βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης ιστοσελίδας υποβάλει e-mail απορροφητήρα

Αρχείο για την «κάθετη» Κατηγορία

Το Σάββατο το βράδυ παρακολούθησα μια κάθετη γευσιγνωσία με νόστιμο κρασί της Χιλής Don Melchor, γίγαντας κορυφή Concha y Toro, το εστιατόριο που άνοιξε πρόσφατα Grotto Grill (ένα κοντινό συνομιλία), Canto παραλία, παρέα με παλιούς μου φίλους Anja Manuel, Ο Marcos Fonseca και τις συζύγους τους, με πάντα.

Το οινοποιείο Concha y Toro θεωρείται το δεύτερο πιο ισχυρό μάρκα κρασιού στον κόσμο, σύμβολο της Χιλής κρασί, με 16 βραβεία «Οινοποιείο της Χρονιάς» και αναγνωρίζεται στα πιο έγκυρα έντυπα της βιομηχανίας, με υψηλή βαθμολογία στην Wine Spectator και The Advocate Κρασιού .

Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις χρονιές 2000, 2002 και 2004, από τα πιο διάσημα κρασί του, όπως με τον Enrique Tirado ως οινοποιός. Κατά τη γνώμη μου, δύο συγκομιδές ξεχώρισαν: 2000 και το 2004, περισσότερο ειλικρινής και ισορροπημένη.

Don Melchor 2000 | 13,6% αλκοόλ | 100% Cabernet Sauvignon | 14 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, το 70% της πρώτης χρήσης και 30% δεύτερης χρήσης.

  • Παρά την ηλικία του, ήταν ολόκληρο και ζωντανό. Άρωμα γοητευτικό, τον τρόπο που μου αρέσει. Φρούτα αφήνοντας ήδη τη σκηνή, αφήνοντας τα τριτοβάθμια σημειώσεις αναλάβει ως κουτί πούρων και η πίσσα. Μαλακή υπερώα, μέτρια οξύτητα και καλή επιμονή. Τυφλά κίνδυνος είναι ένα καλό Μπορντό. Νομίζω ότι δεν εξελίσσεται. Σημείωση: 92/100

Don Melchor 2002 | 14% αιθανόλη | 96% Cabernet Sauvignon και το 4% Cabernet Franc | 14 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια το 70% της πρώτης χρήσης και το 30% δεύτερη χρήση.

  • Η πιο δύσκολη καλλιέργεια με σκοπό την αξιολόγηση. Άρωμα κλειστές, αλλά με την καλή στόμα. Δομημένη, ισχυρή, αλλά όχι αρκετά για να μαγέψει. Θα μπορούσε να αποδειχθεί στο μέλλον. Σημείωση: 88/100

Don Melchor 2004 | 14,5% αλκοόλ | 94% Cabernet Sauvignon και το 6% Cabernet Franc | 14 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια το 70% της πρώτης χρήσης και 30% δεύτερης χρήσης.

  • Εξαιρετική στο ύψος της μόδας. Άρωμα έντονη, με νότες εσπεριδοειδών (κεράσι), μαύρο και μπαχαρικά. Ο ουρανίσκος είναι δομημένο, κομψό και ισχυρό. Επιβεβαιώνει τις σημειώσεις μύτη. Πολύ ισορροπημένο. Σημείωση: 94/100

Να είναι σε θέση να αποδείξει σε μια στιγμή τέσσερις Αλμαβίβα ΕΕΠ των καλλιεργειών είναι ένα προνόμιο, ακόμη περισσότερο τις καλλιέργειες που παράγονται από τις πρώτες δύο, το 2000 και το 2001 και τα δύο τελευταία πώληση στην αγορά, το 2008 και το 2009. Δοκιμάζοντας ένα που ξεκίνησε με δύο Αργεντινής κρασιά από Bodega y Cava Weinert 1980 και το 1983, ο οποίος επαναλαμβάνεται μεγάλη ποιότητα του για δεύτερη φορά στο μπολ. Η ιδέα της διοργάνωσης αυτής της άνευ προηγουμένου κατακόρυφη προήλθε από μια συνομιλία με μεγάλη Rodrigo Mazzei για κρασιά και Ταξίδια Blog , στο οποίο θα ολοκληρωθεί γρήγορα, βάζοντας το κύπελλο, τρεις ημέρες αργότερα, με την παρουσία κάποιων φίλων, Rogério Baracho, Dulcino Tozi και Andre Andres στο σπίτι μου (Μπαλκόνι ζουν τη ζωή).

