оптимизация на уеб сайтове уеб сайт представя Email Extractor

Архив за "Среща Мистрал" Категория

Португалският производител Carlos Campolargo, говори в блога Жилищна Живота по време на срещата на Мистрал, на гърба на развитието на вино с Pinot Noir гроздова в Bairrada, много интересно, да гледате видеото по-горе. The Campolargo Пино Ноар 2008 е направено от грозде от собствени лозя, има своето винопроизводство направи ферментация в малки бъчви с ръчно или механично действие. Е на възраст в продължение на 14 месеца в употребявани бъчви. В някои конкретни години, той добавя малко зрънце. Хареса, по-сдържан, елегантен плод, си струва да знае. Това струва 123.00.

Следвайте блога Жилищна Живота на Twitter

Насладете се на блог страницата живея живота на Facebook

The Mistral вносителя, собственик на една от най-добрите и най-големите винарски каталозите на Бразилия, проведена в Sofitel Копакабана (Рио де Жанейро), шестото издание на традиционния случай Среща Mistral 2012 г. с 80 производители в света. Събитието имаше своето начало на 16-ия, 17-ти и 18-ти юли в Сао Пауло, в Grand Hyatt.

Тази година, на срещата присъстваха някои знаменитости Mistral Wine, участващи за първи път лично на събитието, като Paul Hobbs, Dirk Niepoort и Серж Hochar, собственик на Château Musar и първата "Мъж на годината" от списание Декантер English плюс Hubert Billy, известният Champagne Pol Roger, служил по време на сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън.

Също беше там, Francisco Olazabal, Quinta Do Vale Meão, португалски Red високата точкуване в историята на Wine Spectator.

Силите: Чиро Лила и съпругата му Carmen Lila (Mistral вносител на собственици)

В блога Жилищна Живота е първият път, по време на събитието и да имат някои съображения, за да правят. За човек е невъзможно за един ден само за да опитат всички вина. Един от вариантите ще се увеличи с над еднодневно събитие в Рио, или двойно изпълнение на графика. Това ще бъде важно да се група от производители страни, като по този начин по-голяма гъвкавост при дегустация. Загубил много време, за да намерите производители, както е даден списък на производителите, за да следват, и аз вярвам, че много, както добре. Отделно от тези подробности, събитието беше перфектна, бе много добре приета, времето беше много хубаво, перфектната локация, добра ниво на посетителите и виното отколкото oenophile света биха искали да имат чашата, една мечта!

По-долу е моя списък предварително приготвен, които, както казах по-горе е възможно броят на земеделските производители в рамките на 4 часа дълго. Приоритет се дава на вина, че едва ли ще имат шанс да се вземе проба първо по цена и след това чрез тяхното ограничено производство.

Vallontano - Луис Енрике Занини (собственик-винопроизводител) и Ана Паула Valduga

Extra Brut LH Занини 2010 сезон - R $ 77,00 - ST (87)

The Vallontano, само бразилският вино вносител в Mistral стоките, стартира по време на събитието и ограничен специално издание на Extra Brut LH Занини реколта 2010. Има само 2500 бутилки, произведени по традиционен метод. Етикетът на това издание е създаден от известния белгийски художник Maurice Rosy в чест на поета Vineyard Vallontano, Луис Енрике Занини, който дава името си пенливо. Със седалище в Париж, Rosy е автор на стотици класически произведения на френски комикс и работата му е преведен на десетки страни. В преминаването му от Франция, Занини срещна Морис и съпругата му Danièle Gerault и става големи приятели.

Bollinger - Philippe Menguy (директор)

Champagne Bollinger La Grande Annee Vintage 2002 - R $ 596,80 - ST (96)

Това шампанско се произвежда само в изключителни години и се счита за вярно ферментационната смес върха на Bollinger най-високо ниво на качество шампанско. Неговата събирателната е 63% Пино Ноар и 37% Шардоне, само избрани вина от лозята Grands Crus и премиери. Ферментацията се извършва винаги в малки, стари дъбови бъчви. Отлежаване с утайки, в студени мазета, е най-малко пет години. Получавате максималните 5 звезди в Decanter.

