keresőoptimalizálás honlap nyújt be az e-mail páraelszívó

Archive for the 'Rioja "kategória

Bor - eredetileg közzétett szöveg oszlop Living Life | C2 + Pleasure & Cia | A Journal Gazette

Általában, amikor azt hiszem, egy spanyol bort, hamarosan jön a fejét a Rioja régióban. Talán a történelem jó meglepetés a tálba. A név abból a folyó Oja, kis mellékfolyója a nagy Ebro folyó, mely végigfut Spanyolország északkeleti. A Rioja borok többnyire készült a Tempranillo szőlő, az országból származott. Ez a mély színek borok, gazdag ízek, és nagy érlelési potenciállal. Rendkívül összetett, ideje, hogy dolgozzon ki egy karaktert, ami hasonlít a bőr.

A címkén ellenőrizheti a nevét néhány kistérségek: Rioja Baja, és Rioja Alavesa Rioja Alta. Mindegyik egy kicsit más éghajlati és domborzati. Rioja Alta, az északkeleti, gyárt nagy teljesítményű borok és strukturáltabb, amely több időre van szükségük, hogy elérjük a csúcsot. Amikor megérett, a legjobb és legfinomabb a régióban. Rioja Alavesa, továbbá az északkeleti, a felelős alsó területén Rioja, illetve sokkal gyümölcsös és gazdag borok. Rioja Baja már a délkeleti, ahol a talaj nem segít, vált a leggyakoribb borok, alapja többnyire a Garnacha szőlő (Grenache).

Már a régió Ribera del Duero, otthon a nagy pincészetek az országban is származik, utalva a csodálatos borok Rioja. A Ribera del Duero név abból a Duero folyó, ami a híres Douro a Portóban, hogy a Portugália nyugati. Az éghajlat ebben a völgyben pedig szélsőséges, száraz, forró napok és hideg éjszakák a nyár folyamán, és nagyon intenzív tél. Ebben az állapotban a savasság a Tempranillo szőlő, finom vörös név ott növeli. Az eredmény borok nagy intenzitással, szerkezete és selymes.

Hogyan válasszuk ki a spanyol bor

Általánosságban, a spanyol bor által meghatározott korban. Így a feltételeket a címkén; Fiatal vagy Roble; Crianza, Reserva és Gran Reserva; arra az időre utal, hogy az érett borok tölgyfahordóban, majd az üvegeket, mielőtt eladta.

Borok címkézett "Fiatal vagy Roble" kevés vagy nincs hordós érlelés. Ezek a borok szerelmeseinek gyümölcsös és friss stílusban. Már a "Crianzas", aki egy évet töltött hordóban, és egy másik palackot, kínálnak jó összetettsége, a legtöbb még mindig uralja a gyümölcsös karakterrel. A "fenntartások" ajánlatot vaníliás, fűszerek, bőr, mert az egy évet, hogy letette a tölgy. És végül, a Gran tartalékok ", amelyek a" legjobb ". Csak különösen nagy évjáratokban, töltenek legalább két évig hordóban, és három a palackban értékesítés előtt.

Ez volt ezeket a borokat, pontosabban a Rioja (Bodega Bagordi- ) és Ribera (Bodega Lambuena- ), a főbb szereplők, akik hozott új szakasza kortyokban-Spanyolországban, egy friss ízű által támogatott importáló Radar Aroeira Bistro & Warehouse étteremben.

A csoport értékelők: Fernando Rabelo (importőr Radar), Thiago Valentine (GB5), Marcelo Vasconcellos (Aroeira), a spanyol sommelier Deborah Sanchez (Soeta Étterem), Frederico Cassaro (Radar - Sales), Vincent (Director Radar) és André Costa Leal (GB5).

Az alábbiakban egy fiókot csúcspontja:

Red Palacios County 2009 - Ribera del Duero - £ 85 - importáló Radar (27-3213-3131)

 • Nevezési bor Bodega Lambuena megadása nélkül fát; fekszik gyönyörű aroma, friss jegyzeteket ibolya, érett fekete és piros gyümölcsök. Jó test, intenzív és jó kitartás a szájban.

Lambuena Roble 2011 - Ribera del Duero - £ 112 - importőr Radar (27-3213-3131)

 • A fajtára Tempranillo elhaladó 70% -ban amerikai tölgy és 30% francia 4 hónapig. Aroma finom, virágos. Kerek, "forró", de nem alkoholt.

Lambuena Crianza 2010 - Ribera del Duero - £ 215 - importőr Radar (27-3213-3131)

 • Egy csodálatos piros egy nagy idő az életét. Erőteljes, testes és elegáns. Intenzív Illatában kókusz, kakaó, fűszer. A szájban, strukturált, elegáns, hosszú, jól integrált alkoholt. Meditálni!

