βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης ιστοσελίδας υποβάλει e-mail απορροφητήρα

Αρχείο για την «Ribera del Duero 'Κατηγορία

Κρασί - αρχικά δημοσιευμένο κείμενο της στήλης Ζωή Διαβίωσης | Γ2 + Αναψυχής & Cia | Η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Συνήθως όταν σκέφτομαι ένα ισπανικό κρασί, έρχεται σύντομα στο κεφάλι της περιοχής La Rioja. Ίσως η ιστορία της καλής εκπλήξεις στο μπολ. Το όνομα προέρχεται από τον ποταμό Oja, μικρό παραπόταμο του μεγάλου ποταμού Έβρου, που διασχίζει βορειοανατολική Ισπανία. Τα κρασιά Rioja γίνονται κυρίως με το σταφύλι Tempranillo, κατάγονται από τη χώρα αυτή. Παράγει βαθιά χρώματα κρασιά, πλούσιες γεύσεις, και με μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης. Εξαιρετικά πολύπλοκη, χρόνο για να αναπτύξουν ένα χαρακτήρα που μοιάζει με δέρμα.

Στην ετικέτα, μπορείτε να ελέγξετε το όνομα κάποιων υπο-περιοχές: Rioja Baja, και Rioja Alavesa Rioja Alta. Καθένα από αυτά έχει ένα ελαφρώς διαφορετικό κλίμα και την τοπογραφία. Rioja Alta, στα βορειοανατολικά, παράγει ισχυρά κρασιά και πιο δομημένη, που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσει στην κορυφή. Όταν ωριμάσει, είναι το καλύτερο και το πιο ευαίσθητο της περιοχής. Rioja Alavesa, επίσης, στα βορειοανατολικά, είναι υπεύθυνη για τη χαμηλότερη περιοχή της Rioja, και παράγει περισσότερο φρουτώδη και πλούσια κρασιά. Rioja Baja είναι ήδη στα νοτιοανατολικά, όπου το έδαφος δεν βοηθά, γίνονται τα πιο κοινά κρασιά, βασίζεται κυρίως στην σταφυλιών Garnacha (Grenache).

Ήδη η περιοχή της Ribera del Duero, το σπίτι με τα μεγάλα οινοποιεία της χώρας, προέρχονται επίσης σε σχέση με τα υπέροχα κρασιά της Rioja. Το όνομα Ribera del Duero προέρχεται από τον ποταμό Duero, γεγονός που καθιστά το περίφημο Douro στο Πόρτο να λάβει για την Πορτογαλία στα δυτικά. Το κλίμα της κοιλάδας είναι ακραία, άγονο, με ζεστές μέρες και δροσερές νύχτες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, και πολύ έντονη χειμώνες. Σε αυτή την κατάσταση η οξύτητα των σταφυλιών Tempranillo, με λεπτή κόκκινη όνομα υπάρχει αυξάνει. Το αποτέλεσμα είναι κρασιά με μεγάλη ένταση, τη δομή και μεταξένια υφή.

Πώς να επιλέξετε ένα ισπανικό κρασί

Σε γενικές γραμμές, το ισπανικό κρασί ορίζεται από την ηλικία. Έτσι, οι όροι σχετικά με την ετικέτα? Μικρά ή Roble? Crianza, Reserva και Gran Reserva? αναφέρεται στο χρόνο που τα ώριμα κρασιά σε δρύινα βαρέλια, και στη συνέχεια οι φιάλες πριν από την πώληση.

Οι οίνοι που επισημαίνονται ως «Νέοι ή Roble" έχει ελάχιστη ή καθόλου γήρανση βελανιδιάς. Αυτά είναι τα κρασιά για τους λάτρεις της φρουτώδες και φρέσκο ​​ύφος. Ήδη οι «Crianzas", ο οποίος πέρασε ένα χρόνο σε βαρέλι και το άλλο στο μπουκάλι, προσφέρουν καλές πολυπλοκότητα, οι περισσότεροι εξακολουθούν να κυριαρχούνται από το φρουτώδη χαρακτήρα. Οι "επιφυλάξεις" προσφορά νότες βανίλιας, μπαχαρικών, δέρματος, γιατί ένα άλλο έτος που πέρασε η βελανιδιά. Και τέλος, το Gran αποθεματικά ", που είναι η" καλύτερη ". Παράγεται μόνο στη μεγάλη χρονιές, θα περάσουν τουλάχιστον δύο χρόνια σε βαρέλια και τρεις στο μπουκάλι πριν τεθούν σε εμπορία.

