sökmotoroptimering lämna webbplats e-extractor

Arkiv för "provsmakning" Category

Text publicerades ursprungligen i kolumnen Leva livet | C2 + Nöje & Co | tidskriftsgazetten

Även om vädret i Brasilien spelar ljusare i smak och uppfriskande viner, som vitt, finns det fortfarande ett visst motstånd i tid för att uppskatta dem. Att vår favorit dryck är bra, särskilt de röda, vi vet. Men detta bör inte vara ett skäl för att låta de vita åt sidan. Det är bra att komma ihåg om "franska paradoxen" (ett fenomen som intriger forskare, där franska, äta även livsmedel som innehåller mycket fett, har låg dödlighet i kranskärlssjukdom) kommer från ett land som producerar och förbrukar stora mängder vita viner. Vem vill ännu en ursäkt för att ge upp till glädje för vita viner, har detta: forskare vid universitetet i Milano, sa ämnen i vitt minskar benägenheten för sjukdomar som artrit och benskörhet.

Ett brett utbud av olika smaker för vita viner och upprepade gånger. I dag får vi genomarbetade med Sauvignon Blanc druvan, ursprungligen från Bordeaux, Frankrike, där brukar blandas med Sémillon, både i torrt vin, som i dessertviner, Sauternes och Barsac den. Men det var i Loiredalen (Moonlight), i den centrala regionen, där druvan utförs bäst med namnet Pouilly-Fumé. Tvärs över floden Loire, är Sancerre annan viktig namn Sauvignon Blanc, som ger lika bra som viner. I båda överklagan vinerna har mineraler, helt färska funktioner.

Är för närvarande odlas i den nya världen regioner som Brasilien, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland, uppnå utmärkta resultat, som presenteras i enlighet med de metoder för odling, jordmån och klimat, olika toner på gommen. I allmänhet uppvisar en grönaktig gul färg, hög syra och fruktiga aromer (persika, passionsfrukt och andra Caja). Det är också möjligt att realisera örtartade, mineral-och citrusnoter. Vanligtvis genererar viner att konsumeras unga, eftersom den inte utvecklas väl.

Dags att harmonisera de vita är mer mångsidig och kombinera med ett bredare utbud av livsmedel. Medan tanniner av röda viner är en komplicerande faktor att "slåss" med en serie av recept, vilket inte är fallet med vita. Förutom sallader, fisk och skaldjur, vita går bra med sparris, kinesiska, japanska, thailändska rätter, carpaccio och tartare fisk, plus peruanska ceviches. De är perfekta med getost.

Chronos Reserve 2012 - Curico Maipo y - Chile - R $ 49,00 - DOC Space

 • Med druvor från Curico och Maipo dalar över 500 meters höjd, betonar detta sb aromer av citrus och örter, med uppfriskande smak och god uthållighet.

Vicar val Sauvignon Blanc 2012 - Marlborough - Nya Zeeland - £ 95,00 - Grand Cru

 • Den Sauvignon Blanc är en stor variation av Nya Zeeland. Detta exemplar är lätt och uppfriskande, med örtartade anteckningar, grönt äpple och blommor. Omöjligt att inte vilja.

Villa Francioni Sauvignon Blanc 2012 - São Joaquim (SC) - Brasilien - R $ 103,00 - Ravin.com.br

 • Frisk och balanserad, med en fruktig doft speciellt ananas, äpple, noter av citrus blandas med en lätt beröring för att avsluta vita blommor. Utmärkt start för en lunch på sommaren.

Bueno Bellavista Harvest Sauvignon Blanc 2012 - Kampanj Gaucha - Brasilien - R $ 45,00 - Ok stormarknad

 • Den Sauvignon Blanc har hittat en perfekt partner i terroir i Gaucho kampanjen. Bevara friskhet och mineralaspekter. Förvånande.

Henri Bourgeois Pouilly Fumé 2011 sv travertin - Loire - Frankrike R $ 131,00 - Grand Cru

 • Pouilly-Fumé är ett vin från Loiredalen nära Sancerre, i centrala Frankrike, tillverkad uteslutande med Sauvignon Blanc, är fyllig och något svalare. Värt att veta.

Château de Rougerie Vit 2011 - Entre-Deux-Mers - Frankrike - £ 75,00 - wine.com.br

 • En Sauvignon Blanc produceras av en petit château med tillräckligt med frukt och långvarig fräschör.

Text publicerades ursprungligen i kolumnen Leva livet | Bärbar Pleasure & Co | tidskriftsgazetten

En vinprovning är vanligtvis förknippas med den kallaste årstiden. Men det hindrar inte drycken avnjuts under sommaren. I stället för den mer fylliga, in i bilden, ljuset och uppfriskande viner: mousserande, vita, rosé och röda viner utan att passera genom trä.

I källarna föreslår att du väljer etiketter av nya årgångar. Dessa kommer att vara surare och därmed en ökad friskhet. Glöm inte att också kontrollera alkoholhalten. Den lägre (13% är perfekt), sänk värmen sensation. Generellt sommarviner är lättare att dricka och billigare.

Så du har en större uppfattning om dofter och smaker, är temperaturen en viktig faktor. Om vinet smakade mycket kallt, och har ställt in sina dofter gör tydligare känsla av bitterhet och tanniner, i fallet med rött. Om det serveras varm, blir alkoholen mer märkbar. I det ögonblicket, en hink med is, är nödvändigt tillbehör.

Sparkling (Temperatur 6 till 8 C)

Trots champagnen är världskända och vördade, nationellt glittrande har även en överraskande fräschör.

Vit (drifttemperatur 10 ° till 12 ° C)

Indisk chilenska Sauvignon Blanc, Chardonnay brasilianska, Vinho Verde från Portugal, Argentina Torrontes, franska Muscadet, lätt och uppfriskande. Med tanke på surhet som det högsta kvalitet på ett vitt vin, alltid välja nya grödor.

Rosé (drifttemperatur mellan 10-12 C)

Utarbetas med druvor och vinifieras med barken kort, bara för att mäta en färg till drycken. Resultatet är känsliga viner som vitt, aromatisk, men med mer struktur i gommen, vilket gör att de kan följa mer strukturerade rätter.

