pengoptimuman enjin carian laman web mengemukakan e-mel pemerah

Arkib untuk Kategori 'Wine'

Travel, rasa, mendapatkan maklumat, ini telah tetap dalam hidup saya sejak kebelakangan ini. Baru-baru ini kembali ke Bento Gonçalves, kawasan yang indah di mana saya berasa baik, dan mampu untuk melawat beberapa ladang anggur yang belum tahu. Hentian pertama adalah di Pizzato, di Lembah Vineyards, di mana saya telah diterima oleh Flavio sila Pizzato, rakan kongsi di anggur.


Pizzato yang awal adalah sama dengan ladang anggur lain dalam Serra Gaucha, dengan kedatangan pendatang Itali yang menetap di kawasan tersebut dan ditanam anggur pertama. Dalam kes, trajektori syarikat itu bermula dengan ketibaan pada tahun 1880 daripada Antonio Pizzato, berasal rantau ini Itali di Vicenza di Veneto. Selepas beliau, perjanjian itu telah disentuh oleh anaknya Giovanni, datuk Pliny Pizzato, pertanian, di samping semangat untuk wain, cintakan vitikultur. Beliau bertanggungjawab untuk memasang syarikat itu - sejak lewat 1960-an - di Lembah Vineyards, wain dan menghasilkan sekurang-skala komersial. Ini berlaku pada tahun 1998, anak-anaknya, Flavio, Flavia, Jane dan Ivo, mula mereka bentuk label Pizzato. Sejak itu wain wain membentangkan lebih baik tersusun dan berkualiti, didorong oleh profil yang tinggi, yang Merlot.


Disediakan dengan kaedah tradisional berkilauan


Tong Bilik


Kawasan pengeluaran

Antara wain merasai, saya rasa semua orang sudah mantap, seperti DNA99 dan Chardonnay (dengan dan tanpa kayu) DO (nama pengenalan asal Lembah Vineyards) mengesahkan kualiti dalam cawan. Rizab seperti Cabernet Sauvignon, Tannat, Merlot dan Alicante Bouschet terkejut. Sejak label talian Fausto, dihuraikan dengan anggur dari ladang anggur di PIZZATO Dr Faust, yang terletak di Dua Lajeados, Serra Gaucha, sebagai Fausto Brut, Demi Sec Faust, Faust Cabernet Sauvignon dan vintaj 2011 Faust Rosé Merlot, menarik perhatian . Rasa dan rumusan mereka.

Lawatan - Setiap hari dari 10h untuk 17h dan pada hari Sabtu dan cuti dari 10h untuk 18H. Maklumat lanjut melalui e-mel atau melalui telefon: (54) 3459.1155 dan (54) 3055,0440.

Pada malam Sabtu saya menghadiri merasa menegak dengan wain Chile lazat Don Melchor, atas gergasi Concha y Toro, restoran yang baru dibuka Grotto Grill (perbualan berdekatan), Praia do Canto, dalam syarikat kawan-kawan lama saya Anja Manuel, Marcos Fonseca dan isteri-isteri mereka, dengan sentiasa.

The anggur Concha y Toro dianggap jenama wain paling berkuasa kedua, simbol wain Chile di dunia, dengan 16 anugerah "Winery of the Year" dan mengiktiraf penerbitan industri yang paling berprestij, dengan markah yang tinggi dalam Wain Penonton dan The Peguambela Wain .

Kami mempunyai peluang untuk mencuba vintages 2000, 2002 dan 2004, wain yang paling terkenal, sejak Enrique Tirado sebagai winemaker. Pada pendapat saya, berdiri dua musim: 2000 dan 2004, lebih terang dan seimbang.

Don Melchor 2000 | 13,6% Alkohol | 100% Cabernet Sauvignon | 14 bulan dalam tong oak Perancis, 70% daripada penggunaan pertama dan 30% penggunaan kedua.

  • Walaupun umur, menunjukkan keseluruhan dan hidup. Aroma yang menawan, cara saya suka. Buah awal untuk melarikan diri, meninggalkan nota tinggi mengambil alih sebagai kotak cerut dan tar. Lelangit lembut, keasidan sederhana dan ketekunan yang baik. Membuta tuli risiko menjadi Bordeaux baik. Saya rasa ia tidak berubah. Nota: 92/100

Don Melchor 2002 | alkohol 14% | 96% Cabernet Sauvignon dan 4% Cabernet Franc | 14 bulan dalam tong oak Perancis 70% daripada penggunaan pertama dan 30% penggunaan kedua.