Usoa a Bagordi Young 2012 - Rioja - £ 76 - importáló Radar (27-3213-3131)

 • Szerint készített biodinamikus koncepció, környezetbarát, mégis azt mutatta nagy aroma, nyitva az elején, fekete és piros gyümölcsökre emlékeztető, és fűszerek, mint a szegfűszeg. Íz könnyű és elegáns.

Usoa a Bagordi Crianza 2009 - Rioja - £ 140 - importőr Radar (27-3213-3131)

 • Szintén alatt készült biodinamikus fogalma azt mutatta, hogy egy vonzó aroma mazsola, vanília és fűszerek. Kóstolja kerek, édes tanninok, jó gyümölcsöt és kellemes lecsengés.

Bagordi Crianza 2008 - Rioja - £ 117 - importőr Radar (27-3213-3131)

 • Lágy, kerek és jó kitartás. Készült a hagyományos módon 12 hónapig barrique hordóban + 12 palackban. Erős, de kiegyensúlyozott.

Bagordi Reserva 2005 - Rioja - £ 190 - importőr Radar (27-3213-3131)

 • Annak ellenére, hogy 2005-ben, kilenc évvel az élet, nagyon új. Aroma valami tej és vanília. Testes, erőteljes és lágy. Ízletes ital, de fejlődni fog sokat a következő évtizedben. A bor szerelmeseinek, akik nem sietni!

Bagordi Gran Reserva 2001 - Rioja - £ 440 - importőr Radar (27-3213-3131)

 • Nagyon finom és összetett jegyzeteket gyümölcs, pirított, kávé, szivar, virágos emlékek, amelyeket váltakozva, fejlődött a tálba. A száj, finom, elegáns és kiegyensúlyozott, megerősítve az orr jegyzeteket. Be kell 1 óra derítő, hogy azt mutatják, hogy eljött.

A mitikus város Haro, fővárosa Rioja Alta, talán ott, ahol egy rendkívüli egybeesés belép a jóság a kellemes klíma és súlyossága a föld, ahol a Bodegas Lopez de Heredia, a legrégebbi Haro és az egyik első három La Rioja.

A stratégiai elhelyezkedése a szőlőültetvények, a kivételes minőségű a termés és a felhasznált fajták, megvan a komplement kivételes borospince, amelynek létrehozását a folyamat hajtották végre lassan és nagy gonddal.

Amikor belép a labirintus a pincék, épített stabil blokkokat, hogy kap a rock, feltűnő erejét és nagyságát, így kapta a "Bor Cathedral".

A megszerzett tudás kapcsolata a francia kereskedők élő Haro, és segíti őket az üzleti és a számviteli tanulmányok tartózkodása során Bayonne, D. Rafael Lopez de Heredia y Landeta megkezdte a borkészítés.

D. Rafael úgy döntött, hogy tervezni és építeni egy földalatti terület, ahol tárolni a hordókat, és ezáltal létrejött a borairól. Selection és a szeretet. Két szó, hogy lett a Biblia boraik.

A folyamat a borkészítés vált egy családi hagyomány, hogy a nemzedékről nemzedékre, egy misztikus jelen a napi munka, eresztett gyökeret egy mély meggyőződéssel értékek és módszerek a mai nap.

Forrása fenti információk: National Wine Cellar

Személyes felül VINA bosconia Gran Reserva TINTO 1994 - ST (94) - Tempranillo (80%), Garnacho (15%), Mazuelo y Graciano - 10 éves hordós és palackozása szűrés nélkül

 • Visual barna nélkül üledék, szépen kialakult halo (narancs). Tipikus jó intenzitású aroma, hús jegyzetek, öreg fa, jár a főtt és fűszeres gyümölcs. A szájban bizonyult lágy, gyümölcsös jellegű, megerősítve az orr, kerek, jó savakkal és hosszú utóízzel. Ez nagyon jól alakult. Azt javaslom dekantáló-. Méltó megosztott. Köszönet Dr. Julio Portugáliában.

Kövesse a Blog Élet az élet a Twitter

Élvezze a blog oldalon Éli az életét a Facebook-on

Tegnap este volt a 3. ülése testvériség életet él. A kiválasztott téma volt korábban Spanyolországnak, amelynek íze vak. Mint mindig itt beszélek vakon mindent világosabbá válik.

A kedvenc szórakozása borszakértõk a vak kóstolás. Mielőtt úgy gondolja, a sötét szobában, bekötött szemmel kóstolók, vagy más formában mazochizmus hamarosan kifejtve, hogy a kóstolók nem vak (lol), ACE-palackok, amelyek. Vagy minden esetben a palackok arcukat fedezi, (a fenti képen).