Rött ljus (drifttemperatur 14 C)

Lätta röda, bra syra och låg tannin belastning är den mest lämpliga. Ex: Pinot Noir, Gamay, Tempranillo, Bonarda är också bra alternativ.

Adolfo Bags Brut - Brasilien - £ 33 - Doc Space

 • Visual lysande ljusgula, medelstora och små bubblor med god uthållighet. Aromer som påminner om surdegsbröd, fruktig och blommig. Smaken visar medel krämighet, god frukt, färska, intensiv och balanserad syra.

Castellroig Cava Brut Court - Spanien - £ 74 - Grand Cru

 • En vacker spansk mousserande vin, gjort med en nedskärning av druvor Macabeo, Parellada, xarello. Citrus doft med noter av äpple, päron och lite rostat och mineral. Torr och strukturerad smak, bra syra och krämighet.

Duke Field Vit 2012 - Spanien - £ 30 - Doc Space

 • Förberedd med Viura (80%) och Sauvignon Blanc (20%), druvor ger en synlig halmgul med gröna nyanser. Amora färsk frukt som äpple och persika. Smaken är fruktig och har balanserad syra och väl integrerade.

Gåvor Pinot Noir 2012 - Brasilien - R $ 42,90 - OK Supermarket

 • Valda av den engelska tidskriften Decanter som en av sex bästa brasilianska viner, visar denna Pinot Noir bra pris plus en hel del typicality med inslag av mogen röd frukt med några blommiga nyanser. Mjuka gommen, fräsch och rund. Ett enkelt vin att dricka och tilltalande.

Täckt från Fidalgo Rosé 2012 - Portugal - £ 35 - Carone

 • Denna etikett, mycket beröm i loppet visade en visuell cherry levande, intensiv doft, fruktig, vinbärs minnas. Fortsatt delighting i munnen. Uppmärksammades av stor syra och fräschör.

Palmira Sauvignon Blanc 2012 - Chile - £ 29 - Zanatta

 • Trevlig doft med citrusfrukter. Överklaganden av frånvaron av örtartade. Mild smak, med mjuk konsistens och bra syra. Ska smakade utan större pretentioner. Vin för dagen till dag.

Palmira Chardonnay 2012 - Chile - £ 29 - Zanatta

 • Färska, glad, har inslag av vita frukter, päron, persika, citrus och mineral ljus. Mild smak med balanserad syra och närvarande. Ett annat vin som skall tas till stranden eller poolen.

Susana Balbo Torrontes crios 2012 - Argentina - £ 46 - www.wine.com.br

 • Det gick inte att missa en argentinska torrontes. Frisk doft, med typiska blommiga noter av rosor och litchi. Smaken är lätt och fräsch med en mjuk konsistens, bra syra. Elegant och god uthållighet.

Magnum importören kommer till Brasilien vinproducenter Rafael Tirado av chilenska viner Laberinto (bilden längst till vänster) och Meinard Bloem även den chilenska Lagar de Bezana (bilden ovan längst till höger). Den första staden besökte var Victoria, och då blir Rio och São Paulo.

Vid middagen innehas av Bristro Ville du Vin Praia do Canto, fick vinproducenter opinionsbildare för provsmakning där vinerna Laberinto Sauvignon Blanc Ashes Barlovento 2011 presenterades Laberinto Pinot noir 2010 Lagar de Bezana Cabernet Sauvignon 2008 Lagar de Bezana alluvium och Grand Reserva 2007 Lagar de Bezana Begränsad utgåva 2007 Vinerna åtföljdes av särskilda rätter som tillagas av kocken Tomat som bläckfisk carpaccio, råbiff och Leg vin confit med risotto funghi lamm. Harmoniseringen av rätter med de vita och röda viner var perfekt! "Andra me." Slutligen har en särskild efterrätt serveras: Panna Cotta Choklad.

Entreprenören och ägaren av Importera, Raphael Zanette (bilden ovan mitten), deltog också i evenemanget och rostat med gäster. Vinerna är nu tillgängliga i Ville du Vin butik.

Följ min personliga topplista nedan:

Ligger på pre Anderna, 600 meter, sjöstranden Colbun, är detta fantastiska projekt Rafael Tirado, en av de mest kända och respekterade chilenska vinproducenter, endast 18 hektar och en rad priser och utmärkelser. Namnet Laberinto skilvingårdarna i Rafael, som planterades i kurvor och olika riktningar för att dra nytta av mångfalden i marken och öka exponeringen. Med det druvor och viner kommer till sin struktur och komplexitet.

Laberinto Sauvignon Blanc Ashes Barlovento 2011 till 12,5% R $ 94,00 - ST (93) Detta är en av de bästa, eller bättre, chilensk Sauvignon Blanc jag har ätit hittills. Redan hade visat 2007 års skörd, som importerades av House of Porto, jag har fortfarande ett par flaskor och är i högsta grad levande da silva. De nuvarande 2011 årgång 94 poäng ledde (Descorchados 2012), visade samma egenskaper, men med en mer uttalad surhetsgrad efter ålder. Visual gröngul, luktar hog plommon, lätt gräs och fänkål. Smaken är fräsch, ren och citrus med lite mineraler och en ovanlig struktur för en Sauvignon Blanc.

Octopus Carpaccio x Sauvignon Blanc

Labyrinth Pinot noir 2010 - ST (90) - 13,5% - R $ 120,00 - Denna Pinot var första gången jag smakade. Visual ruby ​​klart, spännande näsan uppträder en del av rök, kåda, något skadar frukten visas. Men gommen visade det kom. Bra syra, genererar mycket friskhet, frukt ren och fräsch. Bra balans och en slutlig behaglig mun.

Steak Tartare x Pinot Noir

Historien om vingården Lagar de Bezana, började på 90-talet när företagaren Ricardo Benzanilla ventures i en värld av vingårdar och viner. Välj ett land som ligger i Alto Cachapoal, vid foten av Anderna, 87 km söder om Santiago. Det milda klimatet och temperaturvariationer mellan dag och natt, speciella viner ursprung, unika terroir. De holländare som åkte till Chile med 15 år Meinard Bloem, för ett år sedan till winery vinmakare. Det var hans första besök i Brasilien.

