La invitația prietenului meu Roberto Jr., miercuri seara, 25, a fost participarea la o degustare de vinuri spaniole Importator B-Cube pe Enotria, în care el este aici, în Duhul Sfânt. A fost un turneu foarte interesant de Spania, unde am putut întâlni din 7 regiuni diferite de vin: Penedès, în Navarra, Ribera del Duero, Toro, Rioja și Somontano, o adevărată lecție despre personalitatea fiecărei regiuni. În video de mai sus directorul comercial al importator Valeria Reel vorbește un pic despre importatorul și vinurile degustate.

Spania este o țară muntoasă, cald și uscat, cu mai mult teren pentru viță de vie decât orice altă națiune din lume. Ea este a treia în producția mondială a vinului de producție, după Franța și Italia.

Vinul spaniol trezit o perioadă lungă de timp latente cu sub performanța medie. În prezent, Spania este o țară mult mai vibrant în materie de vin, cu un mare preț raport calitate x. De zeci de ani, doar cea mai renumita regiune din Spania pentru vinurile sale roșii, Rioja, și regiunea clasic de vin alcoolizat, Jerez, s-au remarcat printre vinurile fine internaționale.

În prezent, multe alte regiuni de vin, cum ar fi cele citate mai sus la degustare a vinurilor produc într-adevăr de calitate, unele chiar surprinzătoare.

Al legi vinuri din Spania au o categorie VCPAR la două niveluri: denumire de origine (DO), un rang mai mare (DOC), creat în 1991 până în prezent, Rioja și Priorat sunt singurele regiuni cu nivel DOC (de asemenea cunoscute ca DOCa). Vinurile care nu se califică drept parte din categoria DO de vin de masă numit Vino de Tierra (echivalent cu Vins de pays de Franța).

În opinia mea, punctul culminant al serii a fost Cava Masters 1312 (data de la începutul activității sale) - Penedès - 12% - Xarel ea; Parellada - R 129.00 dolari - ST (91)

Cava este termenul oficial pentru vinul spumant metoda traditionala, produse în principal în Penedes, deși există câțiva producători din restul Spaniei.

Visual paie intensitate medie Perlage galben, subțire, persistent și mare, clar și luminos. Arome intense, note seamănă cu o șampanie paine prajita, brioșe, unt, fructe uscate (alune si migdale), și un dram de fructe proaspete si un fond ușor mineral. Gust efectuate uscat, corp bine, aciditate bună și o mare prospețime. Spumă cremoasă, persistentă finisaj, lung, cu o textură moale și arome de pâine prăjită, fructe albe, și.

Urmat de peste 10 de vinuri, în general, foarte mulțumit, cu excepția în opinia mea, primul alb (SB), care a fost parfumat cu "pisica pipi", Inurrieta ORCHIDEA "Sauvignon Blanc Navarra" (13%) ST (84) £ puternic 76.00 (Ghid Penin 2011: 91 și Medalia de Aur - Concours Mondial de Bruxelles 2008). Potrivit alb: LAUS FLOAREA CHARDONNAY "Somontano" 13,5% ST (90) £ 89.00. Primul trandafir: Inurrieta MEDIODIA Garnacha; Merlot "Navarra" (14%) ST (88) R 76.00 dolari - conform trandafir :. LAUS FLOAREA MERLOT (Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah) "Somontano" (13,8%) R 89.00 dolari Primul roșu : LAUS OAK Merlot; Cabernet Sauvignon; Tempranillo Somontano 13,8% ST (86) £ 89.00. Potrivit Red: IUVENE "Tempranillo" Rioja (13%) ST (86) R 59.00 dolari.

Roșu În al treilea rând: Tempranillo DARDANELOS 04 luni in butoaie noi de stejar francez (13,8) ST (89) £ 89.00 - sticla este foarte frumos, design modern. Camera Red: Inurrieta SUR "Garnacha; Syrah; Graciano "(06 luni in butoaie de stejar american) (14,5%) ST (89) R 76.00 dolari. Roșu cincea: Tempranillo Rioja LORIÑON Crianza 14 luni in butoaie de stejar american (13%), ST (88) R 76.00 dolari. Cea de a șasea și ultima vinului: CARODORUM sale "Tinta de Toro" (10 luni in butoaie de stejar francez) (15%), ST (92+) R 129.00 dolari, corpolent cremă, pentru cei cărora le place stilul, este un vinhaço!

Vinurile vor fi disponibile în viitor Enotria Avenue Rio Branco, 1383, Vitoria - ES, 29055-643

Telefon: 27 3345-8696 / 27 3345-8696

www.enotria-es.com.br

Urmați blog-ul de zi de viață pe Twitter

Bucurați-vă pagina de blog Viața de zi pe Facebook