Ήταν αυτά τα κρασιά, ειδικά η Rioja (Bodega Bagordi- ) και Ribera (Bodega Lambuena- ), οι κύριοι παράγοντες που βάζουν σε νέα φάση γουλιές της Ισπανίας, σε μια πρόσφατη δοκιμή που προωθείται από το ραντάρ εισαγωγή στο εστιατόριο Aroeira Bistro & Αποθήκη.

Η ομάδα των αξιολογητών: Fernando Rabelo (Εισαγωγέας ραντάρ), Τιάγκο Αγίου Βαλεντίνου (GB5), Μαρσέλο Vasconcellos (Aroeira), ένας Ισπανός σομελιέ Deborah Sanchez (Soeta Εστιατόριο), Frederico Cassaro (Ραντάρ - Πωλήσεις), Vincent (Διευθυντής ραντάρ) και André Costa Leal (GB5).

Παρακάτω λογαριασμό από τα κυριότερα σημεία:

Κόκκινο Palacios County 2009 - Ribera del Duero - £ 85 - εισαγωγή ραντάρ (27-3213-3131)

 • Έναρξη του κρασιού από Bodega Lambuena χωρίς να μπαίνει ξύλο? Διαθέτει όμορφο άρωμα, φρέσκο ​​με νότες βιολέτας, ώριμα μαύρα και κόκκινα φρούτα. Καλό σώμα, έντονο και με καλή παραμονή στο στόμα.

Lambuena Roble 2011 - Ribera del Duero - £ 112 - εισαγωγέας Ραντάρ (27-3213-3131)

 • Μια ποικιλίας Tempranillo που διέρχεται το 70% στην αμερικανική δρυς και 30% γαλλικά για 4 μήνες. Άρωμα νόστιμο, floral. Γύρος, "καυτό", αλλά δεν είναι το αλκοόλ.

Lambuena Crianza 2010 - Ribera del Duero - £ 215 - εισαγωγέας Ραντάρ (27-3213-3131)

 • Ένα καταπληκτικό κόκκινο σε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα της ζωής του. Ισχυρό, γεμάτο σώμα και κομψό. Έντονο άρωμα με νότες από καρύδα, κακάο και μπαχαρικών. Στο στόμα, δομημένη, κομψό και μακρύ, με καλά ενσωματωμένες αλκοόλ. Για να διαλογίζεται!

Usoa της Bagordi Νέων 2012 - Λα Ριόχα - £ 76 - εισαγωγή ραντάρ (27-3213-3131)

 • Συνταχθεί σύμφωνα με τα βιοδυναμικά έννοια, φιλικά προς το περιβάλλον, έδειξε με μεγάλη άρωμα, ανοιχτό από την αρχή, με μαύρο και κόκκινο νότες φρούτων και μπαχαρικών όπως το γαρίφαλο. Ελαφριά γεύση και κομψό.

Usoa της Bagordi Crianza 2009 - Λα Ριόχα - £ 140 - εισαγωγέας Ραντάρ (27-3213-3131)

 • Επίσης συνταχθεί με βάση την βιοδυναμική έννοια, έδειξε ένα ελκυστικό άρωμα σταφίδας, βανίλιας και μπαχαρικών. Δοκιμάστε γύρο, γλυκά τανίνες, καλή φρούτων και ευχάριστη επίγευση.

Bagordi Crianza 2008 - Λα Ριόχα - £ 117 - εισαγωγέας Ραντάρ (27-3213-3131)

 • Μαλακό, στρογγυλά και με καλή επιμονή. Φτιαγμένο με τον παραδοσιακό τρόπο με 12 μήνες σε βαρέλια + 12 στο μπουκάλι. Ισχυρό αλλά ισορροπημένο.

