tražilice optimizacija web pošaljete e-mail izvlači

Arhiva za 'degustaciju' Kategorija

Izvorno objavio tekst u stupcu Living Life | C2 + Užitak & CIA | časopis novine

Iako je vrijeme u Brazilu tražiti više svjetla i osvježavajućih vina u okusu, kao bijelci, još uvijek postoji otpor u vrijeme da ih cijeniti. To je naš omiljeni napitak je dobar, pogotovo crvene, znamo. No, to ne bi trebao biti izgovor da se neka od bjelanjaka stranu. Dobro je zapamtiti o "francuski paradoks" (fenomen koji intrigira znanstvenike, u kojoj je francuski, čak i jesti hranu visoke u masnoće, imaju niske stope smrtnosti od koronarne bolesti srca) dolazi iz zemlje koja proizvodi i troši puno bijelih vina. Svatko tko želi više opravdanja da se predaju na zadovoljstvo bijelih vina, je ovo: Znanstvenici sa Sveučilišta u Milanu, izjavio tvari u bijelom umanjuje sklonost prema bolesti poput artritisa i osteoporoze.

Postoji širok raspon bijelih vina na različite ukuse i različite prigode. Danas smo dobili razraditi s grožđa sauvignon blanc, podrijetlom iz Bordeaux, Francuska, koja je često pomiješana s Sémillon, kako u suhim vinima, a desertna vina, Sauternes i Barsac u. Ali bilo je u Loire Valley (Moonlight) u središnjem dijelu, gdje grožđa obavlja najbolje sa imenom Pouilly-dima. Preko rijeke Loire, Sancerre je još jedan važan naziv sauvignon blanc, dajući dobar kao vino. U oba žalbe vina imaju minerale, prilično svježe značajke.

Trenutno se uzgaja u područjima novom svijetu, kao što su Brazil, Čile, Kaliforniji, Australiji i Novom Zelandu, postizanje izvrsne rezultate, predstavljajući u skladu s metodama uzgoja, tla i klime, različite bilješke o nepce. Općenito pokazuju zelenkasto žute boje, visoku kiselost i voćne arome (breskve, strast voće, svinjska šljiva i drugi). Također možete vidjeti zeljaste, minerala i citrusa bilješke. Obično se stvara vina se konzumira mlad, jer ne reagira dobro.

Vrijeme je da se uskladi bijelci su više svestran i odgovaraju širi spektar namirnica. Dok tanina crvene je komplicira faktor za "borbu" s nizom recepata, što nije slučaj sa bijelcima. Osim salate, plodova mora, bijelci idu dobro sa šparogama, kineski, japanski, tajlandski, carpaccio ili riba tartar i Peruanski ceviches. Oni su savršeni s kozjim sirom.

Chronos rezervat 2012 - imat Curico Maipo - Čile - R $ 49,00 - DOC prostor

 • S grožđa iz Curicó i Maipo dolinama visine preko 500 metara, ovaj sb svijetlih arome citrusa i bilja, s osvježavajućim okusom i dobre postojanosti.

Izbor vikar je Sauvignon Blanc 2012 - Marlborough - Novi Zeland - R $ 95,00 - Grand Cru

 • Sauvignon je veliki izbor Novom Zelandu. Ovaj primjerak je lagana i osvježavajuća, s zeljaste bilješke, zelene jabuke i cvjetni. Nemoguće ne sviđa.

Vila Francioni Sauvignon Blanc 2012 - São Joaquim (SC) - Brazil - R $ 103,00 - Ravin.com.br

 • Svježe i uravnotežen, s voćnom aromom posebno ananas, jabuka, note bijelog cvijeća pomiješana sa svjetlom citrusa dodir do kraja. Izvrstan za početak ručak u ljeto.

Bueno Bellavista Žetva Sauvignon Blanc 2012 - Gaucho kampanja - Brazil - R $ 45,00 - Dobro hipermarket

 • Sauvignon pronašao savršenog partnera u terroir od gaucho kampanje. Očuvanje aspekte minerale i veliku svježinu. Nevjerojatna.

Henri Bourgeois Pouilly dima hr Travertin 2011 - Loire - Francuska R $ 131,00 - Grand Cru

 • Pouilly-Fume je vino Loire Valley, blizu Sancerre, u središtu Francuske, napravio isključivo sauvignon blanc, to je punog i malo hladnije. Vrijedno znati.

Château de Rougerie Bijela 2011 - Entre-Deux-Mers - Francuska - R $ 75,00 - wine.com.br

 • Sauvignon proizvela petit dvorcu sa mnogo voća i svježine dugo.

Izvorno objavio tekst u stupcu Living Life | Notebook Pleasure & CIA | The Journal novinama

Degustacija vina obično povezuje s hladnije sezone. No, to ne sprječava piće je cijenjen u ljeto. Umjesto više punog, dolaze u sliku, lagana i osvježavajuća vina: pjenušac, bijelo, Rose i crna vina, bez prolazi kroz drvo.

U podrumima i predlažemo da odaberete naljepnice za nove usjeve. To će biti više kiselosti, a time i veću svježinu. Ne zaboravite također provjeriti sadržaj alkohola. Manja (13% je idealan), manji osjećaj topline. Općenito, ljetni vina su lakše piti i jeftinije.

Dakle, imate veću percepciju mirisa i okusa, temperatura je ključni faktor. Ako vino okusio jako hladno, te je otkazao svoje arome, čini očitije osjećaj gorčine i tanine za crveno. Poslužuje se vruće, alkohol je izraženije. U to vrijeme, led kanta je bitno pribor.

Pjenušava (radna temperatura 6-8 ° C)

Unatoč šampanjac je svjetski poznati i cijenjen, nacionalni pjenušava također imaju iznenađujuću svježinu.

Bijela (Radna temperatura 10º do 12ºC)

Indijski Čileanski Sauvignon, Chardonnay Brasileiro, Vinho Verde iz Portugala, Argentine Torrontes, francuski Muscadet, lagana i osvježavajuća. S obzirom na kiselost kao najviše kvalitete bijelog vina, uvijek se odluče za nove usjeve.

