tražilice optimizacija web pošaljete e-mail izvlači

Arhiva za 'sauvignon blanc' Kategorija

Izvorno objavio tekst u stupcu Living Life | C2 + Užitak & CIA | časopis novine

Iako je vrijeme u Brazilu tražiti više svjetla i osvježavajućih vina u okusu, kao bijelci, još uvijek postoji otpor u vrijeme da ih cijeniti. To je naš omiljeni napitak je dobar, pogotovo crvene, znamo. No, to ne bi trebao biti izgovor da se neka od bjelanjaka stranu. Dobro je zapamtiti o "francuski paradoks" (fenomen koji intrigira znanstvenike, u kojoj je francuski, čak i jesti hranu visoke u masnoće, imaju niske stope smrtnosti od koronarne bolesti srca) dolazi iz zemlje koja proizvodi i troši puno bijelih vina. Svatko tko želi više opravdanja da se predaju na zadovoljstvo bijelih vina, je ovo: Znanstvenici sa Sveučilišta u Milanu, izjavio tvari u bijelom umanjuje sklonost prema bolesti poput artritisa i osteoporoze.

Postoji širok raspon bijelih vina na različite ukuse i različite prigode. Danas smo dobili razraditi s grožđa sauvignon blanc, podrijetlom iz Bordeaux, Francuska, koja je često pomiješana s Sémillon, kako u suhim vinima, a desertna vina, Sauternes i Barsac u. Ali bilo je u Loire Valley (Moonlight) u središnjem dijelu, gdje grožđa obavlja najbolje sa imenom Pouilly-dima. Preko rijeke Loire, Sancerre je još jedan važan naziv sauvignon blanc, dajući dobar kao vino. U oba žalbe vina imaju minerale, prilično svježe značajke.

Trenutno se uzgaja u područjima novom svijetu, kao što su Brazil, Čile, Kaliforniji, Australiji i Novom Zelandu, postizanje izvrsne rezultate, predstavljajući u skladu s metodama uzgoja, tla i klime, različite bilješke o nepce. Općenito pokazuju zelenkasto žute boje, visoku kiselost i voćne arome (breskve, strast voće, svinjska šljiva i drugi). Također možete vidjeti zeljaste, minerala i citrusa bilješke. Obično se stvara vina se konzumira mlad, jer ne reagira dobro.

Vrijeme je da se uskladi bijelci su više svestran i odgovaraju širi spektar namirnica. Dok tanina crvene je komplicira faktor za "borbu" s nizom recepata, što nije slučaj sa bijelcima. Osim salate, plodova mora, bijelci idu dobro sa šparogama, kineski, japanski, tajlandski, carpaccio ili riba tartar i Peruanski ceviches. Oni su savršeni s kozjim sirom.

Chronos rezervat 2012 - imat Curico Maipo - Čile - R $ 49,00 - DOC prostor

 • S grožđa iz Curicó i Maipo dolinama visine preko 500 metara, ovaj sb svijetlih arome citrusa i bilja, s osvježavajućim okusom i dobre postojanosti.

Izbor vikar je Sauvignon Blanc 2012 - Marlborough - Novi Zeland - R $ 95,00 - Grand Cru

 • Sauvignon je veliki izbor Novom Zelandu. Ovaj primjerak je lagana i osvježavajuća, s zeljaste bilješke, zelene jabuke i cvjetni. Nemoguće ne sviđa.

Vila Francioni Sauvignon Blanc 2012 - São Joaquim (SC) - Brazil - R $ 103,00 - Ravin.com.br

 • Svježe i uravnotežen, s voćnom aromom posebno ananas, jabuka, note bijelog cvijeća pomiješana sa svjetlom citrusa dodir do kraja. Izvrstan za početak ručak u ljeto.

Bueno Bellavista Žetva Sauvignon Blanc 2012 - Gaucho kampanja - Brazil - R $ 45,00 - Dobro hipermarket

 • Sauvignon pronašao savršenog partnera u terroir od gaucho kampanje. Očuvanje aspekte minerale i veliku svježinu. Nevjerojatna.

