оптимизация за търсещи машини представят уебсайт Email Extractor

Архив за "Совиньон Блан" Категория

Текст, първоначално публикувана в колоната Жилищна Живота | C2 + Pleasure & Ко | The вестник вестник

Въпреки, че времето в Бразилия да играе по-лек вкус и освежаващи вина, като бяло, все още има известна съпротива във времето, за да ги оценявам. Това нашата любима напитка е добра, особено червените, знаем. Но това не трябва да бъде оправдание за отдаване под наем на бялото настрана. Хубаво е да си спомняме за "френски парадокс" (явление, което интригува изследователите, в който французите, дори и консумирането на храни с високо съдържание на мазнини, имат ниски нива на смъртност от исхемична болест на сърцето) идва от страна, която произвежда и консумира голямо количество бели вина. Кой иска още един повод да се предаде на удоволствието на бели вина, има това: учени от Университета в Милано, съобщиха вещества в бяло намаляват склонността на заболявания като артрит и остеопороза.

Широка гама от различни вкусове за белите вина и на няколко пъти. Днес, ние се изработи с Sauvignon Blanc гроздето, родом от Бордо, Франция, където обикновено се смесва с Семийон, както в сухи вина, както и в десертни вина, Sauternes и Barsac на. Но това беше в долината на Лоара (Moonlight), в централния район, където гроздето се извършва най-добре с името Pouilly-пушек. От другата страна на река Лоара, Сансер е друг важен име на Sauvignon Blanc, давайки толкова добър, колкото вина. В двете жалби вината имат минерали, доста свежи функции.

В момента се отглежда в Новия свят региони като Бразилия, Чили, Калифорния, Австралия и Нова Зеландия, постигане на отлични резултати, представени в съответствие с методите на култивация, почвата и климата, различни бележки за небцето. Като цяло, проявяват зеленикаво-жълт цвят, с висока киселинност и плодови аромати (праскови, маракуя, както и други Каха). Също така е възможно да се реализира тревисти, минерални и цитрусови нотки. Обикновено генерира вина да се консумират млади, тъй като тя не напредва добре.

Време е да се хармонизират бялото са по-гъвкави и се комбинират с по-широк кръг от храни. Докато танините на червени вина е усложняващ фактор, който да "се бори" с поредица от рецепти, което не е случаят с белите. В допълнение към салати, морски дарове, бели вървят добре с аспержи, китайски, японски, тайландски ястия, карпачо или тартар риба, плюс перуански ceviches. Те са идеални с козе сирене.

Chronos Reserve 2012 - Curico Maipo г. - Чили - R $ 49.00 - DOC Space

 • С грозде от долините Curico и Maipo над 500 метра надморска височина, това SB подчертава аромат на цитрусови плодове и билки, с освежаващ вкус и добро постоянство.

Choice викария Sauvignon Blanc 2012 - Марлборо - Нова Зеландия - £ 95.00 - Grand Cru

 • Совиньон Блан е голямо разнообразие от Нова Зеландия. Този екземпляр е лек и освежаващ, с тревисти нотки, зелена ябълка и цветя. Невъзможно да не се харесва.

Villa Francioni Sauvignon Blanc 2012 - São Joaquim (SC) - Бразилия - R $ 103,00 - Ravin.com.br

 • Fresh и балансиран, с плодов аромат особено ананас, ябълка, нотки на цитрусови плодове, смесени с леко докосване до края бели цветя. Отличен старт за обяд през лятото.

Bueno Bellavista Harvest Sauvignon Blanc 2012 - Кампания Gaucha - Бразилия - R $ 45.00 - Ok хипермаркет

 • Совиньон Блан е намерил идеален партньор в тероара на Кампанията Gaucho. Запазването на свежест и минерални аспекти. Изненадващо.

Анри Буржоа Pouilly пушек ен Травертин 2011 - Лоара - Франция-R $ 131.00 - Grand Cru

 • Pouilly-пушек е вино от долината на Лоара близо до Sancerre, в центъра на Франция, направен изключително с Совиньон Блан, е плътен и леко хладно. Заслужава си да знаете.

Château де Rougerie White 2011 - Entre-Deux-Mers - Франция - £ 75.00 - wine.com.br

 • A Sauvignon Blanc, произведено от Petit Château с достатъчно плодове и продължителна свежест.

