оптимизация на уеб сайтове уеб сайт представя Email Extractor

Архив за "Рибера дел Дуеро 'Категория

Вино - първоначално публикувана текст колона Living Life | C2 + Pleasure & Cia | The Journal вестник

Обикновено, когато си мисля за един испански вина, скоро идва на главата на региона Rioja. Може би историята на добри изненади в купата. Името идва от реката Oja, малък приток на голямата река Ебро, която минава през североизточна Испания. Риоха Вината се състои най-вече с Темпранийо грозде, с произход от тази страна. Тя произвежда дълбоки цветове на вина, богати аромати, и с голям потенциал стареене. Изключително сложна, време е да се разработи характер, която прилича на кожа.

На етикета можете да проверите името на някои подрегиони: Rioja Baja и Rioja Alavesa Rioja Alta. Всяка от тях има малко по-различен климат и релеф. Rioja Alta, на североизток, произвежда мощни вина и по-структуриран, които се нуждаят от повече време, за да стигнат до върха. Когато узрели, са най-добрите и най-деликатните на региона. Rioja Alavesa, също на североизток, е отговорен за долната част на Rioja, и произвежда по-плодови и богати вина. Rioja Baja вече е в югоизточната част на страната, където почвата не помогне, да стане най-честите вина, се основава предимно на гроздето Garnacha (Гренаш).

Вече района на Рибера дел Дуеро, дом на най-големите винарни в страната, също произхождат от позоваване на прекрасните вина от Риоха. Името на Рибера дел Дуеро идва от река Дуеро, което прави известния Дуро в Порто, за да вземе в Португалия на запад. Климатът на тази долина е екстремна, сухи, с горещи дни и прохладни нощи през лятото, и много интензивни зими. В това състояние на киселинността на Темпранийо грозде, с фин червен име там се увеличава. Резултатът е вина с голяма интензивност, структура и копринена текстура.

Как да изберем испанско вино

Като цяло, испанско вино се определя от възрастта. Така че в условията на етикета; Young или Roble; Crianza, Reserva и Gran Reserva; се отнася до времето, че зрелите вина в дъбови бъчви, а след това на бутилките преди да бъдат продадени.

Вина етикетирани като "Young или Roble" има малък или никакъв стареене дъб. Това са вина за любителите на плодов и свеж стил. Още от "Crianzas", които прекарва една година в цевта, а друга бутилка, предлагат добра сложност, повечето все още доминирани от плодов характер. В "резерви" предлагат съвети на ванилия, подправки, кожа, тъй като на още една година, който минаваше на дъб. И накрая, Гран резерви ", които са" най-добрите ". Произвежда само в големите реколти, те прекарват най-малко две години в бъчва и три в бутилката, преди да бъдат пуснати в продажба.

Именно тези вина, специално Rioja (Bodega Bagordi- ) и Рибера (Bodega Lambuena- ), главните действащи лица, които влагат в нов етап глътки Испания, в скорошно дегустация насърчавани от Radar вносител в ресторант Aroeira Bistro & склад.

В групата на оценителите: Fernando Rabelo (Вносител Radar), Тиаго Valentine (GB5), Марсело Vasconcellos (Aroeira), испански сомелиер Deborah Санчес (Soeta Restaurant), Фредерико Cassaro (Радар - продажби), Vincent (директор Radar) и André Costa Leal (GB5).

По-долу сметка от акцентите:

Red Palacios County 2009 г. - Рибера дел Дуеро - £ 85 - вносител Radar (27-3213-3131)

 • Влизане вино от Bodega Lambuena, без да въвеждате дървен материал; Удобства в красива аромат, свеж с нотки на теменужки, зрели черни и червени плодове. Добро тяло, интензивно и с добра устойчивост в устата.