Rosé (radna temperatura između 10º do 12º C)

Oni su izrađeni s grožđem i vinified s kore za neko vrijeme, samo za mjerenje boje na piće. Rezultat je delikatna vina poput bijelog, aromatičnog, ali s više struktura na nepcu, što će im omogućiti da prati više strukturirane jela.

Crveno svjetlo (radna temperatura 14º C)

Svjetlo crvena, s dobrom kiselosti i niske tanina opterećenja su najprikladniji. Npr Pinot crni, Gamay, Tempranillo, Bonarda su također dobra opcija.

Adolfo platna Brut - Brazil - R $ 33 - Prostor doc

 • Jarko svjetlo žute vizualne, srednjih i malih mjehurića s dobrim upornost. Arome podsjeća kiselo tijesto kruh, voćni i cvjetni. Nepcu pokazuje prosječnu creaminess, dobar plod, svježe, intenzivan i uravnoteženu kiselost.

Castellroig Cava Brut sud - Španjolska - £ 74 - Grand Cru

 • Pjenušava lijepa španjolski, pripremljena s rezanje grožđa Macabeo, Parellada, Xarel·lo. Citrus miris s notama jabuke, kruške i neke pržen i minerala. Suha i strukturirano nepce, velika kiselost i creaminess.

Bijelo Polje vojvoda 2012 - Španjolska - £ 30 - Prostor doc

 • Priprema s Viura grožđa (80%) i sauvignon blanc (20%), predstavlja vizualnu slame žute sa zelenim naglašava. BlackBerry svježe voće, kao što su jabuke i breskve. Nepce je voćno i ima uravnotežen i dobro integriran kiselosti.

Dadivas Pinot crni 2012 - Brazil - R $ 42,90 - U redu supermarket

 • Bira engleskog magazina Decanter kao jedan od šest najboljih brazilskih vina Pinot Noir, kao i velika cijena pokazuje puno typicality s zrelih crnih voćnih nota, s nekim floralnim notama. Meko nepce, svježe i okrugli. Lako vino piti i da molimo.

Tapada učiniti Fidalgo Rose 2012 - Portugal - £ 35 - Carone

 • Ova oznaka, vrlo hvaljen u utrci, pokazalo je vizualni uživo trešnja, intenzivan miris, voćnog, podsjećajući ogrozd. Nastavio oduševljene u ustima. Ona je skrenuo pozornost od velike kiselosti i svježine.

Palmira Sauvignon Blanc 2012 - Čile - 29 kn - Zanatta

 • Ugodan miris, s agruma. Kao nedostatku zeljastih. Kušajte svjetlo, s mekom teksturom i dobrom kiselosti. Da biste se kušati bez većih pretenzija. Vino za dana u dan.

Palmira Chardonnay 2012 - Čile - 29 kn - Zanatta

 • Svježe, vesela, ima note bijelog voća, kruške, breskve, limun i mineralne svjetla. Kušajte blaga, sa sadašnjošću i uravnotežene kiselosti. Drugi vino koje treba poduzeti na plažu ili bazen.

Crios Susana Balbo Torrontes 2012 - Argentina - £ 46 - www.wine.com.br

 • Nisam mogao propustiti argentinski Torrontés. Svježi miris s cvjetnim notama tipičnim ruža i liči. Nepce je svjetlost i svjež, s mekom teksturom, velike kiselosti. Moderan i dobra postojanost.

Uvoz Magnun doveo Brazil vinara Rafael Tirado čileanskih vina Laberinto (krajnje lijevo) i foto Meinard Bloem i čileanski Lagar de Bezana (na slici gore desnom rubu). Prvi grad je posjetilo pobjede, a onda će se u Rio i Sao Paulo.

Na večeri održanoj od Bristro Ville du Vin u Praia do Canto, vinari dobili lidere za degustaciju vina koje su predstavljene Laberinto Sauvignon Blanc Cenizas Barlovento 2011 Laberinto Pinot crni 2010 Lagar de Bezana Cabernet sauvignon 2008 Lagar de Bezana Aluvión Grand Reserve 2007. i Lagar de Bezana Limited Edition 2007. Vina su popraćena posebnim jela kuhar rajčice, kako hobotnice carpaccio, tatarski biftek i janjetinu confit Pernil vina rižoto s gljivicama. Usklađivanje jela s bijelim i crnim vinima je savršeno! ", Drugi ja". Konačno, poseban desert je poslužen: Panna cotta Čokolada.

Poduzetnik i vlasnik uvoza, Raphael Zanette (na slici gore centru), također je nazočio događaju i nazdravili sa gostima. Vina su dostupni u Ville du Vin trgovine.

Slijedite moj osobni procjenu u nastavku:

Smješten u pre Andama, na 600 metara nadmorske visine, Lake margine Colbun, ovaj fantastičan projekt Rafael Tirado, jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih čileanskih vinara, ima samo 18 hektara i niz nagrada i priznanja. Naziv Laberinto prikazuje Rafael vinogradima, koji su zasadili u zavojima i različitim smjerovima, iskoristiti raznolikosti tla i povećati izlaganje suncu. Tako grožđe i vina dobiti strukture i složenosti.

Laberinto Sauvignon Blanc Cenizas Barlovento 2011-12,5% R $ 94,00 - ST (93) Ovo je jedan od najboljih, ili bolje, Sauvignon Blanc čileanski koji su okusili do danas. On je okusio berba 2007, koji je uvezen dom Porto, imam još nekoliko boca te je vrlo živ. Trenutni obrezivanje u 2011. je 94 poena (Descorchados 2012), pokazali su iste karakteristike, ali s izraženijim kiselinama po dobi. Vizualni zelenkasto žuta, svinja šljiva mirisi, svjetlost trave i komorač. Nepce je svježa, čista i citrusa, s nekim mineralnim i neobičnom teksture za sauvignon blanc.

Hobotnica Carpaccio x sauvignon blanc

Laberinto Pinot crni 2010 - ST (90) - 13,5% - R $ 120,00 - pinot Ovo je bio prvi put da sam okusio. ,,, Oštetivši voće pojavi smola intrigantna nos pojavljuju notu dima Visual jasno rubin. Međutim, u okusu pokazao da je došao. Velika kiselost, generiranje puno svježine, čisto i svježe voće. Dobra ravnoteža i konačni ugodno usta.