Текст, първоначално публикувана в колоната Жилищна Life | Notebook Pleasure & Ко | The вестник вестник

Дегустацията обикновено се свързва с най-студения сезон на годината. Но това не пречи на напитката се ползва през лятото. Вместо това на по-плътен, въведете сцената, светлината и освежаващи вина: пенливо, бяло, розе и червени вина, без да преминават през дърво.

В избите предполагат, изберете етикетите на новите реколти. Това ще бъде по-кисела и следователно по-голяма свежест. Не забравяйте да проверите също и съдържанието на алкохол. Най-ниска (13% е идеален), намалете топлина усещането. Като цяло, летни вина са по-лесно да се пие и по-евтини.

Така че имате по-голям възприемане на аромати и вкусове, температурата е ключов фактор. Ако виното е вкуси много студено, и е отменила своите аромати, прави по-очевидно чувство на горчивина и танини, в случая на червено. Ако тя се сервира горещо, алкохолът става по-забележим. В този момент, една кофа с лед, е от съществено значение аксесоар.

(Температура Service 6 до 8 C) Sparkling

Въпреки шампанското е световно известен и почитан, национално пенливо също разполагат с изненадваща свежест.

White (услуга на температура от 10 ° до 12 ° C)

Indian чилийски Совиньон Блан, Шардоне бразилски, Vinho Verde от Португалия, Аржентина Torrontes, френски Muscadet, светлина и освежаващо. Като се има предвид киселинността като по-високото качество на бяло вино, винаги се откажете за нови култури.

Розе (температура на услуга между 10 до 12 С)

Се разработват с грозде и винифицира с кората накратко, само за да се измери един цвят на напитката. Резултатът е деликатни вина като бяло, ароматен, но с по структура на небцето, което ги прави способни да следи по-структурирани ястия.

Червена светлина (температура на обслужване 14 C)

Леки червени, добра киселинност и ниско танин натоварване са най-подходящите. Ex: Pinot Noir, Gamay, Темпранийо, Bonarda също са добри опции.

Адолфо Чанти Бяло шампанско - Бразилия - £ 33 - Doc Space

 • Визуални ярки светложълти, средни и малки мехурчета с добра устойчивост. Ароматите напомнят на квас хляб, плодови и флорални. Вкусът показва средна мекота, добри плодове, пресни, интензивен и балансирана киселинност.

Castellroig Cava Brut съд - Испания - £ 74 - Grand Cru

 • Красив испански пенливо вино, произведено с нарязани на грозде Macabeo, Parellada, Xarel·lo. Citrus аромат с нотки на ябълка, круша и някои препечен и минерал. Суха и структуриран вкус, голяма киселинност и мекота.

Duke Невярно White 2012 - Испания - £ 30 - Doc Space

 • Приготвен с Viura (80%) и Совиньон Блан (20%), грозде представя визуално сламено жълт със зелени нюанси. Amora пресни плодове като ябълка и праскова. Вкусът е плодов и е базирана киселинност и добре интегрирани.

Подаръци Pinot Noir 2012 - Бразилия - R $ 42.90 - OK Супермаркет

 • Избран от английското списание Decanter като една от шестте най-добрите бразилски вина, това Пино Ноар показва страхотна цена плюс много типичност с нотки на зрели червени плодове с някои флорални нюанси. Мекото небце, свеж и кръг. Един лесен да пие вино и приятен.

Обхванато от Fidalgo Розе 2012 - Португалия - £ 35 - Carone

 • Този етикет, висока оценка в състезанието показа визуално череша жив, наситен аромат, плодов, касис запомнянето. Продължава възхити в устата. Дрю внимание от голяма киселинност и свежест.

Palmira Sauvignon Blanc 2012 - Чили - £ 29 - Zanatta

 • Приятен аромат с цитрусови плодове. Жалби от липсата на тревни. Мек вкус, с мека консистенция и добра киселинност. За да бъдат опитани без големи претенции. Вино за ден за ден.

Palmira Chardonnay 2012 - Чили - £ 29 - Zanatta

 • Fresh, весел, разполага с нотки на бели плодове, круша, праскова, цитрусови плодове и минерална светлина. Mild небце с балансирана киселинност и настояще. Друг вино трябва да бъдат взети до плажа или басейна.

Susana Balbo Torrontés crios 2012 - Аржентина - £ 46 - www.wine.com.br

 • Не може да се пропусне аржентински Torrontés. Свеж аромат, с типичните флорални нотки на роза и личи. Вкусът е лек и свеж, с мека текстура, голяма киселинност. Елегантен и добро постоянство.