Lambuena Roble 2011 - Рибера дел Дуеро - £ 112 - вносител Radar (27-3213-3131)

 • A сортова Темпранийо, минаваща 70% в американски дъб и 30% Френски в продължение на 4 месеца. Aroma вкусно, цветен. Кръгла, "гореща", но не и алкохол.

Lambuena Crianza 2010 - Рибера дел Дуеро - £ 215 - вносител Radar (27-3213-3131)

 • Изумителен червено в много време от живота си. Мощен, плътен и елегантен. Интензивен аромат с нотки на кокос, какао и подправки. На небцето, структуриран, елегантен и дълга, с добре интегрирана алкохол. За да медитирате!

ЕССО на Bagordi Young 2012 - Риоха - £ 76 - вносител Radar (27-3213-3131)

 • Изготвен в съответствие с биодинамично концепция, щадящи околната среда, той показа с голям аромат, отворен от началото, с черни и червени плодове бележки и подправки като карамфил. Вкус лека и елегантна.

ЕССО на Bagordi Crianza 2009 г. - Риоха - £ 140 - вносител Radar (27-3213-3131)

 • Също съставен по концепцията за биодинамично, той показа, атрактивен аромат на стафиди, ванилия и подправки. Вкус кръг, сладки танини, добър плод и приятен финал.

Bagordi Crianza 2008 - Риоха - £ 117 - вносител Radar (27-3213-3131)

 • Soft, кръгли и с добра устойчивост. Произведено по традиционния начин с 12 месеца в барици от + 12 в бутилка. Мощен, но балансирана.

Bagordi Reserva 2005 - Риоха - £ 190 - вносител Radar (27-3213-3131)

 • Въпреки, че е през 2005 г., девет години от живота, беше много нови. Aroma с нещо мляко и ванилия. Пълно тяло, мощен и мека. Вкусната напитка, но тя ще се развива много през следващото десетилетие. За любителите на виното, които не бързайте!

Bagordi Gran Reserva 2001 - Риоха - £ 440 - вносител Radar (27-3213-3131)

 • Много фин и комплексен с нотки на плодове, печена, кафе, пура, с флорални спомени, които са редуващи се като еволюира в купата. В устата, вкусно, елегантен и балансиран, потвърждавайки бележките носа. Нужен ви е 1 час гарафа да покаже, че дойде.

Снощи имахме 3-ото заседание на братството Living Life. Избраната тема е предварително Испания, която бе вкусил сляп. Както винаги аз говоря тук сляпо всичко става ясно.

А любимите забавления на винени дегустатори е сляпа дегустация. Преди да се мисли в тъмни стаи, със завързани очи дегустатори, или други форми на мазохизъм скоро ще обясни, че на дегустаторите не са слепи (хаха), АСЕ бутилки, които са. Или във всеки случай бутилките са обхванати лицата им, (на снимката горе).

В сляпа дегустация, който участва не знаете какво дегустация. Теорията зад това упражнение е да се знае самоличността на вината може да причини на дегустаторите предпочитат или разлика определено вино с добра репутация (име, цена, отбелязват ...), а не за това, което наистина се чувствам стъклото. Понякога изключително опитни дегустатори правят дегустации на вино, сляп и се опитват да ги идентифицират, целящи повишаване на тяхната сензорна знания.

Ако не знаем достатъчно за вино, за да бъде разпитан от етикетите, там не е много основания да се практикува този тест. Въпреки това, има нещо в сляпа дегустация, че наистина помага фокусира концентрацията ви върху това, което се оказва; и тя винаги е добра практика. Практика е да има големи изненади!

Испания е планинска, горещо, сухо страна с повече земя за лозя, отколкото всяка друга нация в света. Тя се нарежда на трето място в производството в световното производство на вино, зад Франция и Италия.

Испанското виното събудил от дълъг период на латентност с под средното изпълнение. В момента Испания е по-жизнена държава, по отношение на вина, с отлично качество на връзка х цена. В продължение на десетилетия, само най-известният региона на Испания за своето червено вино, Rioja и класическата региона на подсилено вино, Jerez, имаше международна известност сред изискани вина.