Tatarski biftek x Pinot crni

Povijest vinarije Lagar de Bezana, započeo je u 90-ih godina, kada je poduzetnik Ricardo Benzanilla ulaganja u svijet vinove loze i vina. Izabrali smo zemlje koja se nalazi u Alto Cachapoal, u podnožju Anda, 87 km južno od Santiaga. Blaga klima i varijacije u temperaturi između dana i noći, potječu posebne vina, jedinstveni terroir. Nizozemci koji su otišli u Čile sa 15 godina Meinard Bloem, prije godinu dana vinarije vinar. Bio je to njegov prvi posjet Brazilu.

Lagar de Bezana Cabernet sauvignon 2008-85% Cabernet i 15% Syrah - 14,4% - ST (88) - R $ 62,00 - Lagar de Bezana Aluvión Grand Reserve 2007-63% Syrah i Cabernet 47% - 14,5 % - ST (90) - R $ 105,00 - Lagar de Bezana Limited Edition 2007 - ST (90 +) - 100% Syrah - 14,5% - R $ 145,00.

 • Na vina iz vinarije Lagar de Bezana, našao sam vrlo slično. Smolasta nos, s notama crnog voća u sirup, a ekstrakt i alkoholičara. Svi s 14,5%. S obzirom na ta svojstva pokazuju barem prvi prozračivanja 1 sat, kako bi se uklonili veliki dio alkohola. Drugo, nastojati uskladiti s mastan jela, s puno sočnosti. Još jedan zanimljiv faktor, a pozitivno je očito dugovječnost tih vina. S obzirom da alkohol je bitna komponenta u evoluciji vina, osim tanina i kiselosti, recomento, unatoč već bio u već poodmakloj dobi, dobro podrum vrijeme, grije naravno !!!.

Janjeći but confit s RIŽOTO vino gljivicama x crvene od Lagar de Bezana, savršena, kao što sam rekao gore, morate mastan jela ... lol!

Pratite blog živjeti život na Twitteru

Uživajte stranicu bloga dnevni život na Facebooku


Vlasnik garaža i vođa pokreta pod nazivom Robert Parker kao Bad Boy Saint Jean Luc Emilion Thunevin je jedan od najuglednijih vinara Bordeaux. Njegovi vina stalno Mattie međunarodni kritičari. Njegova ikona, Château de Valandraud , osporava ljubitelje vina iz cijelog svijeta, ja sam imao priliku kušati. Zamak je unaprijeđen u Premier Grand Cru Classe B, sada u 2012. godini.

Nedavno sam upoznao u čaši njegova bijelo vino, N. 02 Blanc Valandraud 2007. Većina usjeva, sud koristi je 50% Sauvignon i 50% Semillon. Ako se pitate zašto vam nikada nije vidio ovo vino, niste sami. Proizvodnja je vrlo mala. Obično je samo 3.000 do 4.000 boca se proizvode.

Osobne Ocjena: ST (92) - Francuska - Bordeaux - 50% Sauvignon i 50% Semillon - R $ 243,00 - Uvoznik Kuća Porto

Vizualni slama žuta, voćnih okusa (limun, breskva, kruška), svjetlo badema i mineralnih bilješke. Nepce je osjetljiva, tanka, nešto kremasto, velika kiselost, srednje tjelesne, s vrlo skladan usta kasno, uravnotežen s breskve i mineralnim aftertaste. Njegova barel starenje 12 mjeseci pokazuje da drvo nije miješao, podržava. Bijela poštovanja koje će se razvijati dobro, dobivanjem složenost.

Pratite blog živjeti život na Twitteru

Uživajte stranicu bloga dnevni život na Facebooku

Uz prekrasan sunčan dan i lijep vizualni u Rio de Janeiru, uvoznice Grand Cru slavi deset godina djelovanja u Brazilu, koji je održan u petak (10) 5. izdanje svoje "okusa". Ove godine, događaj koji se dogodio u gradovima Porto Alegre, Sao Paulo, Campinas, Rio de Janeiro, Salvador, Belém, Macae, Božić i Londrina respektivno.

Općenito godišnji sajmovi uvoza vina su velika prilika za one koji žele uhvatiti korak s vijestima, pokušavajući različita vina, dobre kvalitete x cijena, a također znam vrhunska vina, skupo, ne mogu $ uživati ​​lako.

Osim proizvođača, događaj također uključuje 11 tematskih postaja s vinima od uvoznika sommeliera odabranih prema svakoj kategoriji. Pjenušava i Champagne, bijele svjetlosti, Bijela Strukturirani, najveći izraz Tempranillo, crni pinot, Bordeauxu 2009 mješavine Svijet, vina Sommelier, Velika Pronalazi, Sweets i velikodušan vina i Velikih Duhova i likera su teme stolovima koji će sastaviti ostatak scene.

Kao i uvijek govorim ljudski nemoguće dokazati svima, ali nisam imao dovoljno vremena, a mogao bi se pokazati 60% vina. Unutar tih nekoliko odabranih, koji sam opisao u nastavku.

Vina koja je uhvaćen moj pozornost:

"Garofoli" Verdicchio dei Castelli di Jesi Anfora DOC Classico 2011 - 100% Verdicchio - Inox - 12% - Italija -Marche - R $ 38,00 - ST (90)

 • Dobar i jeftin: aromama bijelog voća, cvjetni svjetla, vrlo mineralna i dodir trave na kraju. U ustima ima dobro tijelo, ispravan kiselost i ugodan izgled.

"Talenti" Zirlo IGT 2011 - merlot, cabernet, Petit Verdot i - Italija - Toskana - R $ 39,00 - ST (90)

 • Dobri i jeftini: crvena voćnih aroma, cvjetni i duhovit bilješke. U ustima ima dobar balans, srednje tijelo i tanine mlade. Dobar lijepo vino, pitko i po povoljnoj cijeni.

"Don Olegário" Albariño 2011 - 100% Albariño - 12% - Španjolska - Južna Rias - 18 mjeseci od nehrđajućeg čelika - R $ 85,00 - ST (90)

 • Suho bijelo s agrumima i cvjetne arome, dobrom kiselosti, freco i dobrog tijela. Ugodno iznenađenje.