Pol Roger - Billy Hubert (собственик)

Champagne Pol Roger Кюве Уинстън Чърчил 1999 - Р 795.00 $ - ST (99)

Един от най-добрите шампанско, произвеждани някога, принадлежи към категорията Prestige Кюве и е издаден през 1984 г. в чест на известния британския държавник сър Уинстън Чърчил. Събирателната е предимно Pinot Noir, допълнени от Шардоне. Избира само най-добрите плодове идват от лозя в Vallée де ла Марна и Кот де Blancs. Това шампанско остава с падеж през избите в контакт с утайката на дрожди за повече от седем години преди залепване, което му придава огромна сложност. Той получи 94 точки от Wine Spectator и не по-малко от 96 точки от Wine Enthusiast, който го описва като "прекрасна" и се класира като най-доброто шампанско сред всички оценявани от списанието.

Cos d'Estournel - Джералдин Santier (режисьор)

Cos D'Estournel 2004 - ST (92) - R $ 900.00

Основана в началото на деветнадесети век, на Château d'Cos Estournel беше adiquirido през 1917 г. от семейство Ginestet. Скоро след това семейството Пратс сега притежава и Bruno Пратс продал имота. Да не губят непрекъснатостта на семейството, синът на Бруно, Жан Гийом остава управлението на лозето. С дрезгав почвата, Cos d'Estournel различава от Saint Estephe полета, предлагайки много мерло в лозето си, отколкото в съседните области. Виното е обилна и концентриран цвят и дълбок аромат и елегантен - съвсем различна от вината на Saint Estephe. Освен това, има голям капацитет за стареене.

Paul Jaboulet - Том Hlasny (директор)

Hermitage La Chapelle 2005 г. (Paul Jaboulet Aine) - R $ 993.00 - ST (97)

Вярно е легенда, великият La Chapelle е безспорно един от най-добрите и най-почитаните вина в света. Списанието Wine Spectator избра La Chapelle 1961 като една от 12-те най-добрите вина на ХХ век, се нарича "стандарт за Syrah гроздето." Има възможност да се развива в бутилка в продължение на десетилетия, е невероятно богата и сложна, пропилявайки чар и елегантност. Реколта 2005 е грандиозно, "гроздоберът на века" във Франция. Икона.

Joseph Друен - Christophe Thomas (директор)

Chablis Premier Cru Montmains 2010 г. (Joseph Друен) - R 220,89 щатски долара - ST (92)

Отлично 1er Cru Шабли, произведено от грозде от малко лозе на 1,8ha. Той показва голямо minerality, е идеален спътник за стриди.

Chapoutier - Пиер-Адриен Fleurant (директор)

Hermitage М. де ла Sizeranne 2007 г. (Chapoutier) - R $ 516.40 - ST (95)

Този отличен Hermitage La Sizeranne показва добре, защото Chapoutier е най-големият колекционер на награди и високите тонове на Рона. Тя показва поразително букет, пищен и голяма сложност. Неговите невероятни структура причини могат да еволюират в бутилка за повече от 15 години. Един истински паметник на Сира.

Castello ди Ama - Marco и Лоренца Pallanti (собствениците)

Vigna L'Apparita Merlot 2008 г. (Castello ди Ama) - R $ 775,10 - ST (94+)

Един от най-големите икони на Тоскана, L'Apparita е аристократично Мерло, че за цената си, "напуска Château Петрус на сухо" по думите на Wine Spectator. Реколта от 2006 г. беше оценен с не по-малко от 95 точки от Робърт Паркър, който описа на червено като "безупречна, на рядка красота." Великолепно вино и един от най-спорните supertoscanos, което е още по-сложен и съблазнителен след няколко години в бутилка.

Vietti - Mario Кордеро (собственик)


Barolo Castiglione 2006 (Vietti) -R $ 297.50 - ST (95)

A вино "невероятно добър" по мнението на Робърт Паркър, на Кастилионе е истински справка в Barolo, показва голяма класа и качество. Направено с грозде от лозя Bricco фиаско Ravera, Fossati и Bricco Ravera, е вино, което показва и качествата на тероара на Barolo в изискана и завладяващ набор, който е получил отлична оценка на 92+ Паркър и 92 от Wine Spectator в жетва 2006!