Вносителят Magnum доведени до Бразилия винари Rafael Tirado на чилийското вино Laberinto (на снимката най-вляво) и Meinard Bloem също чилийската Lagar де Bezana (на снимката по-горе най-вдясно). Първият града посетиха беше Виктория, а след това ще бъде Рио и Сао Пауло.

На вечеря, проведена от Bristro Ville винарство в Praia направя Canto, винари получиха формиращите общественото мнение за дегустация, където вината Laberinto Sauvignon Blanc Ashes Barlovento 2011 бяха представени Laberinto Пино ноар 2010 Lagar де Bezana Cabernet Sauvignon 2008 Lagar де Bezana наноси и Lagar де Bezana Limited Edition на Grand Reserva 2007 2007 Вината бяха придружени от специални ястия, приготвени от готвач Tomato като октопод карпачо, пържола тартар и Leg вино конфи с ризото Funghi агне. Хармонизирането на ястията с бели и червени вина, беше перфектна! ", Вторият ми." И накрая, специален десерт се сервира: Panna Cotta Chocolate.

Предприемачът и собственик на вносител, Raphael Zanette (на снимката по-горе в средата), също присъства на събитието и препечен с гости. Вината са вече на разположение в магазина Ville Du Vin.

Следвайте моята лична класация по-долу:

Намира се на предварително Андите, на 600 метра, на езерен бряг Colbun, този фантастичен проект Rafael Tirado, един от най-известните и уважавани чилийски винопроизводители, е само на 18 акра и редица награди и признания. Името Laberinto описва лозята на Рафаел, които са били засадени в криви и различни посоки, за да се възползват от разнообразието на почви и увеличаване на експозицията. С това грозде и вина идват по структура и сложност.

Laberinto Sauvignon Blanc Ashes Barlovento 2011 г. до 12.5%-R $ 94.00 - ST (93) Това е един от най-добрите, или по-добре, чилийски Sauvignon Blanc съм вкуси към днешна дата. Вече е доказано, 2007 реколта, която е била внесена от Камарата на Порто, аз все още имам няколко бутилки и е много жив да Силва. Настоящите 2011 реколта 94 точки LED (Descorchados 2012 г.), показват същите характеристики, но с по-изразена киселинност от възрастта. Visual зеленикаво жълто, мирише на свиня слива, светлина трева и копър. Вкусът е свеж, чист и цитрусови плодове с някои минерални и необичайна текстура за Совиньон Блан.

Octopus Карпачо х Sauvignon Blanc

Labyrinth Pinot Noir 2010 - ST (90) - 13,5% - R $ 120,00 - Това Пино беше първият път вкусих. Появява Visual рубин ясно, интригуващ нос появява нотка на дим, смола, леко увреждане на плода. Въпреки небцето показа тя дойде. Great киселинност, генериране на много свежест, плодове, чиста и свежа. Добър баланс и окончателен приятен устата.

Пържола Тартар х Pinot Noir

Историята на избата Lagar де Bezana, започнал през 90-те години, когато предприемачът Ricardo Benzanilla предприятия в света на лозя и вина. Изберете една земя, разположена в Alto Cachapoal, в подножието на Андите, след 87 км южно от Сантяго. Мекият климат и промяната на температурата между деня и нощта, специални вина произхождат, уникален тероар. Холандецът, който отиде в Чили с 15 години Meinard Bloem, преди една година винар на избата. Това е първото му посещение в Бразилия.

Mill Bezana Cabernet Sauvignon 2008-85% Каберне и 15% Сира - 14,4% - ST (88) - R $ 62.00 - Lagar де Bezana Aluvión Grand Reserve 2007-63% Сира и 47% Каберне - 14.5 % - ST (90) - R $ 105,00 - Lagar де Bezana Limited Edition 2007 - ST (90 +) - 100% Сира - 14,5% - R $ 145.00.

 • За вината на избата Lagar де Bezana, намери много сходни. Смолист нос, с нотки на черни плодове в сироп, екстракт и доста алкохолик. Всички с 14.5%. Когато тези характеристики показват най-малко първи проветряване на 1 час, за да се елиминират голяма част от алкохола. От друга страна, се стреми да хармонизира с мазни ястия, с достатъчно сочност. Друг интересен и положителен фактор е видно продължителността на тези вина. Като се има предвид, че алкохолът е основен компонент в развитието на вино, както и танини и киселинност, recomento, въпреки вече е във вече напреднала възраст, добро време изба, отопляем !!! е логично.