Mill Bezana Cabernet Sauvignon 2008-85% Cabernet och 15% Syrah - 14,4% - ST (88) - R $ 62,00 - Lagar de Bezana Aluvión Grand Reserve 2007-63% Syrah och 47% Cabernet - 14,5 % - ST (90) - R $ 105,00 - Lagar de Bezana Limited Edition 2007 - ST (90 +) - 100% Syrah - 14,5% - R $ 145,00.

 • Om viner från vingården Lagar de Bezana, fann mycket lika. Hartsartade doft med noter av svart frukt i sockerlag, extrakt och ganska alkoholist. Alla med 14,5%. När dessa egenskaper indikerar åtminstone första luftning av en timme, för att eliminera mycket av alkoholen. För det andra, försöka harmonisera med unctuous rätter, med tillräckligt saftighet. En annan intressant och positiv faktor är den skenbara livslängden för dessa viner. Med tanke på att alkohol är en viktig del i utvecklingen av ett vin, plus tanniner och syra, recomento trots redan är i en redan hög ålder, är en bra tid källare, uppvärmd !!! logiskt.

Lammstek med confit vin risotto funghi x reds av Lagar de Bezana, perfekt, som sagt ovan, behöver unctuous rätter ... lol!

Följ bloggen Living Life på Twitter

Njut sidans blogg Bosatt liv på Facebook


Garage ägare och ledare för rörelsen dubbades av Robert Parker som Bad Boy i Saint Emilion, Jean Luc Thunevin är en av de mest respekterade vinmakarna i Bordeaux. Deras viner konsekvent hyllad av internationella kritiker. Dess symbol, den Château de Valandraud , ifrågasatts av oenophiles runt om i världen, har jag haft tillfälle att smaka. Chateau befordrades till Premier Grand Cru Classé B, nu i 2012.

Träffade nyligen i din kopp vitt vin, N. 02 Blanc de Valandraud 2007 De flesta av de grödor, snittet som används är 50% Sauvignon Blanc och 50% Semillon. Om du undrar varför du aldrig sett detta vin, är du inte ensam. Tillverkningen är mycket liten. Normalt bara 3.000 till 4.000 flaskor produceras.

Personlig Rating: - Frankrike - Bordeaux - ST (92) 50% Sauvignon Blanc och 50% Semillon - R $ 243,00 - Importera House of Porto

Visuell halmgul, fruktiga smaker (citron, persika, päron), lätt mandel och mineral anteckningar. Smaken är delikat, tunn, lätt krämig, bra syra, medel kropp, med en mycket harmonisk eftersmak, balanserad med persika och mineralsmak. Dess fat åldrande i 12 månader visar att träet inte störde, stödja. En vit respekt som kommer att utvecklas väl, få komplexitet.

Följ bloggen Living Life på Twitter

Njut sidans blogg Bosatt liv på Facebook

Med en underbar solig dag och en härlig visuell i Rio de Janeiro, import Grand Cru firar tio års verksamhet i Brasilien, som hölls på fredag ​​(10) den 5: e upplagan av sin "provsmakning". I år, den händelse som ägde rum i städerna Porto Alegre, São Paulo, Campinas, Rio de Janeiro, Salvador, Belém, Macaé, jul och Londrina, respektive.

Generellt de årliga mässorna importerande viner är en stor möjlighet för dem som vill komma ikapp med nyheterna, försöker olika viner med bra kvalitet kontra förhållandet mellan pris, och vet också de stora viner, dyra, inte $ Kan du njuta av lätt.

Förutom producenterna, händelsen presenterade också 11 tematiska stationer med viner som valts av sommelierer i den importerande enligt varje kategori. Mousserande viner och Champagne, vit Ljus, vit Strukturerad, det största uttrycket för Tempranillo, Pinot Noir, Bordeaux 2009 Blandningar världen, The Wine Sommelier, stora fynd, söta och starkvin och stora sprit och likörer är temat för de tabeller som kommer komponera resten av scenariot.

Som alltid Talk är mänskligt omöjligt att bevisa alla, men jag hade lite tid och kan visa sig vara helt 60% av vinerna. Inom dessa utvalda fåtal som jag beskriver nedan.

De viner som fångade min uppmärksamhet:

"Garofoli" Verdicchio dei Castelli di Jesi Anfora DOC Classico 2011 - 100% Verdicchio - Inox - 12% - Italien -Marche - R $ 38,00 - ST (90)

 • Bra och billiga: Aromas vitt frukt, lätt blommig, mycket mineral och en touch av gräs i slutet. I munnen har bra kropp, korrekt syra och en fin finish.

"Talenti" ZIRLO IGT 2011 - Merlot, Cabernet, Petit Verdot och - Italien - Toscana - R $ 39,00 - ST (90)

 • Bra och billiga: Aromas av röd frukt, blommor och kryddor anteckningar. I munnen har bra balans, medium kropp och tanniner unga. En bra trevligt vin, lätt att dricka och ett bra pris.

"Don Olegario" Albariño 2011 - 100% Albariño - 12% - Spanien - Rias Baixas - 18 månader i rostfritt stål - R $ 85,00 - ST (90)

 • Torrt vitt med citrus och blommiga aromer, bra syra, freco och en bra kropp. En trevlig överraskning.

Massolino d'Alba Barbera DOC 2010 - 100% Barbera - Italien - Piemonte - 14,5% - 12 månader på ekfat - R $ 85,00 - ST (91)

 • Aromer av mogna röda och svarta frukter, köttig, saftig, bra syra, mjuka tanniner och en lång eftersmak.

Henri Bourgeois Chinon La Bouchardière 2009 - 100% Cabernet Franc - Frankrike - Loire - 13% - 4-6 månader på ekfat - £ 79,00 - ST (90)

 • Bra frukt, explosiv, öppen, trevlig i munnen, balanserad mjuk. Bra överraskning.