  • Tanaman paling sukar untuk menilai. Aroma ditutup, tetapi dengan baik mulut. Berstruktur, berkuasa, tetapi tidak cukup untuk memukau. Mungkin membuktikan di masa akan datang. Nota: 88/100

Don Melchor 2004 | 14,5% Alkohol | 94% Cabernet Sauvignon dan 6% Cabernet Franc | 14 bulan dalam tong oak Perancis 70% daripada penggunaan pertama dan 30% penggunaan kedua.

  • Cemerlang dalam bentuk puncak. Aroma sengit dengan nota sitrus (ceri), rempah dan hitam. Lelangit distrukturkan, elegan dan berkuasa. Mengesahkan nota hidung. Sangat seimbang. Nota: 94/100

Hanya membuktikan Kernel Lot 43 pada tahun 2011 (14%), potongan tradisional 40% Cabernet Sauvignon dan Merlot 60%, yang sudah terbukti sampel setong menegak sejarah dalam anggur pada tahun 2012, masih ingat di sini . Hanya dihasilkan dalam anggur tua yang luar biasa dengan anggur dari Lembah Vineyards (RS), Lot 43 adalah satu penghormatan kepada bapa keluarga, Giuseppe habuk roti, yang menetap di nombor lot 43 apabila beliau tiba di Brazil, dari Itali, pada tahun 1897 .

Dalam mogok mangkuk, menunjukkan bahawa Brazil sudah menghasilkan wain merah yang berkualiti besar. Aroma sengit dan kompleks. Nota buah-buahan merah dan hitam, bunga, mineral dan kayu halus, yang mengambil bahagian hanya sebagai tambahan satu. Mulut lembut, segar dengan keasidan yang besar, menyeru sip lain. Berstruktur. Long dan seimbang. A wain tanpa berlebihan, yang sangat baik walaupun diiringi sebuah Rodizio pelbagai daging. Pada pendapat saya adalah salah satu daripada 5 wain Brazil terbaik. Nota: 92/100 | R $ 100

Baru-baru ini merasai Passadouro Reserva 2009 (14.5%), wain merah Portugis dari rantau Douro, yang disediakan oleh oenologist Jorge Borges Serôdio, 80% daripadanya dengan lebih daripada 20 anggur anggur lama lebih 60 tahun, melangkah hingga 100% kilang granit kaki. Matang selama 18 bulan dalam tong oak Perancis, 80% baru dan 20% digunakan. Pengeluaran hanya 3,800 botol. Mempunyai beberapa anugerah, antaranya, 92 (PR), 93 (WS), 5 bintang Penyiring Terputus-Putus. Pengeluaran hanya 3,800 botol.

Ke dalam mangkuk menunjukkan kuasa ciri wain Douro, banyak buah-buahan, dan nota bunga, mineral, balsamic dan vanila. Bertambah baik dengan masa. Lelangit lemak, dengan keasidan yang besar dan tanin meriah. Jenis wain yang mengisi mulut dan meninggalkan aftertaste yang panjang dan lazat. Walaupun baru lagi seimbang dan elegan. Nota: 94/100 | R $ 200 dalam Alentejo Wine Cellar

Malam tadi wain Brazil merasai Dom Cândido 4 Generasi 2009 (13%), Lembah Vineyards (RS). Ia dibuat dengan 100% anggur yang berasal dari Perancis Marselan (kacukan antara Sauvignon dan Grenache Cabertnet), memperingati generasi keempat keluarga. Cawan menyampaikan warna sengit, aroma yang ingat buah hitam dan rempah. Rasa lembut, buah-buahan, terutamanya seimbang. Nota: 90/100 - Kos R $ 60 pada tapak .

Selepas membuktikan musim menuai pada tahun 1983, baru-baru ini di rumah rakan André Andres, saya mempunyai peluang untuk rasa vintaj 1991 dari satu minuman yang tidak perlu diperkenalkan, legenda Barca Velha. Tuaian tahun 1991 dianggap oleh ramai sebagai yang terbaik dalam 15 tahun lepas. Kesempurnaan dalam segala hal.