Агнешко бутче с конфи вино ризото Funghi х червени на Lagar де Bezana, перфектно, както казах по-горе, трябва мазни ястия ... хаха!

Следвайте блога Жилищна Животът на Twitter

Насладете се на страницата на блога Living Животът на Facebook


Гараж собственик и водач на движението наречен от Робърт Паркър, тъй като Bad Boy на Сент Емилион, Жан Люк Thunevin е един от най-уважаваните винопроизводители в Бордо. Техните вина са последователно аплодирана от международни критици. Нейната икона, на Château де Валандро , оспорва от oenophiles по света, аз съм имал възможност да опитате. The Chateau е повишен в Premier Grand Cru Classe B, сега през 2012.

Met наскоро във вашата чаша бяло вино, N. 02 Блан де Валандро 2007 г. Повечето от културите, кройката се използва, е 50% Совиньон Блан и 50% Семийон. Ако се чудите защо никога не сте виждали това вино, не сте сами. Производството е много малък. Нормално е само 3000 до 4000 бутилки са произведени.

Personal Рейтинг: - Франция - Бордо - ST (92) 50% Совиньон Блан и 50% Семийон - R 243.00 $ - Внос Къща на Порто

Visual сламено жълт, плодови аромати (лимон, праскова, круша), лека бадемови и минерални нотки. Вкусът е деликатен, тънки, леко кремаво, добра киселинност, средно тяло, с много хармоничен послевкус, балансиран с праскова и минерален послевкус. Нейната барел стареене за 12 месеца показва, че дървеният материал не се намесва в подкрепа. A бял от уважение, че ще се развива добре, печелейки сложност.

Следвайте блога Жилищна Животът на Twitter

Насладете се на страницата на блога Living Животът на Facebook

Вносителят Capixaba
Братството повишен в централата си вчера, 30 юли (понеделник), дегустация с 12 вина. Събитието е насочено към официалния старт на чилийски вина онлайн
Франсоа Lurton Hacienda araucano , всички командвана от sommleier Cleber Alves, описвайки малко за вносителя и винарната във видеото по-горе.

Избата е току-що получи сертификата "биодинамични вина", което не е нищо повече от стойността на земята и завода в естествената си среда, чрез използването на минерални вещества и препарати от растителен, животински и (органична част) в прецизни пъти, като се вземат предвид астралните влияния и циклите на природата (динамична част).

Семейството Lurton има вино във вените си: двама бащи, братя, генерирани спускане от около 15 производители, винари, négociants, накратко: едно цяло поколение, посветена на виното. Жак и Франсоа, синове на Андре Lurton, легенда в Бордо. Винаги имаше революционни идеи за френските консервативни стандарти, да експериментират с нетрадиционни грозде в нови райони, насърчаване на използването на Screwcap, възползвайте се от смел дизайн смесват с местната култура, за да популяризират своите вина. Започнал кариерата си като консултанти, работещи по целия свят като летящи винари. Неговият международен опит и контакти ги събра интересна представа за вино география на различни страни, което постепенно започва да държи на собствената им продукция. Те решили да се произвеждат вина с качество, но на достъпни цени, като се използват вторични региони във възход в страни като Чили, Аржентина и Испания, както и създаване на партньорства с производители в Уругвай, Австралия и Португалия.

Credit снимка по-горе: Arismario Оливейра

Изкачване в клас, за да се оцени вина: Постоянния; Sidney Сантяго, André Андрес, Leonardo Conick (собственик), I, Том (ресторант Helmsman) и приятелят му приемна .; Фред, Julio Лемос (Papaghut), Elvecio ФАЕ (директор ExpoVinhos Victory), Premier Сомелиер Sonia Айело, Cleber Alves и Рафаел Диас (DOC пространството).

Вината от стъкло изненадани, най-вече представи отлично на разходите и ползите с цени, вариращи от 29.00 до 329.00. Най-голямото събитие по мое мнение беше с най-евтините вина, тъй като най-скъпият е имал задължение да бъде добър. 4 от 12 вина се класифицират като "добри и евтини".

Kawin Бяло вино Совиньон Блан 2011 - Чили - 100% Sauvignon Blanc - Централна долина (Casablanca Valley, Curico и Lolol) - 12.5% ​​- R $ 29,00
- ST (88)
- "Добри и евтини"

Най-добрата цена х нощта полза, това SB показа типичното купата на тропически плодови аромати и леко тревисто. Вкусът е лек, плодов, балансирана киселинност и освежаващ. Един лесен да пие вино и да разберат вашето предложение. Great изкупуване.