Massolino Barbera d'Alba DOC 2010 - 100% Barbera - Italija - Piemont - 14.5% - 12 mjeseci u hrastovim bačvama - R $ 85,00 - ST (91)

 • Arome crnog i crvenog zrelo voće, mesnat, sočan, dobrom kiselosti, mekim taninima i dugim završiti.

Henri Bourgeois Chinon La Bouchardiere 2009 - 100% cabernet franc - Francuska - Loire - 13% - 4-6 mjesec u hrastovim bačvama - R $ 79,00 - ST (90)

 • Dobro voće, eksplozivna, otvorene, ugodno u ustima, uravnoteženo mekana. Dobro iznenađenje.

Pingus Psi 2009 - 100% Tempranillo - Španjolska - Ribera del Duero - 16% - 18 mjeseci u mješavinom cementa tenkova, bačve i hrastovim bačvama - R $ 180,00 - ST (92)

 • Franco nos, sa notama zrelog voća, cvjetni i minerala. Nepce potvrđuje voćni, s dobrom kiselosti, kremasti, elegantan, uravnotežen s dugom završiti. TOP!

Allegrini La poja IGT 2004 - 100% Corvina Veronese - 14,5% - Italija - Venecija - 20 mjeseci u boci - R $ 390,00 - ST (92)

 • Ribiz arome, gljivicama i začina. U modernom, masti, svježe usta, puno zrelih plodova, dobro postavljeni drva, meke tanine i dugo završiti.

Amiot Guy Chassagne Montrachet 1er Cru les Caillerets 2007-100% Chardonnay - Francuska - Burgundija - 18 mjeseci u francuskim hrastovim bačvama - 13,5% - R $ 360 - ST (92)

 • Kompleks nos s aromama breskve, marelice, meda i badema. Nepce potvrđuje nosa bilješke, vrlo izražajne, veliki, elegantan.

Lambrays Morey Sveti 1er Cru Les Loupes 2007-100% Pinot crni - Francuska - Côtes de Nuits - 13,5% - 18 mjeseci u francuskim hrastovim bačvama drugom korištenja - R $ 550,00 - ST (94)

 • Najbolje vino koje sam okusio na sajmu. Previše složenosti, crvene i crne boje voća, uz naznake vanilije i duhana, začina. Tijelo s mekim i prilično dugo završnoj tanina.

Santa Rita Triple C 2006-55% cabernet franc 30% Cabernet sauvignon 15% carmenére 14% - Čile - Valle de Maipo - 17 mjeseci u hrastovim bačvama - £ 180 - ST (91)

 • Nos je vrlo bogata, vrlo zrelo voće, crni ribiz, cimet duhovit i bilješke. Nepce je ukusna, živ, elegantan, vanilije, duhana i čokolade, s dugom, uporni završiti velikim.

Altair Selección sud 2006-71% cabernet sauvignon, 17% carmenére, 6% merlot, 4% Syrah, 2% cabernet franc 14,5% - Čile - Valle Cachapoal - 12 mjeseci u hrastovim bačvama - R $ 320,00 - ST ( 93)

 • Vino s najviše bodova u Descorchados Vodič 2012. za njegovu usjeva u 2006. godini, potvrdila je šalicu, svoju slavu. Arome crnog voća, Cassis i vanilije. Okus je vrlo elegantan, čisto voće, s dobrom kiselosti, mekane tanine, uravnotežen s dugom i ugodnom završiti.

Što bi vino bez ljudi?

Silvestre (blog živjeti život) i Camila Perossi (Savjetodavni Grand Cru Press)

Sabrina (Grand Cru Rio) i Duda Zagari (Bratstvo Carioca)

Elaine de Oliveira (Uvoznik Zahil)

Luciano Neto (Grand Cru)

Fabiano Aurelio (Sommelier Grand Cru) Claudio Werneck blog ( www.levinaublog.blogspot.com )

Oscar Daudt ( www.enoeventos.com.br )

Mario Trano blog ( www.mondovinho.blogspot.com )

Pratite blog živjeti život na Twitteru

Uživajte stranicu bloga dnevni život na Facebooku

Val organskog vina dobiva na snazi. Korištenje kemikalija u uzgoju grožđa i kvasac fermentacije se pitanje više svaki dan, a izostavljeni. Ovaj stav čini im zdraviji vina i time ukusniji. Papa Biodinamika, francuski Nicolas Joly je rekao da koža grožđa ima prirodne konzervanse koje štite piti. U Brazilu, istraživanje provedeno u 2009 od strane National Health Agencije za nadzor (Anvisa) pokazala je da 56% uzoraka grožđa prikupljenih u zemlji imali iznad dopuštenih pesticida. No vjerujem da će se to promijeniti brzo, nakon globalne organske trenda.

Jer tko ne zna, Čile je jedan od najvažnijih održivog zemalja u Sjevernoj i Južnoj Americi. U Green Awards 2012, natjecanje u organizaciji britanskog magazina Piće Business, Viña Emiliana je glasao "Zeleni Vinarija of the Year", najviša kategorija nagrada, koje okupljaju sve vinske industrije u svijetu. U video iznad José Tomaž Urrutia, Izvoz Maneger od Viña Emiliana, govori o vinariji. Ako želite znati o ostalim dobitnicima Green Awards 2012, pogledajte ovdje .

Emiliana je izabran jer je to tvrtka koja je pokazala svoju predanost zaštiti okoliša, svojim zaposlenicima i zajednici, te su stalno smanjila emisiju ugljičnog dioksida. Sjeti se, također, da je ona samo čileanski vinarija 100% organski Čile. Vina se uvoze u Brazilu od La Pastina .

Antonio Marques Bermudez (La Pastina), Rogério Baracho, Vanderlei Martins (Carone), Dulcino Tozi, Tomaž José Urrutia (Viña Emiliana), Olicio Santana (Carone) i Douglas Chamon (ekonomistica)

Poziv Vanderlei Martins imali priliku ocijeniti svoje organske vina sinoć u Wine Store Carone Vila Velha, u kojem sam prepisati moje osobno mišljenje u nastavku. Cijene nisu objavljeni, no za 15 dana vina će biti dostupna u Mreža Supermercados Carone.