Henri Bourgeois Pouilly dima hr Travertin 2011 - Loire - Francuska R $ 131,00 - Grand Cru

 • Pouilly-Fume je vino Loire Valley, blizu Sancerre, u središtu Francuske, napravio isključivo sauvignon blanc, to je punog i malo hladnije. Vrijedno znati.

Château de Rougerie Bijela 2011 - Entre-Deux-Mers - Francuska - R $ 75,00 - wine.com.br

 • Sauvignon proizvela petit dvorcu sa mnogo voća i svježine dugo.

Izvorno objavio tekst u stupcu Living Life | Notebook Pleasure & CIA | The Journal novinama

Degustacija vina obično povezuje s hladnije sezone. No, to ne sprječava piće je cijenjen u ljeto. Umjesto više punog, dolaze u sliku, lagana i osvježavajuća vina: pjenušac, bijelo, Rose i crna vina, bez prolazi kroz drvo.

U podrumima i predlažemo da odaberete naljepnice za nove usjeve. To će biti više kiselosti, a time i veću svježinu. Ne zaboravite također provjeriti sadržaj alkohola. Manja (13% je idealan), manji osjećaj topline. Općenito, ljetni vina su lakše piti i jeftinije.

Dakle, imate veću percepciju mirisa i okusa, temperatura je ključni faktor. Ako vino okusio jako hladno, te je otkazao svoje arome, čini očitije osjećaj gorčine i tanine za crveno. Poslužuje se vruće, alkohol je izraženije. U to vrijeme, led kanta je bitno pribor.

Pjenušava (radna temperatura 6-8 ° C)

Unatoč šampanjac je svjetski poznati i cijenjen, nacionalni pjenušava također imaju iznenađujuću svježinu.

Bijela (Radna temperatura 10º do 12ºC)

Indijski Čileanski Sauvignon, Chardonnay Brasileiro, Vinho Verde iz Portugala, Argentine Torrontes, francuski Muscadet, lagana i osvježavajuća. S obzirom na kiselost kao najviše kvalitete bijelog vina, uvijek se odluče za nove usjeve.

Rosé (radna temperatura između 10º do 12º C)

Oni su izrađeni s grožđem i vinified s kore za neko vrijeme, samo za mjerenje boje na piće. Rezultat je delikatna vina poput bijelog, aromatičnog, ali s više struktura na nepcu, što će im omogućiti da prati više strukturirane jela.

Crveno svjetlo (radna temperatura 14º C)

Svjetlo crvena, s dobrom kiselosti i niske tanina opterećenja su najprikladniji. Npr Pinot crni, Gamay, Tempranillo, Bonarda su također dobra opcija.

Adolfo platna Brut - Brazil - R $ 33 - Prostor doc

 • Jarko svjetlo žute vizualne, srednjih i malih mjehurića s dobrim upornost. Arome podsjeća kiselo tijesto kruh, voćni i cvjetni. Nepcu pokazuje prosječnu creaminess, dobar plod, svježe, intenzivan i uravnoteženu kiselost.

Castellroig Cava Brut sud - Španjolska - £ 74 - Grand Cru

 • Pjenušava lijepa španjolski, pripremljena s rezanje grožđa Macabeo, Parellada, Xarel·lo. Citrus miris s notama jabuke, kruške i neke pržen i minerala. Suha i strukturirano nepce, velika kiselost i creaminess.

Bijelo Polje vojvoda 2012 - Španjolska - £ 30 - Prostor doc

 • Priprema s Viura grožđa (80%) i sauvignon blanc (20%), predstavlja vizualnu slame žute sa zelenim naglašava. BlackBerry svježe voće, kao što su jabuke i breskve. Nepce je voćno i ima uravnotežen i dobro integriran kiselosti.

Dadivas Pinot crni 2012 - Brazil - R $ 42,90 - U redu supermarket

 • Bira engleskog magazina Decanter kao jedan od šest najboljih brazilskih vina Pinot Noir, kao i velika cijena pokazuje puno typicality s zrelih crnih voćnih nota, s nekim floralnim notama. Meko nepce, svježe i okrugli. Lako vino piti i da molimo.