В момента много други грозде региони произвеждат вина наистина качествени, някои дори изненадващо.

Законите за вина в Испания имат категория QWPSR две нива: наименование за произход (DO), по-висок ранг (DOC), създадена през 1991 г. Досега Rioja и Priorat са единствените райони с ниво DOC (известни също като DOCa). Вина, които не отговарят на изискванията както правят част от категорията на трапезни вина, наречени Tierra де Vino (еквивалентно на Пеи дьо Vins дьо Франс).

Свинско бон филе

Вечерта имахме две нарушители, на Las Brujas Совиньон Блан от Уругвай и Е ръжта, Passito ди Пантелерия една, която аз ще коментирам един пост в бъдеще.

В предложението на заседанието, което направихме малко обиколка на Испания: Рибера дел Дуеро, Риоха и Priorat сляп.

1 - Протос Gran Reserva 2004 - Испания - Рибера дел Дуеро - 100% Темпранийо - 14% - Peninsula - 400.00 - ST (87)

 • Известен със своите висококачествени червени вина, района на Рибера дел Дуеро помогна да предизвика интерес в света по испански вина.
 • Visual лилаво, леко облачно, с фини прахови частици. Nose показа зрели черни плодове, докосване на твърда дървесина, с добра ароматна постоянство. НЕБЦЕТО с добра киселинност, високо съдържание на алкохол, фини танини, лека горчивина крайния вкус в устата, който притеснява. Значително подобрена с храната. A вино, което не оправдава цената си. За разлика от реколтата през 2001 г., които ще опиша тук .

2 - Vallobera Reserve 1997 - Испания - Ла Риоха - 100% Tempranilo - Не вносител в Бразилия - $ 30 - ST (91+)

 • Rioja се намира в Северен централен регион на Испания, най-голямото производство на региона на страната (зад Рибера дел Дуеро и Priorat). Тя представя вина с различни лица, в зависимост от това колко дълго са на възраст, преди те да напуснат винарната. Аз съм от традиционната вентилатора, като извадката по-долу, почивка в големи дъбови бъчви за дълги периоди.
 • Visual гранат, ясно и ярко. На нос представени традиционни нотки на сушени плодове, мате чай докосване, катран. Вкус показа баланс между танини, алкохол и киселинност, фини танини и приятен с голяма упоритост вкус. Готови ли сте да се вкуси, и добра перспектива за бъдещо стареене. Това беше най-доброто от виното на панела по мое мнение.

3 - Psalms 2007 г. - Испания - Priorat - Гренаш, Сира, Cariñena и Каберне Совиньон - 14,5% - Devinum - 175.00 - ST (90)

 • Priory е един от новите райони на Испания, смята оптимално за червени вина, е на север от град Тарагона, Североизточна Испания.
 • Visual пурпура, високо съдържание на алкохол (плътни и дълги сълзи). Носът е имал конфитюр аромати на червени плодове, кафе, ванилия и светлина тост. Вкус показа добро тяло, фини танини, меко в устата, кръг. Long вкус постоянство. Алкохолът преобладава над киселинност, давайки усещането, че са сладки.

Следвайте блога Жилищна Живота на Twitter

Насладете се на блог страницата живея живота на Facebook

По покана на моя приятел Роберто Jr., късно в сряда, 25, беше като участва в дегустация на испански вина Importadora B-Cube в Enotria, в която той е тук, в Светия Дух. Това беше една много интересна обиколка на Испания, където се запознах с вина от 7 различни региони: Penedès, Навара, Рибера дел Дуеро, Торо, Somontano и Риоха, истински урок за личността на всеки регион. Във видеото по-горе търговският директор на вносител Valéria Carrete говори малко за вносителя и вината вкуси.

