zoekmachine optimalisatie website dienen e-mail extractor

Archief voor de 'Cut' Category

Steeds meer geëvolueerd als de wijnen. Deze voorliefde werd onlangs versterkt door het proeven van de Argentijnse wijnen van Bodegas Lopez Montchenot, had ik de gelegenheid om deel te nemen aan de uitnodiging van de "Broederschap di Bacco", een van de meest bekende en gerespecteerde de hoofdstad. De locatie voor deze historische gebeurtenis was de import en de winkel "DOC Space", dat is in het midden van Shopping Day By Day, Canto Beach, omgeven door bars en zeer aantrekkelijk en goed bezochte restaurants (Elesbao Linhares Street, Shop 23, telefoon : 3024,1222).


De medebroeders in beeld: João Gomes Neto, Gabriel Lordello, Braz Zé Neto, Fabiano Lopes, Danilo Storari, Liemar Pretti, André Bourguignon, Plinius Ceolin, Thiago Rocha, Livius Bassani, Pero Paradise Felipe Dalla Bernardina en ik, Tavares Silvestre.

De Bodegas Lopez Montchenot, ook wel de laatste van Château Montchenot, gelegen in Cruz de Piedra (Alto Valle del Río Mendoza), Maipú, Mendoza, had de eerste oogst in 1960. De regio heeft een bevoorrechte microklimaat, hete zomers en droog, met zonnige dagen en koele nachten. Deze opmerkelijke temperatuurbereik is voorstander van de ontwikkeling van de druiven, het bereiken van een hoge kwaliteit.

De grote "kat sprong" die de wijnen van de wijn te maken met een onmiskenbare stijl, is het rijpingsproces x hout. Samengesteld van een hof van Cabernet Sauvignon, Merlot en Malbec, vooral de eerste, veroudering optreedt in het Frans eiken vaten, 5.000-20.000 liter, waar de wijn evolueert voor 10 jaar het winnen van een opmerkelijke complexiteit van smaken en aroma's voor naar de markt. Montchenot benoemd de 15 en 20 años leeftijd meer 5 en 10 jaar in de fles. De levering van deze wijnen in Brazilië is beperkt. Er is sommige gewassen in www.winelands.com.br .

De loop size beïnvloedt de kwaliteit van de wijn? Hoe groter de container, de onderste contact van het hout met de wijn en dus kleiner en langzamer zal het effect op de smaak van de drank zijn voorhanden zijn van voldoende elegantie. Grote vaten tienduizend liter invloed veel minder wijn dan kleine bordalesas vaten van 225 liter (standaard het meest gebruikt in de wereld van vandaag).

Wat is een verticale proeverij? Een verticale proeverij is wanneer verschillende jaargangen van dezelfde wijn zijn bewezen in de juiste volgorde. Ze zijn op de tafel van de dressing 50 ml van elk gewas geplaatst in genummerde schalen, meestal vijf in getal en wijnen hebben meestal de aanwezigheid van een "expert" of producent om de race te begeleiden. De proevers geanalyseerd technisch en klimatologische omstandigheden van elk jaar, kan het wijnmaken technieken en aspecten van de wijnbouw de aroma's en smaken van de wijn beïnvloeden. . In de test kunnen we de verschillen in geur en smaak van een gewas aan een ander die ook worden beïnvloed door jaren van bewaring Laat de wijnen geproefd te voelen:


1976 Bodegas Lopez Montchenot

  • Verbazingwekkend hoe een Argentijnse wijn, 38, nog steeds voert wonen en complexe noten. Mooie halo van oranje evolutie, baksteen. En die complexiteit. Aroma lijkt leer, tabak, honing, gedroogd fruit, rook en lichte aanraking balsamico. Medium-bodied smaak, met een goede zuurgraad en balans. Hij bevestigde de neus noten. Blind risico een traditionele Rioja geëvolueerd. Zeer fijne zaak. Om te koesteren.


1988 Bodegas Lopez Montchenot (Magnum -1,5ml) | Special Edition van de 115 jaar van de wijnmakerij.

  • De meer gesloten het paneel. Fruit donkere plaats gooi gepaard met een lichte hint van vanille. In de mond, evenwicht, met een licht rustieke tannines, de juiste zuurgraad en goed doorzettingsvermogen. Meer tijd nodig in de fles om de complexiteit en elegantie te krijgen. Ik vertrouw hem - ;) .