Emiliana Chardonnay 2011 - Čile - Središnja Valley - 100% Chardonnay - 3 mjeseca u nehrđajućeg čelika - 13,5% - ST (86)

 • Svjetlo žuta oka, nosa s mirisima koji podsjećaju na vrlo zrelog voća, kao što su dinje, ananasa i krušaka. U ustima, tijelo je medij, s dobrom kiselosti, generiranje svježina i dobra koncentracija voća. Okus je voćni svježi završiti.

Adobe Pinot crni 2009 - Čile - Valle Casablanca - 100% Pinot crni - 8 mjeseci, 20% u francuskim hrastovim bačvama - 14,4% - ST (86)

 • Prosječna Visual rubin intenzitet arome podsjeća maline, trešnje, cvjetnim notama i dodir vanilije. Nepce je suha, uz blagi prevlast alkohola na kiselost, svjetlosno tijelo, tanini prosječnog iznosa, s blagim trpkosti i prosječnom upornošću.

Adobe Cabernet sauvignon 2011 - Valle Srednja - 85% Cabernet Sauvignon i 15% Syrah - 6 mjeseci, 20% u francuskim hrastovim bačvama - 14% - ST (86)

 • Vizualni rubin, srednje jakosti, zrelo voće arome. Nepcu pokazuje ispravan kiselost, dobro tijelo, malo alkohola. Tanini dobre kvalitete. Aftertaste voće i potvrđuje prosječnu upornost.

Novi Gran Reserva cabernet sauvignon merlot 2008 - Valle de Maipo - 85% Cabernet Sauvignon i Merlot 15% - 12 mjeseci, 70% u francuskim hrastovim bačvama - 14,6% - ST (90)

 • Izgled ovog vina je ljubičasta, intenzivan, neprobojna bez evolucije. Arome, intenzivna tamno voće, s notama karamele, dima, tost i začinskim notama. Nepce je mekan, sa uravnotežene kiselosti i alkohola, dobra koncentracija, voćnim aftertaste i vrlo intenzivna.

Novi Gran Reserva carmenére Cabernet sauvignon 2009 - Valle de Colchagua - 85% carmenére i 15% cabernet sauvignon - 12 mjeseci, 70% u francuskim hrastovim bačvama - 14,5% - ST (87)

 • Vizualni rubin dobar intenzitet, drvo arome smola i zrelo voće. Nepce s dobrom kiselosti, srednje tijelo, uravnoteženo. Srednje tanini su već u rezoluciji, svjetlo na kraju trpkosti. Dobra postojanost.

Coyam 2010 - Valle de Colchagua - 41% Syrah, 29% carmenére, 20% merlot, 7% cabernet sauvignon, Mourvedre i 2% Petit Verdot 1% - 13 mjeseci, 80% u francuskim bačvama i 20% u američkim hrastovim bačvama - 14, 8% - ST (91+)

 • Vizualni rubin pretamna, intenzivne arome i ukusna vrlo zrelo voće, tamne čokolade, s elegantnim cvjetnim notama, začina i hrastove tonova. Na nepcu pokazuje veliku koncentraciju, s dobrim ravnoteži, vrlo sitnih tanina, dugo završiti. Vino od velike finoće, što je već vrlo lijepo za korištenje Sada, međutim treba držati za nekoliko godina u podrumu, dobivanjem više složenosti. To je najbolje vino večeri, po mišljenju privilegirane koji je imao priliku sudjelovati u ovoj degustaciju.

Pratite blog živjeti život na Twitteru

Uživajte stranicu bloga dnevni život na Facebooku

Uvoz Capixaba
Da Confraria promoveu em sua sede, ontem, 30 de Julho (segunda-feira), uma degustação com 12 vinhos. O evento foi voltado para o lançamento oficial da linha de vinhos chilenos
François Lurton Hacienda Araucano , tudo comandado pelo sommleier Cleber Alves , que descreve um pouco sobre a importadora e a vinícola no vídeo acima .

A vinícola acabou de receber o certificado de “vinhos biodinâmicos” , que nada mais é que a valorização do solo e da planta em seu habitat natural, através do uso de preparações e compostos de origem vegetal, animal e mineral (parte biológica), em épocas precisas, levando em conta as influências astrais e os ciclos da natureza (parte dinâmica).

A família Lurton tem vinho nas veias: dois patriarcas, irmãos, geraram uma descendência de cerca de 15 viticultores, enólogos, négociants, enfim: uma geração inteira dedicada ao vinho. Jacques e François, filhos de André Lurton, uma lenda em Bordeaux. Sempre tiveram idéias revolucionárias para os padrões conservadores franceses, fazem experimentos com uvas pouco tradicionais em regiões novas, defendem o uso do Screwcap , lançam mão de design arrojado misturado à cultura regional para promover seus vinhos. Iniciaram suas carreiras como consultores, trabalhando ao redor do mundo como flying winemakers. Sua experiência internacional rendeu-lhes contatos e uma interessante noção sobre a geografia vinícola de diversos países, onde começaram gradualmente a realizar sua produção própria. Decidiram então produzir vinhos de qualidade, mas com preços acessíveis, recorrendo a regiões secundárias em ascensão em países como o Chile, a Argentina e a Espanha, além de estabelecer parcerias com produtores no Uruguai, Austrália e Portugal .

Credito da foto acima: Arismario OLiveira

A turma escalada para avaliar os vinhos : Em pé ; Sidney Santiago, André Andrès, Leonardo Conick (proprietário), eu, Tom (restaurante Timoneiro) e seu amigo. Sentados ; Fred, Julio Lemos (Papaghut), Elvecio Faé (diretor ExpoVinhos Vitória), a Premier Sommelier Sonia Aiello, Cleber Alves e Rafael Dias (Espaço DOC).

Os vinhos na taça surpreenderam, em sua maioria apresentaram uma ótima relação custo beneficio com preços que vão de 29,00 a 329,00 . O destaque em minha opinião ficou com os vinhos mais baratos, já que os mais caros tinham a obrigação de ser bom. Dos 12 vinhos 4 classifico como “Bom e Barato” .