Pingus PSI 2009 - 100% Tempranillo - Spanien - Ribera del Duero - 16% - 18 månader i en blandning av cement tankar, tunnor och ekfat - R $ 180,00 - ST (92)

 • Blunt doft med toner av mogna, blommor och mineral frukt. Bekräftar fruktig smak, bra syra, krämig, elegant, balanserad med en lång finish. TOP!

Allegrini La Poja IGT 2004 - 100% Corvina Veronese - 14,5% - Italien - Veneto - 20 månader i flaskan - R $ 390,00 - ST (92)

 • Aromer av krusbär, Funghi och kryddor. I elegant, fett, frisk mun, massor av mogen frukt, välplacerade trä, mjuka tanniner och en lång.

Guy Amiot Chassagne Montrachet 1er Cru les Caillerets 2007-100% Chardonnay - Frankrike - Bourgogne - 18 månader på franska ekfat - 13,5% - £ 360 - ST (92)

 • Komplex doft med aromer av persikor, aprikoser, honung och mandel. Smaken bekräftar tonerna i näsan, mycket uttrycksfulla, stor, elegant.

Lambrays Morey Saint 1er Cru Les luppar 2007-100% Pinot Noir - Frankrike - Côtes de Nuits - 13,5% - 18 månader på franska ekfat från andra bruk - R $ 550,00 - ST (94)

 • O melhor vinho dos que degustei na feira. Muita complexidade, Frutas vermelhas e pretas, com toques de baunilha e tabaco , especiarias. Corpo com taninos macios e bastante longo seu final.

Santa Rita Triple C 2006 – 55% Cabernet Franc 30% Cabernet Sauvignon 15% Carménère 14% – Chile – Valle de Maipo – 17 meses em barricas de carvalho – R$ 180 – ST (91)

 • Nariz muito rico, com muita fruta madura, groselha preta, canela e notas de especiarias. O paladar é saboroso, vivo, elegante, baunilha, tabaco e chocolate, com um final longo e ótima persistência.

Altair Seleccion Corte 2006 – 71% Cabernet Sauvignon, 17% Carménère, 6% Merlot, 4% Syrah, 2% Cabernet Franc 14,5% – Chile – Valle Cachapoal – 12 meses barris de carvalho – R$ 320,00 – ST (93)

 • Vinho com a maior nota no Guia Descorchados 2012 em sua safra 2006, confirmou na taça, sua fama. Aromas de frutas pretas, cassis E baunilha. Paladar muito elegante, fruta limpa, boa acidez, taninos macios, equilibrado com final longo e agradável.

O que seria do vinho sem as pessoas?

Silvestre (Blog Vivendo a Vida) e Camila Perossi (Assessoria de Imprensa Grand Cru)

Sabrina (Grand Cru Rio) e Duda Zagari (Confraria Carioca)

Elaine de Oliveira (Importadora Zahil)

Luciano Neto (Grand Cru)

Fabiano Aurelio (Sommelier Grand Cru) e Claudio Werneck do Blog ( www.levinaublog.blogspot.com )

Oscar Daudt ( www.enoeventos.com.br )

Mário Trano blog ( www.mondovinho.blogspot.com )

Siga o Blog Vivendo a Vida no Twitter

Curta a pagina do Blog Vivendo a Vida no Facebook

Vågen av ekologiska viner har vunnit styrka. Användningen av kemikalier i odling av druvor och jäsning av jäst ifrågasätts mer varje dag, och lämnas ut. Denna inställning gör dem friskare och därför mer smakrika viner. Påven i Biodynamics, säger fransmannen Nicolas Joly att huden av druvor har naturliga konserveringsmedel som skyddar dricka. I Brasilien, forskning som bedrivs i 2009 av National Health Surveillance Agency (ANVISA) visade att 56% av druvprover som samlats in i landet hade bekämpningsmedel över den tillåtna. Men jag tror att detta kommer att förändras snabbt, efter en världsomfattande trend ekologiskt.

För ännu inte vet, är Chile ett av de mest hållbara länderna i Amerika. Green Awards 2012, en tävling som anordnades av den brittiska tidskriften The Drinks Business, Viña Emiliana röstades "Green Winery of the Year", den högsta kategorin för de utmärkelser som samlar hela vinindustrin i hela världen. José Tomaz I videon ovan Urrutia, Export maneger Viña Emiliana, berättar om vingården. Om du vill veta om de andra vinnarna av Green Awards 2012, se här .

Den Emiliana valdes eftersom det är företaget som har visat sitt engagemang för miljön, de anställda och samhället, och har stadigt minskat sina koldioxidutsläpp. Det är värt att komma ihåg också att hon är den enda 100% ekologisk chilenska vin från Chile. Vinerna importeras av Brasilien i La Pastina .

Antonio Marques Bermudez (La Pastina), Rogério Baracho, Vanderlei Martins (Carone), Dulcino Tozi, José Tomaz Urrutia (Viña Emiliana), Olicio Santana (Carone) och Douglas Chamon (ekonom)

Inbjudan Vanderlei Martins haft möjlighet att bedöma deras ekologiskt vin i natt, Wine Store Carone i Vila Velha, där jag transkribera min personliga åsikt nedan. Priserna inte lämnades ut, men 15 dagar i vinerna kommer att finnas i nätverks Stormarknader Carone.

Emiliana Chardonnay 2011 - Chile - Central Valley - 100% Chardonnay - 3 månader i rostfritt stål - 13,5% - ST (86)

 • Ljus gult öga, näsa med aromer som påminner mycket mogen frukt, till exempel melon, ananas och päron. I munnen är kroppen mediet, bra syra, vilket skapar fräschör och en god koncentration av frukt. Eftersmaken är fruktig, med färsk finish.

Adobe Pinot Noir 2009 - Chile - Valle Casablanca - 100% Pinot Noir - 8 månader, 20% på franska fat - 14,4% - ST (86)

 • Visuell ruby ​​av medelintensitets aromer som liknar hallon, körsbär, blommiga noter och en touch av vanilj. Smaken är torr, med en liten övervikt av alkohol på surheten, ljus kropp, medel tanniner i kvantitet, med mild strävhet och medellång uthållighet.

