Në ftesën e mikut tim Roberto Jr, vonë të mërkurën, 25 vjeç, ishte duke marrë pjesë në një provë të verërave spanjisht Importues B-CubeENOTRIA, në të cilën ai përfaqëson këtu në Frymën e Shenjtë. Ajo ishte një kthesë shumë interesante për Spanjën, ku kam marrë të dini verëra të ndryshme nga 7 regjionet: Penedès, Navarra, Ribera del Duero, Toro, Rioja dhe Somontano, një mësim të vërtetë në lidhje me personalitetin e secilit rajon. video e mësipërme për të importuar komerciale drejtor Valeria Reel flet pak për importuesit dhe verërat shijuar.

Spanja është një vend malor, e nxehtë dhe e thatë, me tokë më shumë për vreshtat se çdo komb tjetër në botë. Ajo është e treta në prodhimin botëror të prodhimit të verës, pas Francës dhe Italisë.

Verë spanjisht zgjua një periudhë të gjatë në gjumë me punën nën mesatare. Aktualisht, Spanja është një vend më të gjallë në aspektin e verërave, me një vlerë të madhe për çmim të x. Për dekada me radhë, rajoni i vetëm më i famshëm për verërat e saj të kuqe, Rioja dhe rajoni klasike verë të fortifikuara, Jerez, Spanjës u dallua në mesin e verërave gjobë ndërkombëtare.

Aktualisht, shumë rajone të tjera të verës, të tilla si ato të cituara më lart në provë, në të vërtetë janë prodhuar verëra të cilësisë, disa edhe e habitshme.

Al ligjet verërat nga Spanja, kanë një QWPSR kategori në dy nivele: Emërtimi i origjinës (DO), një të rangut të lartë (DOC), e themeluar në vitin 1991. Deri më tani, Rioja dhe paraprakisht janë vetëm rajone niveli DOC (e njohur edhe si Doca). Verërat që nuk kualifikohen si pjesë e kategorisë DO e verës për tryeza quajtur Vino de Tierra (ekuivalent me Vins de Pays i Francës).

Sipas mendimit tim kulmore e mbrëmjes ishte Masters Cava 1312 (data e fillimit të aktiviteteve të saj) - Penedès - 12% - Xarel ajo; Parellada - R $ 129,00 - ST (91)

Cava është termi zyrtar për verë të gazuar metodë tradicionale, prodhuar kryesisht në Penedès, edhe pse ka disa prodhues në pjesën tjetër të Spanjës.

Kashtë Visual verdhë të mesme intensiteti, perlage hollë, këmbëngulës dhe të mëdha, të qartë dhe të ndritshme. Aromas intensive, shënimet përngjashëm një dolli shampanjë, brioche, gjalpë, fruta të thata (lajthi dhe bajame), dhe një kontakt i frutave të freskëta dhe sfond pak mineral. Qiellëz shfaq thatë, të mira, aciditetin e trupit të mirë dhe freski e madhe. Mus butë, këmbëngulës, me një cilësi të butë dhe aromas bukë e thekur, fruta të bardhë dhe të përfundojë gjatë.

Ndjekur mbi 10 verërave në përgjithësi shumë të kënaqur, përveç sipas mendimit tim bosh parë (SB), që është me salcë me "Cat shurrë" të fortë Inurrieta Orchidea "Navarra Sauvignon Blanc" (13%) St (84) £ 76.00 (Penin Guide 2011: 91 dhe Medalja e artë - Concours Mondial de Bruxelles 2008). Sipas Bardhë: LAUS FLOWER Chardonnay "Somontano" ST 13.5% (90) £ 89,00. Së pari rose: Inurrieta MEDIODIA Garnacha, Merlot "Navarra" (14%) ST (88) R $ 76,00 - Sipas trëndafil: LAUS FLOWER MERLOT (Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah) "Somontano" (13.8%) R . $ 89,00 Tinto parë: LAUS OAK Merlot, Cabernet Sauvignon, Tempranillo ST Somontano 13.8% (86) £ 89,00. Vera e dytë: IUVENE "Tempranillo" Rioja (13%) ST (86) £ 59,00.

Vera e tretë: Tempranillo DARDANELOS 04 muaj në fuçi lisi të reja franceze (13.8) St (89) £ 89,00 - shishe është shumë e bukur, dizajn modern. Red Room: Inurrieta SUR "Garnacha, Syrah, Graciano" (06 muaj në fuçi lisi amerikan) (14.5%) ST (89) R $ 76,00. Së pesti kuqe: Tempranillo Rioja LORIÑON CRIANZA 14 muaj në fuçi lisi amerikan (13%) St (88) R $ 76,00. Verë gjashtë dhe i fundit: CARODORUM saj "Tinta de Toro" (10 muaj në fuçi lisi frëngjisht) (15%) ST (92 +) R $ 129,00, i butë i trashë, për ata që pëlqen stilin, është një marc!

Verërat do të jenë në dispozicion në të ardhmen Avenida ENOTRIA Branco Rio, 1383, Vitória - ES, 29055-643

Telefon: 27 3345-8696 / 27 3345-8696

www.enotria-es.com.br

Ndiqni Blog Living Jeta në Twitter

Enjoy Life Living e faqes Blog në Facebook