Vinho Branco Kawin Sauvignon Blanc 2011 – Chile – 100% Sauvignon Blanc – Vale Central (Vale Casablanca, Curicó e Lolol) – 12,5% – R$ 29,00
ST (88)
– “ Bom e Barato

A melhor relação custo x beneficio da noite, este SB, mostrou na taça aromas típicos de frutas tropicais e um leve herbáceo. O paladar é leve, frutado, acidez equilibrada e refrescante. Um vinho fácil de beber e entender a sua proposta. Ótima compra.

Vinho Branco – Araucano Sauvignon Blanc 2011 – Chile – 100% Sauvignon Blanc – Vale do Lolol – Vale do Colchágua - 12,5% – R$ 69,00ST (86)

Esse outro SB que 5% é fermentado em barrica, mostrou mais acanhado no nariz, menos exuberante que o primeiro. O paladar é cremoso, menos frutado, com mais características minerais, bom equilíbrio, boa acidez, com final agradável.

Vinho Branco GRAN ARAUCANO CHARDONNAY 2007 – Chile – 100% Chardonnay – Vale do Colchágua – 14% – R$ 129,00ST (88)

O Chardonnay mostrou aquele “encanto de degustação”, visual amarelo ouro, límpido, brilhante, aromas bastante intenso, lembrando manteiga de pipoca, mel, damasco, baunilha. O paladar e gordo, frutado, boa acidez, porém pecou no equilíbrio, a madeira poderia ter menor destaque, escondeu um pouco a fruta. Uma questão de gosto pessoal.

Vinho Tinto Kawin Cabernet Sauvignon 2010 – Chile – 100% Cabernet Sauvignon – Vale Central – 13% – R$ 29,00ST (86)

Vinho que atende sua proposta, leve, frutado, sem maior pretensão, excelente opção para festa.

Vinho Tinto ARAUCANO RESERVA CABERNET SAUVIGNON 2009 – Chile – 100% Cabernet Sauvignon – Vale do Colchágua – 14% – R$ 49,00
ST (88)
– “ Bom e Barato

O CS reserva já mostra uma maior complexidade, aromas de pimenta do reino moída na hora, frutas negras e vermelhas. Paladar mostrou taninos firmes, bom corpo, frutado e uma acidez adequada. Ótima opção para um churrasco.

Vinho Tinto ARAUCANO RESERVA CARMENÉRE 2010 – Chile – 100% Carmenére – Valle de Colchagua – 13,5% – R$ 49,00
ST (87)
– “ Bom e Barato

O Carmenére também me agradou, notas típicas de pimentão, especiarias e frutas vermelhas. O paladar é frutado, bom corpo, boa acidez e uma boa persistência.

Vinho Tinto ARAUCANO RESERVA PINOT NOIR 2010 – Chile – 100% Pinot Noir – Vale Central – 13,5% – R$ 69,00ST (88)

Muito morango maduro, groselha e cereja. Paladar fresco, corpo leve, fácil de beber e de agradar.

Vinho Tinto HUMO BLANCO 2008
- Chile – 95% Pinot Noir e 5% Syrah – Vale do Lolol – 15,5% – R$ 109,00ST (90)

Mais contido no nariz, porem com uma boca deliciosa, cremoso, frutado, madeira muito bem colocada, equilibrado e um final longo.

Vinho Tinto ARAUCANO RESERVA SYRAH 2011 – Chile – 100% Syrah – Valle de Colchagua – 14,5% – R$ 65,00
- ST (88) – “ Bom e Barato

Vinho bastante agradável, muito redondo, pronto, fruta docinha, um verdadeiro “vinho feminino”.

Vinho Tinto CLOS DE LOLOL 2009 – Chile – 38% Carmenere, 28% Cabernet – Sauvignon, 20% Syrah, 14% Cabernet Franc – Vale do Lolol – 18 meses em barricas de segundo uso – 14,5% – R$ 109,00ST (90+)

Esse corte apresentou notas de anis, floral e frutas vermelhas. O paladar tem bom corpo, taninos finos, boa acidez e boa persistência final.

Vinho Tinto GRAN ARAUCANO CABERNET SAUVIGNON 2009 – Chile – 100% Cabernet Sauvignon – Vale do Colchágua - 18 meses em barricas (70% novas, 30% de segundo uso) – 14,5% – R$ 149,00ST (90+)

A primeira nota no nariz foi a ade azeitona preta, que se dissipou abrindo muita fruta, ameixa, goiaba e um fundo de baunilha. O paladar é denso, boa acidez, gerando um frescor agradável, frutado, leve mineral, com um final agradável.

Vinho Tinto ALKA CARMENERE 2009 – Chile – 100% Caemenére – Vale do Colchágua – 18 meses em barricas de carvalho – 15% – R$ 329,00ST (92+)

Com toda a obrigação de ser bom, Alka, o TOP da vinícola, apresentou notas exuberantes no nariz, café torrado, caixa de charuto, madeira nobre, fruta vermelha e baunilha. O paladar confirma a qualidade e as notas do nariz, muito cremoso, frutado, equilibrado, precisando de uns anos em garrafa para apresentar maior complexidade. Belo vinho!

Siga o Blog Vivendo a Vida no Twitter

Curta a pagina do Blog Vivendo a Vida no Facebook

Biti u mogućnosti dokazati u trenutku četiri Almaviva EPU usjeva je privilegija, čak i više usjevi se proizvodi kao prva dva, 2000. i 2001. godine, a dvije posljednje prodaju na tržištu, 2008. i 2009. godine. Degustacija onaj koji je počeo s dva argentinski vina Bodega y Cava Weinert 1980. do 1983. godine, koji je ponovio svoju veliku kvalitetu po drugi put u zdjelu. Ideja drži ovaj presedan vertikalna izrastao iz razgovora s Rodrigo Mazzei velikih vina i Travel Blog , u kojem možemo brzo završili, stavljajući šalicu, tri dana kasnije, uz prisutnost nekih prijatelja, Rogério Baracho, Dulcino Tozi i Andre Andres u mojoj kući (Balkon Dnevni život).