1992 Bodegas Lopez Montchenot Gran Reserva 20 años

  • Onderscheiden van de anderen door prominente citrusvruchten geassocieerd met het verleden tonen van oud hout en specerijen. De mond was zeer zacht, met ronde tannines, juiste zuurgraad en veel doorzettingsvermogen. Deze verschillende fruit en de zachte tannines ook mij hebben verlaten met een vlo in het oor met betrekking tot de veroudering potentieel. Een snelle en heerlijke wijn op het moment.


1998 Bodegas Lopez Montchenot Gran Reserva 15 años

Bruinachtige look met geëvolueerde halo. Aroma's ook verwijzen naar wijnen van de "traditionele Rioja" vlees notities, oud hout, honing, gecombineerd met gedroogde vruchten en kruiden. In de mond bleek te integreren, zelfs met een goede zuurgraad, merkt bevestiging van de neus, ronde, en met een goede persistentie. Het evolueerde zeer goed. Lindao!


2002 Montchenot (foto credit: Gabriel Lordello)

  • Gepresenteerd geconcentreerd aroma met vochtige aarde, hout, kaneel, noten, geroosterd. Medium lichaam smaak, fluweelzachte, rijpe tannines, elegant en evenwichtig. Plezierig. Het gevoel is van een lange levensduur.

De importerende Magnun bracht naar Brazilië wijnmakers Rafael Tirado van Chileense wijn Laberinto (uiterst links foto) en de Meinard Bloem ook Chileense Lagar de Bezana (boven rechter rand afgebeeld). De eerste stad werd bezocht Victory, en dan zal Rio en Sao Paulo.

Tijdens het diner gehouden door de Bristro Ville du Vin in Praia do Canto, ontving wijnmakers opinieleiders voor het proeven van de wijnen die werden gepresenteerd Laberinto Sauvignon Blanc Cenizas Barlovento 2011 Laberinto Pinot noir 2010 Lagar de Bezana Cabernet Sauvignon 2008 Lagar de Bezana Aluvión Grand Reserve 2007 en de Lagar de Bezana Limited Edition 2007. De wijnen werden begeleid door speciale gerechten bereid door chef-kok Tomaat, als octopus carpaccio, steak tartare en lamsvlees confit Pernil wijn risotto met funghi. De harmonisatie van de gerechten met witte en rode wijn was perfect! ", Tweede-me". Tot slot, een speciale dessert werd geserveerd: Panna cotta Chocolate.

De ondernemer en eigenaar van het importeren, Raphael Zanette (boven midden foto), ook aanwezig bij het ​​evenement en geroosterde met gasten. De wijnen zijn verkrijgbaar in de Ville du Vin winkel.

Volg hieronder mijn persoonlijke evaluatie:

Gelegen in het pre Andes-gebergte, op 600 meter boven de zeespiegel, Lake marges Colbun, dit fantastische project Rafael Tirado, één van de meest bekende en gerespecteerde Chileense wijnmakers, heeft slechts 18 hectare en een scala aan prijzen en erkenningen. De Laberinto naam portretteert Rafael wijngaarden, die werden geplant in de bochten en verschillende richtingen, om te profiteren van de diversiteit van de bodem en verhogen blootstelling aan de zon. Dus de druiven en wijnen te krijgen in de structuur en complexiteit.

Laberinto Sauvignon Blanc Cenizas Barlovento 2.011-12,5% R $ 94,00 - ST (93) Dit is een van de beste, of beter, Sauvignon Blanc Chileense die hebben geproefd tot nu toe. Hij had de 2007 vintage, die werd ingevoerd door het Huis van Porto geproefd, ik heb nog een paar flessen en is springlevend. De huidige gewas in 2011 was 94 punten (Descorchados 2012), vertoonde dezelfde kenmerken, maar met een meer uitgesproken zuurheid leeftijd. Visual groengeel, hog pruimen aroma's, licht gras en venkel. De smaak is fris, schoon en citrus, met een aantal minerale en een ongewone textuur voor een Sauvignon Blanc.

