pengoptimuman enjin carian laman web mengemukakan e-mel pemerah

Archive for the 'ST (86)' Kategori

22 tahun lebih awal daripada anggur keluarganya, winemaker Ernst Longgarkan itu, telah memenangi anugerah yang paling penting dalam dunia wain: Best Pengeluar Jerman (Majalah Wine & Spirits, 2007); Salah satu Pengeluar Top di Dunia daripada Last 25 Tahun (Wine & Spirits Magazine, 2007); Man of the Year (Penyiring Terputus-Putus Magazine, 2005); Salah satu daripada 50 Paling Berpengaruh pembuat wain Sedunia (Wine & Spirits Magazine, 2004); Pengeluar Tahun (Gault Millau, 2001); "Anda telah memasukkan wain Jerman di pentas dunia dan pada abad XXI" (Jancis Robinson, Penyiring Terputus-Putus 04/2005).

Dr anggur Longgarkan kepunyaan keluarga Ernst selama lebih 200 tahun. Apabila beliau mengambil alih pada tahun 1988, membuat kesimpulan bahawa kebun-kebun anggur dengan purata usia kira-kira 60 tahun, ditanam di dalam "ungrafted" (tidak dicantumkan pada akar Amerika sejak Mosel adalah salah satu daripada beberapa kawasan di Eropah di mana anggur adalah ungrafted dibenarkan, kerana phylloxera yang tidak boleh hidup di tanah saliran yang baik mereka) dan terletak di beberapa terroirs terbaik Jerman, mempunyai semua bahan-bahan mentah yang diperlukan untuk menghasilkan dalam, wain kompleks dan bertaraf dunia.

Untuk mencapai matlamat ini, Ernst dramatik mengurangkan pengeluaran kebun-kebun anggur dan menggantikan semua baja kimia oleh organik. Juga mengguna pakai amalan baru lebih halus dan campur tangan yang minimum teknologi winemaking, jadi wain mereka meluahkan sepenuhnya setia dan asal-usulnya, seuterroir. Ini adalah prinsip-prinsip yang diterima pakai dalam dua ladang anggur yang: Dr Longgarkan, JL Wolf dalam Mosel dan Pfalz.

- Jerman - Mosel - 100% Riesling - 7.5% - R $ 118,00 - Buka ST (86): Penilaian Personel

Kuning kehijauan Visual, cahaya yang jelas dan terang. Dalam hidung buah putih (nanas dalam sirap), mineral, dengan sentuhan bunga, dan madu. Gula ketara sisa, badan ringan, keasidan yang baik (kesegaran), dan lembut. Aftertaste daripada masak putih buah-buahan, bunga dan madu. Kegigihan purata. A suquinho menyegarkan!

Ikut Blog Hidup Kehidupan di Twitter

Nikmati Laman Blog Hidup Kehidupan di Facebook

Dianggap anggur kedua paling banyak ditanam di Itali di Piedmont, khususnya dalam bidang anggur Asti dan Alba Barbera yang menonjol.

Terdapat dua jenis Babera ada. Pertama, tradisional, kini berusia dalam tong (tong kayu oak yang besar, yang mengganggu sedikit, memberikan hampir tidak ada kayu rasa untuk wain). Dan yang kedua adalah lebih dipengaruhi oleh oak berumur dalam tong (tong kayu oak Perancis 225 liter), biasanya lebih mahal.

Walaupun kedua-dua gaya yang baik, dengan pengecualian tentu saja, lebih suka gaya tradisional. Saya mendapat bosan dengan wain yang dijual hari ini, walaupun menyedari bahawa beberapa Barbera berumur dalam tong, seperti yang berkenaan, lulus 24 bulan dalam tong oak, menyenangkan dalam cawan. Sebaliknya Barbera, pelbagai anggur dengan ciri-ciri yang luar biasa, untuk tidak mengandungi tanin, disukai dan dilengkapkan dengan tanin yang diberikan oleh peringkat dalam tong kecil.

Pengharmonian yang ditunjukkan adalah hidangan pasta, pizza dan makanan lain dengan sos tomato sebagai ramuan.