Prema vino Almaviva, EPU, koji je u njihovom jeziku znači "broj dva" je napravljen uglavnom s Cabernet Sauvignon, carmenére u regiji Puente Alto, Maipo Valley, središnjem dijelu Čilea. O vinho é produzido com uvas de vinhedos novos, 10 anos, localizado em um terreno diferenciado, na Cordilheira do Andes, local em que o clima é muito parecido com o do Médoc, Bordeaux, na França. Segundo o guia Descorchados 2012, a diferença do primeiro para o segundo, é a utilização além da Cabernet Sauvignon e Carmenére, são incluídas Merlot e Cabernet Franc .

O Vale de Maipo , Puente Alto , foi reconhecido há mais de vinte anos por ter as melhores condições para o desenvolvimento da Cabernet Sauvignon, onde foram selecionados 85 hectares, caracterizada por solo rochoso, onde os invernos são frios e chuvosos e os verões marcados pelo calor durante a noite e durante o dia é fresco.

Mais acessível ao bolso e em minha opinião , melhor, mais agradável que o primeiro, TOP. A safra atual é vendida no Brasil pela loja virtual Wine.com.br , ao preço de 190,00, menos da metade do primeiro. Sua produção média anual é de 24 mil garrafas.

Tive bastante dificuldade em conseguir informações confiáveis sobre o EPU. Sugiro a vinícola elaborar um site especifico , vai ajudar muito que quer passar uma informação correta. Por exemplo, o site da importadora fala em uvas de vinhedos velhos, e o Descorchados, fala em uvas de vinhedos novos….mescla de uvas e por ai vai.

Avaliação das safras: 2000, 2001 e 2008 e 2009 (as primeiras e as últimas)

Almaviva EPU Safra 2000 – (a primeira produzida) – Cabernet Sauvignon, Carmenère – 14% – ST (92)

 • Visual granada de média intensidade, límpido e brilhante. No nariz frutas predominam as notas de eucalipto, mentol, balsâmico, goiaba e um fundo de especiarias. O paladar se mostrou fresco, médio corpo, equilibrado entre acidez e teor alcoólico, taninos macios de boa qualidade. O retrogosto confirma o nariz, e um final com longo e agradável.

Almaviva EPU Safra 2001 – Cabernet Sauvignon, Carmenère – 14% – ST (97)

 • Visual rubi de média intensidade, límpido e brilhante. O nariz ficou adormecido durante quase duas horas, depois abriu e mostrou características iguais ao 2000, eucalipto, mentol, balsâmico, goiaba, porem com menor intensidade. O paladar untuoso, corpulento, fino e uma madeira muito bem colocada. Equilibrado taninos macios, acidez suculenta. Um néctar dos Deuses!!!

Almaviva EPU Safra 2008 – Cabernet Sauvignon, Carmenère – 14% – ST (91+)

 • Agora as caraterísticas mudam muito, nos aromas já não aparecem às notas encontradas nas safras 2000 e 2001, e sim, muito caramelo, baunilha, frutas vermelhas e negras. O paladar confirma a fruta, bom corpo, gordo, madeira bem colocada, equilibrado e muito longo.

Almaviva EPU Safra 2009 – Cabernet Sauvignon, Carmenère – 14,5 % – ST (92)

 • Mais uma safra, e de novo notei diferença de estilo. Diferente das anteriores, a safra 2009 apresenta um aroma predominante de frutas vermelhas, fresca, limpa, com a madeira interferindo menos em seu caráter. O paladar mostrou destaque no frescor, uma ótima acidez, confirmado a fruta vermelha, cereja e groselha. A concentração de álcool e os seus taninos são mais altos, porém a maciez continua, mostrando muita elegância. O vinho está pronto, mas para os apreciadores como eu de um vinho evoluído, não custa nada ter paciência.

Siga o Blog Vivendo a Vida no Twitter

Curta a pagina do Blog Vivendo a Vida no Facebook

A convite do meu amigo Roberto Jr., na noite desta quarta feira, 25, estive participando de uma degustação de vinhos espanhóis da Importadora B-Cubo , na Enótria , no qual ele representa aqui no Espirito Santo . Foi um giro bem interessante pela Espanha, onde pude conhecer vinhos de 7 regiões diferentes : Penedés , Navarra , Ribera del Duero , Toro , Somontano e Rioja , uma verdadeira aula sobre a personalidade de cada região. No vídeo acima a diretora comercial da importadora Valéria Carrete fala um pouco sobre a importadora e os vinhos degustados.

A Espanha é um pais montanhoso, quente e seco, com mais terras de vinhedos do qualquer outra nação do mundo. Ela está em terceiro lugar na produção em produção mundial de vinho, atrás da França e da Itália.

O vinho espanhol despertou de um longo período de dormência com desempenho abaixo da média. Atualmente , a Espanha é um país mais vibrante em termos de vinhos, com uma ótima relação qualidade x preço . Durante décadas, somente a região mais famosa da Espanha por seus vinhos tintos, Rioja, e a clássica região do vinho fortificado, Jerez, tiveram destaque internacional entre os vinhos finos.

Atualmente, muitas outras regiões viníferas , como as citadas acima na degustação, estão produzindo vinhos realmente de qualidade, alguns até surpreendentes.

Al leis sobre vinhos da Espanha, têm uma categoria QWPSR em dois níveis: Denominação de Origem (DO), uma classificação mais elevada (DOC), criada em 1991. Até agora, Rioja e Priorato são as únicas regiões com nível DOC (também conhecida como DOCa). Os vinhos que não se qualificam como DO fazem parte da categoria dos vinhos de mesa, chamado de Vino de Tierra (equivalente aos Vins de Pays da França).

Em minha opinião o destaque da noite foi o Cava Mestres 1312 (data do inicio de suas atividades) – Penedés – 12% – Xarel-lo; Parellada – R$ 129,00 – ST (91)

Cava , é o termo oficial para o vinho espumante de método tradicional , produzido predominantemente em Penedès , embora existam alguns poucos produtores no resto da Espanha.

Visual amarelo palha média intensidade, perlage fininha, persistente e numerosa, límpido e brilhante. Aromas intensos, notas lembrando um champagne, pão torrado, brioches, manteiga, frutas secas (avelãs e amêndoas), e um toque de frutas frescas e um fundo levemente mineral. Paladar se apresentou seco, bom corpo, ótima acidez e ótimo frescor. Mousse cremosa, persistente, com uma textura macia e aromas de pão tostado, frutas branca, e final muito longo.