Adobe Cabernet Sauvignon 2011 - Central Valley - 85% Cabernet Sauvignon och 15% Syrah - sex månader, 20% på franska ekfat - 14% - ST (86)

 • Visual ruby, medelintensitets aromer av mogen frukt. Smaken visar en korrekt, bra kropp, lätt alkoholhaltig syra. Tanniner bra kvalitet. Eftersmak frukt och bekräftar en genomsnittlig uthållighet.

Nya Gran Reserva Cabernet Sauvignon Merlot 2008 - Valle de Maipo - 85% Cabernet Sauvignon och 15% Merlot - 12 månader, 70% på franska fat - 14,6% - ST (90)

 • Utseendet på detta vin är lila, intensiv, ogenomtränglig utan evolutionen. Aromerna, intensiv mörk frukt med inslag av karamell, rök, toasty och kryddiga toner. Smak är mjuk, med balanserad syra och alkohol, bra koncentration, fruktig eftersmak och ganska intensiv.

Nya Gran Reserva Carmenere Cabernet Sauvignon 2009 - Colchagua Valley - 85% Carmenere och 15% Cabernet Sauvignon - 12 månader, 70% på franska fat - 14,5% - ST (87)

 • Visuell ruby ​​av god intensitet, aromer av trä, harts och mogen frukt. Smak med bra syra, medel kropp, balanserad. Mellan tanniner redan i upplösning, ljus strävhet slut. God uthållighet.

Coyam 2010 - Colchagua Valley - 41% Syrah, 29% Carmenere, 20% Merlot, 7% Cabernet Sauvignon, 2% Mourvedre och 1% Petit Verdot - 13 månader, 80% på franska fat och 20% i amerikanska ekfat - 14, 8% - ST (91+)

 • Visuell ruby ​​mycket mörka, intensiva dofter och läckra mörk frukt väldigt mogen, choklad, med eleganta blommiga noter, inslag av kryddor och ek. Smaken har stor koncentration, med bra balans, mycket fina tanniner, lång eftersmak. Ett vin med stor finess, som redan är mycket behaglig att använda nu, men måste hållas ytterligare några år i källaren, få större komplexitet. Det var det bästa vinet i natten, i yttrandet från den privilegierade som har haft möjlighet att delta i denna provsmakning.

Följ bloggen Living Life på Twitter

Njut sidans blogg Bosatt liv på Facebook

Importören Capixaba
Brödraskapet främjas vid huvudkontoret i går, 30 juli (måndag), en vinprovning med 12 viner. Evenemanget riktar sig till den officiella lanseringen av chilenska viner på nätet
François Lurton Hacienda Araucano , alla befäl av sommleier Cleber Alves, som beskriver lite om importören och vingård i videon ovan.

Vingården har just fått certifikatet "biodynamiska viner", vilket är något annat än markvärdet och anläggningen i sin naturliga miljö, med hjälp av mineralföreningar och beredningar av växter, djur och (organisk del) i exakta tider, med hänsyn till de astrala influenser och kretslopp i naturen (dynamisk del).

Familjen Lurton har vin i ådrorna: två fäder, bröder, genererade en nedstigning på cirka 15 odlare, vinproducenter, Négociants, kort sagt: en hel generation tillägnad vin. Jacques och Francois, söner André Lurton, en legend i Bordeaux. Sempre tiveram idéias revolucionárias para os padrões conservadores franceses, fazem experimentos com uvas pouco tradicionais em regiões novas, defendem o uso do Screwcap , lançam mão de design arrojado misturado à cultura regional para promover seus vinhos. Iniciaram suas carreiras como consultores, trabalhando ao redor do mundo como flying winemakers. Sua experiência internacional rendeu-lhes contatos e uma interessante noção sobre a geografia vinícola de diversos países, onde começaram gradualmente a realizar sua produção própria. Decidiram então produzir vinhos de qualidade, mas com preços acessíveis, recorrendo a regiões secundárias em ascensão em países como o Chile, a Argentina e a Espanha, além de estabelecer parcerias com produtores no Uruguai, Austrália e Portugal .

Credito da foto acima: Arismario OLiveira

A turma escalada para avaliar os vinhos : Em pé ; Sidney Santiago, André Andrès, Leonardo Conick (proprietário), eu, Tom (restaurante Timoneiro) e seu amigo. Sentados ; Fred, Julio Lemos (Papaghut), Elvecio Faé (diretor ExpoVinhos Vitória), a Premier Sommelier Sonia Aiello, Cleber Alves e Rafael Dias (Espaço DOC).

Os vinhos na taça surpreenderam, em sua maioria apresentaram uma ótima relação custo beneficio com preços que vão de 29,00 a 329,00 . O destaque em minha opinião ficou com os vinhos mais baratos, já que os mais caros tinham a obrigação de ser bom. Dos 12 vinhos 4 classifico como “Bom e Barato” .

Vinho Branco Kawin Sauvignon Blanc 2011 – Chile – 100% Sauvignon Blanc – Vale Central (Vale Casablanca, Curicó e Lolol) – 12,5% – R$ 29,00
ST (88)
– “ Bom e Barato

A melhor relação custo x beneficio da noite, este SB, mostrou na taça aromas típicos de frutas tropicais e um leve herbáceo. O paladar é leve, frutado, acidez equilibrada e refrescante. Um vinho fácil de beber e entender a sua proposta. Ótima compra.

Vinho Branco – Araucano Sauvignon Blanc 2011 – Chile – 100% Sauvignon Blanc – Vale do Lolol – Vale do Colchágua - 12,5% – R$ 69,00ST (86)

Esse outro SB que 5% é fermentado em barrica, mostrou mais acanhado no nariz, menos exuberante que o primeiro. O paladar é cremoso, menos frutado, com mais características minerais, bom equilíbrio, boa acidez, com final agradável.

Vinho Branco GRAN ARAUCANO CHARDONNAY 2007 – Chile – 100% Chardonnay – Vale do Colchágua – 14% – R$ 129,00ST (88)

Den Chardonnay visade att "charm" provsmakning, gult guld look, klara, ljusa, mycket intensiva aromer, som påminner om popcorn smör, honung, aprikos, vanilj. Smaken och fyllig, fruktig, bra syra, men syndade i balans, kan trä har mindre uppmärksamhet, gömde en liten frukt. En fråga om personlig smak.

