Në gjendje për të provuar në një moment të katër stinët e Almaviva EPU është një privilegj, madje edhe më shumë të lashtat duke u prodhuar si dy parët, në 2000 dhe 2001 dhe dyfundit për shitje në treg në vitin 2008 dhe 2009. Kjo provë që ka filluar me dy verërave argjentinas e qilar me verë y Cava Weinert 1980 dhe 1983 përsëritet cilësinë e tyre të madh për herë të dytë në tas. Ideja e mbajtjes së kësaj paparë vertikale lindur nga një bisedë me të madhe Rodrigo MAZZEI së verës dhe Travel Blog , ku kemi përfunduar shpejt, duke kupën, tri ditë më vonë, me praninë e disa më shumë miq, Rogério Baracho, Dulcino Tozi dhe André andres në shtëpinë time (Ballkon jetojnë jetën).

Verë Sipas Almaviva, UPC i cili në gjuhën e tyre do të thotë "numri dy" është bërë kryesisht me Cabernet Sauvignon, Carmenère, në rajonin e Puente Alto, Maipo Valley, zonën qendrore të Kilit. Vera është prodhuar me rrush nga vreshta të reja, 10 vjet, të vendosura në një vend tjetër, në Cordillera të Andeve, vendin ku klima është shumë e ngjashme me Médoc, Bordo, Francë. Sipas udhëzues Descorchados 2012, ndryshimi nga e para për të dytë, është që të përdorin përveç Cabernet Sauvignon dhe Carmenere përfshihen Merlot dhe Cabernet Franc.

Valley Maipo, Puente Alto, ka qenë e njohur për më shumë se njëzet vjet për kushtet më të mira për zhvillimin e Cabernet Sauvignon, ku 85 hektarë, të karakterizuara nga gurishte, ku dimrat janë të ftohtë dhe me shi dhe vera janë shënuar nga përzgjedhur ngrohjes gjatë natës dhe gjatë ditës është i freskët.

Më të kapshëm për xhepin dhe sipas mendimit tim, më mirë, më të këndshme se të parë, TOP. Kulture aktual është shitur në Brazil nga dyqani virtual Wine.com.br , çmim në 190,00 $, më pak se gjysma e parë. prodhimi mesatar vjetor i tyre është 24 mijë shishe.

Unë kisha vështirësi të mëdha në marrjen e informacionit të besueshëm në lidhje me EPU. Sugjeroni punishte vere përpunuar vend të veçantë, do të ndihmojë shumë që dëshiron për të kaluar informacionin e duhur. Për shembull, faqe flet në rrushit importuese nga vreshtat e vjetra, dhe Descorchados, flet për rrush ... .mescla vreshta të reja të rrushit dhe kështu me radhë.

Vlerësimi i vintages: 2000, 2001, 2008 dhe 2009 (të parët dhe të fundit)

Almaviva EPU Safra 2000 - (prodhuar e parë) - Cabernet Sauvignon, Carmenère - 14% - ST (92)

  • Visual granatë intensitetit të mesëm, e qartë dhe të ndritshme. Frutat dominojnë shënimet hundë e eukalipt, mente, balsamic, gujava dhe një sfond të erëza. Qiellëz tregoi të freskëta, të mesme trashë, i balancuar në mes aciditetit dhe alkoolit përmbajtjes, taninet me cilësi të mirë të buta. Pas-shije konfirmon hundë, dhe me një afat përfundimtar dhe të këndshëm.

Almaviva EPU Safra 2001 - Cabernet Sauvignon, Carmenère - 14% - ST (97)

  • Visual Medium rubin intensiteti, të qartë dhe të ndritshme. Hunda ka qenë në gjumë për gati dy orë, pastaj hapi dhe tregoi të njëjtat karakteristika në vitin 2000, eukalipt, mente, balsamic, gujava, por me më pak intensitet. Qiellëz vajor, i shëndoshë, i hollë, dhe druri shumë të vendosur mirë. Taninet balancuara butë, aciditetit lëng. Një nektar e zotat !!!

Almaviva EPU Safra 2008 - Cabernet Sauvignon, Carmenère - 14% - ST (91+)

  • Tani karakteristikat ndryshojnë shumë, nuk shfaqet më në aromas gjetur në shënimet e 2000 dhe 2001 vintages, dhe po, shumë karamel, vanilje, e kuqe dhe fruta të zeza. Qiellëz konfirmon fruta, trup të mirë, yndyrë, druri të vendosur mirë, të balancuar dhe shumë të gjatë.

Almaviva EPU 2009 Harvest - Cabernet Sauvignon, Carmenère - 14.5% - ST (92)

  • Një sezon më shumë, dhe ndryshim përsëri vënë re në stil. Ndryshe nga më parë, sezonit 2009 përmban një aromë mbizotërues të frutave të kuqe, të freskëta, të pastra, me dru ndërhyrë pak në karakter. Qiellëz tregoi Featured në freski, një aciditet të madh, konfirmoi fruta të kuqe, qershi dhe rrush pa fara. Përqendrimi i alkoolit dhe taninet e saj janë më të larta, por butësi vazhdon, duke treguar dhunti të madhe. Vera është e gatshme, por jo për njohësit e verës si unë evoluar, ajo kushton asgjë që të ketë durim.

Ndiqni jetojnë jetën në Twitter Blog

Gëzojnë e faqes Blog Living Jeta në Facebook