Бионди Санти & Castello ди Montepó - Валентина Gherardi (режисьор)

Brunello ди Монталчино DOCG Riserva 2004 (Бионди Санти) - R $ 2,784.99 - ST (97)

Един от най-емблематичните италиански вина, този велик Riserva получи максималната цена на водача на Gambero Rosso, която се описва като "извънредно". Той е много мощен, концентриран и дълголетен вино, което не прави отстъпки на модерен стил. Тя може да продължи десетилетия и често изискват много години в бутилката, за да достигне своя връх.

Bisol - Roberto Актис (директор)

Cartizze Prosecco ди Valdobbiadene Superiore ди Cartizze (Bisol) - R $ 166,00 - ST (90)

Номинално "Изключително" от Робърт Паркър посочи, че това пенливо като "сензационни" Cartizze е най-почитаните от Bisol Prosecco и една от големите звезди на деноминацията. Cartizze е най-известният район на региона Prosecco и това вино е "Sunny, с пълна уста" по думите на Gambero Rosso. Със завладяващото сладко докосване на небцето, базирана голяма свежест, това е един от най-sophistical избор в Prosecco, с престижната подписа на Bisol.

Quinta направя Vale Meão - Francisco Olazabal (собственик)

The Meão Quinta Vale 2009 г. - R $ 385.00 - ST (98)

Спорният "New Барса", направени в същия гроздето, използвано за производството на известната Barca Velha. Концентриран, изключително богат и мощен, много сложен, той победи най-великите вина от Португалия в сляпа дегустация, организирана от Wine Magazine. Наистина фантастично, че е Португалската червено показан за списъка на "100-те най-добрите вина на света" Wine Spectator през 2005.

Quinta Da Pellada - Мария Кастро (собственик)

Дода 2005 г. (Quinta Da Pellada) - R $ 243.77 - ST (94+)

Dirk Niepoort и Алваро Castro Quinta Da Pellada - две от най-аплодираните винопроизводители от Португалия - са създали четири ръце на вино, който съчетава най-доброто от региона Dão, известен с червена ароматна и пълен с финес, със структурата и концентрацията на вината Douro, наричана по-рано данни, името на Дода е образувана от началните срички на двата региона. А червено-чувствителна производство, вече е взето от португалските критиците като един от най-великите вина на страната. За критичната уважаван John Paul Мартинс, на vnho показва "перфектна комбинация от сила и елегантност." Голяма създаването на две от най-големите таланти на Португалия.

Quinta направя Perdigão - José Perdigão (собственик)

Quinta направя Perdigão Touriga Nacional 2006 - R $ 228.85 - ST (92)

В буйни и ароматна Quinta Do Perdigão Touriga Nacional е кръстен "The Great Red Дао" в престижния конкурс "Вината Best Дао в производителя". Тази нова версия е един от най-добрите някога, показва голяма сложност и елегантност, плюс всички емблематични Touriga характера. То се споменава сред първите 15 вина от Португалия на João Paulo Martins.

Niepoort - Dirk Niepoort (собственик-винопроизводител)

Niepoort Harvest 1998 г. (Niepoort) - R $ 198.00 - ST (95)

Тази вкусна Harvest е Tawny от един реколта, отлежала в дърво в продължение на най-малко седем години. Много мека и приветлива, с комплексен и опияняващ букет, показва голямо присъствие на уста.

Campolargo - Carlos Campolargo (собственик-винопроизводител)

Campolargo Pinot Noir 2008 - R $ 123,00 - ST (91)

Отлично червено, произведена от Campolargo с Pinot Noir гроздето. В някои конкретни години, той добавя малко зрънце. Тя е елегантна и сложна вино.

Bodegas Chivite - Oscar Alvarez (директор)

COLECCION 125 Reserva 2005 г. (Chivite) - R $ 248,00 - ST (91)

Една от червени икони от Испания до Decanter списание, отличната COLECCION 125 Reserva показва голяма класа и сложност в най-добрия испански стил.

Alion & Pintia - Пречистване Mancebo (режисьор)

Pintia 2006 г. (Bodegas Pintia) - R $ 293,00 - ST (91)

The Pintia фантастичното е голям червен произведен от Vega Sicilia в нововъзникващите региона на Toro. В първия си сезон, той вече е получил 95 точки от Робърт Паркър и Джансис Робинсън от много похвали, че е посочено като най-добрия Toro виното някога сте опитвали. През 2003 г. той е назначен от уважавани El Mundo като най-добрия Toro вино от тази реколта. Мощен и плътен, но с класа и елегантност, "стоманен юмрук в копринени ръкавици" по думите на Стивън майстор на шпори.