- Itali - Piedmont - Barbera D'Asti - 24 bulan dalam tong oak Perancis - 14.5% - ST (86) Dei Vigne Barbera D'Asti Mastri Galileo DOC 2007: Penilaian Peribadi Winelands Wine Club

  • Warna Ruby dengan kekuatan yang baik dan halo berair. Aroma sengit buah merah (raspberi), mineral, vanila dan sentuhan bunga. Badan sederhana, keasidan sederhana dan tanicidade diserlahkan. Kegigihan aromatik yang agak baik, dengan beberapa kayu sisa, tidak membuktikan sebaliknya fakta set terakhir.

Ikut Blog Hidup Kehidupan di Twitter

Nikmati Laman Blog Hidup Kehidupan di Facebook

Gelombang wain organik telah mendapat kekuatan. Penggunaan bahan kimia dalam penanaman anggur dan penapaian yis sedang dipersoalkan lebih setiap hari, dan yang ditinggalkan. Sikap ini menjadikan mereka lebih sihat dan oleh itu lebih rasa wain. Paus daripada Biodynamics, Perancis Nicolas Joly mengatakan bahawa kulit anggur mempunyai bahan pengawet semula jadi yang melindungi minum. Di Brazil, penyelidikan yang dijalankan pada tahun 2009 oleh Agensi Pemantauan Kesihatan Negara (ANVISA) menunjukkan bahawa 56% daripada sampel anggur yang dikutip di negara ini mempunyai racun perosak di atas yang dibenarkan. Tetapi saya percaya ini akan berubah dengan pesat, berikutan trend di seluruh dunia organik.

Untuk belum tahu, Chile adalah salah satu negara yang paling mampan di Amerika. Pada Anugerah Hijau 2012, satu pertandingan yang dianjurkan oleh majalah British Perniagaan Minuman, Viña Emiliana telah dipilih sebagai "Green Winery of the Year", kategori tertinggi anugerah itu, yang membawa bersama-sama industri wain keseluruhan di seluruh dunia. José Tomaz Dalam video di atas Urrutia, Eksport Maneger Viña Emiliana, bercakap tentang anggur. Jika anda ingin tahu tentang pemenang lain Anugerah Hijau 2012, lihat di sini .

Emiliana yang telah dipilih kerana ia adalah syarikat yang telah menunjukkan komitmen terhadap alam sekitar, pekerja dan masyarakat, dan telah semakin menurun kesan karbonnya. Ia adalah bernilai mengingati juga bahawa dia adalah hanya 100% wain Chile organik dari Chile. Wain diimport oleh Brazil di La Pastina .

Antonio Marques Bermudez (La Pastina), Rogério Baracho, Vanderlei Martins (Carone), Dulcino Tozi, José Tomaz Urrutia (Viña Emiliana), Olicio Santana (Carone) dan Douglas Chamon (ekonomi)

Jemputan Vanderlei Martins berpeluang untuk menilai wain organik mereka malam tadi, Wain Store Carone Vila Velha, di mana saya menyalin pendapat peribadi saya di bawah. Harga tidak dinyatakan, bagaimanapun 15 hari dalam wain boleh didapati dalam Pasaraya rangkaian Carone.

Emiliana Chardonnay 2011 - Chile - Central Valley - 100% Chardonnay - 3 bulan dalam keluli tahan karat - 13.5% - ST (86)

  • Mata kuning cahaya, hidung dengan aroma buah-buahan yang ingat sangat masak, seperti tembikai, nanas dan pear. Dalam mulut, badan adalah sederhana, keasidan yang baik, mewujudkan kesegaran dan penumpuan yang baik buah-buahan. Aftertaste adalah buah, dengan kemasan segar.

Adobe Pinot Noir 2009 - Chile - Valle Casablanca - 100% Pinot Noir - 8 bulan, 20% dalam barriques Perancis - 14.4% - ST (86)

  • Ruby visual aroma intensiti sederhana yang menyerupai raspberi, ceri, nota bunga dan sentuhan vanila. Lelangit kering, dengan penguasaan sedikit alkohol pada keasidan, badan ringan, tanin menengah dalam kuantiti, dengan astringen lembut dan ketekunan sederhana.

