zoekmachine optimalisatie website dienen e-mail extractor

Archief voor de 'Douro' Category

De Vintage aanwijzing is de hoogste waardering die kunnen worden toegewezen aan een Port wijn. Vintage Port wijn verkregen uit de oogst van slechts één jaar wordt beschouwd, en is een naam alleen gegeven in jaren beschouwd als van uitzonderlijke kwaliteit. Lijden een veroudering in vat voor een periode van twee en een half jaar maximum, vervolgens in de fles leeftijd. Zijn aging potentieel is enorm, bijna onsterfelijk. Dat was het gevoel dat ik moest bewijzen dat Taylor Fladgate 1968 Vintage Port Quinta De Vargellas, nu 47 jaar oud en het tonen van een optionele kwaliteit. Gewoon perfect in mijn mening. De schaal toonde een uiterst complexe, dieren tonen van vlees en oude leder, groenten, zoals tabak, thee, en braden, koffie en geroosterde amandelen. Geconcentreerd gehemelte, zijdeachtige tannines, evenwichtig met een goede zuurgraad en subtiele zoetheid. ST memorabele (100).

Quinta das Vargellas is eigendom van Taylor's voor meer dan 100 jaar, is gelegen in het bovenste Douro. Deze boerderij vergroot waar de druiven worden vertrapt door de plukkers, draagt ​​een groot deel van de wijnen die in veel Vintage Taylor's.

In jaren dat er geen verklaard Vintage besluit een vijfde van vintage fles. Quinta das Vargellas is het "kroonjuweel" van Taylor's, wordt erkend als een van de beste wijngaarden in de wereld. De Port is een enkele oogst, zal verbeteren met het ouder worden en kan in de fles een aantal jaren worden bewaard.

Voortzetting van om te praten over de prachtige diner in het huis van zijn vriendin Anja Almeida, die begon met grote champas - zie hier , ik zal een ervaring die ik had meer om twee oogsten van de meest illustere en legendarische Portugese rode wijn (Douro), Barca Velha gewassen bewijzen betrekking hebben in 1966 en 1985.

Dit bewijs versterkt mijn begrip van het belang van het gewas voor veroudering wijn, tot meer opslagruimte. Laat het me uitleggen: De factoren die bepalen het leven van een wijn is de kwaliteit van de druiven in zijn oogst. In zijn volwassenheid is het noodzakelijk om een ​​hoge suikerconcentratie, die een goede zuurgraad bewaart en accumuleert stoffen die geuren, smaken en de kwaliteit van de tannines brengt hebben. Dit vereist de zegen van "Peter" met een aantal gunstige klimatologische factoren - veel licht, warmte en vochtigheid in de maatregel. Te veel warmte, bijvoorbeeld, vermindert de zuurgraad, veel neerslag, dunne geuren en smaken, tot een onevenwichtige wijn met lage kwaliteit en lage guard potentieel.

Deze kenmerken blindaram de oogst in 1966 (uitstekende oogst), dat de fles in kwestie was duidelijk een moeilijk leven, geslagen, verpakt uit van een gewas klimaat x 1986 (sommigen zeggen het was niet te worden verklaard Barca Velha) als slecht (4 / 10) met een perfect record van verpakkingen, maar het heeft niet laten zien dat kwam in de beker.

Voor degenen die willen weten over de 60-jarige geschiedenis van Barca Velha, volgt op een zeer goede zaak, die door de site .

Het gerecht te harmoniseren met de Barca Velha was "Konijn de jager" door Anja Almeida.

House Ferreirinha Barca Velha 1966

Stopper in slechte staat, totaal doorweekt, die brak en brokkelde in het proberen te worden ingetrokken. Visual atijolado geen zichtbare sediment, intense geur van leer, rook, oud hout en lichte balsamico noot. Rijke smaak, zachte textuur, zeer complex met alle neus notities, persistent, elegant met een goede zuurgraad. Gewoon perfect. Een onvergetelijke wijn! ST (100).