Octopus Carpaccio x Sauvignon Blanc

Laberinto Pinot noir 2010 - ST (90) - 13,5% - R $ 120,00 - Pinot Dit was de eerste keer dat ik proefde. Visual duidelijk robijn, intrigerende neus verschijnen een nota van rook, hars, beschadigen wat fruit verschijnt. Maar in de smaak bleek dat kwam. Grote zuurgraad, het genereren van veel frisheid, schoon en vers fruit. Goede balans en een laatste aangename mond.

Steak Tartare x Pinot Noir

De geschiedenis van het wijnhuis Lagar de Bezana, begon in de jaren '90 toen de ondernemer Ricardo Benzanilla ventures in de wereld van wijngaarden en wijnen. We kozen voor een land gelegen in de Alto Cachapoal, aan de voet van de Andes, 87 km ten zuiden van Santiago. Het milde klimaat en de temperatuurverschillen tussen dag en nacht, afkomstig speciale wijnen, unieke terroir. De Nederlanders die naar Chili ging met 15 jaar Meinard Bloem, een jaar geleden wijnmaker van de wijnmakerij. Het was zijn eerste bezoek aan Brazilië.

Lagar de Bezana Cabernet Sauvignon 2008-85% Cabernet en 15% Syrah - 14,4% - ST (88) - R $ 62,00 - Lagar de Bezana Aluvión Grand Reserve 2007-63% Syrah en 47% Cabernet - 14.5 % - ST (90) - R $ 105,00 - Lagar de Bezana Limited Edition 2007 - ST (90+) - 100% Syrah - 14,5% - R $ 145,00.

  • Op wijnen van wijnhuis Lagar de Bezana, vond ik zeer vergelijkbaar. Harsachtige neus, met tonen van zwart fruit in siroop nogal extraheren en alcoholisten. Alle met 14,5%. Gezien deze karakteristieken weer ten minste eerste beluchting van 1 uur, een groot deel van de alcohol te verwijderen. Ten tweede, proberen te harmoniseren met zalvende gerechten, met veel sappigheid. Een andere interessante factor en positief, de schijnbare levensduur van deze wijnen. Aangezien alcohol is een essentieel onderdeel van de ontwikkeling van een wijn, naast de tannines en zuren, recomento, hoewel nu al in een reeds leeftijd, goed kelder tijd verhit natuurlijk !!!.

Lamsbout confit met wijn risotto funghi x rood van Lagar de Bezana, perfect, zoals ik hierboven al zei, moet je zalvende gerechten ... lol!

Volg de Blog leven het leven op Twitter

Geniet van de blog pagina Living Life op Facebook

Omgeven door mysterie, maakt wijn Caballo Loco niet mee in het label van de oogst en niet de druif. Het is eigenlijk een verlaging van verschillende druiven en wijnen, die begon te worden gebruikt in de jaren '90 onder Jorge Coderch commando, de "Caballo Loco", die zijn naam leende aan de wijn.

Op dat moment waren er verschillende vaten van rassen Cabenet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Malbec van de oogsten in 1990 en 1993, maar in kleine hoeveelheden, voldoende voor een rassen lijn. Dus de wijnmakerij besloten haar Top, de Caballo Loco creëren.

In 1994, werd de helft van het vat voor Caballo loco Number 1, werd de andere helft gemengd en opzij gezet voor Aantal 2 enzovoorts. Elke oogst 50% van het voorgaande voegt de huidige.

De # 12 dat ik proefde is 50% van de oogst van 2007 en 50% van de gewassen is tussen 1990 en 2006.

Persoonlijke Rating: ST (93+)
-
Chile - Maipo Valley, Colchagua en Curicó - 14,6% - Cabernet Sauvignon, Carmenere, Malbec en Merlot - 18 maanden in barrel - Importeur Ravin
-
R $ 260,00

  • Ik had geproefd de # 9 en vond veel, maar het lijkt erop dat dit is nog beter. Visual intense robijnrode, intense fruit smaken zoals kersen, mango, pruimen in siroop, leer, en een prachtige caramel. De smaak toonde goed lichaam, geconcentreerd, zijdeachtige tannines, goede zuurgraad, evenwichtig, met een goed gemaakte hout dat de vrucht niet overlapt. Best lang. Ongetwijfeld een vinhaço!