Kawin Rödvin Cabernet Sauvignon 2010 - Chile - 100% Cabernet Sauvignon - Central Valley - 13% - R $ 29,00 - ST (86)

Vin som betjänar ditt förslag, ljus, fruktig, utan ytterligare låtsas, utmärkt val för partiet.

Vin RESERV Cabernet Sauvignon Araucano 2009 - Chile - 100% Cabernet Sauvignon - Colchagua Valley - 14% - R $ 49,00
- ST (88)
- "Bra och billiga"

CS redan bokning visar större komplexitet, aromer av svartpeppar nymalen, svarta och röda frukter. Palate visade fasta tanniner, bra kropp, fruktig och tillräcklig syra. Bra alternativ för en grill.

Vin Araucano RESERVE 2010 Carmenere - Chile - 100% Carmenere - Valle de Colchagua - 13,5% - R $ 49,00
- ST (87)
- "Bra och billiga"

Den Carmenere behagade mig också, typiska toner av peppar, kryddor och röda frukter. Smaken är fruktig, bra kropp, bra syra och god uthållighet.

Vin PINOT NOIR RESERVE Araucano 2010 - Chile - 100% Pinot Noir - Central Valley - 13,5% - R $ 69,00 - ST (88)

Mycket mogen jordgubbe, svarta vinbär och körsbär. Färska gommen, lätt flytande, lättdrucket och glädjande.

Vin humo BLANCO 2008
- Chile - 95% Pinot Noir och 5% Syrah - Lolol Valley - 15,5% - R $ 109,00 - ST (90)

Mer återhållsamma på näsan, men med en läcker, krämig, fruktig, trä mycket väl placerade, balanserad och lång eftersmak i munnen.

Vin Araucano RESERVE Syrah 2011 - Chile - 100% Syrah - Valle de Colchagua - 14,5% - R $ 65,00
- ST (88) - "bra och billiga"

Mycket trevligt vin, mycket runda, redo, frukt docinha, en riktig "girly vin."

Vin CLOS DE LOLOL 2009 - Chile - 38% Carmenere, 28% Cabernet - sauvignon, 20% Syrah, 14% Cabernet Franc - Lolol Dalen - 18 månader i fat andra användning - 14,5% - R $ 109,00 - ST (90 +)

Denna domstol hade inslag av anis, blommor och röda frukter. Smaken har bra kropp, fina tanniner, bra syra och god uthållighet slut.

Rött vin Cabernet Sauvignon GRAN Araucano 2009 - Chile - 100% Cabernet Sauvignon - Colchagua Valley - 18 månader i fat (70% nya, 30% andra bruk) - 14,5% - R $ 149,00 - ST (90 + )

Den första tonen på näsan var ade svart oliv, som skingrade öppna massor av frukt, plommon, guava och en bakgrund av vanilj. Smaken är tät, bra syra, skapar en behaglig, fruktig, lätt mineral friskhet, med en trevlig finish.

Vin ALKA CARMENERE 2009 - Chile - 100% Caemenére - Colchagua Valley - 18 månader på ekfat - 15% - R $ 329,00 - ST (92+)

Med någon skyldighet att vara bra, Alka, överst i vingården, presenterade svallande anteckningar på näsan, rostat kaffe, cigarrlåda, lövträ, röd frukt och vanilj. Smaken bekräftar kvaliteten och tonerna av näsan, mycket krämig, fruktig, balanserad, behöver några år i flaskan för att visa en större komplexitet. Vackra vin!

Följ bloggen Living Life på Twitter

Curta a pagina do Blog Vivendo a Vida no Facebook

Poder provar em um só momento quatro safras do Almaviva EPU é um privilégio, ainda mais sendo safras como as duas primeiras produzidas , 2000 e 2001 e as duas últimas a venda no mercado, 2008 e 2009 . Degustação essa que foi iniciada com dois vinhos argentinos da Bodega Cava y Weinert 1980 e 1983 , que repetiram a sua grande qualidade, pela segunda vez na taça. A ideia de realizar essa vertical inédita nasceu de uma conversa com Rodrigo Mazzei do ótimo Blog Vinhos e Viagens , no qual concretizamos rapidamente, colocando na taça, 3 dias depois, com a presença de mais alguns amigos, Rogério Baracho, Dulcino Tozi e Andrè Andrès, em minha casa ( Varanda Vivendo a Vida ).

Segundo vinho do Almaviva , o EPU , que na língua indígena significa “ número dois ” é feito predominantemente com uvas Cabernet Sauvignon, Carmenère, na região de Puente Alto, Vale de Maipo, área central do Chile. O vinho é produzido com uvas de vinhedos novos, 10 anos, localizado em um terreno diferenciado, na Cordilheira do Andes, local em que o clima é muito parecido com o do Médoc, Bordeaux, na França. Segundo o guia Descorchados 2012, a diferença do primeiro para o segundo, é a utilização além da Cabernet Sauvignon e Carmenére, são incluídas Merlot e Cabernet Franc .

O Vale de Maipo , Puente Alto , foi reconhecido há mais de vinte anos por ter as melhores condições para o desenvolvimento da Cabernet Sauvignon, onde foram selecionados 85 hectares, caracterizada por solo rochoso, onde os invernos são frios e chuvosos e os verões marcados pelo calor durante a noite e durante o dia é fresco.

Mais acessível ao bolso e em minha opinião , melhor, mais agradável que o primeiro, TOP. A safra atual é vendida no Brasil pela loja virtual Wine.com.br , ao preço de 190,00, menos da metade do primeiro. Sua produção média anual é de 24 mil garrafas.

Tive bastante dificuldade em conseguir informações confiáveis sobre o EPU. Sugiro a vinícola elaborar um site especifico , vai ajudar muito que quer passar uma informação correta. Por exemplo, o site da importadora fala em uvas de vinhedos velhos, e o Descorchados, fala em uvas de vinhedos novos….mescla de uvas e por ai vai.