Adobe Cabernet Sauvignon 2011 - Central Valley - 85% Cabernet Sauvignon dan 15% Syrah - enam bulan, 20% dalam tong kayu oak Perancis - 14% - ST (86)

  • Ruby Visual, aroma intensiti sederhana buah-buahan masak. Lelangit menunjukkan satu, tubuh yang baik betul, keasidan ringan beralkohol. Tanin berkualiti. Buah aftertaste dan mengesahkan sesuatu kegigihan purata.

New Gran Reserva Cabernet Sauvignon Merlot 2008 - Valle de Maipo - 85% Cabernet Sauvignon dan 15% Merlot - 12 bulan, 70% dalam barriques Perancis - 14.6% - ST (90)

  • Rupa wain ini adalah ungu, sengit, tidak dapat ditembusi tanpa evolusi. Aroma, buah sengit gelap, dengan nota karamel, asap, jemari dan nota pedas. Lelangit lembut, dengan keasidan yang seimbang dan alkohol, kepekatan yang baik, aftertaste buah dan agak sengit.

New Gran Reserva Carmenere Cabernet Sauvignon 2009 - Colchagua Valley - 85% Carmenere dan 15% Cabernet Sauvignon - 12 bulan, 70% dalam barriques Perancis - 14.5% - ST (87)

  • Ruby Visual intensiti yang baik, aroma kayu, resin dan buah-buahan masak. Lelangit dengan keasidan yang baik, badan sederhana, seimbang. Tanin sederhana sudah resolusi, cahaya akhir astringen. Kegigihan yang baik.

Coyam 2010 - Colchagua Valley - 41% Syrah, 29% Carmenere, 20% Merlot, 7% Cabernet Sauvignon, 2% Mourvedre dan 1% Petit Verdot - 13 bulan, 80% dalam barriques Perancis dan 20% dalam tong kayu oak Amerika - 14, 8% - ST (91+)

  • Ruby Visual sangat gelap, aroma sengit dan buah-buahan yang lazat gelap sangat masak, coklat, dengan nota bunga elegan, petua rempah dan oak. Lelangit mempunyai kepekatan besar, dengan keseimbangan yang baik, tanin sangat halus, kemasan panjang. A wain muslihat yang besar, yang sudah sangat senang untuk digunakan sekarang, tetapi perlu disimpan selama bertahun-tahun beberapa lagi di bilik bawah tanah, mendapat kerumitan yang lebih besar. Ia adalah wain yang terbaik malam, pada pendapat yang istimewa yang mempunyai peluang untuk mengambil bahagian dalam rasa ini.

Ikut Blog Hidup Kehidupan di Twitter

Nikmati Laman Blog Hidup Kehidupan di Facebook

Pengimport Capixaba
Ikhwan dinaikkan pangkat di ibu pejabatnya semalam, 30 Julai (Isnin), satu rasa dengan 12 wain. Acara ini bertujuan untuk pelancaran rasmi wain Chile talian
François Lurton Hacienda Araucano , semua diperintahkan oleh sommleier Cleber Alves, menerangkan sedikit tentang pengimport dan kilang wain dalam video di atas.

Kilang wain yang baru sahaja menerima sijil "wain biodinamik", yang tidak lebih daripada nilai tanah dan tumbuhan di dalam habitat semula jadi, melalui penggunaan sebatian mineral dan penyediaan tumbuhan, haiwan dan (sebahagian organik) dalam masa yang tepat, dengan mengambil kira pengaruh astral dan kitaran alam (bahagian dinamik).

Keluarga Lurton mempunyai wain dalam urat beliau: dua bapa, adik-beradik, menjana keturunan kira-kira 15 penanam, pembuat wain, négociants, ringkasnya: seluruh generasi khusus untuk wain. Jacques dan Francois, anak-anak André Lurton, seorang lagenda dalam Bordeaux. Sentiasa mempunyai idea-idea revolusioner untuk standard konservatif Perancis, eksperimen dengan anggur untraditional ke kawasan-kawasan baru, menggalakkan penggunaan Screwcap, menggunakan reka bentuk berani bercampur dengan budaya tempatan untuk menggalakkan wain mereka. Memulakan kerjaya sebagai perunding, bekerja di seluruh dunia sebagai pembuat wain terbang. Pengalaman antarabangsa dan kenalan beliau mendapat tanggapan mereka menarik tentang geografi wain dari pelbagai negara, yang secara beransur-ansur mula memegang pengeluaran mereka sendiri. Mereka membuat keputusan untuk menghasilkan wain berkualiti, tetapi mampu dimiliki, dengan menggunakan kawasan menengah meningkat di negara-negara seperti Chile, Argentina dan Sepanyol, serta mewujudkan perkongsian dengan pengeluar di Uruguay, Australia dan Portugal.