Σύμφωνα με κρασί Αλμαβίβα, το EPU, που στη γλώσσα τους σημαίνει «νούμερο δύο» γίνεται κατά κύριο λόγο με το Cabernet Sauvignon, Carmenere στην περιοχή του Puente Alto, Κοιλάδα Maipo, κεντρική περιοχή της Χιλής. Το κρασί παράγεται από σταφύλια των νέων αμπελώνων, 10 χρόνων, που βρίσκεται σε ένα διαφορετικό πεδίο, στις Άνδεις, ο τόπος όπου το κλίμα είναι πολύ παρόμοιο με το Médoc, Μπορντό, Γαλλία. Σύμφωνα με τον οδηγό Descorchados 2012, η διαφορά από την πρώτη στη δεύτερη, είναι να χρησιμοποιήσετε πέρα από το Cabernet Sauvignon και Carmenere περιλαμβάνονται Merlot και Cabernet Franc.

Η Κοιλάδα Maipo, Puente Alto, έχει αναγνωριστεί εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια για να δημιουργηθούν οι καλύτερες συνθήκες για την ανάπτυξη του Cabernet Sauvignon, που επιλέχθηκαν 85 στρέμματα χαρακτηρίζονται από βραχώδες έδαφος, όπου οι χειμώνες είναι κρύο και βροχερό και τα καλοκαίρια χαρακτηρίζονται από θερμότητα τη νύχτα και κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι φρέσκο.

Πιο προσιτά σε τσέπη και κατά τη γνώμη μου, καλύτερα, καλύτερο από το πρώτο, το TOP. Η τρέχουσα συγκομιδή πωλείται στη Βραζιλία από το κατάστημα Wine.com.br , στην τιμή των 190,00, λιγότερο από το μισό της πρώτης. μέση ετήσια παραγωγή του είναι 24,000 φιάλες.

Είχα μεγάλη δυσκολία στο να πάρει αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την ΕΕΠ. Προτείνω το κρασί εκπονήσει συγκεκριμένο χώρο, θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό που θέλει να περάσει η σωστή πληροφόρηση. Για παράδειγμα, ο εισαγωγέας του τόπου μιλά των παλαιών αμπελώνων σταφυλιών, και η Descorchados, μιλά για νέους αμπελώνες σταφυλιών ... .mescla σταφύλια και ούτω καθεξής.

Των καλλιεργειών αναθεωρηθεί το 2000, το 2001 και το 2008 και το 2009 (το πρώτο και το τελευταίο)

Αλμαβίβα EPU Safra 2000 - (η πρώτη που παράγεται) - Cabernet Sauvignon, Carmenere - 14% - ST (92)

  • Οπτικό μέσο γρανάτης ένταση, διαυγές και λαμπερό. Στη μύτη κυριαρχούν τα φρούτα νότες ευκαλύπτου, μενθόλη, βαλσάμικο, γκουάβα και μπαχαρικά ταμείο. Ο ουρανίσκος έδειξε φρέσκο, μέτριο σώμα, ισορροπημένο μεταξύ οξύτητας και περιεκτικότητας σε αλκοόλ, μαλακές τανίνες καλής ποιότητας. Η επίγευση επιβεβαιώνει τη μύτη, και τέλος στην μεγάλη και ευχάριστη.

