För tredje gången smakade 1997 årgång av huset Ferreirinha Special Reserve. Anses vara den Barca Velha förklädd, släpptes första gången 1962 Den här säsongen, 1997, tog nio år att tillkännages som Special Reserve, där endast 13 årgångar hade denna utmärkelse. Det är en minskning på Touriga Nacional, Tinta Roriz och Touriga Franca, från Quinta da Leda, i Douro-regionen. De sista två gånger upplevelsen var inte den bästa. Kanske är den bristande luftning krävs före provningen. Den här gången, vinet andas i två timmar innan loppet. Innan vi diskuterar bevis, vet lite om dess historia.

I dag ingår i Sogrape gruppen, den största i Portugal, Casa Ferreirinha eget namn som smeknamn för hans mest anmärkningsvärda ägare, Dona Antonia Adelaide Ferreira, arvtagerska till landar med exceptionell sinnesnärvaro och lite tur, skulle kunna föröka familjens arv och bidrar till Douro vinproduktion. En av hans viktigaste insatser var att skaffa en massa bra viner till priser botten till följd av överproduktion strax innan perioden med extrem brist orsakad av pesten av vinlusen. Du kan sedan förhandla exceptionellt bra, med de engelska ivrig köpare och kraftigt öka tillgångarna i familjen, återinvestera mycket av pengarna i återplantering av vinstockar, men även byggandet av miles av vägar och järnvägar.

Personlig Betyg: ST (91)
Hus Ferreirinha Special Reserve 1997-1913%. - Importera Zahil

  • Vinet i cupen visade en intensiv visuell granat utan sediment, med lätt apelsin kanten. Den primära näsan även med en mycket färsk frukt, fin körsbärs glasyr och en vanilj från träet, detta vackert utformad. Smaken verkade torka med en passificada frukt (russin), stor syra, fasta tanniner och mycket lång eftersmak. Balanserad och elegant. Ett vin som är primär (unga), kommer att utvecklas mycket med tiden i flaskan, få komplexitet i dofter och smaker.

Följ bloggen Living Life på Twitter

Njut sidans blogg Bosatt liv på Facebook