Wain dalam cawan itu menunjukkan wajah yang lebih gelap pada tanaman sebelumnya dengan sedimen terampai. Hidung dengan nota plum, kayu keras, warna tanah agak jelas, rempah dan buah zaitun. Lelangit keras, penuh bertubuh, seimbang antara keasidan dan kandungan alkohol dan struktur tanin firma dan kering. Aftertaste mengesahkan hidung dengan sedikit plum, rempah dan kayu keras. Kegigihan agak panjang. A wain di mana ruang saham buah dengan nota pengajian tinggi, pada masa yang baik untuk makan, walaupun sesetengah muncul bertahan tahun lebih lama dalam botol. Kesihatan!

Ikut Blog Hidup Kehidupan di Twitter

Nikmati Laman Blog Hidup Kehidupan di Facebook

Lebih banyak kelab wain menghantar Winelands. Kali ini ia adalah satu Portugis elegan merah (Douro), pengeluar Coimbra Mattos. Telah disediakan dengan 100% anggur Tinta Amarela (Trincadeira) dan lulus selama 12 bulan di Perancis oak tong.

Apabila kita bercakap mengenai wain logo Douro yang berkaitan dengan badan yang padat, keras dan panas (alkohol). Tetapi kaca adalah perbualan yang lain.

Penilaian diri:
ST (87)
- Quinta dos Mattos Rizab Dakwat Kuning 2006-13% - R $ 89,00 dan R $ 49,75 untuk ahli-ahli kelab Winelands.

  • Penjagaan kebun Visual untuk perang, tanpa sedimen, bersih dan cerah. Hidung dengan nota buah-buahan merah, bunga, tanaman (anggur yang belum masak) dan latar belakang warna tanah sedikit. Lelangit menunjukkan anggun, ringan, lembut, dan buah-buahan kira-kira baik antara keasidan dan alkohol. Purata ketegaran akhir. A wain yang tidak mengenal penat, mudah untuk minum dan gastronomi.

Ikut Blog Hidup Kehidupan di Twitter

Nikmati Laman Blog Hidup Kehidupan di Facebook

Dapat membuktikan dalam masa empat musim Almaviva EPU adalah satu keistimewaan, lebih tanaman yang dihasilkan sebagai dua yang pertama, pada tahun 2000 dan 2001 dan dua yang akhir yang dijual di pasaran pada tahun 2008 dan 2009. Rasa ini yang bermula dengan dua wain Argentina dari Bodega y Cava Weinert 1980 dan 1983 berulang kualiti yang hebat mereka buat kali kedua dalam mangkuk. Idea ini pernah berlaku sebelum ini memegang menegak lahir daripada perbualan dengan besar Rodrigo Mazzei ini Wain dan Blog Perjalanan , di mana kita selesai dengan cepat, meletakkan cawan, tiga hari kemudian, dengan kehadiran beberapa rakan, Rogério Baracho, Dulcino Tozi dan Andres Andre di rumah saya (Balkoni Hidup Hayat).

Menurut wain Almaviva, UPC yang dalam bahasa mereka bermaksud "nombor dua" dibuat terutamanya dengan Cabernet Sauvignon, Carmenère, di rantau ini daripada Puente Alto, Maipo Valley, kawasan pusat Chile ini. Wain dihasilkan dengan anggur dari kebun-kebun anggur baru, 10 tahun, yang terletak di tanah yang berbeza, di Cordillera Andes, tempat di mana iklim adalah hampir sama dengan yang Medoc, Bordeaux, Perancis. Berpandukan kepada panduan yang Descorchados 2012, perbezaan dari pertama hingga kedua, adalah dengan menggunakan selain Cabernet Sauvignon dan Carmenere dimasukkan Merlot dan Cabernet Franc.

Yang Maipo Valley, Puente Alto, telah diiktiraf selama lebih dua puluh tahun untuk keadaan yang terbaik untuk pembangunan Cabernet Sauvignon, di mana 85 hektar, yang dicirikan oleh tanah berbatu, di mana musim sejuk yang sejuk dan hujan dan musim panas yang telah ditandai oleh dipilih haba pada waktu malam dan pada siang hari adalah segar.

Lebih mudah untuk poket dan pada pendapat saya, lebih baik, lebih menyeronokkan daripada yang pertama, TOP. Tanaman semasa dijual di Brazil oleh kedai maya Wine.com.br , berharga $ 190,00, kurang daripada separuh pertama. pengeluaran tahunan purata mereka adalah 24 ribu botol.