Bagordi Reserva 2005 - Λα Ριόχα - £ 190 - εισαγωγέας Ραντάρ (27-3213-3131)

 • Παρά το γεγονός ότι το 2005, εννέα χρόνια της ζωής, ήταν πολύ νέα. Άρωμα με κάτι το γάλα και τη βανίλια. Γεμάτο σώμα, ισχυρό και μαλακό. Γευστικό ποτό, αλλά θα εξελιχθεί πολύ κατά την επόμενη δεκαετία. Για τους λάτρεις του κρασιού που δεν βιάζεται!

Bagordi Gran Reserva 2001 - Λα Ριόχα - £ 440 - εισαγωγέας Ραντάρ (27-3213-3131)

 • Πολύ λεπτή και πολύπλοκη με νότες από φρούτα, φρυγανιές, καφέ, πούρο, με floral αναμνήσεις που εναλλάσσονται, όπως εξελίχθηκε στο μπολ. Στο στόμα, νόστιμα, κομψό και ισορροπημένο, επιβεβαιώνοντας τις σημειώσεις μύτη. Χρειάζεται 1 ώρα καράφα για να δείξει ότι ήρθε.

Χθες το βράδυ είχαμε την 3η συνάντηση της αδελφότητας που ζουν τη ζωή. Το θέμα που επιλέχθηκε ήταν προηγουμένως η Ισπανία, η οποία είχε δοκιμάσει τυφλά. Όπως πάντα μιλώ εδώ τυφλά ό, τι γίνεται σαφέστερη.

Ένα αγαπημένο ανησυχήσει γευσιγνώστες είναι η τυφλή δοκιμή. Προτού να σκεφτείτε σε σκοτεινά δωμάτια, με δεμένα μάτια γευσιγνώστες, ή άλλες μορφές μαζοχισμού σύντομα θα εξηγώντας ότι οι δοκιμαστές δεν είναι τυφλή (lol), φιάλες άσο που είναι. Ή εν πάση περιπτώσει, οι φιάλες έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, (που απεικονίζεται ανωτέρω).

Σε μια τυφλή δοκιμή, η οποία συμμετέχει δεν ξέρεις τι γεύση. Η θεωρία πίσω από αυτή την άσκηση είναι να γνωρίζουμε την ταυτότητα των οίνων μπορούν να προκαλέσουν οι δοκιμαστές προτιμούν ή σε αντίθεση με ένα συγκεκριμένο κρασί από τη φήμη (όνομα, τιμή, σημειώστε ...) και όχι για αυτό που πραγματικά αισθάνονται το γυαλί. Μερικές φορές εξαιρετικά εξειδικευμένο δοκιμαστές κάνουμε γευσιγνωσία κρασιού σε τυφλούς και να προσπαθήσουμε να τους εντοπίσει, βελτιώνοντας έτσι την αισθητηριακή γνώση τους.

Αν δεν γνωρίζουν αρκετά για το κρασί να ανακριθεί από τις ετικέτες, δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να ασκήσετε αυτό το τεστ. Ωστόσο, υπάρχει κάτι στην τυφλή δοκιμή που πραγματικά σας βοηθά να εστιάσει τη συγκέντρωσή σας σε ό, τι αποδεικνύεται? και είναι πάντα μια καλή πρακτική. Η πρακτική είναι να έχουμε μεγάλες εκπλήξεις!

Η Ισπανία είναι μια ορεινή, ζεστά, ξηρά χώρα με περισσότερη γη στους αμπελώνες από οποιοδήποτε άλλο έθνος στον κόσμο. Κατατάσσεται τρίτη σε παραγωγή στον κόσμο της παραγωγής του κρασιού, πίσω από τη Γαλλία και την Ιταλία.