Tapada učiniti Fidalgo Rose 2012 - Portugal - £ 35 - Carone

 • Ova oznaka, vrlo hvaljen u utrci, pokazalo je vizualni uživo trešnja, intenzivan miris, voćnog, podsjećajući ogrozd. Nastavio oduševljene u ustima. Ona je skrenuo pozornost od velike kiselosti i svježine.

Palmira Sauvignon Blanc 2012 - Čile - 29 kn - Zanatta

 • Ugodan miris, s agruma. Kao nedostatku zeljastih. Kušajte svjetlo, s mekom teksturom i dobrom kiselosti. Da biste se kušati bez većih pretenzija. Vino za dana u dan.

Palmira Chardonnay 2012 - Čile - 29 kn - Zanatta

 • Svježe, vesela, ima note bijelog voća, kruške, breskve, limun i mineralne svjetla. Kušajte blaga, sa sadašnjošću i uravnotežene kiselosti. Drugi vino koje treba poduzeti na plažu ili bazen.

Crios Susana Balbo Torrontes 2012 - Argentina - £ 46 - www.wine.com.br

 • Nisam mogao propustiti argentinski Torrontés. Svježi miris s cvjetnim notama tipičnim ruža i liči. Nepce je svjetlost i svjež, s mekom teksturom, velike kiselosti. Moderan i dobra postojanost.

Uvoz Magnun doveo Brazil vinara Rafael Tirado čileanskih vina Laberinto (krajnje lijevo) i foto Meinard Bloem i čileanski Lagar de Bezana (na slici gore desnom rubu). Prvi grad je posjetilo pobjede, a onda će se u Rio i Sao Paulo.

Na večeri održanoj od Bristro Ville du Vin u Praia do Canto, vinari dobili lidere za degustaciju vina koje su predstavljene Laberinto Sauvignon Blanc Cenizas Barlovento 2011 Laberinto Pinot crni 2010 Lagar de Bezana Cabernet sauvignon 2008 Lagar de Bezana Aluvión Grand Reserve 2007. i Lagar de Bezana Limited Edition 2007. Vina su popraćena posebnim jela kuhar rajčice, kako hobotnice carpaccio, tatarski biftek i janjetinu confit Pernil vina rižoto s gljivicama. Usklađivanje jela s bijelim i crnim vinima je savršeno! ", Drugi ja". Konačno, poseban desert je poslužen: Panna cotta Čokolada.

Poduzetnik i vlasnik uvoza, Raphael Zanette (na slici gore centru), također je nazočio događaju i nazdravili sa gostima. Vina su dostupni u Ville du Vin trgovine.

Slijedite moj osobni procjenu u nastavku:

Smješten u pre Andama, na 600 metara nadmorske visine, Lake margine Colbun, ovaj fantastičan projekt Rafael Tirado, jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih čileanskih vinara, ima samo 18 hektara i niz nagrada i priznanja. Naziv Laberinto prikazuje Rafael vinogradima, koji su zasadili u zavojima i različitim smjerovima, iskoristiti raznolikosti tla i povećati izlaganje suncu. Tako grožđe i vina dobiti strukture i složenosti.

Laberinto Sauvignon Blanc Cenizas Barlovento 2011-12,5% R $ 94,00 - ST (93) Ovo je jedan od najboljih, ili bolje, Sauvignon Blanc čileanski koji su okusili do danas. On je okusio berba 2007, koji je uvezen dom Porto, imam još nekoliko boca te je vrlo živ. Trenutni obrezivanje u 2011. je 94 poena (Descorchados 2012), pokazali su iste karakteristike, ali s izraženijim kiselinama po dobi. Vizualni zelenkasto žuta, svinja šljiva mirisi, svjetlost trave i komorač. Nepce je svježa, čista i citrusa, s nekim mineralnim i neobičnom teksture za sauvignon blanc.