Avaliação das safras: 2000, 2001 e 2008 e 2009 (as primeiras e as últimas)

Almaviva EPU Safra 2000 – (a primeira produzida) – Cabernet Sauvignon, Carmenère – 14% – ST (92)

 • Visual granada de média intensidade, límpido e brilhante. No nariz frutas predominam as notas de eucalipto, mentol, balsâmico, goiaba e um fundo de especiarias. O paladar se mostrou fresco, médio corpo, equilibrado entre acidez e teor alcoólico, taninos macios de boa qualidade. O retrogosto confirma o nariz, e um final com longo e agradável.

Almaviva EPU Safra 2001 – Cabernet Sauvignon, Carmenère – 14% – ST (97)

 • Visual rubi de média intensidade, límpido e brilhante. O nariz ficou adormecido durante quase duas horas, depois abriu e mostrou características iguais ao 2000, eucalipto, mentol, balsâmico, goiaba, porem com menor intensidade. O paladar untuoso, corpulento, fino e uma madeira muito bem colocada. Equilibrado taninos macios, acidez suculenta. Um néctar dos Deuses!!!

Almaviva EPU Safra 2008 – Cabernet Sauvignon, Carmenère – 14% – ST (91+)

 • Agora as caraterísticas mudam muito, nos aromas já não aparecem às notas encontradas nas safras 2000 e 2001, e sim, muito caramelo, baunilha, frutas vermelhas e negras. O paladar confirma a fruta, bom corpo, gordo, madeira bem colocada, equilibrado e muito longo.

Almaviva EPU Safra 2009 – Cabernet Sauvignon, Carmenère – 14,5 % – ST (92)

 • Mais uma safra, e de novo notei diferença de estilo. Diferente das anteriores, a safra 2009 apresenta um aroma predominante de frutas vermelhas, fresca, limpa, com a madeira interferindo menos em seu caráter. O paladar mostrou destaque no frescor, uma ótima acidez, confirmado a fruta vermelha, cereja e groselha. A concentração de álcool e os seus taninos são mais altos, porém a maciez continua, mostrando muita elegância. O vinho está pronto, mas para os apreciadores como eu de um vinho evoluído, não custa nada ter paciência.

Följ bloggen Living Life på Twitter

Curta a pagina do Blog Vivendo a Vida no Facebook

A convite do meu amigo Roberto Jr., na noite desta quarta feira, 25, estive participando de uma degustação de vinhos espanhóis da Importadora B-Cubo , na Enótria , no qual ele representa aqui no Espirito Santo . Foi um giro bem interessante pela Espanha, onde pude conhecer vinhos de 7 regiões diferentes : Penedés , Navarra , Ribera del Duero , Toro , Somontano e Rioja , uma verdadeira aula sobre a personalidade de cada região. No vídeo acima a diretora comercial da importadora Valéria Carrete fala um pouco sobre a importadora e os vinhos degustados.

A Espanha é um pais montanhoso, quente e seco, com mais terras de vinhedos do qualquer outra nação do mundo. Ela está em terceiro lugar na produção em produção mundial de vinho, atrás da França e da Itália.

O vinho espanhol despertou de um longo período de dormência com desempenho abaixo da média. Atualmente , a Espanha é um país mais vibrante em termos de vinhos, com uma ótima relação qualidade x preço . Durante décadas, somente a região mais famosa da Espanha por seus vinhos tintos, Rioja, e a clássica região do vinho fortificado, Jerez, tiveram destaque internacional entre os vinhos finos.

Atualmente, muitas outras regiões viníferas , como as citadas acima na degustação, estão produzindo vinhos realmente de qualidade, alguns até surpreendentes.

Al leis sobre vinhos da Espanha, têm uma categoria QWPSR em dois níveis: Denominação de Origem (DO), uma classificação mais elevada (DOC), criada em 1991. Até agora, Rioja e Priorato são as únicas regiões com nível DOC (também conhecida como DOCa). Os vinhos que não se qualificam como DO fazem parte da categoria dos vinhos de mesa, chamado de Vino de Tierra (equivalente aos Vins de Pays da França).

Em minha opinião o destaque da noite foi o Cava Mestres 1312 (data do inicio de suas atividades) – Penedés – 12% – Xarel-lo; Parellada – R$ 129,00 – ST (91)

Cava , é o termo oficial para o vinho espumante de método tradicional , produzido predominantemente em Penedès , embora existam alguns poucos produtores no resto da Espanha.

Visual amarelo palha média intensidade, perlage fininha, persistente e numerosa, límpido e brilhante. Aromas intensos, notas lembrando um champagne, pão torrado, brioches, manteiga, frutas secas (avelãs e amêndoas), e um toque de frutas frescas e um fundo levemente mineral. Paladar se apresentou seco, bom corpo, ótima acidez e ótimo frescor. Mousse cremosa, persistente, com uma textura macia e aromas de pão tostado, frutas branca, e final muito longo.

Seguimos com mais 10 vinhos que em geral agradou muito, exceto em minha opinião o primeiro branco (SB) que estava com aroma de “xixi de gato” forte, INURRIETA ORCHIDEA “Sauvignon Blanc Navarra” (13%) ST (84) R$ 76,00 (Guia Peñin 2011: 91 e Medalha de Ouro – Concurso Mundial de Bruxelas 2008). Segundo branco: LAUS FLOR DE CHARDONNAY “Somontano” 13,5% ST (90) R$ 89,00. Primeiro rose: INURRIETA MEDIODIA Garnacha; Merlot “Navarra” (14%) ST (88) R$ 76,00 – Segundo rose: LAUS FLOR DE MERLOT (Merlot; Cabernet Sauvignon; Syrah) “Somontano” (13,8%) R$ 89,00. Primeiro tinto : LAUS ROBLE Merlot; Cabernet Sauvignon; Tempranillo Somontano 13,8% ST (86) R$ 89,00. Segundo tinto: IUVENE “Tempranillo” Rioja (13%) ST (86) R$ 59,00.