Το ισπανικό κρασί ξύπνησε από μια μακρά περίοδο λήθαργου με κάτω του μέσου όρου απόδοση. Επί του παρόντος, η Ισπανία είναι μια πιο ζωντανή χώρα όσον αφορά τους οίνους, με μεγάλη σχέση ποιότητας τιμής x. Για δεκαετίες, μόνο η πιο φημισμένη περιοχή της Ισπανίας για το κόκκινο κρασί της, Rioja, και το κλασικό περιοχή της ενισχυμένος οίνος, Jerez, είχε διεθνή προβολή μεταξύ εκλεκτά κρασιά.

Επί του παρόντος, πολλές περιοχές άλλα σταφύλια που παράγουν οίνους ποιότητας πραγματικά, μερικές ακόμη έκπληξη.

Οι νόμοι για τα κρασιά της Ισπανίας έχουν μια κατηγορία ΟΠΑΠ δύο επίπεδα: Ονομασία Προέλευσης (DO), ένα υψηλότερο κατάταξη (DOC), που ιδρύθηκε το 1991. Μέχρι στιγμής, Rioja και Priorat είναι οι μόνες περιοχές με επίπεδο DOC (επίσης γνωστή ως DOCA). Κρασιά που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως κάνει από την πλευρά της στην κατηγορία των επιτραπέζιων οίνων, που ονομάζεται Tierra de Vino (ισοδύναμο με Pays de Vins de France).

Χοιρινό φιλέτο

Το βράδυ είχαμε δύο εισβολείς, το Las Brujas Sauvignon Blanc από την Ουρουγουάη και το Πηγάδι Rye, Passito di Pantelleria ένα, το οποίο θα αναφερθώ για μια θέση στο μέλλον.

Στο πλαίσιο της πρότασης της συνεδρίασης, κάναμε μια μικρή περιοδεία της Ισπανίας: Ribera del Duero, Rioja και Priorat τυφλή.

1 - Πρώτος Gran Reserva 2004 - Ισπανία - Ribera del Duero - 100% Tempranillo - 14% - Χερσόνησος - 400,00 - ST (87)

 • Φημίζεται για την υψηλή ποιότητα των ερυθρών οίνων της, η περιοχή της Ribera del Duero βοήθησε προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου από ισπανικά κρασιά.
 • Οπτική μοβ, ελαφρά θολό, με τα αιωρούμενα σωματίδια. Μύτη έδειξε ώριμα μαύρα φρούτα, αφή από σκληρό ξύλο, με καλή αρωματική επιμονή. Ουρανίσκο με καλή οξύτητα, υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, πρόστιμο τανίνες, ένα φως πικρία τελική γεύση στο στόμα, που ενοχλεί. Βελτιωθεί σημαντικά με την τροφή. Ένα κρασί που δεν δικαιολογεί την τιμή του. Σε αντίθεση με καλλιεργειών το 2001, το οποίο έχω περιγράψει εδώ .

2 - Vallobera Reserve 1997 - Ισπανία - Λα Ριόχα - 100% Tempranilo - Κανένας εισαγωγέας στην Βραζιλία - $ 30 - ST (91+)

 • Rioja βρίσκεται στα βορειο-κεντρική Ισπανία, την μεγαλύτερη περιοχή παραγωγής της χώρας (πίσω από Ribera del Duero και Priorat). Παρουσιάζει οίνων με διαφορετικά πρόσωπα, ανάλογα με το πόσο καιρό είναι ηλικίας πριν φύγουν από το οινοποιείο. Είμαι από την παραδοσιακή ανεμιστήρα, όπως δειγματοληψία παρακάτω, στηρίζεται σε μεγάλα δρύινα βαρέλια για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
 • Οπτική γρανάτης, διαυγές και λαμπερό. Στη μύτη παρουσιάζονται παραδοσιακές νότες ξηρών καρπών, φίλε αφής τσάι, πίσσα. Ουρανίσκο έδειξε ισορροπία μεταξύ τανίνες, αλκοόλ και οξύτητα, λεπτή τανίνες και ωραία με μεγάλη επιμονή γεύση. Έτοιμος να δοκιμάσει, και καλή προοπτική για το μέλλον της γήρανσης. Ήταν το καλύτερο του κρασιού πίνακα κατά τη γνώμη μου.