Αλμαβίβα EPU Safra 2001 - Cabernet Sauvignon, Carmenere - 14% - ST (97)

  • Οπτικό μέσο ρουμπίνι ένταση, διαυγές και λαμπερό. Η μύτη κοιμόταν για σχεδόν δύο ώρες, στη συνέχεια άνοιξε και έδειξε χαρακτηριστικά ίσο με 2.000, ευκάλυπτο, μενθόλη, βαλσάμικο, γκουάβα, αλλά με λιγότερη ένταση. Το λιπαρό στόμα, stout, λεπτού ξύλου και μια πολύ καλή θέση. Ισορροπημένη μαλακές τανίνες, ζουμερά οξύτητα. Νέκταρ των Θεών !!!

Αλμαβίβα EPU Safra 2008 - Cabernet Sauvignon, Carmenere - 14% - ST (91+)

  • Τώρα τα χαρακτηριστικά αλλάζουν πολλά αρώματα δεν φαίνεται πλέον να σημειώματα που βρέθηκαν στις χρονιές 2000 και 2001, και ναι, πολύ καραμέλα, βανίλια, κόκκινων και μαύρων φρούτων. Ο ουρανίσκος επιβεβαιώνει τα φρούτα, καλό σώμα, λίπος, καλά τοποθετημένο ξύλο, ισορροπημένη και πολύ καιρό.

Αλμαβίβα EPU 2009 Συγκομιδή - Cabernet Sauvignon, Carmenere - 14,5% - ST (92)

  • Ένα ακόμα σεζόν, και πάλι παρατήρησα διαφορά στο στυλ. Σε αντίθεση με προηγούμενες, η σοδειά του 2009 έχει κύριο άρωμα κόκκινων φρούτων, φρέσκο, καθαρό, με το ξύλο να παρεμβαίνει λιγότερο χαρακτήρα. Ο ουρανίσκος έδειξε έμφαση στη φρεσκάδα, μια μεγάλη οξύτητα, επιβεβαίωσε την κόκκινων φρούτων, κεράσι και σταφίδα. Η συγκέντρωση του αλκοόλ και τανίνες του είναι υψηλότερο, αλλά η απαλότητα συνεχίζει, δείχνοντας μεγάλη αίσθηση. Το κρασί είναι έτοιμο, αλλά για τους λάτρεις σαν εμένα ενός εξελιχθεί κρασί, ποτέ δεν βλάπτει να έχουμε υπομονή.

Ακολουθήστε το Blog ζουν τη ζωή στο Twitter

Απολαύστε τη σελίδα του ιστολογίου Ζώντας τη ζωή στο Facebook

Για τον εορτασμό της πρώτης χρόνια του blog η ζωή αποφάσισε να ανοίξει ένα θαυμάσιο κρασί της Χιλής κάθετη Erasmus από την περιοχή Maule, που περιέχει όλες τις καλλιέργειες που παράγονται σήμερα. Τα κρασιά ήταν στο υπόγειο του σπιτιού μου, περιμένοντας αυτή τη στιγμή. Κληθείς στενούς φίλους που συμβάλλουν στη λειτουργία του blog, δίνοντας πρόταση, βάζοντας να δοκιμάσουν κρασιά και ενθάρρυνση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που δεν ήταν εκεί, ότι σε αυτό το πρώτο έτος του Blog έχουν τη μεγαλύτερη δύναμη, που επισκέπτονται, το σχολιασμό και την αποστολή ιδεών. Αυτή η κάθετη είναι μια πρόποση σε όλους σας.

Το επιλεγμένο εστιατόριο ήταν Σουα, η οποία έχει εξαιρετική δομή, δίνοντας σε όλους την υποστήριξη για μια γεύση σαν αυτή που απαίτησε πολλά κύπελλα και ένα μόνιμο και εξατομικευμένη προσοχή. Όλα πήγαν ευχάριστα, διευκολύνοντας την απόδειξη της όμορφης κρασιά.

Η οργάνωση του μενού ήταν ευθύνη του συναδέλφου Welington Andrade, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στην γεύση σαν αυτό.

