pengoptimuman enjin carian menghantar laman web e-mel pemerah

Archive for the 'wain dari Brazil' Category

Travel, rasa, mendapatkan maklumat, ini telah menjadi yang berterusan dalam hidup saya sejak kebelakangan ini. Baru-baru ini kembali ke Bento Gonçalves, kawasan yang indah di mana saya merasa sangat baik, dan mampu untuk melawat beberapa ladang anggur yang belum tahu. Hentian pertama adalah di Pizzato, di Lembah Vineyards, di mana saya telah diterima oleh Flávio sila Pizzato, rakan kongsi di kilang wain.


Yang Pizzato awal adalah sama dengan ladang anggur lain di Serra Gaucha, dengan ketibaan pendatang Itali yang menetap di kawasan tersebut dan ditanam anggur pertama. Dalam kes ini, trajektori syarikat itu bermula dengan ketibaan pada tahun 1880 daripada Antonio Pizzato, berasal di rantau ini Itali di Vicenza di Veneto. Selepas beliau, perjanjian itu telah disentuh oleh anaknya Giovanni, datuk kepada Pliny Pizzato, pertanian, selain semangat untuk wain, cintakan vitikultur. Beliau bertanggungjawab untuk memasang syarikat itu - sejak tahun 1960-an - di Lembah Vineyards, wain dan menghasilkan secara komersil. Ini berlaku pada tahun 1998, anak-anaknya, Flavio, Flavia, Jane dan Ivo, mula mereka bentuk label Pizzato. Sejak itu wain membentangkan wain lebih baik tersusun dan berkualiti, didorong oleh berprofil tinggi, yang Merlot.


Disediakan oleh kaedah tradisional yang berkilauan


Tong Bilik


Kawasan pengeluaran

Antara wain merasai, saya rasa semua yang tersedia ada, seperti DNA99 dan Chardonnay (dengan dan tanpa kayu) JANGAN (Pecahan Asal Valley Vineyards) mengesahkan kualiti dalam cawan. Rizab, seperti Cabernet Sauvignon, Tannat, Alicante Bouschet dan Merlot, terkejut. Mempunyai label talian Fausto, yang dibuat dengan anggur dari ladang anggur di Pizzato Dr Faustus, yang terletak di Dua Lajeados, Serra Gaucha, sebagai Fausto Brut, Demi Sec Faust, Faust Cabernet Sauvignon dan 2011 tuaian Fausto Rosé Merlot, menarik perhatian . Batang dan membuat kesimpulan mereka.

Lawatan - Setiap hari dari 10h untuk 17h dan Sabtu dan hari cuti dari pukul 10 pagi hingga 18pm. Maklumat lanjut melalui e-mel atau melalui telefon: (54) 3459.1155 dan (54) 3055,0440.

Teks asalnya diterbitkan dalam ruang Hidup Hayat | C2 + Pleasure & Cia | Jurnal Warta

Lajur hari ini adalah khusus untuk Pinot Noir, salah satu daripada anggur tertua dan yang paling penting di dunia ditahbiskan di rantau ini Burgundy Perancis, wain luar biasa mereka. Ia juga terkenal untuk digunakan dalam penyediaan champagne.

Ciri utama dari Pinot Noir adalah keanggunan. Ketika muda, kasta yang mempunyai perisa buah-buahan merah dan tanin lembut dan segar, dengan tekstur ringan daripada Cabernet Sauvignon, yang membuat wain mereka sedap dan sesuai untuk cuaca musim panas.

Pada masa lalu, orang-orang yang membuat keputusan untuk memupuk Pinot Noir luar Burgundy mempunyai masalah. Anggur adalah sukar untuk berkembang, walaupun di tempat asal mereka. Walau bagaimanapun, walaupun masalah, loji ia sentiasa godaan. Mengatakan bahawa pengeluar Dunia Baru. Lama kelamaan, sebagai tambahan kepada pengetahuan teknikal dan dedikasi dituntut oleh pembuat wain, kasta yang telah menunjukkan keupayaan untuk menyesuaikan diri, membangunkan ciri-ciri sendiri, dengan rasa yang berbeza, tahap kualiti, keupayaan prestasi dan masa tempoh matang.

Hari ini kita sudah boleh rasa Pinots baik dari rantau yang berlainan di dunia, sebagai contoh, Oregon dan California di Amerika Syarikat dan negara-negara seperti Chile, Argentina, Uruguay, New Zealand, Jerman dan juga Brazil.

