Dhënia proseguimento kolonën "Mirë dhe të lirë", unë flas sot për një verë të kuqe franceze përpunuar prodhuesi Chapoutier, Syrah dhe rrush Grenache, të cilat nuk kalojnë nëpër fuçi, Marius rouge 2010 vreshtat e tyre janë të vendosura brenda IGT Pays d'OC, Languedoc Roussillon.

Languedoc Roussillon është prodhuesi më i rëndësishëm i Vin de Pays (VDP) të Francës, me 80% të totalit. Pjesa më e madhe është emërtuar nën emërtimin rajonal Vin de Pays d'OC dhe të tjerët me emrat e rretheve lokale. Standardet VDP janë më pak të rrepta se ato të AOC, duke lejuar Verëbërësit fraksion verëra varietal nga tensionet jo-tradicionale dhe përzierje me rrush vendas dhe ndërkombëtare. Statusi i VDP jep njohje më të madhe se sa bazë niveli Vin de tryezë. Pothuajse të gjithë janë bërë nga një përzierje e pesë rrushit klasike jugore, përzierje është e rregulluar me AOC. Syrah, i famshëm në rajonin fqinj të Luginës Rhône, është duke u bërë gjithnjë e më popullore; Mourvèdre dhe Carignan-së, ne kemi bërë verërat errëta, tannic dhe djegëse. Grenache dhe Cinsaut, janë rritur shumë me shije frute dhe të lehtë.

Chapoutier është emri më i madh në Rhône. Michel Chapoutier është një nga Verëbërësit më të mëdha të Francës, i zgjedhur disa herë winemaker i vitit nga Revue du Vin de France, i dha një dimension të ri verërat e rajonit, duke arritur përsosmërinë në prerje të ndryshme të veriut dhe Jugut. e vreshta janë rritur organikisht dhe kanë të ardhura të ulëta. Vera është një haraç për të gjyshi i tij, Marius.

Personal Rating: - France - Languedoc Roussillon - Syrah dhe Grenache - ST (88) 13.5% - Importues Mistral - R $ 52,00

Siç thashë më lart këtë verë nuk shkon me dru e cila i jep një fruta të freskëta, të pastër. Visual Medium rubin intensiteti, të qartë dhe të ndritshme. Në kuq e zi fruta hundë, piper i zi, me lule dhe një prekje të lehta balsamic. Qiellëz është i freskët, me shije frute, të mesme trashë, i balancuar në mes aciditetit dhe përmbajtje të alkoolit; taninet cilësi të butë e mirë. Fund me këmbëngulje të mirë. Well vlerë ditur.

Ndiqni jetojnë jetën në Twitter Blog

Gëzojnë e faqes Blog Living Jeta në Facebook