3 - Ψαλμοί 2007 - Ισπανία - Priorat - Grenache, Syrah, Cariñena και Cabernet Sauvignon - 14,5% - Devinum - 175,00 - ST (90)

 • Priory είναι μια από τις νέες περιοχές της Ισπανίας, η οποία θεωρείται η βέλτιστη για τους ερυθρούς οίνους, βρίσκεται βόρεια της πόλης της Tarragona, βορειοανατολική Ισπανία.
 • Οπτική πορφύρα, υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ (πυκνό και μακρύ δάκρυα). Η μύτη είχε εμπλοκή αρώματα κόκκινων φρούτων, καφέ, βανίλια και το φως τοστ. Ουρανίσκο έδειξε καλό σώμα, λεπτή τανίνες, μαλακό στο στόμα, γύρο. Long γεύση επιμονή. Αλκοόλ κυριάρχησαν σε σχέση με την οξύτητα, δίνοντας την αίσθηση ότι γλυκό.

Ακολουθήστε το Blog ζουν τη ζωή στο Twitter

Απολαύστε τη σελίδα του ιστολογίου Ζώντας τη ζωή στο Facebook

Μετά από πρόσκληση του φίλου μου Roberto νεώτερος, αργά το βράδυ της Τετάρτης, 25, έπαιρνε μέρος σε μια γευστική δοκιμή των ισπανικών κρασιών Importadora Β-Cube σε Enotria, στην οποία βρίσκεται εδώ στο Άγιο Πνεύμα. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση της Ισπανίας, όπου γνώρισα κρασιά από 7 διαφορετικές περιοχές: Penedès, Navarra, Ribera del Duero, Toro, Somontano και Λα Ριόχα, ένα πραγματικό μάθημα για την προσωπικότητα της κάθε περιοχής. Στο παραπάνω βίντεο ο εμπορικός διευθυντής της εισαγωγής Valéria Carrete μιλάει λίγο για τον εισαγωγέα και των οίνων που δοκιμάζονται.

Η Ισπανία είναι μια ορεινή, ζεστό και ξηρό χώρα, με περισσότερη γη στους αμπελώνες από οποιοδήποτε άλλο έθνος στον κόσμο. Κατατάσσεται τρίτη σε παραγωγή στον κόσμο της παραγωγής του κρασιού, πίσω από τη Γαλλία και την Ιταλία.

Το ισπανικό κρασί ξύπνησε από μια μακρά περίοδο λήθαργου με κάτω του μέσου όρου απόδοση. Επί του παρόντος, η Ισπανία είναι μια πιο ζωντανή χώρα όσον αφορά τους οίνους, με μεγάλη σχέση ποιότητας τιμής x. Για δεκαετίες, μόνο η πιο φημισμένη περιοχή της Ισπανίας για το κόκκινο κρασί της, Rioja, και το κλασικό περιοχή της ενισχυμένος οίνος, Jerez, είχε διεθνή προβολή μεταξύ εκλεκτά κρασιά.

Επί του παρόντος, πολλές περιοχές άλλα σταφύλια, όπως αυτές που αναφέρονται ανωτέρω στην γευσιγνωσία πραγματική παραγωγή οίνων ποιότητας, μερικά ακόμη έκπληξη.

Al νόμους για ισπανικά κρασιά, έχουν μια κατηγορία ΟΠΑΠ δύο επίπεδα: Ονομασία Προέλευσης (DO), ένα υψηλότερο κατάταξη (DOC), που ιδρύθηκε το 1991. Μέχρι στιγμής, Rioja και Priorat είναι οι μόνες περιοχές με επίπεδο DOC (επίσης γνωστή ως DOCA). Κρασιά που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως κάνει από την πλευρά της στην κατηγορία των επιτραπέζιων οίνων, που ονομάζεται Tierra de Vino (ισοδύναμο με Pays de Vins de France).