Sukar untuk saya mendapatkan maklumat yang boleh dipercayai mengenai UPE. Cadangkan anggur menghuraikan tapak tertentu, akan membantu banyak yang mahu memberikan maklumat yang betul. Sebagai contoh, laman web ini bercakap dalam anggur mengimport dari ladang anggur lama, dan Descorchados, bercakap tentang anggur ... .mescla ladang anggur baru anggur dan sebagainya.

Penilaian vintages: 2000, 2001, 2008 dan 2009 (yang pertama dan terakhir)

Almaviva EPU Safra 2000 - (pertama yang dihasilkan) - Cabernet Sauvignon, Carmenère - 14% - ST (92)

  • Bom tangan Visual intensiti sederhana, jelas dan terang. Buah-buahan menguasai nota hidung kayu putih, menthol, balsamic, jambu batu dan latar belakang rempah. Lelangit menunjukkan segar, bertubuh sederhana, seimbang antara keasidan dan alkohol kandungan, tanin lembut berkualiti. Selepas-rasa mengesahkan hidung, dan dengan panjang akhir dan menyenangkan.

Almaviva EPU Safra 2001 - Cabernet Sauvignon, Carmenère - 14% - ST (97)

  • Visual ruby ​​intensiti sederhana, jelas dan terang. Hidung sedang tidur selama hampir dua jam, kemudian dibuka dan menunjukkan ciri-ciri yang sama pada tahun 2000, kayu putih, menthol, balsamic, jambu batu, tetapi dengan intensiti kurang. The lelangit manis, gempal, nipis, dan kayu dengan baik diletakkan. Tanin lembut seimbang, keasidan berair. A madu tuhan-tuhan !!!

Almaviva EPU Safra 2008 - Cabernet Sauvignon, Carmenère - 14% - ST (91+)

  • Kini ciri-menukar juga, tidak lagi muncul dalam aroma terdapat di dalam nota-nota kepada 2000 dan 2001 vintages, dan ya, sangat karamel, vanila, dan buah-buahan merah hitam. Lelangit mengesahkan buah, baik badan, lemak, kayu kedudukan yang baik, seimbang dan sangat lama.

Almaviva EPU 2009 Harvest - Cabernet Sauvignon, Carmenère - 14.5% - ST (92)

  • Satu musim lagi, dan sekali lagi perbezaan perasan dalam gaya. Tidak seperti sebelum ini, musim 2009 mempunyai aroma utama buah-buahan merah, segar, bersih, dengan kayu mengganggu kurang dalam watak. Lelangit menunjukkan ciri kesegaran, keasidan yang besar, mengesahkan merah buah-buahan, ceri dan kismis. Kepekatan alkohol dan tanin yang lebih tinggi, tetapi kelembutan yang berterusan, menunjukkan bakat yang besar. Wain siap, tetapi tidak untuk para pecinta wain seperti yang saya berkembang, ia kos apa-apa untuk mempunyai kesabaran.

Ikut Blog Hidup Kehidupan di Twitter

Nikmati Laman Blog Hidup Kehidupan di Facebook

Atas jemputan rakan saya Roberto Jr, lewat pada hari Rabu, 25, telah menghadiri merasa wain Sepanyol Pengimport B-Cube pada ENOTRIA, di mana ia adalah di sini di dalam Roh Kudus. Ia merupakan satu lawatan yang sangat menarik dari Sepanyol di mana saya boleh berjumpa dari 7 kawasan yang berbeza Wain: Penedes, Navarra, Ribera del Duero, Toro, Rioja dan Somontano, satu pengajaran sebenar tentang personaliti setiap wilayah. Dalam video di atas pengarah komersial pengimport Valeria Reel bercakap sedikit tentang pengimport dan wain merasai.

Sepanyol adalah sebuah negara yang bergunung-ganang, panas dan kering, dengan lebih banyak tanah untuk ladang anggur daripada mana-mana negara lain di dunia. Beliau adalah ketiga dalam pengeluaran pengeluaran wain dunia selepas Perancis dan Itali.

Wain Sepanyol dikejutkan tempoh tidak aktif yang lama dengan prestasi di bawah rata-rata. Pada masa ini, Sepanyol adalah negara yang lebih rancak dari segi wain, dengan harga yang besar nisbah x berkualiti. Selama beberapa dekad, hanya kawasan yang paling terkenal di Sepanyol bagi wain merah, Rioja, dan rantau ini klasik wain diperkuat, Jerez, menonjol di kalangan wain antarabangsa.

Pada masa ini, banyak kawasan-kawasan wain yang lain, seperti yang tersebut di atas dalam wain merasa menghasilkan benar-benar berkualiti, malah mengejutkan.