Kredit gambar di atas: Arismario Oliveira

Yang mendaki kelas untuk menilai wain: Tetap; Sidney Santiago, André Andres, Leonardo Conick (pemilik), saya, Tom (restoran Jurumudi) dan rakannya Duduk .; Fred, Julio Lemos (Papaghut), Elvecio FAE (pengarah ExpoVinhos Kemenangan), Premier sommelier Sonia Aiello, Cleber Alves dan Rafael Dias (ruang DOC).

Wain oleh kaca terkejut, kebanyakannya menyampaikan faedah kos yang sangat baik dengan harga antara 29,00-329,00. Acara kemuncak pada pendapat saya adalah dengan wain murah, kerana yang paling mahal mempunyai kewajipan untuk menjadi baik. 4 12 wain mengklasifikasikan sebagai "baik dan murah".

Kawin Putih Wain Sauvignon Blanc 2011 - Chile - 100% Sauvignon Blanc - Central Valley (Casablanca Valley, Curico dan Lolol) - 12.5% ​​- R $ 29,00
- ST (88)
- "Yang baik dan murah"

Yang terbaik malam faedah kos x, SB ini menunjukkan mangkuk biasa aroma buah-buahan tropika dan herba sedikit. Lelangit ringan, buah-buahan, keasidan seimbang dan menyegarkan. Wain yang mudah untuk minum dan memahami cadangan anda. Membeli yang besar.

Wain putih - Sauvignon Blanc Araucano 2011 - Chile - 100% Sauvignon Blanc - Lolol Valley - Lembah Colchagua - 12.5% ​​- R $ 69,00 - ST (86)

Yang lain 5% bahawa SB diperam di dalam tong, lebih malu pada hidung, kurang bersemangat daripada yang pertama. Lelangit adalah berkrim, kurang buah, ciri-ciri mineral lanjut, keseimbangan yang baik, keasidan yang baik dan kemasan yang menyenangkan.

GRAN Wain putih Araucano Chardonnay 2007 - Chile - 100% Chardonnay - Colchagua Valley - 14% - R $ 129.00 - ST (88)

Chardonnay menunjukkan bahawa "daya tarikan" merasa, melihat emas kuning, jelas, terang, aroma yang sangat kuat, mengingatkan mentega popcorn, madu, aprikot, vanila. Rasa dan gemuk, buah, keasidan yang baik, tetapi berdosa dalam kira-kira, kayu boleh mempunyai perhatian kurang, menyembunyikan buah-buahan kecil. Satu perkara yang rasa peribadi.

Kawin Wain merah Cabernet Sauvignon 2010 - Chile - 100% Cabernet Sauvignon - Central Valley - 13% - R $ 29,00 - ST (86)

Wain berkhidmat cadangan anda, ringan, buah-buahan, tanpa berpura-pura lagi, pilihan yang sangat baik untuk parti.

Wain Cabernet Sauvignon RIZAB Araucano 2009 - Chile - 100% Cabernet Sauvignon - Colchagua Valley - 14% - R $ 49,00
- ST (88)
- "Yang baik dan murah"

CS sudah membuat tempahan menunjukkan kerumitan yang lebih besar, aroma lada hitam yang baru tanah, buah-buahan berwarna hitam dan merah. Lelangit menunjukkan tanin firma, badan yang baik, buah dan keasidan yang mencukupi. Pilihan yang hebat untuk barbeku.