Permintaan yang tinggi bagi wain Pinot Noir di Brazil dan di dunia itu berlaku selepas pengumuman filem "sisi" pada tahun 2004. Dalam plot, seorang lelaki tertekan cuba untuk menjadi seorang penulis. Terpesona dengan wain Pinot Noir, dia memutuskan untuk memberikan sarjana muda untuk rakan baik anda perjalanan melalui wain California.

. Merasai untuk ini label dalam dan di luar ruangan Burgundy, berharga antara R $ 60 dan R $ 170 Pada akhir merasa, saya mempunyai kejutan besar: wain tidak menunjukkan perbezaan yang besar dalam kualiti dan, ya, perbezaan yang jelas gaya. Dunia Baru menunjukkan buah yang meriah, selalunya balik jambu batu masak. Dunia Lama, pula menunjukkan beban yang lebih sederhana dan kurang pada watak buah. Saya cadangkan untuk keju lembut harmonisasi, salmon, tuna, daging anak lembu dan pizza.

Vincent Girardin Santenay 2007 | Keseimbangan yang baik dan tumpuan, dengan buah-buahan merah, sentuhan ungu dan herba cahaya. Segar dan seimbang, dengan tannin yang amat lembut. Bagi mereka yang mempunyai lebih anjakan teksi. Di mana: Supermarket Ok | R $ 176 | Perancis

Domaine Pierre Andre Bourgogne Pinot Noir Vieilles Vignes 2011 | Nota buah-buahan segar, strawberi dan ceri, mineral dan balsamic. Halus dan elegan. Keasidan yang besar. Agak seimbang. Di mana: Buywine.com.br | £ 99 | Perancis

Bueno Bellavista Negeri Pinot Noir 2011 | pengulas Wain Galvão Bueno adalah sengit, dan pada masa yang sama elegan, dengan buah-buahan pada mengukur. Lembut dan seperti sutera. Penamat Long. Di mana: Carone | R $ 65 | Brazil

Matua Lembah Pinot Noir 2011 | contoh indah New Zealand | aroma sengit Ia mengingatkan buah-buahan merah, raspberry dan blackberry (sentuhan warna tanah lembut). Halus, dengan buah, nota elegan. Di mana: Wain Vix | R $ 65 | New Zealand

Marichal Pinot Noir 2009 | Fruity, kuat, berpengalaman dengan rempah. Pada lelangit, menunjukkan tanin lembut dan sedikit manis. Satu wain mudah untuk minum dan sebagainya. Di mana: ENOTRIA | $ 75 | Uruguay

Dr Longgarkan Villa Wolf Pinot Noir 2011 Qualitätswein | merasai buat kali pertama, Pinot Jerman. Disukai. Typicality baik. Aroma lazat, buah-buahan dan bunga-bungaan. Bulat, "panas" tetapi tidak beralkohol. Di mana: Wine.com.br | R $ 67 | Jerman

Chilcas Single Vineyard Pinot Noir 2011 | Sayur-sayuran dan buah-buahan memberi sentuhan khas untuk wain ini. Mengisi mulut dan meninggalkan aftertaste yang berpanjangan dan lazat. Berkuasa, tetapi tidak cloying dan alkohol. Kesegaran Besar. Di mana: Buywine.com.br | R $ 74 | Chile

Bodega Del Fin Del Mundo Reserva Pinot Noir 2011 | buah-buahan merah dan rempah (kayu manis). Lelangit baldu, dengan banyak buah-buahan masak dan jambu batu. Meninggalkan kesan di dalam mulut lazat. Di mana: Wine.com.br | R $ 64 | Argentina

"Pengikut Dear blog Life Hidup. Pada bulan September saya akan memulakan debutnya ruangan baru dalam jurnal Kejuruan Awam: ". Antara Wain dan Makanan" Dan sudah tentu ia tidak dapat menyampaikan maklumat itu kepada anda.

Capeletti ayam x Aurora Pinot Noir 2012 untuk 22.00 dalam mangkuk!

Baru-baru ini saya menerima seorang jurucakap bagi kilang wain Brazil Aurora, maklumat menyedari bahawa varieti anda Pinot Noir 2012, wain 22.00 reais di pasar raya di sini di gondola vix, menonjol, yang dinamakan sebagai satu-satunya Pinot Noir antara Brazil TOP 10 Bintang Wain bertanding London Wain Adil (adil wain terbesar di England) yang disiarkan dalam majalah botol, menjana jangkaan banyak.

Rujukan bagi wain yang berkualiti dengan anggur Pinot Noir adalah Burgundy mana plot kecil ladang anggur menghasilkan khazanah jarang berlaku. Oregon, California, New Zealand dan Chile juga menghasilkan baik Pinot Noir. Walau bagaimanapun, pengeluaran adalah amat terhad, kerana pelbagai ini agak pelik berkenaan dengan iklim dan tanah.