Tokaji Токайско 3 puttonyos 2002 г. (Oremus Tokaji - Vega Sicilia) - 500 мл - R $ 178,00 - ST (93)

Oremus е фантастичен имот Vega Sicilia винарна в Унгария. Нейните вина са изрядни, произведени със същото перфекционизма, че избата работят в Рибера дел Дуеро. Ето, не е ясно оксидативен характер на някои по-селски Tokajis, но много интензивен и плодов аромат и приятно присъствие на уста.

Bodegas Валдемар - Роберто Алонсо (директор)

Conde де Валдемар Gran Reserva 2004 г. (Bodegas Валдемар) - R $ 198,50 - ST (91)

Един от най-престижните вина на Rioja, Валдемар Gran Reserva дьо Конде е узряло две години в дъбови бъчви, което показва голяма гладкост и сложност, в стила на червено класически Rioja.

Pesquera - Miguel Angel Bocos (директор)

Pesquera Janus Gran Reserva 2003 - R $ 766,00 - ST (96)

Alejandro Fernandez създадена Pesquera, един от първите вина от региона през 1972 г. Годината 1995 е специален в Рибера дел Дуеро, която беше бутилира първата Янус, сериозно вино, сурови, млечни тонове, пикантни дъб, кожа ... .complexo ,

Domdechant Werner - Алесандра Gomes Rodrigues (сомелиер)

Hochheimer Kirchenstück Ризлинг Spätlese 2005 г. (Domdechant Werner) - R $ 145,27 - ST (91)

Със само 250 произведени кутии и оцениха 92 точки от Wine Spectator, отличната Hoccheimer Kirchenstuck Riesling Spätlese е описан като "красавица" от списание, в което се подчертава неговата "кремообразна интензивност", че "се разгръща в няколко слоя, оставяйки траен аромат Orange в края. "

Casa Lapostolle - Julien Berthelot (директор)

Clos Apalta 2009 г. (Casa Lapostolle) - R 397.00 $ - ST (92)

Култът към Clos Apalta е истински мит, без съмнение един от най-добрите и най-награждаваните вина от Южна Америка. Произвежда само в големи години, е мощен и плътен, съчетаващ невероятната тероара на Apalta с много ниски доходи и изискан френски докосване. Неговата малка продукция се играе по целия свят. Икона.

Пизано - Daniel Пизано (собственик)

Axis Mundi Tannat 2002 г. (Пизано) - R $ 276.00 - ST (92+)

Axis Mundi е най-новият създаването на Пизано, най-добрият производител в Уругвай. Това е най-доброто червено вино на супер-Tannat, впечатляваща концентрация и енергия, но също така и много балансиран, с изтънчени танини и дълъг финал. Той е подготвен само с много стари лозя от гроздова Tannat, отглеждани с малки доходи, което му придава един клас и все още непубликувани сложност на вината, произведени с този мощен диапазон. Със сигурност най-добрият червено уругвайския днес.

Paul Hobbs - Hobbs Paul (собственик)

Paul Hobbs Каберне Совиньон Beckstoffer да Kalon Vineyard 2006 - R $ 994,00 - ST (96)

Перлата на короната сред поклониха Каберне Совиньон Single Vineyard Paul Hobbs, митичния Beckstoffer да Kalon, направени с грозде от лозето смятан за най-добрия тероар ​​на цялата долина Напа. През сезон 2002 червен заслужаваше не по-малко от 100 точки от Робърт Паркър, който прати виното в елита от най-спорните "култови вина" от Съединените щати. Богат, плътен и сложен, той е един от най-големите в света виното.

Някои гости:

Marcelo Копело - Журналист (Resvista Bacchus) и вино консултант

Elvecio ФАЕ (директор ExpoVinhos Victoria), Джералдин Santier (режисьор) Cos d'Estournel и Aucio Стъпки

Mario Trano, отлична блог www.mondovinho.blogspot.com

Alan English (oenophile) и American Paul Medder (Сомелиер ресторант Aprazivel)

Pedro Dias (Сомелиер ресторант Gabbiano)

Pedro Hermeto (Aprazivel Restaurant)

Следвайте блога Жилищна Живота на Twitter

Насладете се на блог страницата живея живота на Facebook