Wain Araucano RIZAB 2010 Carmenere - Chile - 100% Carmenere - Valle de Colchagua - 13.5% - R $ 49,00
- ST (87)
- "Yang baik dan murah"

Yang Carmenere juga menggembirakan saya, nota biasa lada, rempah dan buah-buahan merah. Lelangit adalah buah, tubuh yang baik, keasidan yang baik dan ketekunan yang baik.

Wain Pinot Noir RIZAB Araucano 2010 - Chile - 100% Pinot Noir - Central Valley - 13.5% - R $ 69,00 - ST (88)

Strawberi sangat masak, blackcurrant dan ceri. Lelangit segar, cahaya bertubuh, mudah untuk minum dan menyenangkan.

Humo Wain BLANCO 2008
- Chile - 95% Pinot Noir dan 5% Syrah - Lolol Valley - 15.5% - R $ 109,00 - ST (90)

Lebih banyak dihalang di hidung, tetapi dengan yang lazat, berkrim, buah, kayu dengan baik diletakkan, seimbang dan mulut penamat yang panjang.

Araucano Wain RIZAB Syrah 2011 - Chile - 100% Syrah - Valle de Colchagua - 14.5% - R $ 65,00
- ST (88) - "yang baik dan murah"

Very nice wain, sangat bulat, bersedia, docinha buah-buahan, yang sebenar "wain girly."

Wain Clos DE LOLOL 2009 - Chile - 38% Carmenere, 28% Cabernet - Sauvignon, 20% Syrah, 14% Cabernet Franc - Lolol Valley - 18 bulan dalam tong penggunaan kedua - 14.5% - R $ 109,00 - ST (90 +)

Mahkamah ini mempunyai nota anise, bunga dan buah-buahan merah. Lelangit mempunyai tubuh yang baik, tanin halus, keasidan yang baik dan akhir kegigihan baik.

Merah wain Cabernet Sauvignon GRAN Araucano 2009 - Chile - 100% Cabernet Sauvignon - Colchagua Valley - 18 bulan dalam tong (70% baru, 30% penggunaan kedua) - 14.5% - R $ 149,00 - ST (90 + )

Nota pertama di hidung adalah zaitun hitam ade, yang hilang membuka banyak buah-buahan, plum, jambu batu dan latar belakang vanila. Lelangit adalah tebal, keasidan yang baik, mewujudkan, buah, kesegaran mineral cahaya yang menyenangkan, dengan kemasan yang menyenangkan.

Wain ALKA CARMENERE 2009 - Chile - 100% Caemenére - Colchagua Valley - 18 bulan dalam tong oak - 15% - R $ 329,00 - ST (92+)

Dengan apa-apa obligasi untuk menjadi baik, Alka, TOP daripada anggur, dibentangkan nota bersemangat pada hidung, kopi panggang, kotak cerut, kayu keras, buah-buahan merah dan vanila. Lelangit mengesahkan kualiti dan nota hidung, sangat berkrim, buah, seimbang, memerlukan beberapa tahun dalam botol untuk menunjukkan kerumitan yang lebih besar. Wain yang indah!

Ikut Blog Hidup Kehidupan di Twitter

Nikmati Laman Blog Hidup Kehidupan di Facebook

Atas jemputan rakan saya Roberto Jr, lewat pada hari Rabu, 25, telah menghadiri merasa wain Sepanyol Pengimport B-Cube pada ENOTRIA, di mana ia adalah di sini di dalam Roh Kudus. Ia merupakan satu lawatan yang sangat menarik dari Sepanyol di mana saya boleh berjumpa dari 7 kawasan yang berbeza Wain: Penedes, Navarra, Ribera del Duero, Toro, Rioja dan Somontano, satu pengajaran sebenar tentang personaliti setiap wilayah. Dalam video di atas pengarah komersial pengimport Valeria Reel bercakap sedikit tentang pengimport dan wain merasai.

Sepanyol adalah sebuah negara yang bergunung-ganang, panas dan kering, dengan lebih banyak tanah untuk ladang anggur daripada mana-mana negara lain di dunia. Beliau adalah ketiga dalam pengeluaran pengeluaran wain dunia selepas Perancis dan Itali.