Egy vak kóstolás, aki részt nem tudod, mit ízű. Az elmélet mögött ez a gyakorlat az, hogy ismerjük a személyazonosságát borok okozhat a kóstolók inkább vagy eltérően bizonyos borászati ​​hírből (név, ár, vegye figyelembe, ...) és nem azért, amit igazán érzi a pohár. Néha rendkívül képzett kóstolók csinálni kóstolók, hogy a bor vak, és megpróbálják azonosítani őket, ezzel javítva a szenzoros tudás.

Ha nem ismeri eléggé a bort, hogy megkérdőjelezhető a címkéket, nincs sok oka gyakorolni ezt a tesztet. Van azonban valami a vak kóstolás, ami tényleg segít összpontosítani a koncentráció, amit bizonyul; és ez mindig egy jó gyakorlat. Gyakorlat lesz nagy meglepetés!

Spanyolország egy hegyes, forró, száraz ország több földet szőlőültetvények, mint bármely más nemzet a világon. Ez a harmadik helyen áll a termelés világon bor előállítására, mögötte Franciaország és Olaszország.

A spanyol bort felébredt egy hosszú ideig tartó nyugalmi átlag alatti teljesítményt. Jelenleg Spanyolország egy élénkebb ország szempontjából a borok, a nagy kapcsolatos minőségi x áron. Évtizedeken csak a leghíresebb spanyol régió számára a vörösbor, Rioja, valamint a klasszikus régió borpárlat, Jerez, volt nemzetközi figyelem középpontjába között finom borokat.

Jelenleg sok más szőlőt régiók borokat állítanak elő igazán minőségi, néhány még meglepő.

A jogszabályok a spanyol borok egy mt minőségi kategóriát két szinten: eredetmegjelölés (DO), a magasabb rangú (DOC), 1991-ben alakult Eddig Rioja és Priorat az egyetlen régiók DOC szinten (vagy más néven DOCa). Borok, amelyek nem minősülnek DO része a kategóriában asztali borok, úgynevezett Tierra de Vino (egyenértékű a Pays de Vins de France).

Sertés szűzpecsenye

Este volt két behatolók, a Las Brujas Sauvignon Blanc Uruguay és a Well Rye, Passito di Pantelleria egyik, amit majd a véleményüket a postai a jövőben.

A javaslatban az ülés, csináltunk egy kis túra Spanyolország: Ribera del Duero, Rioja és Priorat vak.

1 - Protos Gran Reserva 2004 - Spanyolország - Ribera del Duero - 100% Tempranillo - 14% - félsziget - 400.00 - ST (87)

 • Híres a magas minőségi vörösborok, a régió Ribera del Duero segített kelteni a világon a spanyol borok.
 • Visual lila, enyhén felhős, a porra. Orr megmutatta érett fekete gyümölcsök, némi kemény fa, jó aromás kitartás. Szájban jó savakkal, magas alkoholtartalmú, finom tanninok, könnyű keserűség végső íz a szájban, ami zavar. Jelentősen javult az ételt. A bor nem indokolja az ára. Ellentétben termés 2001-ben, amely leírom ide .

2 - Vallobera Reserve 1997 - Spanyolország - Rioja - 100% Tempranilo - Nem importőr Brazíliában - 30 $ - ST (91+)

 • Rioja található észak-Spanyolország középső, legnagyobb termelő régió az ország (Ribera del Duero mögött és Priorat). Bemutatja borok különböző arcokat, attól függően, hogy mennyi ideig érlelődnek, mielőtt elhagyják a borászat. Én vagyok a hagyományos fan, mint mintában alább, pihen a nagy tölgyfahordókban hosszú ideig.
 • Visual gránát, tiszta és világos. Az orr bemutatott hagyományos jegyzetek szárított gyümölcs, Mate tea touch, tar. Szájban megmutatta egyensúlyt tanninok, az alkohol és a savak, finom tanninok és szép nagy kitartás íze. Készen kell megkóstolta, és jó kilátás a jövőbeli öregedés. Ez volt a legjobb a panel bor véleményem.

3 - Zsoltárok 2007 - Spanyolország - Priorat - Grenache, Syrah, Cariñena és Cabernet Sauvignon - 14,5% - Devinum - 175,00 - ST (90)

 • Priory egyik új régiók Spanyolország, optimálisnak tekinthető a vörösborok esetében, ez ​​a város északi részén, Tarragona, Spanyolország északkeleti.
 • Visual purpura, magas alkoholtartalmú (sűrű és hosszú repedések). Az orr volt jam aromák piros gyümölcs, kávé, vanília, könnyű pirítóssal. Szájban mutatott jó test, finom tannin, lágy a szájban, kerek. Hosszú íze kitartás. Alkohol dominált túlsavas, így az érzés, hogy édes.