Hobotnica Carpaccio x sauvignon blanc

Laberinto Pinot crni 2010 - ST (90) - 13,5% - R $ 120,00 - pinot Ovo je bio prvi put da sam okusio. ,,, Oštetivši voće pojavi smola intrigantna nos pojavljuju notu dima Visual jasno rubin. Međutim, u okusu pokazao da je došao. Velika kiselost, generiranje puno svježine, čisto i svježe voće. Dobra ravnoteža i konačni ugodno usta.

Tatarski biftek x Pinot crni

Povijest vinarije Lagar de Bezana, započeo je u 90-ih godina, kada je poduzetnik Ricardo Benzanilla ulaganja u svijet vinove loze i vina. Izabrali smo zemlje koja se nalazi u Alto Cachapoal, u podnožju Anda, 87 km južno od Santiaga. Blaga klima i varijacije u temperaturi između dana i noći, potječu posebne vina, jedinstveni terroir. Nizozemci koji su otišli u Čile sa 15 godina Meinard Bloem, prije godinu dana vinarije vinar. Bio je to njegov prvi posjet Brazilu.

Lagar de Bezana Cabernet sauvignon 2008-85% Cabernet i 15% Syrah - 14,4% - ST (88) - R $ 62,00 - Lagar de Bezana Aluvión Grand Reserve 2007-63% Syrah i Cabernet 47% - 14,5 % - ST (90) - R $ 105,00 - Lagar de Bezana Limited Edition 2007 - ST (90 +) - 100% Syrah - 14,5% - R $ 145,00.

 • Na vina iz vinarije Lagar de Bezana, našao sam vrlo slično. Smolasta nos, s notama crnog voća u sirup, a ekstrakt i alkoholičara. Svi s 14,5%. S obzirom na ta svojstva pokazuju barem prvi prozračivanja 1 sat, kako bi se uklonili veliki dio alkohola. Drugo, nastojati uskladiti s mastan jela, s puno sočnosti. Još jedan zanimljiv faktor, a pozitivno je očito dugovječnost tih vina. S obzirom da alkohol je bitna komponenta u evoluciji vina, osim tanina i kiselosti, recomento, unatoč već bio u već poodmakloj dobi, dobro podrum vrijeme, grije naravno !!!.

Janjeći but confit s RIŽOTO vino gljivicama x crvene od Lagar de Bezana, savršena, kao što sam rekao gore, morate mastan jela ... lol!

Pratite blog živjeti život na Twitteru

Uživajte stranicu bloga dnevni život na Facebooku


Vlasnik garaža i vođa pokreta pod nazivom Robert Parker kao Bad Boy Saint Jean Luc Emilion Thunevin je jedan od najuglednijih vinara Bordeaux. Njegovi vina stalno Mattie međunarodni kritičari. Njegova ikona, Château de Valandraud , osporava ljubitelje vina iz cijelog svijeta, ja sam imao priliku kušati. Zamak je unaprijeđen u Premier Grand Cru Classe B, sada u 2012. godini.

Nedavno sam upoznao u čaši njegova bijelo vino, N. 02 Blanc Valandraud 2007. Većina usjeva, sud koristi je 50% Sauvignon i 50% Semillon. Ako se pitate zašto vam nikada nije vidio ovo vino, niste sami. Proizvodnja je vrlo mala. Obično je samo 3.000 do 4.000 boca se proizvode.

Osobne Ocjena: ST (92) - Francuska - Bordeaux - 50% Sauvignon i 50% Semillon - R $ 243,00 - Uvoznik Kuća Porto

Vizualni slama žuta, voćnih okusa (limun, breskva, kruška), svjetlo badema i mineralnih bilješke. Nepce je osjetljiva, tanka, nešto kremasto, velika kiselost, srednje tjelesne, s vrlo skladan usta kasno, uravnotežen s breskve i mineralnim aftertaste. Njegova barel starenje 12 mjeseci pokazuje da drvo nije miješao, podržava. Bijela poštovanja koje će se razvijati dobro, dobivanjem složenost.