Volg de Blog leven het leven op Twitter

Geniet van de blog pagina Living Life op Facebook

De importerende Capixaba
The Brotherhood gepromoot op het hoofdkantoor van gisteren, 30 juli (maandag), een proeverij met 12 wijnen. Het evenement was gericht op de officiële lancering van de Chileense wijnen lijn
François Lurton Hacienda Araucano , allemaal onder bevel van sommleier Cleber Alves, een beetje over de importeur en een wijnmakerij in de video hierboven beschrijven.

Het wijnhuis heeft net het certificaat van "biodynamische wijnen", dat is niets anders dan de waardering van de bodem en de plant in zijn natuurlijke habitat, door het gebruik van preparaten en verbindingen van plantaardige, dierlijke en minerale (biologische deel) in accurate tijd, rekening houdend met de astrale invloeden en de cycli van de natuur (dynamisch deel).

De familie heeft Lurton wijn aderen: twee vaders, broers, genereerde een afdaling van ongeveer 15 druiventelers, wijnmakers, négociants, kortom: een hele generatie gewijd aan wijn. Jacques en Francois Lurton zonen van André, een legende in Bordeaux. Altijd had revolutionaire ideeën voor Franse conservatieve normen, experimenteren met niet-traditionele druiven in nieuwe regio's, pleiten voor het gebruik van Schroefdop, lanceren gedurfd design kant gemengde regionale cultuur om hun wijnen te bevorderen. Zij begonnen hun loopbaan als consultants, werken rond de wereld als vliegende wijnmakers. Zijn internationale ervaring leverde hen contacten en een interessante opvatting over de wijn geografie van veel landen waar geleidelijk aan begon om hun eigen productie te realiseren. Ze besloten om de kwaliteit wijnen te produceren, maar betaalbaar, met behulp van secundaire gebieden op de stijging in landen als Chili, Argentinië en Spanje, alsmede oprichting van partnerships met producenten in Uruguay, Australië en Portugal.

Foto credit hierboven: Arismario Oliveira

De beklimming groep om de wijnen te beoordelen: Standing; Sidney Santiago, André Andrès, Leonardo Conick (eigenaar), I, Tom (Roerganger restaurant) en zijn vriend Sitting .; Fred, Julio Lemos (Papaghut), Elvecio Fae (directeur ExpoVinhos Victoria), de Premier Sommelier Sonia Aiello, Cleber Alves en Rafael Dias (DOC Space).

De wijnen per glas verrast, vooral presenteerde een uitstekend kostenvoordeel met prijzen variërend 29,00-329,00. Het hoogtepunt in mijn mening kreeg de goedkoopste wijnen, als de duurste had een verplichting om goed te zijn. Van de 12 wijnen 4 classificeren als "Goed en goedkoop".

Witte wijn Kawin Sauvignon Blanc 2011 - Chile - 100% Sauvignon Blanc - Central Valley (Valley Casablanca, Curicó en Lolol) - 12,5% - R $ 29,00
- ST (88)
- "Goed en Goedkoop"

De beste kosten-batenverhouding van de nacht, dit SB, toonde de typische aroma's van tropisch fruit cup en een lichte kruidachtige. De smaak is licht, fruitig, evenwichtige zuurgraad en verfrissend. Een gemakkelijke wijn te drinken en haar voorstel te begrijpen. Groot kopen.

Witte wijn - Araucano Sauvignon Blanc 2011 - Chile - 100% Sauvignon Blanc - Valley Lolol - Colchagua Valley - 12,5% - R $ 69,00 - ST (86)

Deze andere SB 5% wordt gefermenteerd in vaten, toonde vertragingen in de neus, minder uitbundig dan het eerste. De smaak is romig, minder fruitig, meer mineraal kenmerken, goede balans, goede zuurgraad, aangename afdronk.