Di Brazil, Pinot Noir mempunyai pengeluaran yang baik, tetapi ia adalah di dunia sudah sukar pengeluaran, gambar anda di sini dengan iklim yang tidak menguntungkan. Selain label baik Rio Grande do Sul, negeri Santa Catarina juga telah menunjukkan hasil yang baik.

Kajian Diri:
Aurora varieti Pinot Noir 2012 - Brazil - Bento Gonçalves - 100% Pinot Noir - 12% - R $ 22,00 - ST (83)

  • Kesabaran meskipun jangkaan adalah lebih besar daripada kesan pertama dalam cawan, I, dan wain itu perlahan-lahan bertambah baik, menyampaikan apa yang dicadangkan. Ruby Visual intensiti sederhana. Aroma dewan peluru mengingatkan ceri, rasa dicairkan, nipis, keasidan menyegarkan, dan tanicidade alkohol sesuai, berakhir dengan penguasaan buah-buahan, tetapi agak pendek. A wain yang mudah, sesuai untuk julat harga anda. Sekarang pengharmonian dengan Capeletti daripada Frago adalah nota 10, adalah bernilai check-out.

Ikut Blog Hidup Hayat di Twitter

Nikmati Blog halaman Hidup Kehidupan di Facebook

Pelancaran rasmi Karnival 2013 sekolah lebih memenangi samba Sao Paulo akan pada petang Khamis

Tema plot-Go-Go pada wain dari Brazil untuk Karnival 2013 akan dirasmikan hari ini, Khamis (2). Acara ini dijadualkan untuk 20hb di sekolah samba, di Calle San Vicente, 276, kejiranan Bela Vista (Bixiga) di São Paulo. Parti untuk 400 tetamu akan disiram arak dan wain dari beberapa kawasan pengeluar utama Brazil (Serra Gaucha dan Kempen, Santa Catarina, São Francisco Valley dan Sao Paulo).

"Darah Bumi: anggur kehidupan: hadiah cinta dalam saluran penuh - wain dari Brazil" adalah tajuk tema yang akan diumumkan pada majlis itu. Pengumuman perkongsian antara Brazil Wain Institute (Ibravin) dan Vai Vai-berlaku pada 9 Mei di Sao Paulo. Pada awal bulan Julai delegasi sekolah - dibentuk oleh Presiden Darly Silva (Neguitão), timbalan pengarah Renato Maluf dan karnival Lourival de Almeida - adalah awal bulan ini di Serra Gaucha melawat beberapa ladang anggur untuk mendapatkan maklumat bagi penggubalan tema-plot tentang wain dari Brazil. Pada masa yang kami mengadakan bengkel "Wine & Karnival" - salah satu yang memberikan Pengharmonian samba ".

Perjanjian yang ditandatangani antara Ibravin dan Vai Vai-memerlukan penajaan sekolah akan datang dari rakan-rakan industri, melalui Hukum Rouanet. Yang Ibravin mempunyai peti "wain dari Brazil" tentang saluran untuk menerima tetamu dan masih membuat jualan wain dan wain berkilauan oleh kaca di mahkamah dan dalam acara-acara sekolah pada harga yang popular.

Ketahui lebih lanjut

Satu kebetulan gembira menandakan kesatuan Go-Go dengan Ibravin. Pemegang sekolah samba Sao Paulo, Wander Pires, yang intoned juara plot Restinga tahun ini di Porto Alegre, bertajuk "Dari mitologi dengan realiti, dari Piala Tinga di Tangan! Wain dari Brazil, sinonim dengan kualiti, kesihatan, kesenangan dan kemakmuran ". The debut Wander Pires dalam bendera alvinegro berlaku pada tahun 2011, manakala mempertahankan tema samba "Muzik Won," yang membawa bintang ke-14 kepada Go-Go.

Dengan trajektori ditandai dengan 14 tajuk, Go-Go mempunyai sejarah 82 tahun. Simbol adalah Saracura burung. Dalam tahun 1920, kawasan kejiranan Bixiga telah dimandikan oleh perairan Ribeirão Saracura (kini dilindungi oleh Avenue Sembilan bulan Julai). Brejeira rantau ini, terdapat insiden yang tinggi Saracura burung. Pada masa itu, kebanyakan keluarga hitam Bixiga tinggal di rantau ini. Oleh itu nama samaran yang diberikan oleh pihak sekolah. Maklumat lain mengenai laman web www.vaivai.com.br .

Ikut Blog Hidup Hayat di Twitter

Nikmati Blog halaman Hidup Kehidupan di Facebook