Испания е планинска, горещо и сухо страната, с повече земя за лозя, отколкото всяка друга нация в света. Тя се нарежда на трето място в производството в световното производство на вино, зад Франция и Италия.

Испанското виното събудил от дълъг период на латентност с под средното изпълнение. В момента Испания е по-жизнена държава, по отношение на вина, с отлично качество на връзка х цена. В продължение на десетилетия, само най-известният региона на Испания за своето червено вино, Rioja и класическата региона на подсилено вино, Jerez, имаше международна известност сред изискани вина.

В момента много други грозде региони, като например тези, цитирано по-горе в дегустацията са действително произвеждащи вина за качество, някои дори изненадващо.

Al закони за испанските вина, имат категория QWPSR две нива: наименование за произход (DO), по-висок ранг (DOC), създадена през 1991 г. Досега Rioja и Priorat са единствените райони с ниво DOC (известен също като DOCa). Вина, които не отговарят на изискванията както правят част от категорията на трапезни вина, наречени Tierra де Vino (еквивалентно на Пеи дьо Vins дьо Франс).

По мое мнение гвоздеят на вечерта бе Cava Мастърс 1312 (датата на началото на дейността си) - Penedés - 12 процента - Xarel него; Parellada - R $ 129,00 - ST (91)

Cava е официалният термин за традиционния метод пенливо вино, произведено предимно в Penedès, въпреки че има няколко производители в останалата част на Испания.

Visual слама интензитет жълто среда, тънка perlage, устойчиви и големи, ясни и ярки. Интензивни аромати, бележки, наподобяващи шампанско, тост, Бриош, масло, сушени плодове (лешници и бадеми), и едно докосване на пресни плодове и леко минерално фон. Вкус извършва сухо, добро тяло, добра киселинност и голяма свежест. Creamy мус, постоянен, с мека консистенция и препечен хляб с аромат на бяла плодове и много дълъг финал.

Следван с още 10 вина, че като цяло доволен много, освен по мое мнение първата белия (SB), който беше с аромат на "котка пее" силна, Inurrieta ORCHIDEA "Совиньон Блан Navarra" (13%) ST (84) € 76.00 (Guia Пенин 2011: 91 и златен медал - World конкуренция на Брюксел 2008). Според White: LAUS CHARDONNAY FLOWER "Somontano" 13,5% ST (90) £ 89.00. Първо засече: Inurrieta Mediodia Garnacha; Мерло "Навара" (14%) ST (88) R 76,00 $ - Втори засече :. LAUS МЕРЛО FLOWER (Мерло, Каберне Совиньон, Сира) "Somontano" (13,8%) R $ 89.00 Първа червено : LAUS Roble Мерло; Каберне Совиньон; Темпранийо Somontano 13,8% ST (86) £ 89.00. Според червено: IUVENE "Темпранийо" Rioja (13%) ST (86) R $ 59.00.

Red Трето, Дарданелите Темпранийо 04 месеца в нови френски дъбови бъчви (13.8) ST (89) R $ 89,00 - Бутилката е много красив, модерен дизайн. Red Room: Inurrieta SUR "Garnacha; Сира; Graciano "(06 месеца в американски дъбови бъчви) (14.5%) ST (89) R $ 76,00. Пето червено: LORIÑON Crianza Темпранийо Риоха 14месеца в американски дъбови бъчви (13%) ST (88) R $ 76.00. Шестият и последен виното: CARODORUM Issos "Tinta де Торо" (10 месеца във френски дъбови бъчви) (15%) ST (92+) R $ 129.00, кремаво плътен, за тези, които обичат стила, е vinhaço!

Вината ще бъдат на разположение в бъдеще Enotria Avenida Рио Бранко, 1383, Витория - ES, 29055-643

Телефон: 27 3345-8696 / 27 3345-8696

www.enotria-es.com.br

Следвайте блога Жилищна Живота на Twitter

Насладете се на блог страницата живея живота на Facebook