Witte wijn GRAN Araucano Chardonnay 2007 - Chile - 100% Chardonnay - Colchagua Valley - 14% - R $ 129,00 - ST (88)

De Chardonnay is gebleken dat "proeverij charme" visuele geel goud, helder, licht, zeer intense aroma, herinnerend boter popcorn, honing, abrikoos, vanille. De smaak en mollig, fruitig, goede zuurgraad, maar zondigde in de balans, kan het hout minder aandacht hebben, verborg ze een beetje fruit. Een kwestie van persoonlijke smaak.

Rode wijn Kawin Cabernet Sauvignon 2010 - Chile - 100% Cabernet Sauvignon - Central Valley - 13% - R $ 29,00 - ST (86)

Wijn serveren uw voorstel, lichte, fruitige, zonder veel pretentie, een uitstekende keuze voor de partij.

Araucano Rode Wijn RESERVEREN Cabernet Sauvignon 2009 - Chile - 100% Cabernet Sauvignon - Colchagua Valley - 14% - R $ 49,00
- ST (88)
- "Goed en Goedkoop"

CS reserves toont al een grotere complexiteit, peper aroma's van vers gemalen, zwart en rood fruit. Palate toonde stevige tannines, goed lichaam, fruitig en adequate zuurgraad. Geweldige keuze voor een barbecue.

Araucano Rode Wijn RESERVEREN Carmenere 2010 - Chile - 100% Carmenere - Colchagua Valley - 13,5% - R $ 49,00
- ST (87)
- "Goed en Goedkoop"

De Carmenere ook beviel me, typische noten van peper, kruiden en bessen. De smaak is fruitig, goed lichaam, goede zuurgraad en een goede persistentie.

Araucano Rode wijn Pinot Noir RESERVEREN 2010 - Chile - 100% Pinot Noir - Central Valley - 13,5% - R $ 69,00 - ST (88)

Zeer rijpe aardbeien, bessen en kersen. Frisse smaak, licht-bodied, makkelijk te drinken en te behagen.

Rode wijn HUMO BLANCO 2008
- Chile - 95% Pinot Noir en 5% Syrah - Valley Lolol - 15,5% - R $ 109,00 - ST (90)

Meer ingetogen in de neus, maar met een heerlijke mond, romig, fruitig, hout zeer goed geplaatst, evenwichtig en een lange afdronk.

Araucano Rode Wijn RESERVEREN Syrah 2011 - Chile - 100% Syrah - Colchagua Valley - 14,5% - R $ 65,00
- ST (88) - "Goed en Goedkoop"

Wijn zeer mooi, zeer rond, klaar, Docinha fruit, een echte "vrouwelijke wijn."

Rode wijn CLOS DE LOLOL 2009 - Chile - 38% Carmenere, 28% Cabernet - Sauvignon, 20% Syrah, 14% Cabernet Franc - Valley Lolol - 18 maanden in vaten van tweede gebruik - 14,5% - R $ 109,00 - ST (90+)

Dit hof had anijs noten, bloemen en rode vruchten. De smaak heeft een goede body, fijne tannines, goede zuurgraad en een goede lange afdronk.

Rode wijn Cabernet Sauvignon GRAN Araucano 2009 - Chile - 100% Cabernet Sauvignon - Colchagua Valley - 18 maanden in vaten (70% nieuw, 30% tweede gebruik) - 14,5% - R $ 149,00 - ST (90+ )

De eerste noot in de neus was ade zwarte olijven, die afgevoerd openen veel fruit, pruim, guave en vanille achtergrond. De smaak is dicht, goede zuurgraad, het creëren van een aangename frisheid, fruitig, minerale licht, met een aangename afdronk.

Rode wijn ALKA CARMENERE 2009 - Chile - 100% Caemenére - Colchagua Valley - 18 maanden in eiken vaten - 15% - R $ 329,00 - ST (92+)

Met al de verplichting om goed te zijn, Alka, de top van de wijnmakerij, gepresenteerd weelderige toelichting op de neus, gebrande koffie, sigarenkistje, hardhout, rood fruit en vanille. De smaak bevestigt de kwaliteit en de neus merkt heel romig, fruitig, evenwichtig, nodig een paar jaar in de fles tot een grotere complexiteit te tonen. Mooie wijn!

Volg de Blog leven het leven op Twitter

Geniet van de blog pagina Living Life op Facebook