Wain Sepanyol dikejutkan tempoh tidak aktif yang lama dengan prestasi di bawah rata-rata. Pada masa ini, Sepanyol adalah negara yang lebih rancak dari segi wain, dengan harga yang besar nisbah x berkualiti. Selama beberapa dekad, hanya kawasan yang paling terkenal di Sepanyol bagi wain merah, Rioja, dan rantau ini klasik wain diperkuat, Jerez, menonjol di kalangan wain antarabangsa.

Pada masa ini, banyak kawasan-kawasan wain yang lain, seperti yang tersebut di atas dalam wain merasa menghasilkan benar-benar berkualiti, malah mengejutkan.

Al undang-undang wain dari Sepanyol mempunyai kategori QWPSR pada dua peringkat: nama pengenalan asal (DO), kedudukan (DOC) yang lebih tinggi, yang dicipta pada tahun 1991 setakat ini, dan Rioja Priorat adalah satu-satunya kawasan-kawasan dengan tahap DOC (juga diketahui sebagai DOCa). Wain yang tidak layak sebagai sebahagian daripada kategori DO wain jadual dipanggil Vino de Tierra (bersamaan dengan Vins de Membayar Perancis).

Pada pendapat saya Acara kemuncak pada malam itu ialah Cava Masters 1312 (tarikh permulaan aktiviti) - Penedes - 12% - Xarel ia; Parellada - R $ 129.00 - ST (91)

Cava adalah istilah rasmi bagi kaedah wain tradisional, dihasilkan terutamanya dalam Penedes, walaupun terdapat beberapa pengeluar di seluruh Sepanyol.

Visual sederhana intensiti jerami kuning, nipis, berterusan dan besar, jelas dan terang perlage. Aroma sengit, nota menyerupai champagne roti bakar, brioche, mentega, buah-buahan kering (hazelnuts dan badam), dan sentuhan buah-buahan segar dan latar belakang yang sedikit mineral. Lelangit dilakukan, tubuh yang baik kering, keasidan yang baik dan kesegaran yang besar. Mus berkrim, berterusan, kemasan lama dengan tekstur lembut dan aroma roti bakar, buah-buahan putih, dan.

Diikuti lebih 10 wain pada umumnya sangat gembira, kecuali pada pendapat saya putih pertama (SB) yang wangi dengan "kucing kencing" kuat, Inurrieta Orchidea "Sauvignon Blanc Navarra" (13%) ST (84) £ 76.00 (Penin Panduan 2011: 91 dan Pingat Emas - Concours Mondial de Bruxelles 2008). Menurut putih: LAUS FLOWER Chardonnay "Somontano" 13.5% ST (90) £ 89,00. Pertama naik: Inurrieta Mediodia Garnacha; Merlot "Navarra" (14%) ST (88) R $ 76,00 - Menurut meningkat :. LAUS BUNGA DARI Merlot (Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah) "Somontano" (13.8%) R $ 89,00 Pertama merah : LAUS OAK Merlot; Cabernet Sauvignon; Tempranillo Somontano 13.8% ST (86) £ 89,00. Menurut Merah: IUVENE "Tempranillo" Rioja (13%) ST (86) R $ 59,00.

Merah Ketiga: Tempranillo DARDANELOS 04 bulan dalam tong oak Perancis baru (13.8) ST (89) £ 89,00 - botol ini sangat cantik, reka bentuk moden. Bilik Merah: Inurrieta SUR "Garnacha; Syrah; Graciano "(06 bulan dalam tong kayu oak Amerika) (14.5%) ST (89) R $ 76,00. Merah Kelima: Tempranillo Rioja LORIÑON CRIANZA 14 bulan dalam tong kayu oak Amerika (13%) ST (88) R $ 76,00. Yang keenam dan terakhir wain: CARODORUM yang "Tinta de Toro" (10 bulan dalam tong oak Perancis) (15%) ST (92+) R $ 129,00, berkrim gemuk, bagi mereka yang suka gaya, adalah vinhaço satu!

Wain boleh didapati pada masa hadapan ENOTRIA Avenue Rio Branco, 1383, Vitória - ES, 29055-643

Telefon: 27 3345-8696 / 27 3345-8696

www.enotria-es.com.br

Ikut Blog Hidup Kehidupan di Twitter

Nikmati Laman Blog Hidup Kehidupan di Facebook