Για να ανοίξετε το γευσιγνωσία επιδόθηκε Laberinto 2007 κρασί που βγήκε το Descorchados οδηγός για το καλύτερο Sauvignon Blanc 2010 με 94 βαθμούς, ένα έργο Rafael Tirado, οι οποίοι θα τοποθετήσουν χωριστά.

Erasmus 2001 - Χιλή - Maule - 60% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc και το 30% Merlot - ST (91) - 190,00

Ήταν το αποκορύφωμα της βραδιάς, πραγματοποιήθηκε με οπτική ελαφρώς εξελιχθεί, σύνθετα αρώματα που κυμαίνονται από κέδρο, τα μούρα, το ψήσιμο και το φως του καπνού. Ο ουρανίσκος έδειξε ένα χαρακτηριστικό που ξεχώρισαν ανάμεσα σε όλες τις καλλιέργειες, εξαιρετική οξύτητα, ολοκληρωμένη αλκοόλ, εξελίχθηκε τανίνες και καλή επιμονή.

Erasmus 2002 - Χιλή - Maule - 60% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc και Merlot 30% - 14,4% -Αγ (88) - 160,00

Οπτική αδιαπέραστο σκοτάδι, μοναδικό άρωμα στον πίνακα που δείχνει σμάλτο, λάκα και κέδρου. Το στόμα του ήταν ισχυρή, ισορροπημένη, πολύ καλή και μακρά επίγευση οξύτητα.

Erasmus 2003 - Χιλή - Maule - 60% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc και Merlot 30% - 13,6% - ST (86) - 120,00

Οπτική ρουμπινί, έκλεισε το άρωμα σε πρώτη φάση, μετά το άνοιγμα ενός floral άρωμα και μια μικρή χρονική γλυκάνισο. Στο στόμα γλυκό ταννίνες, ισορροπημένη, καλή οξύτητα και μεσαίες επιμονή.

Erasmus 2004 - Χιλή - Maule - 60% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc και Merlot 30% - 14,1% - ST (92) - 99.00

Αυτό δεν ήταν συναινετική άρεσε κάποιοι άλλοι δεν το κάνουν, στην περίπτωσή μου άρεσε πολύ, βρήκα πολύ σύνθετα αρώματα δίνοντας ένα ορυκτό. Το στόμα ήταν παχουλό, ευχάριστη, ισχυρά και μια μεγάλη εταιρεία με τα πιάτα.

Erasmus 2005 - Χιλή - Maule - 60% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc και Merlot 30% - 14,1% - ST (90+) - 99.00

Πολύ ωραία, ρουμπινί οπτική, αρώματα κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών, όμορφο σώμα, κομψό, βελούδινες τανίνες, εξαιρετική οξύτητα και μακρά επίγευση, θα κάνει πολύ καλά.

Erasmus 2006 - Χιλή - Maule - 60% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc και το 30% Merlot - ST (91+) - 99.00

Λογικά πρωτοβάθμια, τα περισσότερα με τις εξελίξεις υψηλής ποιότητας, θεωρήθηκε ο καλύτερος συνδυασμός της Χιλής, σαν να μην είναι αρκετά ψηφίστηκε το δεύτερο καλύτερο κρασί στη Λατινική Αμερική, Οδηγός Descorchados 2010. Visual ρουμπινί, γαλακτοκομικά και κόκκινων φρούτων αρώματα, με το στόμα μαλακή και όμορφη, καλή οξύτητα, καμία εμφανής αλκοόλ, συνοψίζει όλα τα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου κρασιού με πλήρη μέλλον μπροστά.

Πλήρως γαστρονομικές κρασί .......

Oriental σαλάτα γαρίδες - Laberinto SB 2007

Νιόκι κρέας ragu σάλτσα κρασιού και βότανα

Ριζότο 7 σπόροι

Κύπελλο πτέρυγα Άγγελοι

Planet Moscato di Noto - Gorgonzola

Σας ευχαριστώ όλους

που ήταν μαζί μου σε αυτό το πρώτο έτος !!!