Бяло вино - Sauvignon Blanc araucano 2011 - Чили - 100% Sauvignon Blanc - Lolol Valley - Colchagua Valley - 12.5% ​​- R $ 69,00 - ST (86)

Другата 5%, че SB е ферментирало в бъчва, е по-срамежлив по носа, по-малко продуктивен от първото. Вкусът е кремаво, малко плодов, повече минерални характеристики, добър баланс, добра киселинност и приятен финал.

Бяло вино GRAN araucano Шардоне 2007 - Чили - 100% Chardonnay - Colchagua Valley - 14% - R $ 129.00 - ST (88)

Шардоне показа, че "чар" дегустация, жълто злато поглед, ясни, ярки, много интензивни аромати, напомнящи на пуканки масло, мед, кайсия, ванилия. Вкусът и дебеличка, плодов, добра киселинност, но съгреши в баланса, дървото може да има по-малко внимание, скри малко плодове. А въпрос на личен вкус.

Kawin Red Wine Cabernet Sauvignon 2010 - Чили - 100% Каберне Совиньон - Central Valley - 13% - R $ 29.00 - ST (86)

Wine обслужващи вашето предложение, лек, плодов, без по-нататъшно преструвка, отличен избор за парти.

Wine RESERVE Каберне Совиньон araucano 2009 - Чили - 100% Каберне Совиньон - Colchagua Valley - 14% - R $ 49,00
- ST (88)
- "Добри и евтини"

CS вече резервация показва по-голяма сложност, аромати на черен пипер прясно смлян, черни и червени плодове. Вкус показа твърди танини, добро тяло, плодов и адекватна киселинност. Чудесна възможност за барбекю.

Wine araucano RESERVE 2010 Карменер - Чили - 100% Карменер - Valle де Colchagua - 13,5% - R $ 49.00
- ST (87)
- "Добри и евтини"

The Карменер също ми хареса, типични нотки на пипер, подправки и червени плодове. Вкусът е плодов, добро тяло, добра киселинност и добро постоянство.

Вино Пино Ноар RESERVE araucano 2010 - Чили - 100% Pinot Noir - Central Valley - 13,5% - R $ 69,00 - ST (88)

Много узрели ягоди, касис и череша. Fresh небцето, светло-плътен, може да се пие и приятен.

Wine Хумо BLANCO 2008
- Чили - 95% Pinot Noir и 5% Сира - Lolol Valley - 15,5% - R 109.00 $ - ST (90)

По-сдържан по носа, но с по-вкусна, кремообразна, плодов, дърво много добре насочен, балансиран и дълъг устата финал.

Wine araucano RESERVE Syrah 2011 - Чили - 100% Сира - Valle де Colchagua - 14.5% - R $ 65.00
- ST (88) - "добри и евтини"

Много хубаво вино, много кръгли, готов, плодове docinha, една истинска "момичешки вино."

Wine Clos DE Lolol 2009 - Чили - 38% Карменер, 28% Каберне - Совиньон, 20% Сира, 14% Каберне Фран - Lolol Valley - 18 месеца в бъчви от втора употреба - 14,5% - R $ 109,00 - ST (90 +)

Този съд имаше нотки на анасон, цветен и червени плодове. Вкусът има добро тяло, фини танини, добра киселинност и добра край постоянство.

Червено вино Каберне Совиньон GRAN araucano 2009 - Чили - 100% Каберне Совиньон - Colchagua Valley - 18 месеца в бъчви (70% нови, 30% втора употреба) - 14.5% - R $ 149.00 - ST (90 + )

Първата бележка на носа беше ADE черна маслина, което разсейва отваряне много плодове, слива, гуава и на фона на ванилия. Вкусът е плътен, добра киселинност, създавайки приятен, плодов, леко минерално свежест, с приятен завършек.

Wine АЛКА Карменер 2009 - Чили - 100% Caemenére - Colchagua Valley - 18 месеца в дъбови бъчви - 15% - R $ 329,00 - ST (92+)

С всяко задължение да бъде добър, Alka, горната част на избата, представено темпераментни бележки върху носа, печено кафе, кутия пури, твърда дървесина, червени плодове и ванилия. Вкусът потвърждава качеството и бележките на носа, много крем, плодов, балансиран, които се нуждаят от няколко години в бутилката, за да покаже по-голяма сложност. Красива вино!

Следвайте блога Жилищна Животът на Twitter

Насладете се на страницата на блога Living Животът на Facebook