Seguimos com mais 10 vinhos que em geral agradou muito, exceto em minha opinião o primeiro branco (SB) que estava com aroma de “xixi de gato” forte, INURRIETA ORCHIDEA “Sauvignon Blanc Navarra” (13%) ST (84) R$ 76,00 (Guia Peñin 2011: 91 e Medalha de Ouro – Concurso Mundial de Bruxelas 2008). Segundo branco: LAUS FLOR DE CHARDONNAY “Somontano” 13,5% ST (90) R$ 89,00. Primeiro rose: INURRIETA MEDIODIA Garnacha; Merlot “Navarra” (14%) ST (88) R$ 76,00 – Segundo rose: LAUS FLOR DE MERLOT (Merlot; Cabernet Sauvignon; Syrah) “Somontano” (13,8%) R$ 89,00. Primeiro tinto : LAUS ROBLE Merlot; Cabernet Sauvignon; Tempranillo Somontano 13,8% ST (86) R$ 89,00. Segundo tinto: IUVENE “Tempranillo” Rioja (13%) ST (86) R$ 59,00.

Terceiro tinto: DARDANELOS Tempranillo 04 meses em barricas novas de carvalho francês (13,8) ST (89) R$ 89,00 – A garrafa é muito bonita, design moderno. Quarto tinto: INURRIETA SUR “Garnacha; Syrah; Graciano” (06 meses em barricas de carvalho americano) (14,5%) ST (89) R$ 76,00. Quinto tinto: LORIÑON CRIANZA Tempranillo Rioja 14 meses em barricas de carvalho americano (13%) ST (88) R$ 76,00. O sexto e ultimo vinho: CARODORUM ISSOS “Tinta de Toro” (10 meses em barricas de carvalho francês) (15%) ST (92+) R$ 129,00, cremoso encorpado, para quem gosta do estilo, é um vinhaço!

Os vinhos estarão disponíveis futuramente na Enótria Avenida Rio Branco, 1383, Vitória – ES, 29055-643

Telefone: 27 3345-8696 / 27 3345-8696

www.enotria-es.com.br

Siga o Blog Vivendo a Vida no Twitter

Curta a pagina do Blog Vivendo a Vida no Facebook

A loja de vinhos Enótria , localizada na Praia do Canto em Vitória-ES, realizou na noite de ontem, em “ grande estilo ” o lançamento da linha Spanish White Guerrilla. A linha inovadora de vinhos brancos elaborados pelo Castelo Maetierra , pertence ao grupo espanhol Vintae . São 8 rótulos , Albariño , Verdejo , Riesling , Gewürztraminer , Sauvignon Blanc , Chardonnay , Viognier Barica e um Chardonnay Barrica . Tudo a partir da região vinícola mais emblemática da Espanha que traz uma coleção certamente singular e revolucionária sob vários aspectos, que reúne com primor diversificados tipos de uvas brancas já consagradas.

Além disso, suas garrafas são um brinde à arte . A linha Spanish White Guerrilla possui um design moderno e original , tendo rótulos de garrafas diferentes e inspirados na origem e característica da uva cultivada . Os rótulos foram criados pela empresa Moruba Studio de Designer Gáfico , um dos mais prestigiados da Espanha, com ilustração do estúdio espanhol Brasmind. A produtora Vintae também teve o cuidado de incluir na caixa um caderno com informações detalhadas sobre o processo de criação desses “ guerrilheiros brancos “, bem como os dados a partir do cultivo de diferentes variedades e notas de degustação.

Para harmonizar, nada melhor que prato tradicional espanhol, originário de Valência, a Paella . O renomado Chef Enrique Vega (foto acima) preparou uma de frutos do Mar , perfeita no tempero. Foi uma verdadeira integração , dando um traço de união cultural entre os vinhos brancos espanhóis e a sua culinária típica .

Os garotos-propaganda da linha: Simey Santos, Manu Brandão, Helio Massoni e Gilson Pimentel Muniz

Fiquei com esse quarteto até às duas da manhã, conversando sobre o tema vinho, em sua grande complexidade. Desse bate papo surgiram vária ideias de tópicos para o blog, que acredito que vão gerar grande interesse dos leitores.

Os vinhos na taça:

Spanish White Guerrilla Albariño – Valles de Sadacia – Espannha – 12.8% –R$ 79,00 – ST (86)

Albariño é o primeiro produzido nos limites geográficos da Comunidade Autónoma de La Rioja. Na taça mostrou notas frutadas suaves e uma acidez média, retrogosto frutado e uma persistência média.

Spanish White Guerrilla Verdejo – Valles de Sadacia – Espannha - 12% – R$ 79,00 – ST (86)

Considera-se que esta variedade é nativa da Denominação de Origem Rueda. Bastante rústica, resistente à seca, com uma pele grossa e forte, menos sensíveis que outras variedades brancas para várias doenças. O resultado em solo vinho Rioja é fresco, saboroso e mais doce.

Spanish White Guerrilla Sauvignon Blanc – Valles de Sadacia – Espannha – 11,8 – R$ 89,00 – ST (85)

É uma complexa variedade no ponto de vista do vinho e da vinificação. A literatura fala que sua adaptação às condições encontradas em La Rioja tem sido muito bem sucedida e resultou em um vinho fino, aromático e fresco. Porem na taça não agradou a maioria que esperava uma tipicidade dos chilenos. Em minha opinião mostrou uma personalidade única, pecando no frescor e na persistência curta.

Spanish White Guerrilla Riesling – Valles de Sadacia – Espannha – 12,1% – R$ 99,00 – ST (87)

Essa variedade teve uma adaptação bem sucedida na região. Mostrou aromas finos e elegantes, com ausência do tradicional petrolato. Acidez média e boa estrutura.

Spanish White Guerrilla Gewürztraminer – Valles de Sadacia – Espannha – 12,2% – R$ 99,00 – ST (88)

Esta variedade é nativa e tradicionalmente usada para vinhos brancos da Alsácia (França) e em algumas áreas da Alemanha. O resultado na taça com a tipicidade de La Rioja foi um vinho de boa acidez, doce, que incluem notas de mel, toques cítricos, bastante interessantes.

Filed under: Degustação , Paella , Spanish White Guerrilla , Tasting , espanha