Po treći put sam okusio 1997 berba kuce Ferreirinha posebnog rezervata. Smatra tajnom zadatku Barca Velha, prvi put objavljena 1962. ove sezone, u 1997, on je uzeo devet godina kako bi se najavio kao posebnog rezervata, gdje je samo 13 usjevi imao tu čast. To je rezanje Touriga Nacional, tinta Roriz i Touriga Franca, od Quinta da Leda, u Douro regije. Posljednja dva puta iskustvo nije bio najbolji. Možda nedostatak prozračivanja potrebnim prije utrke. Ovaj put, vino diše dva sata prije utrke. Prije govori o utrci, znam malo svoje povijesti.

Danas dio Sogrape skupini, najveći u Portugalu, kuća ima Ferreirinha ime kao nadimak njegove Najistaknutiji vlasnika, D. Antonije Adelaide Ferreira, zemljišta nasljednici koji s iznimnim prisebnosti i malo sreće, mogli višestruko imovina obitelji i doprinose proizvodnji Douro vino. Jedan od njegovih najvažnijih dostignuća je steći puno velikih vina na dno cijenama zbog hiperprodukcije neposredno prije razdoblja ekstremnog manjka uzrokovanog pošasti filoksera. Tada bi mogao pregovarati, u iznimnim slučajevima, s lakom britanskim kupcima i uvelike povećati imovinu obitelji, reinvestiranja mnogo novca u presađivanje vinove loze, ali iu izgradnji kilometara cesta i željezničkih pruga.

Osobne Ocjena: ST (91)
Kuća Ferreirinha Posebni rezervat 1997-1913%. - Uvoznik Zahil

  • Vino na čaše pokazali snažnu vizualnu bombu bez taloga, sa blagim narančastim rubom. Dalje primarni nos, s vrlo svježim voćem, lijepo trešnja glazuru i vanilije s drveta, to je lijepo crafted. Nepce pojavila suha, s passificada voća (grožđice), velike kiselosti, čvrstim tanini i jako dugo završiti. Uravnotežen i elegantan. Vino koje je primarna (mladi), razvijat će se puno s vremenom u boci, stjecanja složenost u mirisima i okusima.

Pratite blog živjeti život na Twitteru

Uživajte stranicu bloga dnevni život na Facebooku