Κατά τη γνώμη μου, το highlight της βραδιάς ήταν η Cava Masters 1312 (ημερομηνία έναρξης των δραστηριοτήτων του) - Penedés - 12% - Xarel αυτό? Parellada - R $ 129,00 - ST (91)

Cava είναι ο επίσημος όρος για την παραδοσιακή μέθοδο αφρώδης οίνος, που παράγεται κυρίως στο Penedes, αν και υπάρχουν λίγοι παραγωγοί στην υπόλοιπη Ισπανία.

Οπτική άχυρο ένταση κίτρινο μέσο, ​​λεπτή perlage, επίμονες και μεγάλες, καθαρές και φωτεινές. Έντονα αρώματα, νότες μοιάζει με σαμπάνια, φρυγανισμένο ψωμί, τσουρέκι, το βούτυρο, τα αποξηραμένα φρούτα (φουντούκια και αμύγδαλα), και ένα άγγιγμα από φρέσκα φρούτα και ένα ελαφρώς μεταλλικό φόντο. Γεύση εκτελούνται ξηρά, καλό σώμα, καλή οξύτητα και μεγάλη φρεσκάδα. Κρεμώδης αφρός, επίμονη, με απαλή υφή και φρυγανισμένο ψωμί αρώματα λευκών φρούτων και πολύ μακριά επίγευση.

Ακολουθείται με άλλα 10 κρασιά που γενικά ευχαριστημένος πολύ, εκτός κατά τη γνώμη μου, το πρώτο λευκό (SB), ο οποίος ήταν με το άρωμα της "γάτας κατούρημα" ισχυρή, Inurrieta ΟΡΧΙΔΕΑ "Sauvignon Blanc Ναβάρα» (13%) ST (84) € 76.00 (Guia Penin 2011: 91 και Χρυσό Μετάλλιο - Παγκόσμιο Διαγωνισμό των Βρυξελλών του 2008). Σύμφωνα με τον Λευκό: Laus CHARDONNAY Flower "Somontano" 13,5% ST (90) £ 89,00. Πρώτα αυξήθηκε: Inurrieta Mediodia Garnacha? Merlot "Navarra" (14%) ST (88) R $ 76.00 - Δεύτερη αυξήθηκαν :. Laus MERLOT FLOWER (Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah) "Somontano» (13,8%) R $ 89,00 Πρώτη κόκκινο : Laus Roble Merlot? Cabernet Sauvignon? Tempranillo Somontano 13,8% ST (86) £ 89,00. Σύμφωνα με κόκκινο: IUVENE «Tempranillo" Rioja (13%) ST (86) R $ 59,00.

Κόκκινο Τρίτον, Δαρδανέλια Tempranillo 04 μήνες σε καινούργια γαλλικά δρύινα βαρέλια (13,8) ST (89) R $ 89.00 - Το μπουκάλι είναι πολύ όμορφο, μοντέρνο σχεδιασμό. Κόκκινο Δωμάτιο: Inurrieta SUR "Garnacha? Syrah? Graciano "(06 μήνες σε αμερικάνικα δρύινα βαρέλια) (14,5%) ST (89) R $ 76,00. Πέμπτον κόκκινο: LORIÑON crianza Tempranillo Rioja 14 μήνες σε δρύινα βαρέλια αμερικανικής (13%) ST (88) R $ 76,00. Το έκτο και τελευταίο κρασί: CARODORUM Ισσού "Tinta de Toro» (10 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια) (15%) ST (92+) R $ 129,00, κρεμώδη γεμάτο σώμα, για όσους τους αρέσει το στυλ, είναι μια vinhaço!

Τα κρασιά θα είναι διαθέσιμη σε μελλοντικές Enotria Avenida Rio Branco, 1383, Vitória - ES, 29055-643

Τηλέφωνο: 27 3345-8696 / 27 3345-8696

www.enotria-es.com.br

Ακολουθήστε το Blog ζουν τη ζωή στο Twitter

Απολαύστε τη σελίδα του ιστολογίου Ζώντας τη ζωή στο Facebook