Pratite blog živjeti život na Twitteru

Uživajte stranicu bloga dnevni život na Facebooku

Uvoz Capixaba
Bratstvo promoviran u svom sjedištu jučer, 30. srpnja (ponedjeljak), degustacija vina s 12. Događaj je usmjeren na službenim predstavljanjem čileanskog vina linije
François Lurton Hacienda Araucano , sve je zapovijedao sommleier Cléber Alves, opisujući malo o uvoznika i vinarije u videu iznad.

Vinarija je upravo primila certifikat "biodinamike vina", što je ništa drugo nego uvažavanje tlo i biljke u svom prirodnom staništu, kroz korištenje priprema i spojeva biljnog, životinjskog i mineralnog (biološki dio) u točne puta, vodeći računa o astralnim utjecajima i ciklusi prirode (dinamički dio).

Obitelj ima Lurton vina vene: dva oca, brata, ostvarila silazak oko 15 grožđa vinogradara, vinara, négociants, ukratko: cijelu generaciju posvećen vinu. Jacques i Francois Lurton sinovi André, legende u Bordeauxu. Uvijek je imao revolucionarne ideje za francuski konzervativnih normi, eksperiment s netradicionalnim grožđa u nove regije, zagovaraju korištenje Screwcap, pokrenuti smion dizajn ruke mješoviti regionalnu kulturu promovirati svoja vina. Počeli su karijeru kao konzultanti, radeći širom svijeta kao leteće vinara. Njegovo međunarodno iskustvo im zaradio kontakte i zanimljivu ideju o vinskom geografije mnogih zemalja u kojima se postupno počeo shvaćati vlastitu proizvodnju. Oni su se odlučili za proizvodnju kvalitetnih vina, ali i povoljne cijene, korištenjem sekundarnih područja u porastu u zemljama kao što su Čile, Argentina i Španjolska, kao i uspostavljanje partnerstva s proizvođačima u Urugvaju, Australiji i Portugalu.

Foto kreditne gore: Arismario Oliveira

Penjanje skupina ocijeniti vina: Standing; Sidney Santiago, André Andres Leonardo Conick (vlasnik), ja, Tom (kormilar restoran) i njegov prijatelj sjedi .; Fred, Julio Lemos (Papaghut), Elvecio FAE (redatelj ExpoVinhos Victoria), premijer Sommelier Sonia Aiello, Cléber Alves Rafael Dias (DOC prostor).

Vina po staklu iznenadio, uglavnom predstavili izvrsnu troškova korist s cijenama u rasponu 29,00 do 329,00. Vrhunac po mom mišljenju ima najjeftinije vina, kao najskuplji imao obvezu biti dobar. Od 12 vina 4 klasificirati kao "dobar i jeftin".

Bijelo vino Kawin Sauvignon Blanc 2011 - Čile - 100% sauvignon blanc - Središnja Valley (Dolina Casablanca, Curicó i Lolol) - 12,5% - R $ 29,00
- ST (88)
- "Dobro, a jeftini"

Najbolji troškova i koristi od noći, to SB, pokazali su tipične arome tropskog voća čaša i blagi zeljastih. Nepce je svjetlo, voćni, uravnotežen kiselosti i osvježavajuće. Lako vino piti i razumjeti svoj prijedlog. Velik kupiti.

Bijelo vino - Araucano Sauvignon Blanc 2011 - Čile - 100% sauvignon blanc - Dolina Lolol - Colchagua Valley - 12,5% - R $ 69,00 - ST (86)

Ovaj drugi SB 5% fermentira u bačvama, pokazalo zaostaje u nos, manje bujan od prve. Nepce je kremasti, manje voćnog, više mineralna svojstva, dobar balans, s dobrom kiselosti, ugodno djelo.

Bijelo vino GRAN araucano CHARDONNAY 2007 - Čile - 100% Chardonnay - Colchagua Valley - 14% - R $ 129,00 - ST (88)

Chardonnay je pokazala da je "kušanje šarm" vizualni žuto zlato, jasne, svijetle, vrlo intenzivne arome, podsjećajući maslac kokice, med, marelicu, vaniliju. Okus i splasnuti, voćni, s dobrom kiselosti, ali griješili u ravnoteži, drvo može imati manje pažnje, ona je skrivala malo voća. Stvar osobnog ukusa.