Al undang-undang wain dari Sepanyol mempunyai kategori QWPSR pada dua peringkat: nama pengenalan asal (DO), kedudukan (DOC) yang lebih tinggi, yang dicipta pada tahun 1991 setakat ini, dan Rioja Priorat adalah satu-satunya kawasan-kawasan dengan tahap DOC (juga diketahui sebagai DOCa). Wain yang tidak layak sebagai sebahagian daripada kategori DO wain jadual dipanggil Vino de Tierra (bersamaan dengan Vins de Membayar Perancis).

Pada pendapat saya Acara kemuncak pada malam itu ialah Cava Masters 1312 (tarikh permulaan aktiviti) - Penedes - 12% - Xarel ia; Parellada - R $ 129.00 - ST (91)

Cava adalah istilah rasmi bagi kaedah wain tradisional, dihasilkan terutamanya dalam Penedes, walaupun terdapat beberapa pengeluar di seluruh Sepanyol.

Visual sederhana intensiti jerami kuning, nipis, berterusan dan besar, jelas dan terang perlage. Aroma sengit, nota menyerupai champagne roti bakar, brioche, mentega, buah-buahan kering (hazelnuts dan badam), dan sentuhan buah-buahan segar dan latar belakang yang sedikit mineral. Lelangit dilakukan, tubuh yang baik kering, keasidan yang baik dan kesegaran yang besar. Mus berkrim, berterusan, kemasan lama dengan tekstur lembut dan aroma roti bakar, buah-buahan putih, dan.

Diikuti lebih 10 wain pada umumnya sangat gembira, kecuali pada pendapat saya putih pertama (SB) yang wangi dengan "kucing kencing" kuat, Inurrieta Orchidea "Sauvignon Blanc Navarra" (13%) ST (84) £ 76.00 (Penin Panduan 2011: 91 dan Pingat Emas - Concours Mondial de Bruxelles 2008). Menurut putih: LAUS FLOWER Chardonnay "Somontano" 13.5% ST (90) £ 89,00. Pertama naik: Inurrieta Mediodia Garnacha; Merlot "Navarra" (14%) ST (88) R $ 76,00 - Menurut meningkat :. LAUS BUNGA DARI Merlot (Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah) "Somontano" (13.8%) R $ 89,00 Pertama merah : LAUS OAK Merlot; Cabernet Sauvignon; Tempranillo Somontano 13.8% ST (86) £ 89,00. Menurut Merah: IUVENE "Tempranillo" Rioja (13%) ST (86) R $ 59,00.

Merah Ketiga: Tempranillo DARDANELOS 04 bulan dalam tong oak Perancis baru (13.8) ST (89) £ 89,00 - botol ini sangat cantik, reka bentuk moden. Bilik Merah: Inurrieta SUR "Garnacha; Syrah; Graciano "(06 bulan dalam tong kayu oak Amerika) (14.5%) ST (89) R $ 76,00. Merah Kelima: Tempranillo Rioja LORIÑON CRIANZA 14 bulan dalam tong kayu oak Amerika (13%) ST (88) R $ 76,00. Yang keenam dan terakhir wain: CARODORUM yang "Tinta de Toro" (10 bulan dalam tong oak Perancis) (15%) ST (92+) R $ 129,00, berkrim gemuk, bagi mereka yang suka gaya, adalah vinhaço satu!

Wain boleh didapati pada masa hadapan ENOTRIA Avenue Rio Branco, 1383, Vitória - ES, 29055-643

Telefon: 27 3345-8696 / 27 3345-8696

www.enotria-es.com.br

Ikut Blog Hidup Kehidupan di Twitter

Nikmati Laman Blog Hidup Kehidupan di Facebook

Selepas menyebabkan banyak perbincangan di dalam dunia wain untuk diundi sebagai salah satu wain terbaik di dunia dan kos £ 3,59 (kira-kira £ 11,50), yang Toro Loco Tempranillo 2011, sudah mempunyai pengimport. Yang wine.com.br rasmi mengumumkan melalui pengarahnya, Anselmo Endlich, di laman Facebook beliau, syarikat itu baru sahaja memulakan proses mengimport arak ke Brazil. Akan dijual di Brazil untuk R $ 25,00. [email protected] Untuk menempah r.

Ikut Blog Hidup Kehidupan di Twitter

Nikmati Laman Blog Hidup Kehidupan di Facebook