada aos vinhos tintos da Hungria , quebrando a máxima sobre Hungria x Tokaji.

Após o ingresso das uvas na cantina e acurada seleção dos melhores grãos, elas são desengaçadas e imediatamente resfriadas a 15-20°C, antes de iniciarem a fermentação em tanques de inox e grandes cubas de madeira sob temperatura controlada. A fermentação alcoólica é conduzida de 1-3 semanas, com temperaturas específicas para cada variedade ea obtenção de vinhos de prensa é realizada de forma pneumática para maximizar a qualidade dos taninos. A malolática ocorre de forma espontânea nas barricas, onde 80% delas são de carvalho húngaro eo restante de procedência francesa. O período de amadurecimento dura entre 14-18 meses, sendo selecionados os melhores lotes. Os vinhos de crus mais prestigiados não são filtrados e sempre afinam em garrafa antes da emissão ao mercado.

Attila Gere é o “superstar do vinho tinto da Hungria” segundo Jancis Robinson, que ainda faz analogia com seu Solus: “The red counterpart to Szepsy” (A contrapartida tinta ao melhor dos Tokaji)”. Gere ainda ostenta as 4 máximas estrelas no Hugh Johnson 2010.

Attila foi reconhecido ainda como melhor enólogo húngaro em 2004, quando recebeu também reconhecimentos em Verona, Bruxelas e Londres. Sua última recompensa chegou em 2004 quando seus vinhos bateram às cegas o Château Pétrus em degustações simultâneas na Áustria e nos Estados Unidos.

A descrição dos vinhos ficou a cargo de Marcos Fonseca , grande enófilo estudioso, experiente, e conhecedor na taça de grandes vinhos, no qual transcreveu a sua opinião, que mostrou conformidade com a da maioria, inclusive a minha.

 • Kopár 2007 – 50% C. Franc, 40% Merlot e 10% C. Sauvignon – 15% de álcool – Estagiou algo entre 16 e 20 meses em carvalho (60% do vinho em barricas novas de carvalho hungaro e os 40% restantes em grandes barris de 2.500 a 5.000 litros) – Villány – Extremo sudoeste da Hungria – Vinhedos com 7-13 anos de idade, em densidade de 7.200 plantas/há – Preço: 280,00 – Importadora Decanter

  Mix de frutas negras e vermelhas, um pouco de mato seco e madeira muito bem integrada. Ligeiro acento floral. Na boca, um vinho com taninos presentes porém nada agressivos, boa acidez delineando muito bem a boa fruta presente e persistência média/longa. Passaria fácil por um bom Bordeaux. Obviamente, ainda um pouco primário, mas já bastante equilibrado e sem excessos. Os 15% de álcool assustam, mas se mostram incrivelmente integrados. Meu preferido eo menos caro dos três.

 • Solus 2007 – 100% Merlot – 15% de álcool – Elaborado apenas em safras consideradas excelentes – 16 meses em barricas novas de carvalho húngaro – Villány – Extremo sudoeste da Hungria – Vinhedos com 5-13 anos de idade, em densidade de 7.200 plantas/ha, com exposição sul – R$ 400,00 – Importador Decanter

  Fruta um pouco mais extraída que a do Kopár, com predominância das vermelhas, ligeiramente compotadas, e um traço de baunilha, deixando o conjunto com um viés meio adocicado quanto comparado aos outros dois. Na boca, um vinho com taninos macios, acidez correta e boa persistência. Mais uma vez o alto teor alcoólico não se faz sentir. Naturalmente, um vinho jovem, com estilo meio internacional. Apesar dos pesares, um excelente Merlot húngaro .

 • Em minha opinião – ST – Foi o melhor tinto no Decanter Wine Show

Attila 2007 – 50% Cabernet Franc, 35% Merlot e 15% Cabernet Sauvignon – Villány – Extremo sudoeste da Hungria – Vinhedos com 10-15 anos de idade, em densidade de 7.200 plantas/ha. – Também elaborado só nas melhores safras, com uma seleção das melhores cuvées – 16 meses em barricas novas de carvalho húngaro – 15% de álcool – R$ 800,00 – Importador Decanter

 • Paleta aromática na onda da do Kopár, só que mais exuberante, com fruta mais evidente. Na boca, um vinho encorpado, com fruta um pouco mais extraída que o primeiro, mas sem o traço adocicado do segundo, taninos redondos e acidez correta. Outro grande vinho . De cara impressiona mais que os outros. Entretanto, no decorrer da noite, diante da maior elegância do primeiro, se torna uma segunda opção de luxo , principalmente se formos levar em conta o custo/benefício.

Следвайте Life Blog Living на Twitter

Радвайте се на живота блог на страницата Living на Facebook