Kövesse a Blog Élet az élet a Twitter

Élvezze a blog oldalon Éli az életét a Facebook-on

Meghívására barátom Roberto Jr., késő szerdán, 25-ben részt vett egy kóstoló a spanyol borok Importadora B-Cube in Enotria, amelyben ő itt a Szentlélek. Ez egy nagyon érdekes kirándulást Spanyolországban, ahol megismertem borok 7 különböző régiók: Penedès, Navarra, Ribera del Duero, Toro, Somontano és Rioja, egy igazi előadást a személyiség minden régióban. A fenti videó a kereskedelmi igazgatója az importáló Valéria Carrete beszél egy kicsit az importőr és a kóstolt borok.

Spanyolország egy hegyes, forró és száraz országban, több földet szőlőültetvények, mint bármely más nemzet a világon. Ez a harmadik helyen áll a termelés világon bor előállítására, mögötte Franciaország és Olaszország.

A spanyol bort felébredt egy hosszú ideig tartó nyugalmi átlag alatti teljesítményt. Jelenleg Spanyolország egy élénkebb ország szempontjából a borok, a nagy kapcsolatos minőségi x áron. Évtizedeken csak a leghíresebb spanyol régió számára a vörösbor, Rioja, valamint a klasszikus régió borpárlat, Jerez, volt nemzetközi figyelem középpontjába között finom borokat.

Jelenleg sok más szőlőt régiók, mint például a fent említettekkel kóstoló ténylegesen borokat állítanak elő minőségi, némelyikük még meglepő.

Al törvények spanyol borok, van egy mt minőségi kategóriát két szinten: eredetmegjelölés (DO), a magasabb rangú (DOC), 1991-ben alakult Eddig Rioja és Priorat az egyetlen régiók DOC szinten (más néven mint DOCa). Borok, amelyek nem minősülnek DO része a kategóriában asztali borok, úgynevezett Tierra de Vino (egyenértékű a Pays de Vins de France).

Véleményem fénypontja volt az este, a Cava Masters 1312 (kezdetének időpontját, az a tevékenysége) - Penedés - 12% - Xarel meg; Parellada - R $ 129,00 - ST (91)

Cava a hivatalos kifejezés a hagyományos módszer pezsgőt, termelt túlnyomórészt Penedès, bár van néhány gyártó a Spanyolország többi részén.

Visual szalmasárga közepes intenzitású, vékony perlage, tartós és nagy, tiszta és világos. Intenzív illat, jegyzetek emlékeztető pezsgő, pirított kenyér, briós, vaj, aszalt gyümölcsök (mogyoró és mandula), és egy kis friss gyümölcs és enyhén ásványi háttérben. Íz végzett száraz, jó test, jó savakkal és nagy frissességet. Krémes mousse, kitartó, egy lágy, pirított kenyér aromák fehér gyümölcsök és nagyon hosszú lecsengés.

Követte egy másik 10 borok, amelyek általában tetszett sokkal kivéve véleményem az első fehér (SB), aki illata a "macska pisilni" erős, Inurrieta ORCHIDEA "Sauvignon Blanc Navarra" (13%) ST (84) € 76.00 (Guia Penin 2011: 91 és Aranyérem - World Verseny Brüsszel 2008). Szerint a White: LAUS CHARDONNAY virág "Somontano" 13,5% ST (90) £ 89,00. Először emelkedett: Inurrieta Mediodía Garnacha; Merlot "Navarra" (14%) ST (88) R $ 76,00 - Második emelkedett :. LAUS MERLOT FLOWER (Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah) "Somontano" (13,8%) R $ 89,00 első piros : LAUS ROBLE Merlot; Cabernet Sauvignon; Tempranillo Somontano 13,8% ST (86) £ 89,00. Szerint piros: IUVENE "Tempranillo" Rioja (13%) ST (86) R $ 59,00.

Red Harmadszor, Dardanellák Tempranillo 04 hónapig új francia tölgyfahordóban (13,8) ST (89) R $ 89,00 - Az üveg nagyon szép, modern design. Red Room: Inurrieta SUR "Garnacha; Syrah; Graciano "(06 hónapos amerikai tölgyfahordókban) (14,5%) ST (89) R $ 76,00. Ötödik piros: LORIÑON Crianza Tempranillo Rioja 14 hónap amerikai tölgyfahordókban (13%) ST (88) R $ 76,00. A hatodik és egyben utolsó bor: CARODORUM Issos "Tinta de Toro" (10 hónapig francia tölgyfahordóban) (15%) ST (92+) R $ 129,00, krémes, testes, azok számára, akik szeretik a stílust, egy vinhaço!

A borok elérhető lesz a jövőben Enotria Avenida Rio Branco, 1383 Vitória - ES, 29055-643

Telefon: 27 3345-8696 / 27 3345-8696

www.enotria-es.com.br

Kövesse a Blog Élet az élet a Twitter

Élvezze a blog oldalon Éli az életét a Facebook-on