House Ferreirinha Barca Velha 1985

Cork ook alle doorweekt, maar verliet geheel zonder crumble. Visual donker, het weglaten van leeftijd, verlegen geur, gesloten, met enkele nuances. Proef sobere, tannine, zeer expressief in relatie tot zijn oudere broer. Kunnen verbeteren met bewaker de tijd, maar toen had ik de bovenstaande informatie gerapporteerd over het gewas, geloof het is een hopeloos geval. ST (90)

Onlangs proefde de Passadouro Reserva 2009 (14,5%), een Portugese rode uit de regio Douro, opgesteld door de wijnmaker Jorge Serôdio Borges, 80% van hen met meer dan 20 druiven van oude wijnstokken meer dan 60 jaar, stapte tot 100% voet graniet molens. Hij gerijpt voor 18 maanden in Franse eiken vaten, 80% nieuw en 20% gebruikt. Productie slechts 3.800 flessen. We hadden verschillende awards, onder hen, 92 (PR), 93 (WS), 5 sterren Decanter. Productie van slechts 3.800 flessen.

De bowl toonde de kracht kenmerk van Douro wijnen, veel fruit en bloemige noten, mineralen, balsamico en vanille. Sterk verbeterde de tijd. Fat mond met grote zuurgraad en levendige tannines. De aard van de wijn, die de mond vult en laat een lange en heerlijke afdronk. Ondanks wederom het is evenwichtig en elegant. Opmerking: 94/100 | R $ 200 in de Alentejo Wine Cellar

Voor de derde keer proefde ik de 1997 vintage van het Huis Ferreirinha Special Reserve. Beschouwd als de undercover Barca Velha, werd voor het eerst uitgebracht in 1962. Dit seizoen, in 1997, duurde het negen jaar te worden aangekondigd als een Special Reserve, waar slechts 13 gewassen had die eer. Het is een cutting Touriga Nacional, Tinta Roriz en Touriga Franca, van Quinta da Leda, in de regio Douro. De laatste twee keer de ervaring was niet de beste. Misschien is het gebrek aan beluchting nodig voor de race. Ditmaal, wijn ademen gedurende twee uur voor de race. Voordat we gaan praten over de race, weet een beetje van haar geschiedenis.

Vandaag deel van de Sogrape groep, de grootste in Portugal, het huis heeft Ferreirinha naam als de bijnaam van zijn meest opmerkelijke eigenaar, D. Antonia Adelaide Ferreira, land erfgename die met uitzonderlijke tegenwoordigheid van geest en een beetje geluk, kunnen vermenigvuldigen het vermogen van de familie en een bijdrage leveren aan de Douro wijnproductie. Een van zijn belangrijkste verwezenlijkingen was om een ​​groot aantal mooie wijnen tegen bodemprijzen vanwege overproductie verwerven net voor de periode van extreme tekorten als gevolg van de plaag van phylloxera. Je zou dan onderhandelen, bij wijze van uitzondering, met fanatieke Britse kopers en sterk verhogen van de activa van de familie, herinvesteren deel van het geld in de herbeplanting met wijnstokken, maar ook in de bouw van kilometer van wegen en spoorlijnen.

Persoonlijke Rating: ST (91)
House Ferreirinha Special Reserve 1997-1913%. - Importeur Zahil

  • De wijn per glas toonde een intense visuele granaat zonder sediment, met een lichte oranje rand. De nog steeds primaire neus, met een zeer vers fruit, mooi cherry glazuur en vanille uit het hout, dit prachtig vormgegeven. De smaak verscheen droog, met een passificada fruit (rozijnen), goede zuurgraad, stevige tannines en zeer lange afdronk. Evenwichtig en elegant. Een wijn die primaire (jong), zal veel evolueren met de tijd in de fles, het verwerven van complexiteit in de aroma's en smaken.

Volg de Blog leven het leven op Twitter

Geniet van de blog pagina Living Life op Facebook

Dat klopt mijn vrienden, die kan, kan. Marcus Teixeira Cantina eigenaar van Bacco in Victoria heeft zopas zijn eigen wijn, Marcus Teixeira Douro DOC wit en rood. De wijnen werden geproduceerd door Portugese wijn uit de Douro, Quinta da Pedra Alta, 450 dozen zag naar Brazilië. De blanco wordt gesneden Malvasia Fina en Gouveio Vinhosinho loopt over 5 maanden in roestvrij staal en 1 fles. De schaal is een frisse, aangename wijn met goede vruchten en een Manteiguinha ver. De rode is een cut 30% Touriga Nacional, Touriga Franca 20%, 20% Tinta Barroca en Tinta Roriz 30% leeftijd Amerikaanse eiken vaten voor zes maanden. Een zeer fruitige wijn, jong, met stevige tannines, ideaal voor pittige maaltijden. De wijnen kosten 39,00 in de winkel en 49.50 reais in het restaurant. Wetenswaardigheden!

Volg de Blog leven het leven op Twitter

Geniet van de blog pagina Living Life op Facebook