Crveno vino Kawin Cabernet sauvignon 2010 - Čile - 100% Cabernet sauvignon - Središnja dolina - 13% - R $ 29,00 - ST (86)

Vino posluživanje svoj prijedlog, svjetlo, voćni, bez puno pretencioznosti, za zabavu odličan izbor.

Araucano Crveno vino Cabernet Sauvignon Reserve 2009 - Čile - 100% Cabernet sauvignon - Colchagua Valley - 14% - R $ 49,00
- ST (88)
- "Dobro, a jeftini"

CS rezerve već pokazuje veću kompleksnost, papar arome svježe tlo, crna i crvena voća. Nepce pokazala čvrste tanine, dobro tijelo, voćni i odgovarajuće kiselosti. Veliki izbor za roštilj.

Araucano Crveno vino REZERVA carmenére 2010 - Čile - 100% carmenére - Colchagua Valley - 13,5% - R $ 49,00
- ST (87)
- "Dobro, a jeftini"

Carmenére Također mi je drago, tipične note papar, začini i bobičasto voće. Nepce je voćni, dobro tijelo, s dobrom kiselosti i dobre postojanosti.

Araucano Crveno vino Pinot Noir REZERVA 2010 - Čile - 100% Pinot crni - Središnja Valley - 13,5% - R $ 69,00 - ST (88)

Vrlo zrela jagoda, ribiza i višnje. Svježe nepce, svjetlo zdravom, lako se pije i da molimo.

Crveno vino Humo BLANCO 2008
- Čile - 95% Pinot crni i 5% Syrah - Dolina Lolol - 15,5% - R $ 109,00 - ST (90)

Više suzdržan u nosu, ali uz ukusnu usta, kremasto, voćno, drvo vrlo dobro postavljena, uravnotežen i dugo završiti.

Araucano Crveno vino REZERVA Syrah 2011. - Čile - 100% Syrah - Colchagua Valley - 14,5% - R $ 65,00
- ST (88) - "dobar i jeftin"

Vino je vrlo lijepo, vrlo okrugle, spremni, Docinha voće, pravi "ženstveno vino."

Crveno vino Clos DE LOLOL 2009 - Čile - 38% carmenére, 28% Cabernet - sauvignon, 20% Syrah, 14% Cabernet Franc - Dolina Lolol - 18 mjeseci u bačvama drugom korištenja - 14,5% - R $ 109,00 - ST (90 +)

Ovaj sud je imao anisa bilješke, cvjetni i crveni plod. Nepce ima dobro tijelo, fine tanine, dobre kiselosti i dobre uporni završiti.

Crveno vino Cabernet Sauvignon GRAN araucano 2009 - Čile - 100% Cabernet sauvignon - Colchagua Valley - 18 mjeseci u bačvama (70% novi, 30% druga uporaba) - 14,5% - R $ 149,00 - ST (90 + )

Prva napomena u nos bio ADE crna maslina, koji raspršila otvara puno voća, šljiva, guava i vanilije pozadini. Nepce je gusta, s dobrom kiselosti, stvarajući ugodnu svježinu, voćni, mineralnu svjetlo, s ugodnom završiti.

Crveno vino ALKA carmenére 2009 - Čile - 100% Caemenére - Colchagua Valley - 18 mjeseci u hrastovim bačvama - 15% - R $ 329,00 - ST (92+)

Uz sve obveze biti dobar, Alka, TOP vinarije, predstavio bujne bilješke na nosu, pržena kava, cigare okvir, tvrdo, crveno voće i vaniliju. Nepce potvrđuje kvalitetu i nos primjećuje, vrlo kremasta, voćna, uravnotežen, trebaju nekoliko godina u boci pokazati veću složenost. Lijepa vino!

Pratite blog živjeti život na Twitteru

Uživajte stranicu bloga dnevni život na Facebooku