Terceiro tinto: DARDANELOS Tempranillo 04 meses em barricas novas de carvalho francês (13,8) ST (89) R$ 89,00 – A garrafa é muito bonita, design moderno. Quarto tinto: INURRIETA SUR “Garnacha; Syrah; Graciano” (06 meses em barricas de carvalho americano) (14,5%) ST (89) R$ 76,00. Quinto tinto: LORIÑON CRIANZA Tempranillo Rioja 14 meses em barricas de carvalho americano (13%) ST (88) R$ 76,00. O sexto e ultimo vinho: CARODORUM ISSOS “Tinta de Toro” (10 meses em barricas de carvalho francês) (15%) ST (92+) R$ 129,00, cremoso encorpado, para quem gosta do estilo, é um vinhaço!

Os vinhos estarão disponíveis futuramente na Enótria Avenida Rio Branco, 1383, Vitória – ES, 29055-643

Telefone: 27 3345-8696 / 27 3345-8696

www.enotria-es.com.br

Följ bloggen Living Life på Twitter

Curta a pagina do Blog Vivendo a Vida no Facebook

A loja de vinhos Enótria , localizada na Praia do Canto em Vitória-ES, realizou na noite de ontem, em “ grande estilo ” o lançamento da linha Spanish White Guerrilla. A linha inovadora de vinhos brancos elaborados pelo Castelo Maetierra , pertence ao grupo espanhol Vintae . São 8 rótulos , Albariño , Verdejo , Riesling , Gewürztraminer , Sauvignon Blanc , Chardonnay , Viognier Barica e um Chardonnay Barrica . Tudo a partir da região vinícola mais emblemática da Espanha que traz uma coleção certamente singular e revolucionária sob vários aspectos, que reúne com primor diversificados tipos de uvas brancas já consagradas.

Além disso, suas garrafas são um brinde à arte . A linha Spanish White Guerrilla possui um design moderno e original , tendo rótulos de garrafas diferentes e inspirados na origem e característica da uva cultivada . Os rótulos foram criados pela empresa Moruba Studio de Designer Gáfico , um dos mais prestigiados da Espanha, com ilustração do estúdio espanhol Brasmind. A produtora Vintae também teve o cuidado de incluir na caixa um caderno com informações detalhadas sobre o processo de criação desses “ guerrilheiros brancos “, bem como os dados a partir do cultivo de diferentes variedades e notas de degustação.

Para harmonizar, nada melhor que prato tradicional espanhol, originário de Valência, a Paella . O renomado Chef Enrique Vega (foto acima) preparou uma de frutos do Mar , perfeita no tempero. Foi uma verdadeira integração , dando um traço de união cultural entre os vinhos brancos espanhóis e a sua culinária típica .

Os garotos-propaganda da linha: Simey Santos, Manu Brandão, Helio Massoni e Gilson Pimentel Muniz

Fiquei com esse quarteto até às duas da manhã, conversando sobre o tema vinho, em sua grande complexidade. Desse bate papo surgiram vária ideias de tópicos para o blog, que acredito que vão gerar grande interesse dos leitores.

Os vinhos na taça:

Spanish White Guerrilla Albariño – Valles de Sadacia – Espannha – 12.8% –R$ 79,00 – ST (86)

Albariño é o primeiro produzido nos limites geográficos da Comunidade Autónoma de La Rioja. Na taça mostrou notas frutadas suaves e uma acidez média, retrogosto frutado e uma persistência média.

Spanish White Guerrilla Verdejo – Valles de Sadacia – Espannha - 12% – R$ 79,00 – ST (86)

Considera-se que esta variedade é nativa da Denominação de Origem Rueda. Bastante rústica, resistente à seca, com uma pele grossa e forte, menos sensíveis que outras variedades brancas para várias doenças. O resultado em solo vinho Rioja é fresco, saboroso e mais doce.

Spanish White Guerrilla Sauvignon Blanc – Valles de Sadacia – Espannha – 11,8 – R$ 89,00 – ST (85)

É uma complexa variedade no ponto de vista do vinho e da vinificação. A literatura fala que sua adaptação às condições encontradas em La Rioja tem sido muito bem sucedida e resultou em um vinho fino, aromático e fresco. Porem na taça não agradou a maioria que esperava uma tipicidade dos chilenos. Em minha opinião mostrou uma personalidade única, pecando no frescor e na persistência curta.

Spanish White Guerrilla Riesling – Valles de Sadacia – Espannha – 12,1% – R$ 99,00 – ST (87)

Essa variedade teve uma adaptação bem sucedida na região. Mostrou aromas finos e elegantes, com ausência do tradicional petrolato. Acidez média e boa estrutura.

Spanish White Guerrilla Gewürztraminer – Valles de Sadacia – Espannha – 12,2% – R$ 99,00 – ST (88)

Esta variedade é nativa e tradicionalmente usada para vinhos brancos da Alsácia (França) e em algumas áreas da Alemanha. O resultado na taça com a tipicidade de La Rioja foi um vinho de boa acidez, doce, que incluem notas de mel, toques cítricos, bastante interessantes.

Spanish White Guerrilla Chardonnay – Valles de Sadacia – Espannha – 12,1 – R$ 89,00 – ST (87)

A variedade Chardonnay nunca antes tinha sido trabalhada nos limites geográficos da Comunidade Autónoma de La Rioja. É uma das variedades com maior capacidade de adaptação. Solos com baixa fertilidade e alta salinidade, juntamente com clima frio e úmido. Na taça mostrou um vinho redondo, com destaque na fruta e notas de mel.

Spanish White Guerrilla Chardonnay barrica – Valles de Sadacia – Espannha – 6 meses em barrica – 13% – R$ 99,00 – ST (87)

Leve tostado com fruta madura típica da variedade Chardonnay, bom corpo, perfeito para desfrutar com a massa ou o molho de peixe.

Spanish White Guerrilla Viogner barrica – Valles de Sadacia – Espannha – 6 meses em barrica – Viogner -13% – R$ 129,00 – ST (91)

Elaborado a partir de uvas colhidas com um elevado nível de maturidade para suportar o envelhecimento barril, este vinho se apresentou gordo, com boca elegante, um perfeito equilíbrio entre aromas florais e especiarias tostadas do barril. O melhor absoluto da noite!

Siga o Blog Vivendo a Vida no Twitter

Curta a pagina do Blog Vivendo a Vida no Facebook